Tefal FZ700034 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

12
Nutrition Gourmande (Terveellistä ja herkullista)
Lähtökohtana terveellisyys
Terveellinen ruokavalio on luonnollisesti vaihtelevaa ja tasapainoista. Ruoan terveellisyyteen vaikuttavat
kuitenkin myös monet muut asiat kuin ruoan ainesosat. Valmistustavalla on suuri merkitys ruoan
ravitsemuksellisiin ja aistinvaraisiin ominaisuuksiin (makuun, rakenteeseen jne).
Koska kaikki laitteet eivät ota tätä huomioon,
on kehittänyt oman tuotesarjan, jonka
lähtökohtana on TERVEELLINEN RUOKAVALIO ENEMMÄN NAUTINTOA: välineitä, jotka säilyttävät ruoan
ravitsemukselliset ominaisuudet ja nostavat esille ainesosien aidon maun.
Ainutlaatuisia ratkaisuja ruoanlaittoon
investoi tieteelliseen tutkimukseen kehittääkseen tieteellisti testattuja ruoanlaittovälineitä, joiden
avulla ruoan ravitsemukselliset arvot säilyvät ruoanvalmistusprosessissa.
Tiedotusta
tarjoaa ruuanlaittoa nopeuttavia käytännöllisiä, käyttäjäystävällisiä ratkaisuja aterioiden valmistukseen.
:n Nutrition Gourmande (Terveellistä ja herkullista) -tuotesarja on suunniteltu herkullisen ja
tasapainoisen ruoan päivittäiseen valmistukseen. Se
• säilyttää luonnollisten, elimistölle tärkeiden ainesosien ravitsemuksellisen laadun
• rajoittaa rasvan käytön määrää
• nostaa esille unohdettuja makuja ja tuoksuja
• vähentää aterian valmistamiseen kuluvaa aikaa.
Tämän sarjan
-tuotteilla voit valmistaa kilon aitoja ranskalaisia perunoita niin, että valmistukseen
kuluu vain lusikallinen valitsemaasi öljyä!
Tervetuloa maailmaan!
Valmista herkullisia ranskalaisia oman makusi mukaan
Ranskalaisista tulee rapeita ja täyteläisen pehmeitä patentoidun tekniikan ansiosta: öljy levittyy tasaisesti
pyörivän telan ja jaksottain puhaltavan kuuman ilman ansiosta. Öljyn, mausteet ja yrtit voit valita itse.
hoitaa loput.
Vain 3 %* rasvaa – lusikallinen öljyä riittää!
Yksi lusikallinen valitsemaasi öljyä riittää yhteen kiloon ranskalaisia perunoita. Laitteen mukana saat
mittalusikan, jonka avulla voit mitata tarvittavan määrän täsmällisesti.
* 1 kg raakoja ranskalaisia 13x13 mm, valmistukseen 1,4 cl öljyä, perunoiden paino vähenee 55%.
Ranskalaisia ja paljon muuta!
on suunniteltu monenlaisen ruoan valmistukseen.
• Ranskalaisten perunoiden lisäksi laitteella voidaan valmistaa rapeita friteerattuja kasviksia, herkullisen
pehmeitä lihanpaloja, rapeita katkarapuja, hedelmiä jne.
: +
Saat laitteen mukana reseptikirjasen, joka on laadittu yhteistyössä suurten
keittiömestarien ja ravitsemusalan ammattilaisten kanssa. Kirjasesta saat ideoita
ranskalaisten, herkullisten aterioiden ja jälkiruokien valmistamiseen.
soveltuu myös pakasteiden valmistukseen. Ne ovat hyvä vaihtoehto tuoreille raaka-aineille; ne
ovat käytännöllisiä ja ravintoarvot ja maku ovat niissä tallella.
13
FIN
Perunoita ja öljyjä koskevia käytännön
vinkkejä
Peruna: tasapainoa ja mielihyvää arkeen!
Perunaa voivat käyttää kaikenikäiset! Se on erinomainen energian ja vitamiinien lähde. Lajista, kasvuilmastosta
ja viljelytavasta riippuen perunoiden muoto, koko ja maku voivat vaihdella suuresti. Lajit eroavat toisistaan
aikaisuutensa, tuottoisuutensa, kokonsa, värinsä, säilyvyytensä ja soveltuvuutensa suhteen. Valmistuksen tulokset
voivat vaihdella perunan ominaisuuksien ja kauden mukaan.
Mitä lajiketta kannattaa käyttää :n kanssa?
Yleisesti ottaen kannattaa käyttää ranskalaisiksi soveltuvia perunoita. Jos käytät uusia, paljon kosteutta sisältäviä
perunoita, valmistamiseen kannattaa käyttää pari minuuttia kauemmin.
:lla voit valmistaa myös pakastettuja ranskanperunoita. Ne ovat esikypsennettyjä, joten öljyn
lisääminen ei ole tarpeellista.
Missä perunoita kannattaa säilyttää?
Perunat säilyvät parhaiten kellarissa tai viileässä kaapissa (6–8 °C) valolta suojattuina.
Miten perunat kannattaa valmistella ennen :lla valmistamista?
Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kannattaa varmistaa, etteivät perunat liimaudu yhteen. Jottei niin tapahtuisi,
perunoita kannattaa huuhdella ensin kokonaisina, sitten suikaloituina, kunnes vesi on kirkasta. Näin saadaan
poistettua mahdollisimman paljon tärkkelystä. Perunat kuivataan huolellisesti kuivalla, kosteutta imevällä liinalla.
Perunoiden tulee olla täysin kuivia, ennen kuin ne laitetaan :hin.
Miten perunat suikaloidaan?
Perunoiden koko vaikuttaa niiden rapeuteen ja kuohkeuteen. Mitä ohuempia ranskalaiset ovat, sitä rapeampia
ne ovat, ja päin vastoin: mitä paksumpia ne ovat, sitä kuohkeampia ne ovat sisältä. Toivotun lopputuloksen
mukaisesti ranskalaisten koko ja valmistusaika voivat vaihdella:
Ohuet: 8 x 8 mm / Normaalit : 10 x 10 mm / Paksut : 13 x 13 mm
Käytä vaihtelevasti erilaisia öljy
Voit käyttää erilaisia öljyjä vaihtelevasti, mieltymystesi mukaan; yksi lusikallinen riittää. Kasviöljyt sisältävät
elintärkeitä rasvahappoja. Eri kasviöljyissä on eri määrä tasapainoiselle ruokavaliolle välttämättömiä
ravintoaineita. Jotta kehosi saisi kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita, öljyjä kannattaa vaihdella.
:n kanssa voit käyttää monenlaisia öljyjä:
• Normaaleja öljyjä: oliivi-, rypsi-*, maissi-, maapähkinä-, auringonkukka-, soija-*
• Maustettuja öljyjä: mausteyrtti-, valkosipuli-, pippuri-, sitruuna- jne.
• Erikoisöljyjä: hasselpähkinä-*, seesami-*, saflori-*, manteli-*, avokado-*, argan-*… (*valmistajan reseptin
mukaan)
-tekniikka hyödyntää ainutlaatuisella tavalla pienen määrän öljyä, joka sisältää terveydellesi tärkeitä
hyviä rasvahappoja.
: +
Valitsemasi öljyn avulla saat ranskalaisia perunoita, jotka ovat ravitsemuksellisilta
arvoiltaan tavallista laadukkaampi. Makusi ja mieltymystesi mukaan voit lisätä yhden
lisälusikallisen öljyä vielä herkullisemman lopputuloksen saamiseksi!
:lla voit tehdä hyvää itsellesi ja muille!
14
Tärkeää
Turvaohjeet
• Lue nämä ohjeet tarkkaan ja säilytä ne huolellisesti.
• Laitetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi ulkopuolisen ajastimen tai
kaukosäätimen kanssa.
• Turvallisuutesi vuoksi tämä laite on voimassa olevien normien ja
asetusten mukainen (koskien matalajännitettä, sähkömagneettista
yhteensopivuutta, materiaalien yhteensopivuutta valmistettavan
ruoan kanssa, ympäristöasetuksia jne.)
• Varmista, että käyttöjännite vastaa laiteessa mainittua käyttöjänni-
tettä (vaihtovirtaa).
• Eri maissa voimassaolevien normien takia laite kannattaa tarkastuttaa
hyväksytyssä huoltoliikkeessä ennen laitteen käyttöä jossain muussa
kuin sen ostomaassa.
• Tämä laite on tarkoitettu kotikäyttöä varten. Valmistaja ei ota vastuuta
eikä takuu ole voimassa, jos laitetta käytetään ammattilaiskäyttöön
laitteelle soveltumattomalla tavalla tai ohjeiden vastaisesti.
Laitteen kytkentä
• Älä käytä laitetta, jos sen johto on viallinen, jos laite on pudonnut, ja
siinä on näkyviä vikoja tai toimintahäiriöitä. Toimita laite siinä tapauk-
sessa hyväksyttyyn huoltoliikkeeseen.
• Älä käytä jatkojohtoa. Jos haluat tehdä sen omalla vastuullasi, käytä
hyväkuntoista jatkojohtoa, joka on yhteensopiva laitteen tehon kanssa.
• Jos johto on viallinen, se on vaaran välttämiseksi korjautettava valmis-
tajan hyväksymässä huoltoliikkeessä. Älä koskaan korjaa laitetta itse.
• Älä jätä johtoa roikkumaan.
• Älä irrota laitetta vetämällä johdosta.
• Irrota laite aina käytön jälkeen, laittetta siirrettäessä ja puhdistuksen
ajaksi.
Laitteen käyttö
• Sijoita laite tasaiselle, vakaalle pinnalle, jossa se ei joudu kosketuksiin
veden kanssa.
• Laitetta ei ole tarkoitettu fyysisesti tai henkisesti rajoittuneiden hen-
kilöiden käyttöön, lapset mukaan lukien, paitsi, jos kyseisen henkilön
apuna on toinen henkilö, joka ottaa vastuun turvallisuudesta sekä
käyttöohjeiden noudattamisesta. Aikuisten tulee valvoa, etteivät lapset
leiki laitteella.
• Laitteen pintojen lämpötila voi nousta laitteen ollessa käynnissä,
mikä voi aiheuttaa palovammoja. Älä koske laitteen kuumiin pintoihin
(kanteen, näkyviin metalliosiin jne).
• Älä käytä laitetta helposti syttyvien materiaalien (esim. verhojen
tai rullaverhojen) tai hyvin kuumien paikkojen (esim. kaasulieden tai
keittolevyn) lähellä.
• Tulipalon sattuessa älä koskaan yritä sammuttaa liekkejä vedellä.
Tukahduta liekit kostealla liinalla.
• Älä siirrä laitetta, kun sen sisällä on kuumaa ruokaa.
• Älä koskaan upota laitetta veteen!
15
FIN
Keittäminen
• Tämä laite ei sovellu nestemäisten ruokien (esim. keittojen) valmista-
miseen.
• Älä koskaan käytä laitetta tyhjänä.
• Älä täytä keittoastiaa liian täyteen, noudata suositeltuja määriä.
Laitteen osat
1. Kannen kosketusalue 9. Kädensijan avauspainike
2. Läpinäkyvä kansi 10. Keittoastian kädensija
3. Kannen lukko 11. Alusta
4. Mittalusikka 12. Irrotettava suodatin
5. Pyörivän telan lukitus-/avausvipu 13. Kannen avauspainikkeet
(vaaleanharmaa)
14. Ajastin
6. Enimmäistäyttötaso (ranskalaisille perunoille) 15. Päälle/pois -painike (On = päälle, Off = pois)
7. Irrotettava pyörivä tela 16. Ajastimen säätönäppäin
8. Irrotettava keittoastia 17. Säätöpaneelin kansi (pääsy pattereihin)
Pikaohjeet
Ennen ensimmäistä käyttöä
• Avaa kansi - kuva 1 ja nosta salpa kannen irrottamiseksi - kuva 2.
• Irrota mittalusikka.
• Irrottaaksesi keittoastian nosta keittoastian kädensijaa kunnes kuulet
naksahduksen -
kuva 3.
• Irrota tela lukitusvipua nostamalla: laita peukalosi telan kärkeen ja etu- ja
keskisormesi lukitusvivun alle -
kuva 4a.
• Kaikki irrotettavat osat voidaan pestä astianpesukoneessa -
kuva 5 tai
puhdistaa hankaamattomalla sienellä ja astianpesuaineella.
• Puhdista laitteen alusta kostealla sienellä ja astianpesuaineella.
• Kuivaa huolellisesti ennen osien laittamista paikoilleen.
• Asettaaksesi telan takaisin vedä lukitusvipu yläasentoon, aseta tela keskelle
keittoastiaa ja työnnä vipu ala-asentoon -
kuva 4b.
• Ensimmäisen käytön aikana laite saattaa päästää hajua, mikä on vaara-
tonta. Haju ei vaikuta laitteen käyttöön, ja se häviää nopeasti.
Valmistelu
• Laita ainekset keittoastiaan, älä ylitä enimmäismäärää ( ks. mittataulukko
s. 16-18).
• Lisää rasva -
kuva 7 (ks. mittataulukko s. 16-18).
• Irrota kädensija salvastaan ja paina se paikoilleen alas asti -
kuva 8.
• Sulje kansi -
kuva 9.
Poista kaikki tarrat ja pakka-
uksen osat. Älä koskaan
laita laitetta veden päälle.
Suosittelemme ensim-
mäisen käytön kestävän
vähintään 30 minuuttia.
Toisesta käyttökerrasta
lähtien laitetta voidaan
käyttää normaalisti.
Älä koskaan ylitä irrotet-
tavan telan osoittamaa
enimmäisrajaa ranskalaisia
valmistaessasi -
kuva 6.
Älä laske mittalusikkaa
keittoastiaan.
16
Keittäminen
Valitse keittoaika
• Säädä aika ajastinnäppäimellä - kuva 10 (ks. mittataulukko s. 16-18).
• Päästä irti. Valittu aika näkyy, ja laskenta alkaa.
• Jos teit virheen tai haluat poistaa valitun ajan, paina näppäintä kahden
sekunnin ajan ja valitse aika uudelleen.
Keittämisen aloitus
• Paina Päälle/pois -painiketta. Keittäminen alkaa, kun kuuma ilma alkaa
kiertää keittimessä -
kuva 11.
Valmiin ruoan ottaminen laitteesta
• Kun keittäminen on päättynyt, ajastin soi. Hiljennä merkkiääni paina-
malla näppäintä -
kuva 12.
• Pysäytä laitteen toiminta painamalla Päälle/pois -painiketta -
kuva 13
ja avaa kansi - kuva 1.
• Nosta kädensija ja irrota keittoastia -
kuva 14 ja tarjoile välittömästi.
Keittoaika
Keittoajat ovat viitteellisiä ja vaihtelevat ainesten koon, ominaisuuksien, kauden, maun ja mieltymysten sekä
käyttöjännitteen mukaan. Mainittua öljyn määrää voidaan lisätä mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Jos
haluat ranskalaisista erityisen rapeita, lisää keittoaikaa muutamalla minuutilla.
Perunat
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ
KEITTOAIKA
Ranskalaiset normaalikoko
10mm x10mm
Tuoreet 1000 g 1 lusikallinen öljyä 40–45 min
Tuoreet 750 g 3/4 lusikallista öljyä 35–37 min
Tuoreet 500 g 1/2 lusikallista öljyä 28–30 min
Tuoreet 250 g 1/4 lusikallista öljyä 24–26 min
Lohkoperunat
Tuoreet 1000 g 1 lusikallinen öljyä 40–42 min
Pakaste 750 g ei mitään öljyä 14–16 min
Ruskistettavat perunat
Tuoreet 1000 g 1 lusikallinen öljyä 40–42 min
Pakaste 750 g ei mitään 30–32 min
Perinneranskalaiset Pakaste 750 g ei mitään 30–32 min
Tikkuperunat Pakaste 750 g ei mitään 25–27 min
Huom. ajastin ilmoittaa
keittoajan päättymisen,
mutta ei pysäytä laitetta.
Palovammojen välttämi-
seksi älä koske kanteen
muualle kuin kosketusaluee-
lle. -
Kuva 9.
Kun avaat kannen, laitteen
toiminta pysähtyy.
17
FIN
Muut vihannekset
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ
KEITTOAIKA
Kesäkurpitsat Tuoreet
viipaleina
750 g 1 lusikallinen öljyä+ 15 cl vettä 25–35 min
Paprikat Tuoreet
viipaleina
650 g 1 lusikallinen öljyä + 15 cl vettä 20–25 min
Sienet Tuoreet
lohkoina
650 g 1 lusikallinen öljyä 12–15 min
Tomaatit Tuoreet
lohkoina
650 g 1 lusikallinen öljyä + 15 cl vettä 10–15 min
Sipulit Tuoreet
renkaina
500 g 1 lusikallinen öljyä 15–25 min
Liha ja kana
Jotta lihaan saataisiin makua, öljyyn kannattaa lisätä mausteita (esim. paprikaa, currya, mausteyrttejä,
timjamia, laakerinlehteä).
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ
KEITTOAIKA
Kana-nugetit
Tuoreet 750 g ei mitään 18–20 min
Pakaste 750 g ei mitään 18–20 min
Pienet kanankoivet Tuoreet 4–6 ei mitään 30–32 min
Suuret kanankoivet Tuoreet 2 ei mitään 30–35 min
Kananfilee Tuoreet
6 fileetä (noin 750 g)
ei mitään 10–15 min
Kevätrullat Tuoreet 4–8 pientä 1 lusikallinen öljyä 10–12 min
Vasikanlihakääryleet Tuoreet 2–6 1 lusikallinen öljyä 15–20 min
Lampaankyljykset Tuoreet 2–6 1 lusikallinen öljyä 15–20 min
Porsaankyljykset Tuoreet 2–4 1 lusikallinen öljyä 15–18 min
Porsaanfilee Tuoreet 2–6 siivua 1 lusikallinen öljyä 12–15 min
Makkarat Tuoreet 4–8 (salami) ei mitään 10–12 min
Jäniksen selkäleike Tuore 2–6 1 lusikallinen öljyä 15–20 min
Jauheliha
Tuore 600 g 1 lusikallinen öljyä 10–15 min
Pakaste 400 g 1 lusikallinen öljyä 12–15 min
Lihapyörykät Pakaste 750 g 1 lusikallinen öljyä 18–20 min
Kala ja äyriäiset
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Friteeratut
mustekalat
Pakaste 300 g ei mitään 12–14 min
Made Tuore 500 g 1 lusikallinen öljyä 20–22 min
Katkaravut Kypsät 400 g ei mitään 10–12 min
Jättiläiskatkaravut Pakaste 300 g (16 palaa) ei mitään 12–14 min
18
Jälkiruoat
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ
KEITTOAIKA
Banaanit
viipaleina 500 g (5
banaania)
1 lusikallinen öljyä + 1
lusikallinen fariinisokeria
4–6 min
käärössä 2 banaania ei mitään 20–25 min
Kokonaiset kirsikat enintään 1 000 g 1 lusikallinen öljyä + 1–2
lusikallista sokeria
12–15 min
Mansikat lohkoina enintään1 000 g 1–2 lusikallista sokeria 5–7 min
Omenat puolikkaina 3 1 lusikallinen öljyä + 2
lusikallista sokeria
10–12 min
Päärynät paloiteltuina enintään 1 000 g 1–2 lusikallista sokeria 8–12 min
Ananas paloiteltuna 1 1–2 lusikallista sokeria 8–12 min
Valmispakasteet
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Ratatouille Pakaste 750 g ei mitään 20–22 min
Kala-pannu Pakaste 750 g ei mitään 20–22 min
Maalaispannu Pakaste 750 g ei mitään 25–30 min
Savoijinpannu Pakaste 750 g ei mitään 20–25 min
Carbonara-pannu Pakaste 750 g ei mitään 15–20 min
Paella Pakaste 650 g ei mitään 15–20 min
Kantonin riisi Pakaste 650 g ei mitään 15–20 min
Chili con Carne Pakaste 750 g ei mitään 12 –15 min
Helppo puhdistus
Laitteen puhdistus
• Anna laitteen jäähtyä kokonaan ennen puhdistusta.
• Avaa kansi -
kuva 1 ja nosta salpa kannen irrottamiseksi - kuva 2.
• Irrottaaksesi keittoastian nosta keittoastian kädensijaa kunnes kuulet
naksahduksen -
kuva 3.
• Irrota tela nostamalla lukitusvivusta -
kuva 4b.
• Irrota irrotettava suodatin ja puhdista se -
kuva 3.
• Kaikki irrotettavat osat voidaan pestä astianpesukoneessa -
kuva 5 tai
puhdistaa hankaamattomalla sienellä ja astianpesuaineella.
• Puhdista laitteen alusta kostealla sienellä ja astianpesuaineella.
• Kuivaa huolellisesti ennen osien laittamista paikoilleen.
• Laite on varustettu irrotettavalla keittoastialla: ruskea väri ja raidat, joita
saattaa ilmestyä pitkän käytön jälkeen, eivät haittaa käyttöä.
• Takaamme, että keittoastia on NORMIEN MUKAINEN niiden materiaalien
osalta, jotka joutuvat kosketuksiin ruoka-aineiden kanssa.
Älä koskaan upota laitetta
veteen.
Älä käytä hankaavia puhdis-
tusaineita tai välineitä.
Irrotettava suodatin on pu-
hdistettava säännöllisesti.
Jotta keittoastia pysyisi
hyvälaatuisena mahdolli-
simman kauan, älä käytä
mitään metallisia ottimia.
19
FIN
Jos laite ei toimi kunnolla
ONGELMA SYY RATKAISU»
Laite ei toimi Laite ei ole kytketty oikein Varmista, että laite on kytketty
oikein.
Et ole vielä painanut Päälle/pois -painiketta. Paina Päälle/pois -painiketta.
Olet painanut Päälle/pois -painiketta, mutta
laite ei toimi.
Sulje kansi.
Moottori käy, mutta laite ei lämpene. Toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
Tela ei liiku. Varmista, että se on kunnolla
paikoillaan. Muutoin toimita laite
hyväksyttyyn huoltoliikkeeseen.
Tela ei pysy paikoillaan. Tela ei ole lukitttu. Asettaaksesi telan paikoilleen vedä
lukitusvipu yläasentoon, aseta tela
keskelle keittoastiaa ja työnnä vipu
ala-asentoon.
Keittotulos ei ole tasalaatuista. Et ole käyttänyt telaa. Laita se paikoilleen.
Aineksia ei ole paloiteltu samankokoisiksi. Leikkaa palat samankokoisiksi.
Ranskalaisia ei ole paloiteltu
samankokoisiksi.
Leikkaa ranskalaiset
samankokoisiksi.
Tela on oikein paikoillaan, mutta ei liiku. Toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
Ranskalaiset eivät ole tarpeeksi
rapeita.
Et käytä ranskalaisiksi soveltuvia perunoita. Valitse ranskalaisiksi soveltuvia
perunoita.
Perunoita ei ole pesty ja kuivattu tarpeeksi
huolellisesti.
Pese, valuta ja kuivaa perunat hyvin
ennen keittämistä.
Ranskalaiset ovat liian paksuja. Leikkaa ne ohuemmiksi.Öljyä ei ole
riittävästi. Lisää öljyn määrää
(ks. mittataulukko s. 16-18).
Suodatin on tukossa. Puhdista suodatin.
Ranskalaiset ovat menneet rikki
keittämisen aikana.
Olet käyttänyt uusia perunoita. Vähennä perunoiden määrää 750
grammaan ja säädä keittoaikaa.
Ainekset jäävät keittoastian
reunoille.
Keittoastia on liian täynnä. Noudata mittataulukossa
ilmoitettuja määriä.
Keittonestettä on valunut laitteen
alustaan.
Tela ei ole paikoillaan tai sen liitoskohta
on viallinen.
Varmista, että tela on oikein
paikoillaan.os ongelma jatkuu,
toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
Ajastin ei toimi. Paristo on loppu. Vaihda paristo (ks. kuva 15).
Laite pitää epätavallisen kovaa
ääntä.
Epäilet häiriötä laitteen moottorin
toiminnassa.
Toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
Ympäristön huomioiminen
Laitteessa käytetään nappiparistoa - L1154.
• Vaihda paristo seuraavasti: irrota sääpaneeli ja pariston kansi ja poista paristo -
kuva 15. Ympäristön säästämiseksi
älä heitä käytettyä paristoa pois muiden talousjätteiden mukana, vaan vie ne paristoille varattuun keräyspaikkaan.
• aseta uusi paristo, pariston kansi ja säätöpaneeli paikoilleen.
 Laite sisältää useita kierrätyskelpoisia ja uudelleenhyödynnettäviä materiaaleja.
Ü Ennen kuin heität laitteen pois, poista paristot. Vie laite kierrätyspisteeseen, jossa
sitä voidaan hyödyntää.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Tefal FZ700034 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös