lämpötilan saavuttamisen jälkeen merkkivalon vilkkuminen loppuu. Aseta kuppi tippa-altaan (13) päälle ja paina kahvin/kuuman veden
painiketta (10).Paina painiketta (11). ). Merkkivalo (8) alkaa vilkkua. Oikean lämpötilan saavuttamisen jälkeen merkkivalon vilkkuminen
loppuu. Odota, että virtaa kaksi kupillista vettä. Kierrä höyrynsäätönuppia (5) vasemmalle ja odota, kunnes pieni määrä vettä valuu
kuppiin. Kierrä höyrynsäätönuppia (5) ja kytke kaikki painikkeet pois päältä.
Espresson valmistaminen
Espressokeitin on tarkoitettu espresson valmistamiseen. Kaikki muut juomat (cafe latte, machiato, cappuccino jne.) valmistetaan
espresson pohjalta.
Mittaa oikea määrä kahvia ja laita kahvisuodattimeen (19). Käytä yksi mittalusikallinen (18) kahvia espresson valmistamiseen. Varmista,
että kahvin jauhatus on oikea. Aseta seuraavaksi kahvia sisältävä suodatin suodatintelineeseen (20). Laita suodatinteline
espressokeittimeen käänteen suodatintelinettä noin 45° oikealle. Täytä säiliö (4) kylmällä vedellä. Liitä laite pistorasiaan. Muista, että laite
vaatii maadoituksen!!!Paina kytkintä (9). Merkkivalo (6) alkaa vilkkua. Oikean lämpötilan saavuttamisen jälkeen merkkivalon vilkkuminen
loppuu. Paina painiketta (10) Kahvi alkaa virrata kahvivalumisaukosta (21). Kahvin valmistuksen keskeyttämiseksi paina uudelleen
kahvipainiketta (10). Suodatintelineen (20) poisottamiseksi kierrä sitä vasemmalle. Suodatintelineen suodattimen poisottamisen
helpottamiseksi voit kiertää nuppia (5) vastapäivään ja vapauttaa painetta.
HUOMIO: Älä koskaan ota pois suodatintelinettä (20) kahvin valmistuksen aikana, eli silloin, kun kahvipainike on päälle kytkettynä (10).
Käytön jälkeen paina käyttökytkintä (9) ja irrota laite sähköverkosta.
Cappuccinon valmistaminen
Cappuccinon valmistamiseen tarvitaan aikaisemmin valmistettua espressokahvia sekä vaahdotettua vesihöyryllä kuumennettua maitoa
erillisessä kannussa (parasta on käyttää ruostumatonta terästä olevaa kannua).
Valmista espresso kahvia (katso luku ”Espresson valmistaminen”). Kaada kylmä maito jäähdytettyyn metallikannuun. Varmista, että säiliö
(4) on täytetty vedellä. Paina painiketta (11). Merkkivalo (8) alkaa vilkkua. Oikean lämpötilan saavuttamisen jälkeen merkkivalon
vilkkuminen loppuu. Aseta jokin astia suuttimen alle (17) ja kierrä nuppia (5) vasemmalle. Aluksi valuu hieman vettä ja seuraavaksi siitä
alkaa tulla voimakas höyrysuihku. Kierrä nuppia (5) oikealle ja sijoita suuttimen (17) alle metallikannu, jossa on maitoa. Upota suutin
kannussa olevaan maitoon ja kierrä nuppia (5) vasemmalle. Suuttimesta tuleva vesihöyry alkaa vaahdottaa ja kuumentaa kannussa
olevaa maitoa. Vaahdotuksen aikana maito kiertää suuttimen ympäri. Kuuman maidon roiskumisen välttämiseksi älä koskaan ota suutinta
pois maidosta siihen asti, kunnes käännät nuppia (5) oikealle. Kannussa olevan maidon ylikuumenemisen välttämiseksi, suutin ei saa
koskettaa kannun pohjaa tai seinämää. Maito tulee vaahdottaa sen pinnalla ja juuri pinnan alapuolella. Jos höyryä ei tule, se voi merkitä,
että suutin on tukkeutunut. Kun toteat, että maito on riittävästi vaahtoutunut ja kuumentunut, paina höyrypainiketta (11) lopettaaksesi
toimenpiteen. Laita kannu, jossa on vaahdotettu maito, hetkeksi odottamaan ja kaada seuraavaksi vaahdotettu maito espressokuppiin.
Käytön lopettamisen jälkeen paina käyttökytkintä (9) ja irrota laite pistorasiasta.
Puhdistua ja huolto
HUOMIO: Ennen puhdistamista espressokeitin tulee irrottaa sähköverkosta ja odottaa, että se on täydellisesti jäähtynyt.
Irrota suodatin telineestä ja poista suodattimesta käytetty kahvi. Jos suodattimen reiät ovat tukkeutuneet, puhdista se harjalla. Tyhjennä
vesisäiliö joka kerta laitteen käytön jälkeen. Vesisäiliö tulee puhdistaa aika ajoin märällä sienellä tai kangaspalalla. Kahvikupit, vesisäiliö,
tippa-allas, tippa-altaan alusta, suodatin ja suodatinteline voidaan pestä vedellä hellävaraista pesuainetta käyttäen, joka ei sisällä hiovia
ainesosia eikä liuottimia. Ulkopinnat tulee puhdistaa pehmeällä kangaspalalla tai sienellä. Voimakkaat hiovat puhdistusaineet tai harjat
voivat aiheuttaa pinnan naarmuttumisen.
Kalkin poisto
Jos kahvin valmistusaika pitenee tai suuttimesta ei tule höytyä, laitteelle tulee tehdä kalkinpoisto. Kovan veden tapauksessa
espressokeittimelle tulee tehdä kalkinpoisto noin 40 käyttökerran jälkeen. Pehmeän veden tapauksessa kalkinpoisto voidaan tehdä noin
80 käyttökerran jälkeen. Kalkinpoistoon voidaan käyttää espressokeittimille tarkoitettua nestemäistä kalkinpoistoainetta.
Ennen kalkinpoiston aloittamista varmista, että laite on irrotettu sähköverkosta.
1) Kaada vesisäiliöön noin 250 ml haaleata vettä ja seuraavaksi lisää 250 ml nestemäistä espressokeittimiin tarkoitettua
kalkinpoistoainetta.
2) Kiinnitä suodatinteline espressokeittimeen ja aseta suuttimen alle puoleen väliin kylmällä vedellä täytetty kuppi ja suodatintelineen alle
tyhjä kuppi.
3) Liitä laite sähköverkkoon.
4) Paina käyttökytkintä (9).
5) Paina seuraavaksi kahvipainiketta (10).
6) Kun kalkinpoistoaine alkaa valua tyhjään kuppiin, laita suuttimen pää kuppiin, jossa on kylmää vettä, ja paina höyrypainiketta (11).
7) Odota muutama sekunti ja kytke laite pois päältä
Kun espressokeittimelle on tehty kalkinpoisto, se tulee huuhdella kolme kertaa puhtaalla vedellä. Sitä varten täytä vesisäiliö (4) puhtaalla
vedellä ja toista toimenpiteet 1 – 7.
TEKNISET TIEDOT:
Kapasiteetti max: 1,0l
Jännite: 220-240V ~ 50Hz
Teho: 850W
41
Laite kuuluu I-luokan eritysluokkaan ja vaatii maadoitetun pistorasian.
Laite on EU-direktiivien mukainen:
- Matalan jännitteen direktiivi (Low voltage directive: LVD)
- Sähkömagneettinen yhteensopivuus (Electromagnetic compatibility: EMC)
Laite on merkitty CE-merkinnällä
Suojellaksesi ympräristöäsi: hävitä pahvilaatikot ja muovipussit ja kierrätä ne niille tarkoitetuissa
jäteastioissa. Käytetyt koneet tulee toimittaa niihin erioistuneisiin keräyspisteisiin ympäristölle
vaarallisten aineiden takia. Älä hävitä laitteita sekajätteessä.