ennen kypsentämistä. Täten vältät
ruoan räjähtämisen.
• Aseta pitempi aika-asetus, jos ruoka on
viileää tai pakastettu.
• Kastiketta sisältävää ruokaa on
sekoitettava aika ajoin.
• Vihannekset, jotka ovat rakenteeltaan
kovia (esim. porkkanat, herneet tai
kukkakaali), tulee kypsentää vedessä.
• Käännä suurempia ruokakappaleita
kypsennyksen puolivälissä.
• Jos mahdollista, leikkaa vihannekset
samankokoisiksi paloiksi.
• Käytä tasaisia leveitä astioita.
• Älä käytä posliini-, keraamisia tai
saviastioita, joissa on lasittamaton
pohja tai pieniä reikiä (esim.
kahvoissa). Reikiin pääsevä kosteus
voi aiheuttaa astian halkeamisen
lämmittäessä.
• Mikroaaltouunin toiminta edellyttää
lasialustan käyttöä. Aseta elintarvikkeet
tai nesteet sen päälle.
Lihan, linnunlihan ja kalan
sulattaminen
• Aseta pakasteruoka ilman pakkausta
pienelle ylösalaisin käännetylle
lautaselle astiaan, jotta sulanut neste
valuu astiaan.
• Käännä ruoka sulatuksen puolivälissä.
Jos mahdollista, jaa ja poista sitten
sulaneet kappaleet.
Voin, kakkupalojen, rahkan
sulattaminen
• Älä sulata ruokaa kokonaan laitteessa,
vaan anna ruoan sulaa
huoneenlämpötilassa. Tulos on tällöin
tasaisempi. Poista kaikki metalli- tai
alumiinipakkaukset ennen sulattamista.
Hedelmien ja vihannesten sulattaminen
• Jos haluat hedelmien tai vihannesten
jäävän kypsymättömiksi, vältä niiden
täydellistä sulattamista laitteessa. Anna
niiden sulaa huoneenlämpötilassa.
• Hedelmät ja vihannekset voidaan
kypsentää jäisinä käyttämällä
suurempaa mikroaaltouunin tehoa.
Valmisruoat
• Voit valmistaa valmisaterioita laitteessa
vain silloin, kun niiden pakkaus sopii
mikroaaltouuniin käytettäväksi.
• Noudata pakkauksessa olevia
valmistajan ohjeita (esim. poista
metallikansi ja lävistä muovikalvo).
Sopivat keittoastiat ja materiaalit
Keittoastia / materiaali Mikroaalto Grillaus
Sulatus Lämmi‐
tys
Kyp‐
sentä‐
minen
Uunin kestävä lasi ja posliini, ei sisällä
metalliosia (esim. Pyrex, kuumuutta kes‐
tävä lasi)
Uuniin sopimaton lasi ja posliini
1)
X X X
Lasi ja lasikeraaminen uunin/sulatuksen
kestävä materiaali (esim. Arcoflam), gril‐
lin ritilä
Keramiikka
2)
, saviastiat
2)
X
Kuumuuden kestävyys jopa 200 °C
3)
X
26 Progress