Tefal PY300512 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Français
Olemme iloisia, että olet päätynyt TEFAL-laitteen
hankintaan. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen kuin alat
käyttää laitettasi ja säilytä ne myöhempää tarvetta varten.
Turvallisuutesi takia tämä tuote on kaikkien soveltuvien
standardien ja vaatimusten mukainen (pienjännitedirektiivi,
sähkömagneettinen yhteensopivuus, elintarvikelaatuiset
materiaalit, ympäristö jne.
TEFAL pidättää oikeuden muuttaa tuotteidensa ominaisuuksia tai varusteita siitä
erikseen ilmoittamatta.
Lisäosat(mallista riippuen)
Asennus
Poista pakkausmateriaalit, tarrat ja varusteet laitteen sisä- ja
ulkopuolelta.
Irroita lisäosat yksitellen pakkauksesta.
Pese pihdit ( & ), mittakauha ( ) ja lasta vedellä ( )
(mallista riippuen).
Aseta pannu (jos se on irrallinen) lämmityselementin päälle.
Aseta laite tukevalle, lujalle pöydälle; laitetta ei saa käyttää
pehmeällä tai epävakaalla alustalla.
Älä koskaan aseta laitetta suoraan aralle pinnalle
(lasipöydälle, pöytäliinalle, lakkapinnalle…).
Ensimmäisen kuumennuksen yhteydessä pannulle on siveltävä
ruokaöljyä. Pyyhi se sitten kuivaksi imukykyisellä
talouspyyhkeellä.
Kytkentä ja esilämmitys
Kelaa virtajohto kokonaan auki.
Kytke virtajohto laitteeseen (jos se on irrallinen) ja työnnä
pistotulppa pistorasiaan.
Ole huolellinen virtajohdon kanssa, älä jätä sitä pöydän ympärillä
liikkuvien ihmisten tielle.
3241
Pikkulastat ( )
1
kauha ( )
2
levitin ( )
3
lasta ( )
4
Suomi
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 11
2a
2b
Tarkasta, että sähköverkon jännite vastaa laitteen pohjan
arvokilvessä ilmoitettua käyttöjännitettä.
Laitteen saa kytkeä vain maadoitettuun pistorasiaan.
Mallit, joissa on virtakytkin: Siirrä kytkin asentoon On;
merkkivalo syttyy.
Muut mallit: Laite on päällä aina, kun pistotulppa on
pistorasiassa.
Anna laitteen esilämmetä 8 - 10 minuuttia.
Ensimmäisellä käyttökerralla laitteesta saattaa tulla hiukan hajua
tai savua.
Älä kosketa laitteen metalliosia, sillä ne ovat erittäin
kuumia.
Valvo laitetta koko ajan kun se on käytössä.
Thermo-Spot
TM
(mallista riippuen): Thermo-Spot kuvio
muuttuu tasaisen punaiseksi kun paistotaso on kuumentunut
käyttövalmiiksi.
Turvallisuusohjeet
Lapselle pienikin palovamma voi olla vakava. Kun lapset ovat
riittävän isoja, opeta heille miten keittiön kuumien laitteiden
kanssa on toimittava.
Jos käytät laitetta lasten läsnäollessa:
• Aikuisten on valvottava lapsia koko ajan.
• Laitteen kuumiin osiin ei saa koskea.
• Älä jätä pistotulppaa pistorasiaan, kun laitetta ei käytetä.
Jos vahinko sattuu, huuhtele palovammakohtaa kylmällä
vedellä ja ota tarvittaessa yhteys lääkäriin.
Paistaminen
Esilämmityksen jälkeen laite on käyttövalmis.
Käytä mittakauhaa oikean taikinamäärän laittamiseen pannulle:
• Kuudelle pikkuohukaiselle: alempaan tason asti ( ).
• Blineille ja ohukaisille: täysi kauhallinen ( ).
• Crêpeille: kaksi täyttä kauhallista ( ).
Levitä taikina pannulle mittakauhan pohjalla ( )
(pikkuohukaiset) tai lastalla ( ) (suuret ohukaiset) kevein
pyörittävin liikkein keskeltä ulospäin. Käännä ohukainen
paistamisen puolivälissä pihtien avulla ( tai ). Paistoaika on
noin 2 minuuttia / puoli. Taita ohukainen sitten haluamallasi
tavalla: rullalle, puoliksi, neljännekseksi tai kirjekuoren tai kukan
muotoon.
41
3
2
2b
2b
2a
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 12
Français
Taikinan levittäminen on helpompaa, jos pidät kauhaa ( ) tai
lastaa ( ) vesiastiassa.
Pannun tarttumaton pinnoite pysyy kunnossa, kun käytät vain
muovista tai puista lastaa.
Jos käytät makeita täytteitä, täytä ohukaiset vasta lautasella, ei
pannulla.
Mallista riippuen voit myös grillata ruokia.
Käytön jälkeen
Termostaatilla varustetut mallit: Aseta termostaatti
asentoon Off.
Irrota pistotulppa pistorasiasta. Irrota sitten virtajohto laitteesta,
jos se on irrallinen. Anna laitteen jäähtyä.
Irrota pannu, jos se on irrallinen.
Puhdista pannu ja laitteen alusta sienellä, kuumalla vedellä ja
astianpesuaineella.
Kauha ( ), pihdit ( & ) ja irrallinen pannu voidaan pestä
astianpesukoneessa (joissakin malleissa).
Älä käytä hankaustyynyjä tai hankausjauhetta.
Älä upota laitetta tai virtajohtoa veteen.
Säilytys(mallista riippuen)
Aseta laite ylösalaisin puhtaalle, tasaiselle ja vakaalle alustalle
varo vaurioittamasta paistotasoa (A1 tai B1).
Säilytä jokainen lisävaruste sille tarkoitetussa tilassa. Säilytä
lisäosat aina seuraavassa järjestyksessä:
1–Virtajohto, seuraavat vaiheet kuvattu symbolein: A2 tai B2
(mallista riippuen);
2 – Lastat ( tai ), kuvattu symbolein: A3 tai B3 (mallista
riippuen);
3 Kauha ( ) tai levitin ( ), kuvattu symbolein: A4 tai B4
(mallista riippuen).
32
41
412
3
2
Suomi
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 13
Recept
Reseptit
40-60 pikkuohukaista tai 20-25 suurta ohukaista (pannusta riippuen)
•Paistoaika 2 min / puoli
Perinteinen ranskalainen taikina
500 g vehnäjauhoja • 1 litraa maitoa • 6 kananmunaa • suolaa • öljyä tai volta
Sekoita kulhossa 500 g siivilöityä vehnäjauhoa ja 4 mitallista maitoa tasaiseksi
taikinaksi. Lisää 6 vispattua kananmunaa, 2 hyppysellistä suolaa ja 2 teelusikallista
öljyä tai sulatettua voita. Jätä taikina vetäytymään 1-2 tunniksi.
Jos taikina on liian paksua paistovaiheessa, lisää vähän vettä ja sekoita.
Saat ohukaisista suolaisia lisäämällä suolan jo taikinaan.
Tattariohukaiset
Jos haluat ruokaisampia ohukaisia, korvaa vehnäjauhot tattarijauhoilla.
Olueen tehdyt ohukaiset
1 mitallisen maitoa voi korvata 1 mitallisella olutta.
Veteen tehdyt ohukaiset
Jos haluat keveämpiä ohukaisia, korvaa maito vedellä.
Kinkku-kermaohukaiset
• 3 viipaletta kinkkua • kulhollinen juustoraastetta • purkillinen kermaa
Aseta 1/2 viipaletta kinkkua ohukaisen päälle, kun se on käännetty ja melkein valmis.
Levitä juustoraaste. Kun kinkku on lämmennyt, peitä kermalla ja taita kirjekuoren
tapaan.
Roquefort-kerma-pähkinäohukaiset
• pala murennettua Roquefort-juustoa • pieni purkillinen kermaa • 4-5 murskattua
saksanpähkinää
Sekoita kaikki ainekset. Täytä ohukainen lautasellasi seoksella ja taita neljään.
Ohukaistaikinat
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 14
Recept
Hunaja, saksanpähkinä tai
hasselpähkinäohukaiset
• 3 ruokalusikallista hunajaa • 100 g murskattuja saksanpähkinöitä tai
hasselpähkinöitä
Sekoita kaikki ainekset. Kun ohukainen on käännetty ja melkein valmis, täytä se
seoksella ja taita neljään. Pidä pannulla muutamia sekunteja. Tarjoile ja koristele
vatkatulla kermalla.
Alkuruuaksi
• savulohisuikaleita (päälle voi puristaa sitruunamehua) • taskurapua, katkarapuja
tai tonnikalaa majoneesissa tai sinappikastikkeessa • viipaloituja avocadoja
maustettuna viinietikalla tai tartar kastikkeella
Pääruuaksi
• kanasuikaleita miedossa currykastikkeessa • kalaa tai muita meren herkkuja
valkokastikkeessa tai Thousand Island -kastikkeessa • vihanneksia (esim.
pinaattia, porkkanaa tai kurpitsaa) mousselinekastikkeessa
Juustotäytteellä
• raastettua cheddar-, gruyere- tai parmesaanijuustoa (lisää juustotäyte
paistamisen aikana käännettyäsi ohukaisen ja jätä sulamaan) • Roquefort-,
Stilton- tai petit suisse -juustoa (murenna tai levitä valmiin ohukaisen päälle)
Jälkiruuaksi
• suklaakastiketta, johon on sekoitettu hakattua mantelia, saksanpähkinää tai
hasselpähkinää • sitruunamehua ja sokeria • hilloa, hunajaa tai vaahterasiirappia
jäätelöä tai sorbettia • viipaloitua banaania ja suklaakastiketta • tuoreita
hedelmiä (esim. mansikoita, vadelmia, omenasosetta tms.) • kastanjapyreetä
Liekitykseen
• sokeria ja Grand Marnier -likööriä • ananasta ja rommia • omenoita ja
calvadosta
Ohukaisten täytteitä
Reseptit
Suomi
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 15
Recept
Reseptit
Valmistetaan kuuden pikkuohukaisen pannulla.
Noin 20 bliniä • Paistoaika 2,5 min / puoli
Kaukasialaiset blinit
• 300 g vehnäjauhoja • 2 kananmunaa • 10 g hiivaa • 1/2 litraa maitoa • 1 rkl
sulatettua voita • 1/2 tl suolaa
Sekoita hiiva kolmeen ruokalusikalliseen haaleaa maitoa ja jätä seos lepäämään 10
minuutiksi. Laita jauhot kulhoon ja tee keskelle syvennys. Sekoita jäljellä oleva maito
vähän kerrallaan jauhoihin. Lisää hiiva, munankeltuaiset, sulatettu voi ja suola. Jätä
taikina vetäytymään lämpimään paikkaan noin tunniksi.
Juuri ennen kuin aloitat paistamisen, vispaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja
sekoita varovasti taikinaan. Tarjoile blinien kanssa kaviaaria tai mätiä.
Tattariblinit
• 200 g tattarijauhoja • 100 g vehnäjauhoja • 3 dl maitoa • 3 kananmunaa
• 10 g hiivaa • suolaa
Sekoita hiiva kolmeen ruokalusikalliseen haaleaa maitoa ja jätä seos lepäämään
10 minuutiksi. Laita jauhot kulhoon ja sekoita ne keskenään. Tee keskelle syvennys
ja sekoita jauhoihin maito, munankeltuaiset, hiiva ja suola. Jätä taikina vetäytymään
lämpimään paikkaan noin tunniksi.
Juuri ennen kuin aloitat paistamisen, vispaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja
sekoita varovasti taikinaan. Tarjoile blinien kanssa kaviaaria tai mätiä ja smetanaa,
savulohta, savupallasta tai savustettua ankeriasta.
Blinit
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 16
Recept
Valmistetaan kuuden pikkuohukaisen pannulla.
Taikina tehdään tuntia ennen paistamista.
Noin 20 ohukaista • Valmisteluaika 15 min • Paistoaika 2,5 min / puoli
• 300 g vehnäjauhoa • 20 g hiivaa • 3 kananmunaa • 3 dl maitoa • 30 g tomusokeria
• 2 rkl sulatettua voita • hyppysellinen suolaa • 30 g voita paistamisen aikana
Sekoita hiiva kolmeen ruokalusikalliseen haaleaa maitoa. Laita jauhot, tomusokeri,
suola ja voisula kulhoon. Tee keskelle syvennys ja lisää munat ja maitoon sekoitettu
hiiva. Vispaa taikinaa ja kaada loppu maito hitaasti sekaan. Jätä taikina vetäytymään
lämpimään paikkaan noin tunniksi liinalla peitettynä. Tarjoile hillon tai
vaahterasiirapin kanssa.
Valmistetaan kuuden pikkuohukaisen pannulla.
6 röstiperunaa • Paistoaika 2,5 min / puoli
Perinteinen rösti
• 600 g perunoita • 1 sipuli • 200 g pekonia • 100 g raastettua gruyerejuustoa
• 1 kananmuna
Keitä perunat kuorineen valmistusta edeltävänä päivänä suolatussa vedessä siten,
että ne jäävät hiukan koviksi. Kuori perunat seuraavana päivänä ja raasta ne. Paista
sipuli ja pekoni. Sekoita perunat, sipuli, pekoni, juusto ja muna.
Sipulirösti
• 600 g kuorimattomia perunoita • 2 sipulia • 1 tl kermaa • 1 kananmuna
Keitä perunat kuorineen valmistusta edeltävänä päivänä suolatussa vedessä siten,
että ne jäävät hiukan koviksi. Kuori perunat seuraavana päivänä ja raasta ne. Paista
sipulirenkaat. Sekoita raastetut perunat, vatkattu muna ja kerma.
Sveitsiläinen rösti
• 600 g perunoita • 200 g pekonia • 1 kananmuna • kuivattua tai tuoretta
hakattua rosmariinia
Keitä perunat kuorineen valmistusta edeltävänä päivänä suolatussa vedessä siten,
että ne jäävät hiukan koviksi. Kuori perunat seuraavana päivänä ja raasta ne. Paista
pekoni. Sekoita raastetut perunat, vatkattu muna ja pekoni. Lisää rosmariinia maun
mukaan.
Ohukaiset
Röstiperunat
Suomi
Reseptit
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 17
Recept
Taikina tehdään tuntia ennen paistamista.
Noin 20 matefaim-ohukaista • Paistoaika 2 min / puoli
Matefaim-taikina
• 250 g vehnäjauhoja • 1/2 litraa maitoa • 2 kananmunaa • 1 tl ruokaöljyä • suolaa
Kaada jauhot kulhoon ja tee keskelle syvennys. Riko munat syvennykseen. Lisää öljy,
suola ja puolet maidosta. Sekoita aineksia voimakkaasti puukauhalla. Lisää loppu
maito ja sekoita, kunnes taikina on tasainen ja kermamaisen paksu. Jätä taikina
vetäytymään tunniksi.
Matefaim Alpeilta
Kuutioi noin 1/2 cm paksuinen kinkkuviipale. Raasta 100 g juustoa. Sulata voita
pannulla kahteen ruokalusikalliseen öljyä ja ruskista puoli kupillista leivänpaloja
tässä seoksessa. Sekoita kinkku, juusto ja leipä taikinaan.
Voit myös korvata kinkun ja juuston sienillä.
Kinkkumatefaim
Viipaloi 1 iso sipuli ja paista voissa. Kuutioi kinkkuviipale. Sekoita kinkku ja sipuli
taikinaan.
Matefaim Caroline
Valmista täyte voissa paistetuista banaaniviipaleista. Asettele ne puoliksi paistetun
matefaim-ohukaisen päälle ja pirskottele päälle hunajaa ja rommia. Lisää
banaaniviipaleiden päälle taikinaa ja jatka paistamista edellisen ohjeen mukaisesti.
Sirottele valmiin ohukaisen päälle sokeria tai liekitä rommilla.
Matefaim Adeline
Marinoi omenaviipaleita calvadoksessa. Pyyhkäise omenanviipaleet kuiviksi ja
asettele niitä matefaim-ohukaisen päälle. Sirottele päälle sokeria ja paista ohukaista
vielä hetki ennen kuin lisäät taikinaa omenaviipaleiden päälle. Jatka paistamista vielä
hetki ja käännä ohukainen sen jälkeen. Ruskista toinenkin puoli ja aseta valmis
ohukainen lämmitetylle lautaselle. Ripottele päälle sokeria. Liekitä calvadoksella,
jolloin sokeri karamellisoituu.
Matefaim-ohukaiset
Reseptit
Ts crêpiers SvFiDaNoEnAr 07/05 12/7/05 14:28 Page 18
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Tefal PY300512 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja