Electrolux EKC60406K Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

käyttöohje
bruksanvisning
bruksanvisning
Liesi
Komfyr
Spis
EKC60406
Electrolux. Thinking of you.
Lue lisää osoitteessa www.electrolux.com
SISÄLLYS
Turvallisuusohjeet 2
Laitteen kuvaus 5
Käyttöönotto 6
Keittotaso - Päivittäinen käyttö 7
Keittotaso - Hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä
7
Keittotaso - Hoito ja puhdistus 8
Uuni - Päivittäinen käyttö 9
Uuni - kellotoiminnot 10
Uuni - lisävarusteiden käyttäminen 11
Uuni - Hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä 12
Uuni - Hoito ja puhdistus 21
Käyttöhäiriöt 24
Asennus 24
Ympäristönsuojelu 26
Oikeus muutoksiin pidätetään
TURVALLISUUSOHJEET
Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen
laitteen asentamista ja käyttöä:
Henkilökohtaisen ja omaisuutesi turvalli-
suuden takaamiseksi.
Ympäristön suojelemiseksi.
Laitteen virheettömän käytön takaami-
seksi.
Säilytä käyttöohjeet laitteen yhteydessä ja
pidä ne laitteen mukana esimerkiksi asun-
toa vaihtaessasi tai jos luovutat tai myyt lait-
teen toiselle henkilölle.
Valmistaja ei ota vastuuta vahingoista, jotka
aiheutuvat laitteen virheellisestä asennuk-
sesta tai käytöstä.
Lasten ja taitamattomien henkilöiden
turvallisuus
Vähintään 8 vuotta täyttäneet lapset ja
sellaiset henkilöt, joiden fyysiset, sensori-
set tai henkiset kyvyt eivät ole tähän riittä-
viä tai joilla ei ole laitteen tuntemusta tai
kokemusta sen käytöstä, saavat käyttää
tätä laitetta ainoastaan silloin, kun heidän
turvallisuudestaan vastaava henkilö val-
voo ja ohjaa heitä käyttämään laitetta tur-
vallisesti ja ymmärtämään sen käyttöön
liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä
laitteella.
Pidä kaikki pakkausmateriaalit poissa las-
ten ulottuvilta. Olemassa on tukehtumis-
tai henkilövahinkovaara.
Pidä lapset ja kotieläimet poissa laitteen
luota silloin, kun sen luukku on auki tai
laite on toiminnassa. Olemassa on henki-
lövahinkovaara tai pysyvän vammautumi-
sen vaara.
Jos laitteessa on virtakytkimen lukitus tai
painikelukitus, käytä sitä. Lukitus estää
laitteen kytkeytymisen vahingossa päälle
lasten tai kotieläinten toimesta.
Yleiset turvallisuusohjeet
Älä muuta laitteen teknisiä ominaisuuksia.
Olemassa on henkilövahinkovaara ja lait-
teen vaurioitumisvaara.
Älä jätä laitetta ilman valvontaa toiminnan
aikana.
Kytke laite pois päältä jokaisen käyttöker-
ran jälkeen.
Asennus
Laitteen saa asentaa ja kytkeä ainoastaan
valtuutettu teknikko. Ota yhteys valtuutet-
tuun huoltoliikkeeseen. Näin estetään ra-
kennevauriot ja henkilövahingot.
Tarkista, ettei laite ole vaurioitunut kulje-
tuksessa. Vaurioitunutta laitetta ei saa
kytkeä verkkovirtaan. Ota tarvittaessa yh-
teys jälleenmyyjään.
Poista kaikki pakkausmateriaalit, tarrat ja
suojamuovit laitteesta ennen sen ensim-
mäistä käyttöä. Älä irrota arvokilpeä.
Muutoin takuu voi mitätöityä.
Asennuksessa tulee noudattaa käyttö-
maassa voimassa olevia lakeja, määräyk-
siä, direktiivejä ja standardeja (turvalli-
suusmääräyksiä, kierrätysmääräyksiä,
sähköturvallisuusmääräyksiä, jne.).
Ole varovainen laitteen siirron aikana. Lai-
te on painava. Käytä aina suojakäsineitä.
Älä koskaan vedä laitetta sen kahvasta
kiinni pitäen.
2 electrolux
Varmista, että laite on kytketty irti verkko-
virrasta asennuksen ajaksi (jos mahdollis-
ta).
Noudata mainittuja vähimmäisetäisyyksiä
muihin laitteisiin ja kalusteisiin.
Älä aseta laitetta alustan päälle.
Sähköliitäntä
Laitteen saa asentaa ja kytkeä ainoastaan
valtuutettu sähköasentaja. Ota yhteys val-
tuutettuun huoltoliikkeeseen. Näin este-
tään rakennevauriot ja henkilövahingot.
Laite on kytkettävä maadoitettuun pisto-
rasiaan.
Varmista, että laitteen arvokilven merkin-
nät vastaavat verkkovirtalähteen arvoja.
Jännitearvot on merkitty arvokilpeen.
Sopivia erotuslaitteita ovat esimerkiksi
suojakytkimet, sulakkeet (ruuvattavat su-
lakkeet on irrotettava kannasta), vikavirta-
kytkimet ja kontaktorit.
Sähköasennuksessa on oltava erotin, jo-
ka mahdollistaa laitteen irrottamisen säh-
köverkosta kaikista navoista. Erottimen
kontaktiaukon leveys on oltava vähintään
3 mm.
Iskusuojat tulee asentaa niin, ettei niiden
irrotus onnistu ilman työkaluja.
Kytke pistoke maadoitettuun pistorasi-
aan.
Kun kytket sähkölaitteita pistorasiaan uu-
nin lähellä, älä anna niiden virtajohtojen
koskea kuumaan uunin luukkuun.
Älä käytä jakorasioita, liittimiä tai jatkojoh-
toja. Olemassa on tulipalovaara.
Varmista, etteivät laitteen taakse jäävät
pistoke (jos olemassa) ja virtajohto joudu
puristuksiin tai vaurioidu.
Varmista, että laitteen sähköliitäntä on hy-
vin ulottuvilla laitteen asennuksen jälkeen.
Älä vedä virtajohdosta pistoketta irrot-
taessasi. Vedä aina pistokkeesta (jos
mahdollista).
Älä vaihda tai muuta virtajohtoa. Ota yh-
teyttä huoltoliikkeeseen.
Käyttö
Käytä laitetta ainoastaan kotitalouksien
ruoanvalmistustarpeisiin. Älä käytä laitetta
kaupalliseen tai teolliseen käyttöön. Täten
vältetään henkilö- ja omaisuusvahingot.
Valvo laitteen toimintaa aina käytön aika-
na.
Pysy aina kaukana laitteesta, kun avaat
laitteen luukun laitteen ollessa toiminnas-
sa. Laitteesta voi tulla kuumaa höyryä.
Olemassa on palovammojen vaara.
Älä käytä laitetta, jos se on kosketukses-
sa veteen. Älä käytä laitetta märin käsin.
Älä käytä laitetta työtasona tai säilytys-
alustana.
Laitteen keittotason pinta kuumenee käy-
tön aikana. Olemassa on palovammojen
vaara. Älä laita keittotasolle metallisia esi-
neitä, esimerkiksi ruokailuvälineitä tai kat-
tilankansia, sillä ne voivat kuumentua.
Laitteen sisätila kuumenee käytön aikana.
Olemassa on palovammojen vaara. Käytä
patalappuja lisävarusteita tai keittoastioita
käsitellessäsi.
Avaa luukku varovasti. Alkoholia sisältä-
vät aineet voivat kehittää helposti sytty-
vän alkoholin ja ilman seoksen. Olemassa
on tulipalovaara.
Älä käsittele kipinöitä tai avotulta avates-
sasi luukkua.
Älä aseta helposti syttyviä tuotteita, hel-
posti syttyviin aineisiin kostutettuja tuot-
teita ja/tai sulavia tuotteita (muovista tai
alumiinista tehtyjä) laitteeseen, laitteen
päälle tai sen lähelle. Tällöin on olemassa
räjähdys- tai tulipalovaara.
Kytke keittoalueet aina pois toiminnasta
käytön jälkeen.
Älä laita keittoalueille tyhjiä astioita, älä
myöskään kytke alueita toimintaan ilman
keittoastiaa.
Älä anna kattiloiden kiehua kuiviin. Muu-
toin keittoastiat ja keittotaso voivat vauri-
oitua.
Jos keittotasolle putoaa esineitä tai keit-
toastioita, pinta voi vaurioitua.
Älä aseta kuumia keittoastioita käyttöpa-
neelin lähelle, koska lämpö voi aiheuttaa
laitteeseen vaurioita.
Varo, ettei laitteen emalipinta vaurioidu li-
sävarusteiden poistamisen tai asennuk-
sen yhteydessä.
Valurautaiset ja alumiiniset keittoastiat tai
pohjasta vaurioituneet keittoastiat voivat
naarmuttaa pintaa, jos vedät niitä keitto-
tasolla.
Emalipintojen värimuutokset eivät vaikuta
laitteen toimintaan.
Emalipinnan vaurioitumisen tai värimuu-
toksien estäminen:
electrolux 3
älä aseta mitään esinettä suoraan uu-
nin pohjalle, älä myöskään peitä pohjaa
alumiinifoliolla
älä aseta kuumaa vettä suoraan laittee-
seen
älä säilytä kosteita astioita tai ruokia
laitteessa sen käytön jälkeen.
Älä paina avointa uunin luukkua.
Älä aseta syttyviä materiaaleja uunin ala-
puolella olevaan tilaan. Säilytä kyseisessä
tilassa vain lämmönkestäviä lisävarusteita
(jos soveltuu).
Älä peitä uunin höyrynpoistoaukkoja. Ne
sijaitsevat yläpinnan takaosassa (jos so-
veltuu).
Jos pinnassa on halkeama, kytke laite
pois sähköverkosta. Olemassa on sähkö-
iskuvaara.
Älä aseta lämpöä johtavia materiaaleja
(esim. ohuita metalliverkkoja tai metallile-
vyisiä lämmönjohtimia) keittoastioiden al-
le. Liian suuri lämmön heijastus voi ai-
heuttaa vaurioita keittotasoon.
Hoito ja puhdistus
Varmista ennen huoltotoimenpiteiden
aloittamista, että laite on jäähtynyt. Ole-
massa on palovammojen vaara. Vaarana
on lasilevyjen rikkoutuminen.
Pidä uuni aina puhtaana. Rasvan tai
ruoan kerääntyminen laitteeseen voi ai-
heuttaa tulipalon.
Säännöllinen puhdistus estää uunin pin-
tamateriaalien vahingoittumisen.
Puhdista laite ainoastaan vedellä ja saip-
pualla henkilökohtaisen ja omaisuutesi
turvallisuuden takaamiseksi. Älä käy
syttyviä tuotteita tai korroosiota aiheutta-
via aineita.
Älä puhdista laitetta höyrypesurilla, kor-
keapaineisilla puhdistuslaitteilla, terävillä
esineillä, hankaavilla puhdistusaineilla,
hankaavilla pesusienillä tai tahranpoistoai-
neilla.
Jos käytät uuninpuhdistussuihketta, nou-
data tuotteen valmistajan ohjeita. Älä
suihkuta mitään ainetta lämpövastuksiin
ja termostaatin anturiin (jos olemassa).
Älä puhdista lasiluukkua hankaavilla puh-
distusaineilla tai metallikaapimella. Sisäla-
sin lämmönkestävä pinta voi mennä rikki.
Kun luukun lasilevyt vaurioituvat, niiden
kestävyys heikkenee ja ne voivat rikkou-
tua. Sinun tulee vaihtaa ne. Ota yhteyttä
huoltoliikkeeseen.
Ole varovainen irrottaessasi luukkua.
Luukku on painava.
Tässä laitteessa olevat polttimot ovat eri-
tyisesti kodinkoneita varten suunniteltuja
erikoispolttimoita. Niitä ei voida käyttää
huonevalaisimissa.
Vaihda polttimot tarvittaessa saman teho-
luokituksen omaaviin kodinkoneita varten
tarkoitettuihin polttimoihin.
Irrota pistoke pistorasiasta ennen uunin
lampun vaihtamista. Olemassa on sähkö-
iskuvaara. Anna laitteen jäähtyä. Olemas-
sa on palovammojen vaara.
Älä puhdista katalyysiemalia.
Huoltoliike
Ainoastaan valtuutettu teknikko saa kor-
jata laitteen tai huoltaa sitä. Ota yhteys
valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Käytä vain alkuperäisiä varaosia.
Laitteen hävitys
Välttääksesi henkilö- ja omaisuusvahin-
got:
Irrota pistoke pistorasiasta.
Leikkaa johto irti ja hävitä se.
Irrota luukun lukitus. Täten lapset ja
eläimet eivät voi jäädä kiinni laitteen si-
sälle. Muutoin olemassa on tukehtu-
misvaara.
4 electrolux
LAITTEEN KUVAUS
Laitteen osat
5
4
3
2
1
1 2
3
4
6
5
7
8
9
1 Keittotaso
2 Käyttöpaneeli
3 Lämpövastus
4 Uunin lamppu
5 Paistomittarin pistoke
6 Puhallin ja lämpövastus
7 Alalämpö
8 Kannatinkiskot
9 Kannatintasot
Keittoalueet
2
145
mm
145
mm
1
456
210
mm
120/180
mm
3
1 Keittoalue 1200 W
2 Höyrynpoistoaukko
3 Keittoalue 700/1700 W
4 Keittoalue 1200 W
5 Jälkilämmön merkkivalo
6 Keittoalue 2300 W
Käyttöpaneelin osat
1 2 4
56
3 1
1 Keittotason vääntimet
2 Uunin toimintojen väännin
3 Elektroninen ohjelmointilaite
4 Lämpötilan säädin
5 Lämpötilan merkkivalo
6 Virran merkkivalo
electrolux 5
Varusteet
Ritilä
Käytetään patojen, kakkuvuokien ja pais-
tien alustana.
Matalareunainen leivinpelti
Kakkujen ja pikkuleipien paistamiseen.
Uunipannu
Käytetään leivonnassa, paistamisessa tai
rasvankeruuastiana.
Paistomittari
Mittaa lihan kypsyystason.
Säilytyslaatikko
Säilytyslaatikko sijaitsee uunikammion
alapuolella.
KÄYTTÖÖNOTTO
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Uuden laitteen puhdistaminen
Poista kaikki varusteet laitteen sisältä.
Puhdista laite ennen ensimmäistä käyttö-
kertaa.
Huomio Älä käytä hankaavia
puhdistusaineita. Ne voivat vahingoittaa
pintoja. Lue ohjeet kohdasta Huolto ja
puhdistus.
Kellonajan asetus
Uuni toimii vasta sitten, kun siihen on
asetettu aika.
Kun laite kytketään verkkovirtaan tai sähkö-
katkon esiintyessä, merkkivalo "Kello" vilk-
kuu automaattisesti.
Aseta kellonaika " + " tai " - " -painikkeella.
Vilkkuminen lakkaa noin viiden sekunnin ku-
luttua, ja näytössä näkyy asetettu aika.
Kellonajan muuttaminen ei ole mahdol-
lista, jos jokin automaattinen toiminto
(kesto
tai päättyminen ) on sa-
manaikaisesti toiminnassa.
Esikuumennus
1.
Aseta toiminto
ja maksimilämpötila.
2. Anna laitteen käydä ilman ruoka-aine-
ksia noin 1 tunnin ajan.
3.
Aseta toiminto
ja maksimilämpötila.
4. Anna laitteen käydä ilman ruoka-aine-
ksia noin 10 minuutin ajan.
5.
Aseta toiminto
ja maksimilämpötila.
6. Anna laitteen käydä ilman ruoka-aine-
ksia noin 10 minuutin ajan.
Täten laitteen sisälle mahdollisesti jääneet
liat palavat pois. Lisävarusteet voivat kuu-
mentua normaalia korkeampaan lämpöti-
laan. Kun esikuumennat laitteen ensimmäis-
tä kertaa, laitteesta voi tulla hajuja ja savua.
Tämä on normaalia. Tarkista, että ilmavir-
taus on riittävä.
Luukun mekaaninen lukko
Luukun lukko on oletusasetuksena käytös-
sä.
Luukun avaaminen ja sulkeminen
Avaa luukku siirtämällä lukituspainiketta (A)
oikealle.
Sulje luukku lukitusvipua painamatta.
A
B
Luukun lukon käytöstäpoisto
1. Siirrä ja pidä lukituspainiketta (A) oikeal-
la.
2. Paina ja pidä painiketta (B) alhaalla.
3. Vapauta lukituspainike (A).
4. Vapauta painike (B).
6 electrolux
Luukun lukon kytkeminen
1. Siirrä ja pidä lukituspainiketta (A) oikeal-
la.
2. Paina ja pidä painiketta (B) alhaalla.
3. Vapauta painike (B).
4. Vapauta lukituspainike (A).
KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Tehotasot
Säädin Toiminto
Kahden lämpöalueen kytkin
0 Pois toiminnasta
1-9 Tehotasot
(1 = alhaisin lämpötila-asetus; 9 =
korkein lämpötila-asetus)
1. Käännä säädin haluamasi tehotason
kohdalle.
2. Kun lopetat keittoalueen käytön, kään-
nä säädin asentoon 0.
Käytä jälkilämpöä vähentääksesi ener-
gian kulutusta. Kytke keittoalue pois
toiminnasta noin 5-10 minuuttia ennen
kypsennysprosessin päättymistä.
Kaksoiskeittoalueen käyttö
Huomio Aktivoi soikea tai
kaksoiskeittoalue kääntämällä
väännintä myötäpäivään asetuksen
kohdalle. Älä käännä sitä
pysäytysasennon kautta.
1. Käännä väännin myötäpäivään asen-
toon "9".
2.
Käännä väännin hitaasti symbolin
kohdalle, kunnes kuulet napsahduksen.
Keittoalueen kaksi osaa on kytketty
päälle.
3. Aseta vaadittu tehotaso kohdan "Teho-
tasot" mukaan.
Oikealla takana olevan ulomman
keittoalueen ja uunin tehonhallinta
Koskee vain 220-240 V laitteita. Katso
arvokilven tiedot.
Uunin ja keittotason liiallinen samanaikainen
käyttö voi aktivoida tehonhallinnan, joka kyt-
kee oikealla takana olevan ulomman keitto-
alueen pois toiminnasta. Se säätää tehoa
piirin ylikuormittumisen estämiseksi.
Jälkilämmön merkkivalo
Jälkilämmön merkkivalo syttyy, kun jokin
keittoalue on kuuma.
Varoitus! Palovammojen vaara
jälkilämmön vuoksi!
KEITTOTASO - HYÖDYLLISIÄ NEUVOJA JA VINKKEJÄ
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Keittoastiat
Keittoastian pohjan tulee olla mah-
dollisimman paksu ja tasainen.
Emaloidusta teräksestä valmistetut
tai alumiini- tai kuparipohjaiset keitto-
astiat voivat tehdä läiskiä keraami-
seen pintaan.
Energiansäästö
Mikäli mahdollista, peitä keittoastia
aina kannella.
Aseta keittoastia keittoalueelle, en-
nen kuin kytket alueen toimintaan.
Kytke keittoalueet pois toiminnasta
ennen kypsennysajan päättymistä ja
hyödynnä jälkilämpö.
Keittoastioiden pohjan tulee olla keit-
toalueen kokoinen.
Esimerkkejä keittotoiminnoista
Taulukossa annetut tiedot ovat ainoastaan
suuntaa-antavia.
electrolux 7
Teho-
taso
Käyttökohde: Aika Vinkkejä
0 Pois toiminnasta
1 Valmiiden ruokien lämpimänäpito tarpeen
mukaan
Peitä kannella
1-2 Hollandaise-kastike, voin, suklaan, liivat-
teen sulattaminen
5-25
min
Sekoita välillä
1-2 Hyydyttäminen: kuohkeat munakkaat,
keitetyt munat
10-40
min
Keitä kannen alla
2-3 Riisin ja maitoruokien haudutus, valmis-
ruokien kuumentaminen
25-50
min
Riisi tarvitsee vähintään kaksinker-
taisen määrän nestettä, sekoita
maitoruokia kypsennyksen aikana
3-4 Höyrytetyt vihannekset, kala, liha 20-45
min
Lisää nestettä muutama ruokalusi-
kallinen
4-5 Höyryssä kypsennetyt perunat 20-60
min
Käytä korkeintaan ¼ litraa vettä/750
g perunoita
4-5 Suurten ruokamäärien kypsentäminen,
pataruoat ja keitot
60-150
min
Enintään 3 litraa nestettä + valmis-
tusaineet
6-7 Kevyt paistaminen: leikkeet, vasikanliha,
kotletit, pyörykät, makkarat, maksa,
kastikepohja, kananmunat, ohukaiset,
munkit
tarpeen
mukaan
Käännä puolivälissä
7-8 Voimakas paistaminen: sipuliperunat, ul-
kofilee, pihvit
5-15
min
Käännä puolivälissä
9 Suuren vesimäärän keittäminen, pastan keittäminen, lihan ruskistaminen (gulassi, pata-
paisti), ranskalaiset perunat
KEITTOTASO - HOITO JA PUHDISTUS
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Puhdista keittotaso jokaisen käytön jälkeen.
Tarkista aina, että keittoastian pohja on
puhdas.
Keraamisen pinnan naarmut tai tummat
läiskät eivät vaikuta laitteen toimintaan.
Lian poistaminen:
1. Poista välittömästi:sulanut muovi,
muovikelmu ja sokeripitoinen ruoka.
Muutoin lika voi aiheuttaa laitteeseen
vaurioita. Käytä erityistä lasipintaan
tarkoitettua kaavinta. Aseta kaavin
viistosti lasipintaa vasten ja liikuta
kaavinta pintaa pitkin.
Poista sitten, kun laite on jäähty-
nyt riittävästi:kalkkirenkaat, vesiren-
kaat, rasvatahrat, kirkkaat metalliset
värimuutokset. Käytä keraamisen
keittotason tai ruostumattoman te-
räksen puhdistukseen tarkoitettua
puhdistusainetta.
2. Puhdista laite kostealla liinalla käyttäen
vähän puhdistusainetta.
3.
Kuivaa pinta lopuksi puhtaalla lii-
nalla.
8 electrolux
UUNI - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Jäähdytyspuhallin
Kun laite on toiminnassa, jäähdytyspuhallin
kytkeytyy automaattisesti toimintaan laitteen
pintojen pitämiseksi viileinä. Jos laite kytke-
tään pois toiminnasta, jäähdytyspuhallin py-
sähtyy.
Laitteen kytkeminen toimintaan ja pois
toiminnasta
1. Käännä uunin toimintojen väännin halu-
amasi toiminnon kohdalle.
2. Käännä lämpötilan väännin haluamasi
lämpötilan kohdalle.
Toiminnan merkkivalo palaa uunin olles-
sa toiminnassa.
Lämpötilan merkkivalo palaa uunin kuu-
menemisen aikana.
3. Uuni kytketään pois toiminnasta kään-
tämällä uunin toimintojen väännin ja
lämpötilan väännin Off-asentoon.
Uunin toiminnot
Uunin toiminto Käyttötarkoitus
OFF-asento Laite on pois toiminnasta.
Kiertoilma
Paistaminen enintään kolmella tasolla samanaikaisesti. Alenna uunin
lämpötilaa (20-40 °C) ylä- ja alalämpötoimintoon verrattuna.
Ylä- ja alalämpö Paistaminen yhdellä kannatintasolla.
Piiras/Pizza
Voimakkaamman ruskistuksen tai rapean pohjan vaativien ruokien
paistaminen yhdellä kannatintasolla. Alenna lämpötilaa (20-40 °C)
ylä- ja alalämpötoimintoon verrattuna.
Ruskistaminen
Suurikokoisten lihapalojen tai lintupaistien paistaminen yhdellä tasol-
la. Gratinointi ja ruskistus.
Suuri grilli Matalien ja suurien ruokamäärien grillaus sekä leivän paahtaminen.
Kuivaus Ruoan kuivattaminen.
Sulatus Pakasteiden sulattaminen.
Sulatus Pakasteiden sulattaminen.
Toimintolukitus Uunin toimintojen lukitseminen.
Toimintolukitus
Toimintolukitus sisältyy uunin toimintojen
vääntimeen.
Toimintolukitus ei katkaise lieden virran-
syöttöä.
Uunin lukitseminen:
Käännä väännin symbolin
kohdalle.
Väännin työntyy ulospäin noin 2 mm.
Uunin lukituksen poistaminen:
Paina väännintä ja käännä se vaadittuun
asentoon.
electrolux 9
UUNI - KELLOTOIMINNOT
Elektroninen ohjelmointilaite
1 2
456
3
1 Paistomittarin merkkivalo
2 Aikanäyttö
3 Toimintojen merkkivalot
4 Painike " +"
5 Valintapainike
6 Painike " -"
Kellotoiminto Käyttötarkoitus
Valinta / Kellonaika Kellonajan asettaminen, muuttaminen tai tarkistaminen.
Hälytysajastin Hälytinajastimen asettaminen.
Kun asetettu aika on kulunut, uunista kuuluu äänimerkki.
Tällä toiminnolla ei ole vaikutusta uunin toimintaan.
Kesto Tällä toiminnolla asetetaan uunin toiminta-aika.
Loppu Tällä toiminnolla asetetaan uunin toimintojen poiskytkeytymisaika.
Kesto ja Loppu -toimintoja voi-
daan käyttää samanaikaisesti, jos uuni
halutaan kytkeä toimintaan ja myöhem-
min automaattisesti pois toiminnasta.
Aseta tällöin ensin Kesto-toiminto
,
ja sen jälkeen Loppu-toiminto
.
Kellotoimintojen asettaminen
1. Paina valintapainiketta toistuvasti, kun-
nes haluamasi toiminnon merkkivalo
vilkkuu.
2. Kellonaika asetetaan hälytinajastimeen
, kestotoimintoon ja päättymistoi-
mintoon
käyttämällä " + " tai " - " -
painiketta.
Vastaavan toiminnon merkkivalo syttyy.
Kun asetettu aika päättyy, toiminnon
merkkivalo vilkkuu ja laitteesta kuuluu
äänimerkki kahden minuutin ajan.
Kesto- ja päättymistoiminnoilla
uuni kytkeytyy automaattisesti pois toi-
minnasta.
3. Äänimerkin voi katkaista painamalla mi-
tä tahansa painiketta.
Kellotoimintojen peruuttaminen
1. Paina valintapainiketta, kunnes halu-
amasi toiminnon merkkivalo vilkkuu.
2. Paina ja pidä alhaalla painiketta -.
Kellotoiminto peruuntuu muutaman se-
kunnin kuluttua.
10 electrolux
UUNI - LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Paistomittari
Paistomittari mittaa lihan sisälämpötilan.
Kun liha saavuttaa asetetun lämpötilan, uuni
kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta.
Paistomittarin käytössä on huomioitava
kaksi eri lämpötilaa:
uunin lämpötila; katso "Paistotaulukko"
sisälämpötila; katso "Paistomittaritauluk-
ko"
Tärkeää Käytä vain laitteen mukana
toimitettua paistomittaria tai alkuperäistä
varaosaa.
Varoitus! Paistomittari on kuuma.
Palovammojen vaara! Ole varovainen,
kun vedät paistomittarin kärjen pois
ruoasta ja irrotat pistokkeen.
1. Työnnä paistomittarin pistoke uunin si-
vuseinässä olevaan pistorasiaan.
2. Työnnä paistomittarin kärki lihan keski-
kohtaan niin syvälle kuin mahdollista.
1
2
3.
Paina valintapainiketta
, kunnes
paistomittarin merkkivalo
alkaa vilk-
kua
4. Aseta haluamasi sisälämpötila painik-
keella "+" / "-". Lämpötilan voi asettaa
välille 30 °C - 99 °C.
Katso taulukossa mainitut suositusläm-
pötilat.
Ruoan sisälämpötila näkyy näytössä
lämpötilasta 30 °C alkaen
5. Aseta haluamasi uunin toiminto ja läm-
pötila valitsimilla.
6. Kun liha saavuttaa asetetun sisälämpö-
tilan, uuni kytkeytyy automaattisesti
pois toiminnasta.
7. Irrota paistomittari.
Jos kypsyystaso ei ole riittävä, aseta korke-
ampi sisälämpötila edellä kuvatulla tavalla.
Uunipeltien ja ritilän asettaminen
kannattimille
Aseta pellit kannattimille siten, että kääntyvä
reuna tulee taakse ja osoittaa pohjaa kohti.
Työnnä pellit ja ritilät kannatinkiskojen väliin.
Korkeareunaisessa pannussa ja ritiläs-
sä on alaskääntyvä reunauloke. Reuno-
jen ja kannatinkiskojen muodon ansios-
ta varusteet eivät pääse kallistumaan.
Ritilän ja korkeareunaisen uunipannun
asettaminen uuniin yhdessä
Aseta ritilä uunipannun päälle. Työnnä uuni-
pannu kannatinkiskojen väliin jollekin kanna-
tintasolle.
electrolux 11
UUNI - HYÖDYLLISIÄ NEUVOJA JA VINKKEJÄ
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Taulukoissa mainitut lämpötilat ja pais-
toajat ovat ainoastaan suuntaa antavia.
Lämpötila ja paistoaika riippuvat resep-
tistä sekä käytettyjen ainesten laadusta
ja määrästä.
Huomio Käytä korkeareunaista
uunipeltiä kosteiden leivonnaisten
paistamisessa. Hedelmämehut voivat
aiheuttaa pysyviä tahroja emalipintaan.
Leivonnaisten paistaminen
Yleisohjeita
Uusi uunisi voi paistaa eri tavalla kuin en-
tinen laitteesi. Käytä aikaisemmin käyttä-
miesi asetusten (lämpötila, paistoaika) ja
kannatintasojen sijaan taulukossa mainit-
tuja asetuksia.
Kun paistoaika on pitkä, voit hyödyntää
jälkilämmön ja kytkeä uunin pois toimin-
nasta noin 10 minuuttia ennen paistoajan
päättymistä.
Pakasteita sulatettaessa uunipellit voi-
vat vääntyä uunin toiminnan aikana.
Jäähtyessään uunipellit palautuvat kui-
tenkin alkuperäiseen muotoonsa.
Leivontataulukoiden käyttö
Ensimmäisellä kerralla on suositeltavaa
käyttää alhaisempaa lämpötilaa.
Jos et löydä omaan reseptiisi sopivia oh-
jearvoja, sovella jonkin lähes samanlaisen
leivonnaisen tietoja.
Jos paistat useammalla kuin yhdellä ta-
solla, paistoaikaa voi pidentää 10-15 mi-
nuuttia.
Eri kannatintasoilla olevat leivonnaiset voi-
vat ruskistua epätasaisesti paistamisen
alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa läm-
pötila-asetusta ei pidä muuttaa. Erot ta-
saantuvat paistumisen jatkuessa.
Leivontavinkkejä
Leivontatulos Mahdollinen syy Ratkaisu
Kakku on liian vaalea
pohjasta.
Väärä kannatintaso. Laita kakku alemmalle kannatintasolle.
Kakku laskeutuu (taiki-
nainen ja liian kostea).
Liian korkea paistolämpötila. Käytä pienempää lämpötilaa.
Kakku laskeutuu (taiki-
nainen ja liian kostea).
Liian lyhyt paistoaika. Pidennä paistoaikaa.
Älä käytä korkeampaa lämpötilaa ly-
hentääksesi paistoaikaa.
Kakku laskeutuu (taiki-
nainen ja liian kostea).
Taikinassa on liian paljon
nestettä.
Käytä vähemmän nestettä. Tarkista sekoi-
tusaika, erityisesti käyttäessäsi vatkainta/
monitoimikonetta.
Kakku on liian kuiva. Liian alhainen lämpötila. Säädä lämpötila korkeammaksi.
Kakku on liian kuiva. Liian pitkä paistoaika. Lyhennä paistoaikaa.
Kakku ei ruskistu tasai-
sesti.
Liian korkea paistolämpötila
ja liian lyhyt paistoaika.
Alenna lämpötilaa ja pidennä paistoaikaa.
Kakku ei ruskistu tasai-
sesti.
Taikinaa ei ole levitetty tasai-
sesti pellille.
Levitä taikina tasaisesti pellille.
Kakku ei paistu asete-
tussa paistoajassa.
Liian alhainen lämpötila. Säädä lämpötila vähän korkeammaksi.
Leivonnaisten paistaminen kiertoilmalla
Ruoan laatu Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Sämpylät 2+4 175-185 15-20
Kokojyväsämpylät 2+4 165-180 20-30
12 electrolux
Ruoan laatu Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Småt gærbrød med
fyld
2+4 170-180 15-20
Formbröd 1+4 170-190 30-40
Pretzelit 2+4 160-170 15-20
Vehnäleipä / Limpor 2+4 170-180 35-45
Kokojyväleipä 2+4 160-170 35-45
Ruisleipä, sekavilja 2+4 250 lämmitys
- kypsennys 2+4 160-170 60-70
Patongit 2+4 180-200 20-30
Bradepandekage 3 150-160 50-60
Fruktkakor 3 140-150 70-80
Muffins 2+4 160-170 15-25
Rulltarta 3 190-210 6-15
Bullar 2+4 185-195 8-15
Längder/ Kransar 2+4 170-180 25-35
Pepparkakor 2+4 160-170 8-15
Formkage 2+4 150-160 30-40
Sokerikakut 2 150-160 50-60
Marengit 2+4 100 90-120
Marenkipohjat 2+4 100 90-120
- lämmitys 2+4
uunin ollessa pois toi-
minnasta
25
Pikkuleivät 2+4 150-160 10-20
Voitaikina 2+4 155-165 30-40
Hedelmäkakut, muro-
taikinapohja
2+4 150-160
esikypsennys, pohjat
10-15
Hedelmäkakut, muro-
taikinapohja
2+4 150-160 viimeistely 35-45
Hedelmäkakut, muro-
taikina
2+4 170-180 30-40
Ylä- ja alalämpö
Ruoan laatu Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Sämpylät 3-4 200-225 10-20
Kokojyväsämpylät 3-4 190-200 20-25
Småt gærbrød med fyld 3-4 200-225 10-12
Formbröd 2-3 190-210 30-40
Ciabatta-sämpylät 3-4 210-230 10-20
Focaccia 3-4 220-230 15-20
Pitaleipä 3-4 250 5-15
Pretzelit 3-4 180-200 12-15
electrolux 13
Ruoan laatu Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Vehnäleipä / Limpor 2 175-225 35-45
Vehnäleipä 1-2 190-210 25-40
Ciabatta 1-2 210-220 15-25
Kokojyväleipä 1-2 180-200 35-45
Ruisleipä, sekavilja 1 275 lämmitys
- kypsennys 1 190 55-65
Patongit 3-4 220-230 15-30
Bradepandekage 2-3 170-180 50-60
Fruktkakor 3 150-170 70-80
Muffins 3 180-200 10-20
Rulltarta 3 220-250 6-15
Bullar 3 220-250 8-15
Längder/ Kransar 3 180-200 25-35
Pepparkakor 3 220-225 8-12
Formkage 3-4 170-180 35-45
Sokerikakut 1-2 170-180 40-50
Täytekakut, rullat 3-4 200-225 8-12
Marengit 3-4 100 90-120
Marenkipohjat 3-4 100 90-120
- lämmitys 3-4
uunin ollessa pois
toiminnasta
25
Pikkuleivät 3-4 160-180 6-15
Voitaikina 3-4 170-190 30-45
Kääretortut 3-4 190-210 10-12
Hedelmäkakut, murotaikina-
pohja
3-4 175-200
esikypsennys, rulla
10-15
Hedelmäkakut, murotaikina-
pohja
3-4 175 viimeistely 35-45
Hedelmäkakut, murotaikina 3-4 190-200 25-35
Kransekage i ringe 2 210-230 10-12
Ugnspannkaka 2 210-220 15-30
Pizzataulukko
Ruokalaji Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Ciabatta-sämpylät 2-3 200-220 10-20
Focaccia 2-3 220-230 10-20
Ciabatta 2-3 190-200 15-25
Hedelmäkakut, muro-
taikinapohja
2-3 170-180 35-45
Hedelmäkakut, muro-
taikina
2-3 175-200 25-35
14 electrolux
Ruokalaji Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Pizza, kotitekoinen
(paksu - runsastäyttei-
nen)
1-2 180-200 25-35
Pizza, kotitekoinen
(ohut pohja)
1-2
200-230
1)
15-20
Pizza, pakaste 1-2 200 15-20
Tortut, kotitekoiset
esikypsennys, rulla
3-4 215-225 35-45
Tortut, kotitekoiset
viimeistely
3-4 215-225 35-45
Tortut, pakaste 3-4 200 15-25
1) esikuumenna uuni
Lihan paistaminen
Ruokien paistaminen
Käytä paistamisessa lämmönkestäviä uu-
nivuokia (lue valmistajan ohjeet).
Suurikokoiset paistit voi laittaa suoraan
uunipannulle tai ritilän päälle, jonka alla on
uunipannu. (Mikäli varusteena)
Paista vähärasvainen liha paistovuoassa
kannella peitettynä. Näin liha pysyy me-
hukkaampana.
Jos haluat pinnan ruskistuvan, paista liha
paistovuoassa ilman kantta.
Lihan paistaminen kiertoilmalla
Naudanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Paahtopaisti
1)
2-3 125 80-120
Reisipaisti
- ruskistus
2-3 200 yhteensä 10
Reisipaisti
- paisto
2-3 150 50-60
Paahtopaisti 1-2 160 90-120
1) Muut. Voidaan viimeistellä ruskistamalla pinta grillin alapuolella tai ylä-/alalämmöllä lämpötilassa 250 °C. Jos
paistolämpömittaria käytetään, poista se ennen grillausta.
Vasikanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Naudanfilee
1)
2-3 160 60-70
Lammas
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Koipi/lapa/selkä 2 160 80-100
Porsaanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Porsaanpaisti
1)
2-3 175 60-70
electrolux 15
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Porsaankylkipaisti
1)
2-3 175 60
Niskapaistit 2-3 160 90-120
Kinkku 1-2 150 60-100
Lintupaisti
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Kana, paloiteltu 2-3 180 55-65
Ankka
1)
2-3 150 55-65
Ankka, hiljainen kyp-
sennys
1)
2-3 130 yhteensä noin 5 tuntia
Kalkkunapaisti, täytetty 1-2 150 50-60
Kalkkunarinta 2-3 175 70-80
Ylä- ja alalämpö
Naudanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Paahtopaisti
1)
2-3 125 80-120
Reisipaisti
- ruskistus
2-3 225 yhteensä 10
Reisipaisti
- paisto
2-3 160 50-60
Paahtopaisti 1-3 180 90-120
1) Muut. Voidaan viimeistellä ruskistamalla pinta grillin alapuolella tai ylä-/alalämmöllä lämpötilassa 250 °C. Jos
paistolämpömittaria käytetään, poista se ennen grillausta.
Vasikanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Naudanfilee
1)
2-3 180 60-70
Lammas
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Koipi/lapa/kylki 2 180 80-100
Porsaanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Porsaanpaisti
1)
3 200 60-70
Porsaankylkipaisti
1)
3 200 60
Niskapaistit 2-3 180 90-120
Kinkku 1-2 160 60-100
16 electrolux
Lintupaisti
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Kana, paloiteltu 2-3 200 55-65
Ankka
1)
2-3 160 55-65
Ankka, hidas kypsen-
nys
1)
2-3 130 yhteensä noin 5 tuntia
Kalkkunapaisti, täytetty 1-2 160 50-60
Kalkkunarinta 2-3 200 70-80
Ruskistaminen
Naudanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Reisipaisti
- ruskistus
2-3 200 yhteensä 10
Reisipaisti
- paisto
2-3 150 50-60
Paahtopaisti 1-2 160 90-120
Vasikanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Naudanfilee
1)
2-3 160 60-70
1) Muut. Voidaan viimeistellä ruskistamalla pinta grillin alapuolella tai ylä-/alalämmöllä lämpötilassa 250 °C. Jos
paistolämpömittaria käytetään, poista se ennen grillausta.
Lammas
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Koipi/lapa/kylki 2 160 80-100
Porsaanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Porsaanpaisti
1)
2-3 180 60-70
Porsaankylkipaisti
1)
2-3 175 60
Niskapaistit 2-3 160 90-120
Kinkku 1-2 150 60-100
Lintupaisti
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Broileri 2-3 180 55-65
Ankka
1)
2-3 150 55-65
Ankka, hiljainen kypsennys
1)
2-3 ei sovi yhteensä noin 5 tuntia
Kalkkunapaisti, täytetty 1-2 150 50-60
electrolux 17
Lihalaji Ritilä Lämpötila °C
Aika minuutteina li-
hakiloa kohti
Kalkkunarinta 2-3 175 70-80
Ruokien paistaminen kiertoilmalla
Ruokalaji Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Kala, keitto 2+4 150-160
1)
Kala, friteeraus 2+4 165-175
1)
Lihamureke 2+4 165-175 60-70
Lihapullat 2+4 165-175 35-45
Maksapâté 2+4 165-175 65-75
Perunagratiini 2+4 175 55-65
Lasagne, kotitehty 2+4 175 60-70
Lasagne, pakaste 2+4 175
30-45
2)
Makaronivuoka 2+4 165-175 40-50
Pizza, kotitekoinen 3 180-200 20-35
Pizza, pakaste 2+4 180-200
15-25
2)
Ranskalaiset, pakaste 2+4 180-200
30-45
2)
Tortut, kotitekoiset
- esikypsennys, rulla
2+4 165-175 15-20
Tortut, kotitekoiset
- viimeistely
2+4 165-175 30-40
Tortut, pakaste 2+4 175
25-35
2)
1) Kun kalaa friteerataan tai keitetään, keittoaika riippuu kalan paksuudesta. Kala on kypsä, kun sen liha on valkoista.
Kokeile lävistämällä kala haarukalla. Jos liha irtoaa helposti ruodoista, kala on kypsä.
2) Kahta tasoa käyttäessä (kaksinkertainen annos) aika on noin 1/3 pakkauksessa mainittua aikaa pitempi. Jos
annettu aika on 30 minuuttia, valmistusaika on noin 30+10 = 40 min.
Ylä- ja alalämpö
Ruokalaji Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Kala, keitto 2-3 160-170
1)
Kala, friteeraus 2-3 180-200
1)
Lihamureke 2-3 175-200 45-60
Lihapullat 3-4 175-200 30-45
Maksapâté 2-3 180-200 50-60
Gratiinit 2-3 180-200 50-60
Perunagratiini 3-4 200 55-65
Lasagne, kotitekoinen 2-3 200 50-60
Lasagne, pakaste 3-4 175-200
30-45
2)
Makaronivuoka 2-3 180-200 30-40
Pizza, kotitekoinen 2-3 220-230 15-25
Pizza, pakaste 2-3 220-230
15-25
2)
Ranskalaiset, pakaste 3-4 225-250
20-30
2)
18 electrolux
Ruokalaji Ritilä Lämpötila °C Aika minuutteina
Tortut, kotitehty
- esikypsennys, rulla
3-4 190-210 15-25
Tortut, kotitekoiset
- viimeistely
3-4 190-210 20-30
Tortut, pakaste 3-4 200-225
20-30
2)
1) Kun kalaa friteerataan tai keitetään, keittoaika riippuu kalan paksuudesta. Kala on kypsä, kun sen liha on valkoista.
Kokeile lävistämällä kala haarukalla. Jos liha irtoaa helposti ruodoista, kala on kypsä.
2) Kahta tasoa käyttäessä (kaksinkertainen annos) aika on noin 1/3 pakkauksessa mainittua aikaa pitempi. Jos
annettu aika on 30 minuuttia, valmistusaika on noin 30+10 = 40 min.
Paistomittaritaulukko
Naudanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila lihan keskellä.
Paahtopaisti 2-3 55-65
Reisipaisti
- ruskistus
2-3 55-65
Reisipaisti
- paisto
2-3 55-65
Paahtopaisti 1-2 75-80
Vasikanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila lihan keskellä
Naudanfilee 2-3 65
Lammas
Lihalaji Ritilä Lämpötila lihan keskellä
Koipi/lapa/selkä 2 90
Porsaanliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila lihan keskellä
Porsaanpaisti 2-3 80
Niskapaistit 2-3 75-80
Kinkku 1-2 70-75
Linnunliha
Lihalaji Ritilä Lämpötila lihan keskellä
Kalkkunarinta 2-3 75-80
Grillaus
Käytä aina grillitoimintoa lämpötilan
maksimiasetuksella.
Tärkeää Grillauksen aikana uunin luukun
on aina oltava kiinni.
Esikuumenna uunia aina tyhjänä 5 mi-
nuuttia grillitoiminnolla.
Aseta ritilä grillaustaulukossa suosi-
tellulle kannatintasolle.
Laita uunipannu aina ensimmäiselle
kannatintasolle rasvan keräämiseksi.
Grillaa vain matalia liha- tai kalapalo-
ja.
Grillausalue on asetettu ritilän keskelle.
electrolux 19
Grillauksen ruokalajit Ritilä Lämpötila °C
Aika minuut-
teina / 1. puoli
Aika minuut-
teina / 2. puoli
Porsaankyljykset 3-4 250 7-9 4-6
Lampaankyljykset 3-4 250 7-10 5-6
Kana, paloiteltu 3-4 250 20-25 15-20
Makkara 3-4 250 3-4 1-2
Porsaankylkipalat, esikypsen-
netty 20 minuuttia
3-4 250 15-20 15-20
Kala, turska ja lohi viipaleina 3-4 250 10 5
Paahtoleivät 3-4 250 2-3 -
Kuivaus
Vihannekset
Kuivauksen ruo-
kalajit
Lämpötila °C Kannatintaso Kannatintasot
Aika tunteina
(suositeltu)
Pavut 60-70 3 1/4 6-8
Paprikat (viipaleik-
si leikattu)
60-70 3 1/4 5-6
Keittovihannekset 60-70 3 1/4 5-6
Sienet 50-60 3 1/4 6-8
Yrtit 40-50 3 1/4 2-3
Hedelmät
Kuivauksen ruo-
kalajit
Lämpötila °C Kannatintaso Kannatintasot
Aika tunteina
(suositeltu)
Luumut 60-70 3 1/4 8-10
Aprikoosit 60-70 3 1/4 8-10
Omenaviipaleet 60-70 3 1/4 6-8
Päärynät 60-70 3 1/4 6-9
Sulatus
Ota ruoka pakkauksestaan ja aseta lauta-
selle ritilän päälle.
Älä peitä kannella tai kulholla. Peittäminen
voi pidentää sulatusaikaa huomattavasti.
Laita ritilä ensimmäiselle kannatintasolle
alhaalta lukien.
Ruokalaji Ritilä
Aika mi-
nuutteina
Lopullinen su-
latusaika mi-
nuutteina
Huomautuksia
Broileri, 1 000 g 2 120-140 20-30
Aseta broileri suurikokoiselle vadille
ylösalaisin käännetyn aluslautasen
päälle. Käännä puolessa välissä.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

Electrolux EKC60406K Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös

muilla kielillä