11
Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet
Keittäminen
Seuraavissa taulukoissa annetut tiedot ovat ohjearvoja. Keittämiseen tar-
vittava teho riippuu kattiloiden laadusta sekä elintarvikkeiden lajista ja
määrästä.
Ohjearvoja keittotehon valintaan
Kytkimen
asento
Käyttö/
kypsennysteho
Soveltuu seuraaviin tarkoituksiin
9 Alkukuumennus Suurien vesimäärien lämmitys
7-8
Voimakas
paistaminen
Ranskanperunoiden friteeraus,
lihan ruskistus, esim. gulassi,
paistaminen, esim. perunapihvit,
pihvien paisto
6-7
Varovainen
paistaminen
Lihan, pihvien, kerrospihvien,
kyljyksien, lihapullien, käristemakkaran,
maksan paistaminen, jauhokastikkeet,
kananmunien, munakkaiden paistaminen,
munkkien paisto
4-5 Keittäminen
Suurien ruokamäärien keittäminen,
pataruoat ja keitot,
perunoiden haudutus,
lihaliemen keitto
3-4
Höyrytys,
haudutus
Vihanneksien, lihan
haudutus,
riisipuuron keitto
2-3 Liottaminen
Riisin liottaminen, maitoruoat
(sekoita välillä),
pienien peruna- ja vihannesmäärien haudutus,
valmisruokien lämmittäminen
1-2 Sulatus
Vaahtomunakas, sauce hollandaise,
ruokien lämpimänä pito,
voin, suklaan, liivatteen sulatus
0 Jälkilämpö,virtapois
Suosittelemme, että käytät alkukuumennuksen tai -ruskistuksen yhtey-
dessä tehoa ”9” ja jatkat sitten pitemmän valmistusajan vaativien ruokien
kypsennystä alhaisemmalla teholla.
Käyttöohje