37
miseen sekä kermavaahdon
(vähintään
100 ml kermaa), munanvalkuaisten
(vähintään 1 munanvalkuainen) ja ker-
maisten seosten vatkaamiseen.
• Aseta työnnin (6a) kuvan mukaisesti ja
asenna taikinakoukut (7) tai vispilät (8).
• Laita raaka-aineet kulhoon.
• Valitse nopeus (1 … turbo)
käyttökohteen mukaan kääntämällä
nopeussäädintä (3). Vältä roiskeita
aloittamalla alhaisella nopeudella ja
lisäämällä nopeutta hitaasti käytön
aikana.
• Käynnistä ja sammuta laite painamalla
virtakytkintä.
• Irrota käytön jälkeen laitteen pistoke
pistorasiasta. Irrota taikinakoukut tai
vispilät painamalla irrotuspainiketta (1).
Parhaat tulokset:
– Ihanteellinen lopputulos esimerkiksi
kakkutaikinoita sekoittaessa saadaan,
kun kaikki aineet ovat saman lämpöisiä.
Voi, kananmunat jne. tulee ottaa pois
jääkaapista jonkin aikaa ennen käyttöä.
– Kermavaahdosta tulee kuohkeampaa,
jos vatkaamiseen käytetään kylmää
kermaa.
– Perunamuusista tulee kermaisempaa,
jos kaikki aineet ovat mahdollisimman
kuumia (esim. perunat lisätään välittö-
mästi keittämisen jälkeen).
Pikasekoittimen käyttö (B)
Pikasekoitin sekoittaa nopeasti ja hel-
posti. Käytä sitä kastikkeiden, keittojen,
majoneesin, dieetti- ja vauvanruokien
valmistukseen.
• Aseta työnnin (6a) kuvan mukaisesti ja
kytke sauvasekoittimen lisävaruste.
Asenna sauvasekoittimen lisävaruste
(9) aukkoon siten, että
sauvasekoittimen lisävarusteen
merkintä on kohdakkain moottoriosan
merkinnän kanssa. Kierrä sitten
sauvasekoitinta myötäpäivään 90°
siten, että se lukittuu.
• Aseta pikasekoitin pystysuorassa
astiaan ennen laitteen käynnistämistä.
Vain 2/3 pikasekoittimen varresta saa
olla upotettuna ruoka-aineeseen.
• Jotta välttyisit roiskeilta, aloita aina
matalalla nopeusasetuksella ja lisää
nopeutta hitaasti käytön aikana.
• Paina virtakytkintä ja pidä sitä alhaalla
niin kauan, kun käytät pikasekoitinta.
• Kun sekoitat suoraan kasarissa
keittämisen aikana, nosta kasari ensin
liedeltä suojataksesi sauvasekoittimen
ylikuumenemiselta.
• Sammuta laite vapauttamalla virtakyt-
kin ennen varren poistamista astiasta.
Irrota sen jälkeen pistoke pistorasiasta.
• Irrota pikasekoitin kääntämällä sitä 90°
vastapäivään ja vetämällä irti.
Tärkeää: Mittakulhoa (10) tulee käyttää
ainoastaan pikasekoittimen kanssa
pienien määrien valmistamiseen. Sitä ei
tule käyttää vispilän kanssa.
Leikkurin käyttö (C)
Leikkuri soveltuu erinomaisesti esimerkiksi
lihan, juuston, sipulin, yrttien, valkosipulin,
porkkanoiden, saksanpähkinöiden, hassel-
pähkinöiden ja manteleiden hienontamiseen.
• Ennen hienontamista: Paloittele liha,
juusto, sipuli, valkosipuli, porkkana
(katso taulukko sivulla 5), poista yrteistä
varret, kuori pähkinät ja poista lihasta
luut, jänteet ja rustot.
• Varmista, että liukumaton rengas (11d)
on kiinnitetty leikkurikulhoon.
• Varoitus: Poista varovasti terän (11b)
muovisuojus. Terä on erittäin terävä!
Pidä aina kiinni terän muovisesta
yläosasta.
• Aseta terä leikkurikulhon keskitappiin ja
paina alas, kunnes se lukkiutuu.
• Laita ruoka-aine leikkurikulhoon.
• Aseta leikkurin kansi (11a) leikkurikul-
hoon ja varmista, että se on kunnolla
paikallaan.
• Aseta työnnin (6a) kuvan mukaisesti ja
työnnä silppurin kannen tappi siihen
siten, että silppurin kannen merkintä on
kohdakkain moottoriosan merkinnän
kanssa. Kierrä sitten moottoriosaa
myötäpäivään 90° siten, että se lukittuu.
• Aloita aina matalalla nopeusasetuksella
ja lisää nopeutta hitaasti käytön aikana.
• Paina virtakytkintä niin kauan, kun käytät
lisäosaa. Pidä moottoriosasta aina
kädellä kiinni. Käytä turbonopeusasetusta
kovien ruoka-aineiden (esim. kovan
juuston) hienontamiseen.
• Kun hienonnat keitettyä ruokaa, anna
ruoan jäähtyä muutaman minuutin ajan
ennen sen laittamista leikkurikulhoon.
• Sammuta laite päästämällä irti kytki-
mestä ja irrottamalla laitteen pistoke
pistorasiasta ennen purkamista.
5722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 375722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 37 25.11.14 14:1725.11.14 14:17