- 9 -
Ennen ensimmäistä käyttökertaa
Ennen kuin otat laitteen käyttöön, varmistu siitä, että
laite, verkkopistoke ja virtajohto ovat moitteettomassa
kunnossa ja että kaikki pakkausmateriaalit on pois-
tettu laitteesta.
1. Pyyhi paistopinnat kostealla liinalla.
2. Rasvaa paistopinnat kevyesti paistamiseen sovel-
tuvalla voilla, margariinilla tai öljyllä. Näin mah-
dollisesti valmistuksessa syntyneet jäämät irtoa-
vat paistopinnoista paremmin.
3. Sulje kansi (ilman taikinaa).
4. Liitä verkkopistoke verkkopistorasiaan. Punainen
merkkivalo
q
palaa ja osoittaa, että laite on lii-
tettynä sähköverkkoon. Vihreä merkkivalo
q
syttyy vasta, kun laite on kuumentunut.
5. Työnnä ruskistussäädin
e
tasolle 5.
Ohje:
Ensimmäisessä käytössä saattavat valmistuksesta
johtuvat jäämät aiheuttaa lievää hajua (myös lievä
savuaminen on mahdollista). Tämä on normaalia
ja häviää lyhyen ajan päästä. Pidä huoli riittävästä
tuuletuksesta. Avaa esim. ikkuna.
6. Odota, kunnes vihreä merkkivalo
q
palaa.
Työnnä sitten ruskistussäädin
e
tasolle 1.
7. Irrota verkkopistoke pistorasiasta.
8. Avaa laite painamalla kahvan
w
lukitusta
yhteen ja kääntämällä kansi ylös.
9. Anna laitteen jäähtyä auki käännettynä.
10. Pyyhi paistopinnat vielä kerran perusteellisesti
kostealla liinalla.
Laite on nyt käyttövalmis.
Vohveleiden valmistaminen
Kun olet valmistanut vohveliraudalle tarkoitetun
taikinan:
1. Aseta laite kuivalle, tasaiselle ja kuumuutta kestä-
välle alustalle.
Huomio:
Koske ainoastaan laitteen kahvaan
w
.
Muut laitteen osat lämpenevät erittäin kuumiksi.
Palovamman vaara!
Ohje:
Jos valmistamasi taikina on vähärasvainen, kuten
esimerkiksi rahkataikina, voitele leivontavuoan
pinnat leivontaan soveltuvalla voilla, margariinilla
tai öljyllä.
2. Sulje kansi ja kuumenna laite. Liitä tätä varten
verkkopistoke pistorasiaan ja kierrä ruskistussää-
din
e
haluamaasi ruskistusasteeseen. Punainen
merkkivalo
q
palaa ja osoittaa, että laite on
liitettynä sähköverkkoon ja kuumenee.
Heti kun vihreä merkkivalo
q
palaa, vohvelirauta
on paistovalmis.
3. Avaa laite painamalla kahvan
w
lukitusta
yhteen ja kääntämällä kansi ylös.
4. Täytä alemman paistopintapuolikkaan keskelle
niin paljon taikinaa, että se leviää n. 2 cm:n
päähän reunasta (n. 2 ruokalusikallista).
Ohje:
Jos haluat paistaa samaan aikaan kaksi vohvelia,
täytä kummallekin paistopinnalle yhtä paljon taikinaa.
Muuten paistotulokset vaihtelevat.
5. Taita paistopinnat yhteen.
Varmista, että kahvan
w
lukitus lukittuu paikoilleen.
Ohje:
Saattaa olla, että paistotapahtuman aikana vihreä
merkkivalo
q
sammuu lyhyesti ja syttyy sitten taas
uudelleen. Tämä tarkoittaa, että asetettu lämpötila
alittui hetkeksi ja laite on lämmennyt jälleen asetettuun
lämpötilaan.