3. Vahvista
-
painikkeella.
4. Aseta minuutit kääntämällä
asetuskytkintä.
5. Vahvista
-
painikkeella.
5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
VAROITUS!
Lue turvallisuutta koskevat
luvut.
5.1 Yleistietoa laitteen
käytöstä
• Kun laite on kytketty pois päältä, anna
ruoan olla joidenkin minuuttien ajan.
• Poista alumiinifolio, metalliastiat jne.
ennen ruoan valmistamista.
Kypsentäminen
• Jos mahdollista, peitä kypsennettävä
ruoka materiaalilla, joka sopii
käytettäväksi mikroaaltouunissa. Voit
jättää ruoan peittämättä vain silloin,
kun haluat saavuttaa rapean
lopputuloksen.
• Älä ylikypsennä ruokia valitsemalla
liian suuren tehon tai pitkän aika-
asetuksen. Ruoka voi kuivua, palaa tai
syttyä.
• Älä käytä laitetta kananmunien tai
etanoiden kypsentämiseen kuorineen,
sillä ne voivat räjähtää. Munakkaissa
munankeltuaiset on lävistettävä ensin.
• Puhkaise perunoiden, tomaattien,
makkaroiden tai vastaavien ruokien
kuori useampia kertoja haarukalla
ennen kypsentämistä. Täten vältät
ruoan räjähtämisen.
• Aseta pitempi aika-asetus, jos ruoka
on viileää tai pakastettu.
• Kastiketta sisältävää ruokaa on
sekoitettava aika ajoin.
• Vihannekset, jotka ovat rakenteeltaan
kovia (esim. porkkanat, herneet tai
kukkakaali), tulee kypsentää vedessä.
• Käännä suurempia ruokakappaleita
kypsennyksen puolivälissä.
• Jos mahdollista, leikkaa vihannekset
samankokoisiksi paloiksi.
• Käytä tasaisia leveitä astioita.
• Älä käytä posliini-, keraamisia tai
saviastioita, joissa on lasittamaton
pohja tai pieniä reikiä (esim.
kahvoissa). Reikiin pääsevä kosteus voi
aiheuttaa astian halkeamisen
lämmittäessä.
• Mikroaaltouunin toiminta edellyttää
lasialustan käyttöä. Aseta
elintarvikkeet tai nesteet sen päälle.
Lihan, linnunlihan ja kalan sulattaminen
• Aseta pakasteruoka ilman pakkausta
pienelle ylösalaisin käännetylle
lautaselle astiaan, jotta sulanut neste
valuu astiaan.
• Käännä ruoka sulatuksen puolivälissä.
Jos mahdollista, jaa ja poista sitten
sulaneet kappaleet.
Voin, kakkupalojen, rahkan
sulattaminen
• Älä sulata ruokaa kokonaan laitteessa,
vaan anna ruoan sulaa
huoneenlämpötilassa. Tulos on tällöin
tasaisempi. Poista kaikki metalli- tai
alumiinipakkaukset ennen
sulattamista.
Hedelmien ja vihannesten sulattaminen
• Jos haluat hedelmien tai vihannesten
jäävän kypsymättömiksi, vältä niiden
täydellistä sulattamista laitteessa.
Anna niiden sulaa
huoneenlämpötilassa.
• Hedelmät ja vihannekset voidaan
kypsentää jäisinä käyttämällä
suurempaa mikroaaltouunin tehoa.
Valmisruoat
• Voit valmistaa valmisaterioita
laitteessa vain silloin, kun niiden
pakkaus sopii mikroaaltouuniin
käytettäväksi.
• Noudata pakkauksessa olevia
valmistajan ohjeita (esim. poista
metallikansi ja lävistä muovikalvo).
www.aeg.com
26