antaa sinulle perunoihin
ja öljyyn liittyviä neuvoja ja vinkkejä
onnistuneiden aterioiden valmistamista varten.
Perunat: tasapainoa ja nautintoa jokaiseen päivään!
Perunat ovat hyvää ruokaa kaikille ja kaiken ikäisille! Niistä saa paljon energiaa ja vitamiineja.
Perunalajeja on valtava määrä. Niiden koko, muoto ja aromi vaihtelevat kasvatusilmaston ja -tavan mukaan.
Joka perunalajilla on omat ominaisuutensa: nostokausi, sato, koko, väri, säilytys- ja valmistustavat.
Perunoiden valmistuksen onnistuminen riippuu siis perunoiden alkuperästä ja vuodenajasta.
Mitä perunalajikkeita kannattaa käyttää -laitteen kanssa?
Yleisesti ottaen suosittelemme, että käytät perunoita jotka soveltuvat hyvin ranskanperunoiden
valmistukseen. Jos käytät uusia perunoita, on suositeltavaa paistaa niitä muutama minuutti pidempään
niiden korkean vesipitoisuuden vuoksi.
-laitteella voi myös valmistaa pakastettuja ranskalaisia. Pakastettujen ranskalaisten
valmistukseen ei tarvita lisäöljyä, sillä ne on jo esikypsytetty öljyssä.
Miten perunat kannattaa säilyttää?
Paras tapa on säilyttää perunat hyvässä kellaritilassa tai viileässä kaapissa (6 ja 8 °C välisessä lämpötilassa)
valolta suojassa.
Miten perunat tulee valmistella -laitteen käyttöä varten?
Saat parhaat tulokset, kun ranskanperunat eivät jää kiinni toisiinsa. Suosittelemme, että peset kokonaiset
perunat huolellisesti ennen niiden paloittelua, ja paloittelun jälkeen niin kauan, kunnes huuhteluvesi on
kirkasta. Näin perunoista irtoaa mahdollisimman paljon tärkkelystä. Kuivaa perunapalat huolellisesti kuivalla
ja erittäin imukykyisellä talouspaperilla. Perunoiden tulee olla täysin kuivia, ennen kuin laitat ne
-laitteeseen.
Muistathan, että ranskanperunoiden paistoaika vaihtelee niiden painon ja valmistettavien perunoiden
määrän mukaan.
Miten perunat kannattaa paloitella?
Ranskanperunoiden koko vaikuttaa niiden rapeuteen tai pehmeyteen. Mitä ohuempia ranskalaiset ovat, sitä
rapeampia ne ovat. Paksummat ranskalaiset ovat pehmeämpiä sisältä. Voit vaihdella ranskanperunoiden
paksuutta mieltymystesi mukaan ja säätää paistoajan sen mukaisesti:
Ohuet amerikkalaiset ranskanperunat: 8 x 8 mm / Normaali: 10 x 10 mm / Paksu: 13 x 13 mm
Pituus: kork. noin 9 cm
-laitteen suurin suositeltava ranskanperunan paksuus on 13 x 13 mm ja pituus korkeintaan 9 cm.
Käytä erilaisia öljyjä makusi mukaan
Voit vaihdella käyttämääsi öljyä mieltymystesi mukaan. Valitse joka paistokerralla erilainen öljy! Kaikki öljyt
sisältävät - eri suhteissa - ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä tasapainoiselle ruoakavaliolle. Vaihtele öljyjä ja
tarjoa kehollesi kaikkea mitä se tarvitsee! , -laitteessa voi käyttää paljon erilaisia öljyjä:
• Tavalliset ruokaöljyt: oliiviöljy, rapsiöljy*, viinirypäleöljy, vehnäöljy, maapähkinäöljy, auringonkukkaöljy, soijaöljy*
• Maustetut öljyt: yrteillä, valkosipulilla, pippurilla, sitruunalla maustetut öljyt jne…
• Erikoisöljyt: hasselpähkinäöljy*, seesamiöljy*, manteliöljy*, avokadoöljy*, argaaniöljy* (*valmistajan antama paistoaika).
Huomio: Joitain öljyjä ei saa Suomesta.
käyttää hyvin vähän öljyä paistamisen aikana. Se säilyttää kaikki hyvälaatuiset rasvat, jotka
lisäävät elinvoimaasi.
: +
-laitteen plussat
-laitteen ja valitsemasi öljyn ansiosta ranskanperunat ovat korkeimpien
ravitsemusstandardien mukaisesti valmistettuja. Voit antaa ranskanperunoille halutessasi
lisämakua lisäämällä lusikallisen öljyä! Muista, että tällöin lisäät perunoiden rasvapitoisuutta.
-laitteella valmistat maukkaat ja
terveellisemmät ranskanperunat koko perheen iloksi!
DA
FI
NO
SV
16
TEFAL478-ACTIFRY_TEFAL_110x156_Mise en page 1 30/05/11 16:25 Page16