Ennen käyttöä
Ennen kuin valmistat kahvia ensimmäisen
kerran, käytä keitintä kahdesta kolmeen
kertaan täydellä vesimäärällä ilman kahvia.
Tee samoin jos laite on ollut pitkään
käyttämättä ja kalkinpoiston jälkeen.
Yleistä
Vesisäiliössä on täyttömerkintä, jonka –
avulla säiliö on helppo täyttää oikealla
vesimäärällä. Kaksoismerkinnästä
vasemmanpuoleinen on tarkoitettu
normaalin kokoisille, noin 125 ml:n
kupeille ja oikeanpuoleinen pienemmille
kupeille. Varmista, ettet ylitä veden
enimmäismäärän merkkiä.
Jos keität kahvia useita kertoja peräkkäin, z
anna kahvinkeittimen jäähtyä jokaisen
kerran jälkeen noin 5 minuuttia.
Tärkeää: z Jos laitteeseen kaadetaan vettä
pian edellisen keittokerran jälkeen,
vesiaukosta purkautuva kuuma vesi tai
höyry voi aiheuttaa palovammavaaran.
Kahvin valmistus
Veden lisääminen: –
Avaa kansi ja täytä säiliöön haluttu määrä
vettä.
Paperisuodattimen asetus: –
Avaa kääntyvä suodatin ja aseta
suodatinpitimeen kokoa 4 oleva
paperisuodatin. Taivuta ensin suodattimen
rei’itettyjä sivuja alas.
Kahvijauheen lisääminen: –
Jokaista normaalin kokoista kuppia (125 ml)
varten tarvitaan noin 6 g (=1½–2 tl) hienoksi
jauhettua kahvia. Sulje kääntyvä suodatin
varmistamalla, että se lukkiutuu paikalleen.
Lasipannun valmistelu: –
Aseta tippakansi termospannun päälle ja
sulje se. Varmista, että kannessa ja pannussa
olevat kaksi nuolimerkkiä ovat kohdakkain
ennen kuin laitat pannun laitteeseen. Kun
pannu on oikein paikoillaan, kansi estää
suodatinpitimen tippalukkomekanismin
toiminnan kahvin valmistuksen aikana.
Kahvin valmistuksen aloitus: –
Työnnä pistoke sopivaan seinäpistorasiaan
ja kytke kahvinkeittimen virta päälle
käynnistyspainikkeesta. Suodatusjakso
alkaa ja vesi virtaa suodattimen läpi. LED-
merkkivalo syttyy.
Lasipannun poistaminen: –
Odota, kunnes vesi on poistunut
suodattimesta ennen kuin poistat pannun
keittimestä. Kun kahvi on keitetty, laite
kytkeytyy automaattisesti pois päältä ja LED-
merkkivalo sammuu. Keittojakso keskeytetään
kytkemällä laite irti verkkovirrasta.
Kahvinkeittimen kytkeminen pois –
toiminnasta:
Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön
jälkeen.
Termospannu
Teknisistä syistä kierrettävä kansi ei –
sulkeudu ilmatiiviisti. Pitele sen vuoksi
kahvia täynnä olevaa pannua aina
pystysuorassa asennossa.
Kahvin pitäminen kuumana: –
Termospannu kehittää lämpöenergiaa.
Siksi pannu tulisi mielellään täyttää
maksimikapasiteettiin asti. Jos pannu
täytetään vain osittain, lämpötila ei
säily yhtä hyvin. Pannun huuhteleminen
kuumalla vedellä ennen käyttöä auttaa
pitämään kahvin lämpimänä pitempään.
Tippakantta ei tarvitse irrottaa ja se –
tulee pitää paikallaan kahvin keittämisen
aikana sekä myös kaadettaessa kahvia
termospannusta. Käännä kahvin
kaatamiseksi kantta vastapäivään niin että
kannessa oleva nuoli on kohdistettuna
kaatonokan kanssa.
Kannun lasinen sisus on valmistettu –
kaksiseinämäisestä lasista. Seinämien
väliin jäävä tyhjiö parantaa kannun
eristysominaisuuksia. Kannun sisällä
mahdollisesti näkyvät kuplat ja naarmut
eivät vaikuta kannun käyttöön eivätkä
kahvin lämpimänä pysymiseen.
Jos lasi on vaurioitunut alla mainituista
syistä, on olemassa vaara, että lasisisus voi
särkyä. Tämä saattaa tapahtua vasta kauan
lasisisuksen vaurioitumisen jälkeen.
37