Kenwood SM420 Ohjekirja

Luokka
Sandwich makers
Tyyppi
Ohjekirja
22
Ennen Kenwood-laitteen
käyttöä
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä
ne tulevaisuuden tarpeen varalta.
Poista kaikki pakkausmateriaali ja
tarrat.
Turvallisuus
ÄLÄ kosketa kuumia pintoja. Esillä
olevat pinnat kuumentuvat käytön
aikana. Käytä aina kahvaa ja säätimiä.
Älä käytä voileipäpaahdinta levyjä
asentamatta.
Älä upota laitetta, johtoa tai
kosketinta veteen tai nesteeseen.
Älä jätä laitetta ilman valvontaa sen
ollessa käytössä.
Älä käytä paahdinta, jo havaittavissa
merkkejä sen, johdon tai koskettimen
vaurioitumisesta. Vie se tarkastettavaksi
tai korjattavaksi: katso osaa ’huolto’.
Tätä laitetta saa käyttää vain
tasaisella kuumuutta kestävällä
pinnalla.
Älä anna johdon riippua
työskentelypinnan reuna yli äläkä
anna sen päästä kosketuksiin
kuumien pintojen kanssa.
Irrota laitteen virtakosketin virrasta
aina kun laitetta ei käytetä ja anna
sen viilentyä kokonaan ennen sen
siirtämistä tai puhdistamista.
Älä käytä laitetta ulkotilassa.
Älä koskaan käytä valtuuttamatonta
liitintä tai lisävarustetta.
Älä aseta mitään tämän laitteen osaa
avotuleen tai avotulen lähelle,
kuumalle levylle tai kuumaan uuniin.
Älä anna lasten tai
toimintarajoitettujen henkilöiden
käyttää laitetta ilman valvontaa.
Älä anna lasten käyttää laitetta tai
leikkiä sen kanssa.
Käytä laitetta vain siihen tarkoitukseen,
jota varten se on valmistettu. Kenwood
ei ota minkäänlaista vastuuta, jos
laitetta käytetään asiattomasti tai jos
laiminlyödään näiden ohjeiden
noudattaminen.
Ennen virran kytkemistä
Varmista, että virtajännite on sama,
mikä esitetään voileipäpaahtimen
alapuolella.
Tämä voileipäpaahdin on Euroopan
talousyhteisön direktiivin 89/336/ETY
mukainen.
Ennen käyttämistä ensi kertaa
Pese osat katso “puhdistustoimia"
Sivele levyjen pinta ohuelti ruokaöljyllä.
Älä käytä vähärasvaista margariinia, sillä
se voi polttaa tai vaurioittaa
tarttumatonta pintaa. Kuumenna laitetta
kannen ollessa avattuna 5 minuutin
ajan. Katkaise virta ja anna viilentyä ja
poista liiallinen öljy sen jälkeen
imukykyisellä paperilla.
Voileipäpaahdinta käytettäessä
ensimmäistä kertaa voi kehittyä
hivenen savua; tämä on normaalia
Merkinnät
kahva
kahvan salpa
levyn vapautuspainike
lämpötilan merkkivalo
kytkennän merkkivalo
irrotettavat tarttumattomat levyt
Voileipäpaahtimen
käyttäminen
TÄRKEÄÄ
Ole varovainen nauttiessasi
voileipäpaahtimessa valmistettuja
tuotteita, sillä jotkut täytteistä, kuten
juusto ja hillo, voivat olla erittäin
kuumia ja polttavia, jos niitä
haukataan liian pikaisesti.
Paahdettujen voileipien
valmistaminen
1 Sulje kansi ja kytke virta. Kytkennän
merkkivalo syttyy.
2. Lämpötilan merkkivalo syttyy heti
kun on saavutettu oikea
valmistuslämpötila.
Suomi
23
3 Voileipäpaahtimen kuumentuessa
valmistele leipä ja päällystys. Valitse
aina levyjen kokoon sopiva
leipäpalanen.
Kauniinruskeat paahdetut voileivät
saadaan levittämällä voita
paahtovoileivän ulkopinnoille. Älä
käytä vähärasvaista, paahtamiseen
sopimatonta margariinia.
Levitä päällystys leipäpalasten
voitelemattomalle pinnalle.
Varmista, että voileivät on täytetty
tasaisesti tasaisen ruskistuksen
saamiseksi.
4. Vapauta kahva ja avaa kansi.
5. Aseta voileivät levylle ja sulje ja
kiinnitä kansi. Älä pakota kantta
sulkeutumaan.
Jos kantta on vaikea sulkea, voi olla,
että olet käyttänyt liian paljon
päällystettä tai voileipä on liian paksu.
6 Anna voileipien paahtua 3 - 8
minuutin ajan halutusta mausta
riippuen ja varmista, että raa’at
ainekset (esim. pekoni) ovat
kypsyneet kunnolla. Vaihtoehtoisesti
voit esikypsyttää ne.
Varo höyryä, joka voi purkautua laitteen
etuosasta paahtamisen aikana.
7 Lämpötilan merkkivalo syttyy ja
sammuu voileipäpaahtimen
ylläpitäessä yhtäläistä lämpötilaa.
8 Kun voileivät ovat valmiita, poista ne
varoen käyttämällä puista tai
muovista lastaa.
9 Älä käytä metallisia välineitä, sillä ne
aiheuttavat naarmuja ja vaurioita
tarttumattomalle pinnalle.
10 Katkaise virta ja irrota kosketin käytön
jälkeen. Anna voileipäpaahtimen
viilentyä täysin ennen puhdistusta.
Piirasvälipalojen valmistus
Valmiiksi paistetut piirastaikinat
sopivat erinomaisesti nopeiden ja
helppojen välipalojen valmistukseen.
1 Aseta sopivan kokoinen taikinalevy
esikuumennetulle paahtolevylle.
2 Muotoile taikinalevylle kuoppia ja
täytä ne esim. omenalla, ricotta-
juustolla tai vihanneksilla.
3 Aseta päälle toinen taikinalevy ja sulje
kansi.
4 Paahda, kunnes piiras on kauniin
ruskea
Puhdistus
Katkaise virta, irrota kosketin ja anna
voileipäpaahtimen viilentyä täysin.
Puhdista voileipäpaahdin kunkin
käyttökerran jälkeen puhtaan
työskentely-ympäristön
ylläpitämiseksi.
Ulkopuoli
Pyyhi kostealla rievulla ja kuivaa sen
jälkeen.
Paahtolevyt
Poista levyt painamalla levyn
vapautuspainikkeita .
Pese levyt kuumassa
saippuavedessä.
Älä aseta pestäväksi
astianpesukoneeseen
Älä käytä naarmuttavia
puhdistusaineita, sillä ne vaurioittavat
paahtimen tarttumatonta pintaa.
Varmista, että levyt ovat täysin kuivia
ennen niiden asettamista takaisin
voileipäpaahtimeen.
Aseta grillilevyt kohdistamalla levyjen
takaosa yhdensuuntaiseksi levyt
asennettaessa ja paina alas niiden
pysyttämiseksi paikallaan.
Huolto ja asiakaspalvelu
Jos johto on vaurioitunut, sen
vaihtaminen on turvallisuussyistä
johtuen annettava KENWOOD-yhtiön
tai valtuutetun KENWOOD-edustajan
tehtäväksi.
Jos tarvitset apua:
voileipäpaahtimen käytössä
huollossa tai korjauksessa
Ota yhteys myyntiliikkeeseen, josta
ostit voileipäpaahtimesi.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42

Kenwood SM420 Ohjekirja

Luokka
Sandwich makers
Tyyppi
Ohjekirja