Electrolux EON2600XNORDICBM Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

Kalusteisiin asennettava uuni
Käyttöohje
EON 2600
822 923 266-A-210203-02
q
2
Arvoisa asiakas,
lue nämä käyttöohjeet huolellisesti.
Kiinnitä erityistä huomiota ensimmäisillä sivuilla olevaan Turvallisuus-kappa-
leeseen. Säilytä käyttöohje. Anna käyttöohje laitteen mukana mahdolliselle
uudelle omistajalle.
Tekstissä käytetään seuraavia symboleita:
1 Turvallisuusohjeet
Varoitus: Oman turvallisuutesi kannalta tärkeät ohjeet.
Huomautus: Ohjeet, jotka auttavat välttämään laitteen vioittumista.
3 Ohjeita ja käytännön vinkkejä
2 Ympäristöä koskevia tietoja
1.Nämä numerot ohjaavat sinua vaiheittain laitteen käytössä.
2.
3.
Käyttöohjeessa on mahdollisesti ilmaantuvien toimintahäiriöiden poistoon
liittyviä ohjeita, ks. luku “Mitä tehdä, jos...”.
3
Sisällys
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Turvallisuus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Hävittäminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Laitteen kuvaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Kokonaiskuva . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Toimintopaneeli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uunin varustus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uunin varusteet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Ennen ensimmäistä käyttöä . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Ensimmäinen puhdistus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Keittoalueiden käyttö . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Keittäminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Muuntuvan/soikean keittoalueen kytkentä . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Uunin käyttö. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Virran kytkeminen ja katkaiseminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Uunin toiminnot. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Uunipellin paikalleen asettaminen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Leivonnaisten paistaminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Leivonnaisten paistotaulukko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Paistaminen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Paistotaulukko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Grillaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Infrapunagrillaus. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Sterilointi (säilöntä) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Puhdistus ja hoito . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Laitteen ulkopinta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Uunin sisäosa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Varusteet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Uunin valo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Uuninluukku . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Uuni - Luukunlasi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Mitä tehdä, jos … . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Tekniset tiedot . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Uunin sisämitat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Säädökset, standardit, direktiivit. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
4
Takuu/Huolto. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Takuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Huolto. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Hakemisto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Huolto ja varaosat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
5
Käyttöohje
1 Turvallisuus
Sähköturvallisuus
Laitteen saa liittää vain ammattitaitoinen sähkömies.
Kun laitteeseen tulee häiriöitä tai laite vaurioituu: kierrä sulakkeet irti tai
kytke pois toiminnasta.
Laitteen puhdistus höyrysuihku- tai korkeapainepuhdistimella on turvalli-
suussyistä kielletty.
Ainoastaan koulutettu ammattihenkilö saa korjata laitteen. Asiaankuu-
lumattomat korjaustyöt saattavat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Kään-
ny korjausasioissa valtuutetun huoltoliikkeen tai alan erikoisliikkeen
puoleen.
Lasten turvallisuus
Älä koskaan jätä lapsia ilman valvontaa, kun laite on toiminnassa.
Turvallisuus laitetta käytettäessä
Laitetta saa käyttää vain kotitalouksissa tavalliseen ruuanlaittoon ja pais-
tamiseen.
Liitettäessä sähkölaitteita laitteen läheisyydessä oleviin pistorasioihin on
noudatettava varovaisuutta. Liitäntäjohdot eivät saa joutua kuumien keit-
toalueiden päälle tai kuuman uunin luukun väliin.
Varoitus: Palovamman vaara! Uunin sisäosa kuumenee käytön yhtey-
dessä.
Jos uuniin laitetaan alkoholia sisältäviä aineksia, saattaa syntyä helposti
syttyvä alkoholin ja ilman sekoitus. Avaa luukku tässä tapauksessa varo-
vasti. Älä käsittele avaamisen yhteydessä hiillosta, kipinöitä tai tulta.
6
Näin vältät laitteen vaurioitumisen
Älä vuoraa uunia alumiinifoliolla äläkä aseta sen pohjalle leivinpeltiä, katti-
laa tms.; muussa tapauksessa uunin pohjapinnoite vaurioituu sen pinnalle
kerääntyvän kuumuuden vuoksi.
Leivinpelliltä tippuvat hedelmämehut saavat aikaan tahroja, jotka eivät
enää lähde pois. Käytä uunipannua, kun paistat hyvin kosteita kakkuja.
Älä aseta mitään esineitä avoimen uunin luukun päälle.
Älä koskaan kaada kuumaan uuniin vettä. Emali voi vaurioitua.
On varottava kohdistamasta iskuja lasiruutuun (erityisesti etummaisen
ruudun reunoihin), sillä se voi mennä rikki.
Älä säilytä uunissa syttyviä esineitä. Ne voivat syttyä, kun uuniin kytketään
virta.
Älä säilytä uunissa kosteita elintarvikkeita. Ne voivat vaurioittaa emalipin-
taa.
2 Hävittäminen
Pakkausmateriaalin hävittäminen
Kaikki materiaalit voidaan kierrättää rajoituksetta.
Muovit on merkitty seuraavalla tavalla:
>PE< tarkoittaa polyeteeniä, jota on käytetty esim. ulommaisessa suojuk-
sessa ja sisällä olevassa pussissa.
>PS< tarkoittaa solupolystyreeniä, joka ei sisällä kloorattuja fluorihiilivetyjä
ja jota on käytetty esim. pehmusteosissa.
Käytöstä poistetun laitteen hävittäminen
1 Varoitus: Jotta käytöstä poistettu laite ei aiheuttaisi vaaratilanteita, se on
saatettava ennen hävittämistä käyttökelvottomaksi.
Erota laite verkosta ja irrota laitteen verkkoliitäntäjohto.
Ympäristönsuojelusyistä kaikki käytöstä poistetut laitteet on hävitettävä asi-
anmukaisesti.
Laitetta ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana.
Tietoja laitteiden keräysajoista ja -paikoista voit kysyä omasta kunnastasi
tai kaupungistasi.
7
Laitteen kuvaus
Kokonaiskuva
Kokonaan
lasinen
luukku
Käyttöpaneeli
Luukun
kahva
8
Toimintopaneeli
Uunin varustus
Lämpötilan merkkivalo
Uunin toiminnot Lämpötilan valitsin
Keittoalueen kytkin
Keittoalueen kytkin
Ylälämpö ja grillivastus
Uunin valaistus
Alalämpö
Uunin taso
9
Uunin varusteet
Grilliritilä
Astioita, kakkuvuokia, paistamista ja gril-
laamista varten.
Leivinpelti
Kakkuja ja pikkuleipiä varten.
Uunipannu
Ruokien paistoa ja rasvan keräystä var-
ten.
Ennen ensimmäistä käyttöä
Ensimmäinen puhdistus
Puhdista uuni ennen kuin käytät sitä ensimmäisen kerran.
1 Huomio: Älä käytä teräviä, hankaavia puhdistusvälineitä! Ne voivat vahin-
goittaa pintoja.
3 Puhdista metalliset pinnat tavallisella valintamyymälästä saatavalla puhdis-
tusaineella.
1.Käännä uunin toimintojen kytkin
uunin valaistuksen L kohdalle.
2.Poista kaikki varusteet uunista ja pese ne lämpimällä vedellä ja pesuai-
neella.
3.Pese myös uuni lämpimällä vedellä ja pesuaineella ja kuivaa sen jälkeen.
4.Pyyhi uunin etupuoli kostella puhdistusliinalla.
10
Keittoalueiden käyttö
3 Huomioi myös keittotason käyttöohjeet. Niissä on tärkeitä keittoastoihin, lie-
den käyttöön, puhdistukseen ja hoitoon liittyviä ohjeita.
Keittoalueiden tehot
Keittoalueiden tehotasot voidaan säätää alueilla 1 - 9.
Väliasetukset ovat mahdollisia alueilla 2 - 7.
1 = pienin teho
9 = suurin teho
Z = Muuntuvan keittoalueen kytkentä
2 Kytke keittoalue pois päältä noin 5 - 10 minuuttia ennen keittoajan päätty-
mistä ja käytä jälkilämpö hyväksesi. Tällä tavoin säästät energiaa.
Keittoalueen kytkin
vasen etu vasen taka oikea taka oikea etu
11
Keittäminen
1.Valitse alkukuumennusta/-paistoa var-
ten suuri teho.
2.Kun muodostuu höyryä tai rasva on
kuumaa, aseta kytkin alhaisemmalle
kypsennysteholle.
3.Lopeta keittäminen kääntämällä kytkin
nolla-asentoon.
Muuntuvan/soikean keittoalueen kytkentä
1 Muuntuva tai soikea keittoalue kytketään toimimaan kiertämällä väännintä
oikealle. Sitä ei saa kiertää vasteen ylitse!
1.Kierrä muuntuvan/soikean keittoalueen
väännin oikealle. Kierrä eteenpäin koh-
dan 9 ohitse ja pienen vastuksen ylitse
merkkiin Z saakka, kunnes väännin ei
enää liiku.
2.Käännä väännin sen jälkeen haluamasi
tehon kohtaan.
3.Käännä väännin pois päältä -asentoon, kun päätät keittämisen.
3 Kun käytät muuntuvaa/soikeaa keittoaluetta seuraavan kerran, on isompi
keittoalue kytkettävä jälleen toimimaan edellä kuvatulla tavalla.
12
Uunin käyttö
Virran kytkeminen ja katkaiseminen
1.Käännä “Uunin toiminnot”-kytkin haluamasi toiminnon kohdalle.
2.Käännä lämpötilanvalintakytkin halutun lämpötilan kohtaan.
Lämpötilan punainen merkkivalo palaa niin kauan kuin uuni kuumenee.
3.Kun haluat kytkeä uunin pois päältä, käännä kytkimet “Uunin toiminnot” ja
“Lämpötilan valinta” nolla-asentoon.
3 Jäähdyttimen tuuletin
Tuuletin kytkeytyy toimimaan automaattisesti heti, kun uuniin kytketään vir-
ta, jotta laitteen pinta ei kuumuisi. Kun uuni kytketään pois toiminnasta, tuu-
letin jatkaa vielä toimintaansa ja jäähdyttää laitetta. Se kytkeytyy pois päältä
automaattisesti.
Lämpötilan merkkivalo
Uunin toiminnot
Lämpötilan valitsin
13
Uunin toiminnot
Uunissa on seuraavat eri toiminnot:
L Uunin valaistus
Tämän toiminnon avulla voit valaista uunin sisäosan esim. puhdistuksen
yhteydessä.
Mikään vastus ei ole toiminnassa.
¡ Ylä-/alalämpö
Leivonnaisten ja ruokien paistamiseen yhdellä tasolla.
Ylä- ja alalämpövastukset ovat toiminnassa.
O Ylälämpö
Leivonnaisten ja laatikkoruokien kuorruttamiseen/gratinointiin.
Ylälämpövastus on toiminnassa.
U Alalämpö
Mureapohjaisten kakkujen paistamiseen.
Alalämpövastus on toiminnassa.
¸ Infrapunagrilli
Litteiden elintarvikkeiden grillaamiseen - elintarvikkeet laitetaan ritilän kes-
kelle (esim. pihvit, leikkeet tai kala) - tai leivän paahtamiseen.
Grillivastus on toiminnassa.
º Iso infrapunagrilli
Litteiden elintarvikkeiden suurten määrien grillaamiseen (esim. pihvit, leik-
keet tai kala) tai leivän paahtamiseen.
Ylälämpö ja grillivastukset ovat toiminnassa.
Uunipellin paikalleen asettaminen
3 Kumoutumisen esto
Pelleissä on pieni ulkonema sekä vasem-
malla että oikealla reunalla. Ulkoneman
tarkoitus on estää pellin kumoutuminen,
ja sen on aina oltava taaksepäin.
Leivinpellin tai uunipellin paikalleen asettaminen:
Kumoutumisen estävän ulkoneman on aina oltava taaksepäin.
14
Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet
Leivonnaisten paistaminen
Käytä leivonnaisten paistamiseen uunin ylä-/alalämpötoimintoa ¡.
Vuoat
Ylä-/alalämpö-toimintoon ¡ soveltuvat tummasta metallista valmistetut ja
pinnoitetut vuoat.
Uunitasot
Kun käytetään ylä-/alalämpötoimintoa ¡, leivonnaisia voidaan paistaa vain
yhdellä tasolla kerrallaan.
1 leivinpelti:
Kannatintaso 3
1 uunivuoka:
Kannatintaso 1
15
Yleiset ohjeet
Huomioi, että kannatintasojen numerointi lasketaan alhaalta ylös-
päin.
Aseta leivinpellin viisto reuna eteenpäin!
Aseta kakkuvuoat aina ritilän keskelle.
Ylä-/alalämmöllä ¡ voit paistaa kaksi vuokaa samanaikaisesti. Aseta vuo-
at silloin ritilälle vierekkäin. Paistoaika ei ole juuri ollenkaan pitempi.
3 Pakasteruokien sulatuksen yhteydessä uunipellit saattavat vääntyä. Tämä
johtuu pakasteiden ja uunin lämpötilan suuresta erosta. Uunipelti suoristuu,
kun se jäähtyy.
Paistotaulukoihin liittyviä ohjeita
Taulukoissa on mainittu joitakin ruokia varten tarvittavat lämpötilat, paisto-
ajat ja kannatintasot.
Lämpötilat ja paistoajat ovat ohjearvoja, koska ne riippuvat taikinan koos-
tumuksesta, määrästä ja paistovuoasta.
Suosittelemme, että asetat ensimmäisellä kerralla suhteellisen alhaisen
lämpötilan ja lisäät lämpötilaa vasta tarvittaessa, esim. jos haluat leivon-
naisen ruskistuvan voimakkaammin tai kypsennys kestää liian kauan.
Jos et löydä käyttämällesi reseptille sopivia tietoja, käytä ohjearvona sa-
mantyyppisen leivonnaisen arvoja.
2 Pitkien paistoaikojen yhteydessä uunin virta voidaan katkaista n.
10 minuuttia ennen paistoajan päättymistä, jotta voidaan käyttää hyväksi
jälkilämpö.
Mikäli ei muuta mainita, taulukot ovat voimassa asetettaessa leivonnaiset
kylmään uuniin.
16
Leivonnaisten paistotaulukko
Ylä-/alalämpö ¡
Leivonnaisen laatu
Lämpötila
°C
Uunin taso
Paistoaika
minuuteissa
(ohjearvo)
Kakkutaikina
Pyöreässä vuoassa pais-
tettavat kakut
160-180 1 50-70
Hiekkakakku pyöreässä
vuoassa
150-170 1 45-60
Hiekkakakku (pitkulainen
vuoka)
150-170* 1 70-85
Hedelmäkakun pohja 150-190* 2 15-25
Omenakakku, hyvin ohut 150-190* 1 45-60
Murotaikinakakkupohja
Rahkakakku (750 g rah-
kaa)
170-190 1
65-90 + 10
min
jälkilämmössä
Peitetty omenatorttu 170-190 2 50-60
Rahkakakku pellillä 160-180* 2 50-70
Voitaikina
Ranskal. omenakakku 190-200* 1 40-50
Sokerikakkutaikina
Sokerikakkupohja (DIN) 160-180* 3 25-40
Hedelmäkakun pohja 170-190* 3 20-25
Kääretorttu 180-200* 3 10-20
Hiivataikina
Pyöreässä vuoassa pais-
tettavat kakut
160-180 1 45-55
Pullakranssi tai -pitko 170-190 3 15-40
Voi-/sokerikakku, kreemi-
täytteinen kakku
180-200* 3 20-35
17
* Esilämmitä uuni
Murupintainen kakku 160-180* 3 20-40
Muropintainen pellillä pais-
tettava hedelmäkakku
(DIN)
170-190 3 25-50
Hiivarahkakakku 170-190 3 45-50
Saksalainen joulupulla
(500 g jauhoja)
160-180* 3 40-70
Pizza (tuore) 250-275* 1 10-25
Pienet leivonnaiset
Marengit 100-200 3 100-200
Mantelileivokset 120-140* 3 20-30
Pursotetut leivonnaiset
(DIN)
160-180* 3 15-30
Pähkinätäytteiset leivon-
naiset
170-180 3 25-30
Voitaikinaleivonnaiset 180-210* 3 20-30
Hiivataikinaleivonnaiset 170-190* 3 20-40
Ylä-/alalämpö ¡
Leivonnaisen laatu
Lämpötila
°C
Uunin taso
Paistoaika
minuuteissa
(ohjearvo)
18
Paistaminen
Käytä paistamiseen uunin ylä-/alalämpötoimintoa ¡.
Paistovuoat
Ruokien paistamiseen soveltuvat kaikki kuumuutta kestävät astiat.
Jos käytät vuokia, joissa on muovikahvat, tarkista, että ne kestävät kuu-
muutta.
Käytä paistamisessa sekä ritilää että leivinpeltiä.
Aseta leivinpelti aina 1. tasolle alhaalta lukien.
Isot paistit voit paistaa suoraan uunipannulla tai ritilällä, kun asetat riti-
län alle uunipannun (esim. kalkkuna, hanhi, 3-4 broileria,
3-4 potkaa).
Kaikki vähärasvaiset lihalajit kannattaa paistaa kannellisessa uunivuoas-
sa (esim. vasikanlihauunipaisti, naudanlihauunipaisti, hapanpaisti, pakas-
tettu liha). Näin liha säilyy mureampana.
Kaikki lihalaadut, joiden pinnan tulisi olla rapea, voidaan paistaa kannet-
tomassa uunivuoassa (esim. sianpaisti, jauhelihamureke, lampaanpaisti,
sorsa, ankka, 1-2 potkaa, 1-2 kanaa, pienet linnut, paahtopaisti, filee, riis-
ta).
3 Vihje: Kun paistat lihan astiassa, uuni likaantuu vähemmän!
Kannatintasot
Käytettävät kannatintasot näet seuraavasta taulukosta
Uunin tasot on numeroitu alhaalta ylöspäin.
3 Paistotaulukoihin liittyviä ohjeita
Löydät taulukosta suosituksia eri lihalaatujen uunitoimintoja, lämpötilasää-
töjä, kypsennysaikaa ja kannatintasoa varten. Tiedot ovat ohjearvoja.
Suosittelemme, että uunissa paistetaan vain lihaa ja kalaa, joka on vähin-
tään 1 kg:n painoinen.
Jotta vältetään vuotavan lihanesteen tai rasvan palamista vuokaan, suo-
sittelemme, että lisäät vuokaan hieman nestettä.
Käännä paistit tarvittaessa (kun kypsennysajasta on kulunut
1/2 - 2/3).
3 Valele isoja paisteja ja lintuja kypsennyksen aikana useasti vuokaan kerty-
vällä nesteellä. Näin paistotulos on parempi.
2 Kytke uuni pois päältä n. 10 minuuttia ennen paistoajan päättymistä, jotta
voit käyttää hyväksesi jälkilämmön.
19
Paistotaulukko
Lihatyyppi
Määrä
Paino
Kanna-
tintaso
alhaalta
Lämpöti-
la
ºC
Aika
h : min
Naudanliha
Haudutettava paisti 1 -1,5 kg 2 200-250 2:00-2:30
Paahtopaisti tai filee 2
cm:ä kohti
- sisältä punertava cm:ä kohti 2 230-250* 0:06-0:08
- sisältä punertava cm:ä kohti 2 230-250* 0:08-0:10
- täysin kypsä cm:ä kohti 2 210-230* 0:10-0:12
Sianliha
Lapa, niska
Kinkun kappale,
1 -1,5 kg 2 210-220 1:30-2:00
Kyljykset, kassler 1 -1,5 kg 2 180-190 1:00-1:30
Jauhelihamureke 750 g -1 kg 2 170-180 0:45-1:00
Siansorkat
(esikeitetyt)
750 g -1 kg 2 210-220 1:30-2:00
Vasikanliha
Vasikanpaisti 1 kg 2 210-220 1:30-2:00
Vasikanpotka 1,5-2 kg 2 210-225 2:00-2:30
Lammas
Lampaan reisi, lam-
maspaisti
1-1,5 kg 2 210-220 1:15-2:00
Lampaan selkäpaisti 1-1,5 kg 2 210-220 1:00-1:30
Riista
Jäniksenselkä,
jäniksen reisi
enint. 1 kg 3 220-250* 0:25-0:40
Poron/hirven selkä-
paisti
1,5-2 kg 2 210-220 1:00-1:30
Poron/hirven reisi 1,5-2 kg 2 200-210 1:15-1:50
20
* Esilämmitä uuni
Linnunliha
Linnun osat
4-6 kappaletta
200-250g 3 220-250 0:35-0:50
Puolikas kana
2-4 kappaletta
400-500 g 3 220-250 0:35-0:50
Broileri, kana 1-1,5 kg 2 220-250 0:45-1:15
Sorsa, ankka 1,5-2 kg 2 210-220 1:00-1:30
Hanhi 3,5-5 kg 2 200-210 2:30-3:00
Kalkkuna
2,5-3,5 kg
4-6 kg
2
200-210
180-200
1:30-2:00
2:30-4:00
Kala (haudutettava)
Forellit 200-250g 3 200-210* 0:15-0:20
Kala, kokonainen 1-1,5 kg 2/3 210-220 0:45-1:15
Lihatyyppi
Määrä
Paino
Kanna-
tintaso
alhaalta
Lämpöti-
la
ºC
Aika
h : min
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Electrolux EON2600XNORDICBM Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös