PY555812

Tefal PY555812 Omistajan opas

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen Tefalin Crep’Party Dual ja Crep’Party Compact -crêpe raudoista ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi laitteesta ja sen käytöstä. Oppaassa on erilaisia ohjeita laitteen käyttöön, puhdistukseen ja säilytykseen, sekä reseptejä crêpejen lisäksi myös blineille ja pannukakuille. Kysy rohkeasti!
  • Mihin tämä laite on suunniteltu?
    Kuinka laite puhdistetaan?
    Voidaanko laitteella valmistaa muutakin kuin crêpejä?
    Miten laite esilämmitetään?
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
35
Olemme iloisia, että olet päätynyt TEFAL-laitteen hankintaan.
Lue huolellisesti nämä käyttöohjeet ja säilytä ne käden ulottuvilla. Käyttöohjeet ovat yhteisiä
eri laitteen versioille sen mukaan, mitkä lisälaitteet sopivat laitteesi kanssa käytettäväksi.
Laite on tarkoitettu vain kotikäyttöön.
Sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi seuraavissa tilanteissa, jotka eivät kuulu takuun piiriin:
Myymälöiden, toimistojen tai vastaavien ammatillisten ympäristöjen henkilökunnalle
varatuissa keittiötiloissa,
– Maatiloilla,
– Hotellien, motellien tai vastaavan kaltaisten asuntoloiden asiakkaille,
– Maatilamatkailun kaltaisissa ympäristöissä..
Turvallisuutesi takia tämä tuote on kaikkien soveltuvien standardien ja vaatimusten mukainen
(pienjännitedirektiivi, sähkömagneettinen yhteensopivuus, elintarvikelaatuiset materiaalit, ympäristö
jne.
TEFAL pidättää oikeuden muuttaa tuotteidensa ominaisuuksia tai varusteita siitä erikseen
ilmoittamatta.
Ruokaa, joka on joutunut kosketukseen logolla merkittyjen osien kanssa, ei pitäisi syödä.
Huomio, tätä laitetta ei ole tarkoitettu leikkivälineeksi.
Turvallisuusohjeet
Laitetta eivät saa käyttää henkilöt (lapset mukaanluettuna),
joiden fyysiset, aistitoiminnalliset tai henkiset kyvyt ovat
puutteelliset, eivätkä henkilöt, joilla ei ole kokemusta tai tietoa sen
käytöstä, paitsi siinä tapauksessa, että heillä on tilaisuus toimia
turvallisuudesta vastuussa olevan henkilön valvonnassa tai
saatuaan edeltäkäsin tarkat ohjeet laitteen käytöstä.
On huolehdittava siitä, että lapset eivät leiki laitteella.
Jos vahinko sattuu, huuhtele palovammakohtaa kylmällä vedellä
ja ota tarvittaessa yhteys lääkäriin.
Paistosavut voivat olla vaarallisia eläimille, joiden hengitys on
erityisen herkkää, esimerkiksi linnuille. Kehotamme lintujen
omistajia pitämään linnut poissa paistoalueelta.
Lisäosat (mallista riippuen)
Pikkulastat ( ) kauha ( ) levitin ( ) lasta ( )
Asennus
Poista pakkausmateriaalit, tarrat ja varusteet laitteen sisä- ja
ulkopuolelta.
Irroita lisäosat yksitellen pakkauksesta.
Pese pihdit ( & ), mittakauha ( ) ja lasta vedellä ( ) (mallista
riippuen).
Aseta pannu (jos se on irrallinen) lämmityselementin päälle ( ).
Varmista, että kivi on vakaa ja hyvin paikoillaan laitteen alustalla.
Käytä vain laitteen mukana toimitettua tai valtuutetusta
huoltokeskuksesta ostettua levyä.
Aseta laite tukevalle, lujalle pöydälle; laitetta ei saa käyttää
pehmeällä tai epävakaalla alustalla.
Astian suojelemiseksi: Käytä sitä vain sille suunnitellulla alustalla
(esim. sitä ei pidä laittaa uuniin, kaasuliekille tai sähkölevylle…).
Ensimmäisellä käyttökerralla levy tai levyt on pestävä (katso
kappaletta käytön jälkeen), kaada hiukan öljyä levylle tai levyille ja
pyyhi pehmeällä kankaalla.
Kytkentä ja esilämmitys
Kelaa virtajohto kokonaan auki.
Kytke virtajohto laitteeseen (jos se on irrallinen) ja työnnä
pistotulppa pistorasiaan ( ).
E
D
3241
4321
• Laitteen pinnat voivat olla
hyvin kuumat, kun laite on
käytössä.
• Laitteen kuumiin osiin ei
saa koskea.
• Kytke laite ainoastaan, kun
käytät sitä. Älä käytä
laitetta koskaan tyhjänä.
Älä koskaan aseta laitetta
suoraan aralle pinnalle
(lasipöydälle, pöytäliinalle,
lakkapinnalle…).
Jos laitetta käytetään
keskellä pöytää, se on
pidettävä poissa lasten
ulottuvilta.
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 35
Jos laite on varustettu irrotettavalla johdolla : jos sähköjohto
on vahingoittunut, se tulee korvata erikoisjohdolla tai -
yksiköllä, joka on saatavissa valmistajalta tai tämän
jälkimyyntipalvelusta.
Jos laite on varustettu kiinteällä johdolla : jos
verkkoliitäntäjohto vaurioituu, on valmistajan tai valmistajan
huoltoedustajan tai vastaavan pätevän henkilön vaihdettava
se, että vältetään vaara.
Tarkasta, että sähköverkon jännite vastaa laitteen pohjan
arvokilvessä ilmoitettua käyttöjännitettä.
Laitteen saa kytkeä vain maadoitettuun pistorasiaan.
Jos käytät jatkojohtoa, sen suojausluokan tulee olla sama kuin
pistorasian.
Aseta johto turvalliseen paikkaani. Varmista, että johto ei
haittaa ruokailijoiden liikkumista pöydän ympärillä, eikä
kukaan voi kompastua siihen.
Mallit, joissa on virtakytkin: Siirrä kytkin asentoon On;
merkkivalo syttyy ( ).
Muut mallit: Laite on päällä aina, kun pistotulppa on
pistorasiassa.
Anna laitteen esilämmetä 8 – 10 minuuttia.
Ensimmäisellä käyttökerralla laitteesta saattaa tulla hiukan hajua tai
savua.
Thermo-Spot
TM
(mallista riippuen): Thermo-Spot kuvio muuttuu
tasaisen punaiseksi kun paistotaso on kuumentunut käyttövalmiiksi.
Paistaminen
Esilämmityksen jälkeen laite on käyttövalmis.
Käytä mittakauhaa oikean taikinamäärän laittamiseen pannulle:
• Kuudelle pikkuohukaiselle: alempaan tason asti ( ).
• Blineille ja ohukaisille: täysi kauhallinen ( ).
• Crêpeille: kaksi täyttä kauhallista ( ).
Levitä taikina pannulle mittakauhan pohjalla ( ) (pikkuohukaiset)
tai lastalla ( ) (suuret ohukaiset) kevein pyörittävin liikkein keskeltä
ulospäin. Käännä ohukainen paistamisen puolivälissä pihtien
avulla ( tai ). Paistoaika on noin 2 minuuttia / puoli. Taita
ohukainen sitten haluamallasi tavalla: rullalle, puoliksi,
neljännekseksi tai kirjekuoren tai kukan muotoon.
Taikinan levittäminen on helpompaa, jos pidät kauhaa ( ) tai
lastaa ( ) vesiastiassa.
Jotta laitteen paistopinnat pysyisivät kunnossa, on käytettävä puu-
tai muovilastaa.
Jos käytät makeita täytteitä, täytä ohukaiset vasta lautasella, ei
pannulla.
Mallista riippuen voit myös grillata ruokia.
Käytön jälkeen
Termostaatilla varustetut mallit: Aseta termostaatti asentoon
Off.
Irrota pistotulppa pistorasiasta. Irrota sitten virtajohto laitteesta, jos
se on irrallinen. Anna laitteen jäähtyä.
Irrota pannu, jos se on irrallinen.
Puhdista pannu ja laitteen alusta sienellä, kuumalla vedellä ja
astianpesuaineella.
Kauha ( ), pihdit ( & ) ja irrallinen pannu voidaan pestä
astianpesukoneessa (joissakin malleissa).
Vastusta ei puhdisteta.
Jos se on erittäin likainen, anna laitteen jäähtyä kokonaan ja hankaa
kuivalla kankaalla.
412
3
2
41
3
2
2b
2b
2a
F
Jotta laite ei kuumene liikaa,
älä sijoita sitä nurkkaan tai
seinää vasten.
Valvo laitetta koko ajan kun
se on käytössä.
Tätä laitetta ei ole
tarkoitettu käynnistettäväksi
ulkopuolisen ajastimen tai
erillisen kaukosäädin-
järjestelmän avulla.
Älä koskaan käytä laitetta
tyhjänä.
Älä laita valmistusvälineitä
laitteen paistopinnoille.
Älä koskaan leikkaa ruokaa
suoraan grillauslevyllä.
Välttääksesi tuotteen
vahingoittumisen, älä
koskaan valmista sillä
liekitettyjä ruokia.
Älä laita astiaa herkälle
pinnalle.
Älä laita kuumaa astiaa
veteen.
Laitetta ei saa upottaa
veteen.
36
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 36
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
37
Älä koskaan käytä metallisinentä tai hankausjauhetta, jotta
paistopinta ei vahingoitu.
Säilytys (mallista riippuen)
Aseta laite ylösalaisin puhtaalle, tasaiselle ja vakaalle alustalle varo
vaurioittamasta paistotasoa (A1 tai B1 tai C1).
Säilytä jokainen lisävaruste sille tarkoitetussa tilassa. Säilytä lisäosat
aina seuraavassa järjestyksessä:
1– Virtajohto, seuraavat vaiheet kuvattu symbolein: A2 tai B2 tai
C2 (mallista riippuen);
2 – Lastat ( tai ), kuvattu symbolein: A3 tai B3 tai C3 (mallista
riippuen);
3 – Kauha ( ) tai levitin ( ), kuvattu symbolein: A4 tai B4
(mallista riippuen).
4 – Paistotaso, alustan alaosan sulkemisessa noudata
piktogrammeja C5 ja C6 (koskee vain tyyppiä Crep’Party Dual).
Huolehtikaamme ympäristöstä!
Laitteesi on varustettu monilla arvokkailla ja kierrätettävillä materiaaleilla.
Toimita laitteesi keräyspisteeseen tai sellaisen puuttuessa vaikka valtuutettuun
huoltokeskukseen, jotta laitteen osat varmasti kierrätetään.
Ohukaistaikinat
40–60 pikkuohukaista tai 20–25 suurta ohukaista (pannusta riippuen)
• Paistoaika 2 min / puoli
Perinteinen ranskalainen taikina
Sekoita kulhossa 500 g siivilöityä vehnäjauhoa ja 4 mitallista maitoa
tasaiseksi taikinaksi. Lisää 6 vispattua kananmunaa, 2 hyppysellistä
suolaa ja 2 teelusikallista öljyä tai sulatettua voita. Jätä taikina
vetäytymään 1–2 tunniksi.
Jos taikina on liian paksua paistovaiheessa, lisää vähän vettä ja
sekoita.
Saat ohukaisista suolaisia lisäämällä suolan jo taikinaan.
Tattarijauhotaikina
Ohukaistaikinaa tehdessäsi voit korvata vehnäjauhon tattarijauhoilla.
Kivennäisvesitaikina
Ohukaisista tulee herkullisempia ja kuohkeampia jos korvaat 1/4 l
maitoa 1/4 l kivennäisvettä.
Vesitaikina
Ohukaisista tulee kevyempiä jos korvaat maidon vedellä.
Kinkku-kermaohukaiset
Laita 1/2 viipaletta kinkkua ohukaiselle sen ollessa molemmilta
puolilta lähes kypsä. Sirottele juustoraasteella. Kinkkuviipaleen
ollessa täysin lämmennyt peitä se kermalla ja taita ohukainen
kirjekuoren tapaan.
32
41
Älä upota laitetta tai
virtajohtoa veteen.
Säilytä laite poissa lasten
ulottuvilta.
500 g vehnäjauhoja
• 1 litraa maitoa
• 6 kananmunaa • suolaa
• öljyä tai voita
• 3 kinkkuviipaletta
• 1 kupillinen raastettua
gruyere-juustoa
• 1 kupillinen kermaa
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 37
Roquefort-kerma-saksanpähkinäohukaiset
Sekoita kaikki ainekset. Täytä ohukainen seoksella ja taita se
neljännekseksi.
Hunaja ja saksanpähkinä tai hasselpähkinäohukaiset
Sekoita kaikki ainekset. Kun ohukainen on molemmilta puolilta lähes
kypsä, täytä se seoksella ja taita se neljännekseksi. Jätä ohukainen
muutamaksi sekunniksi paistotasolle. Tarjoile kermavaahdolla
koristeltuna.
Ohukaisten täytteitä
Alkupalat
• ohuiksi siivuiksi leikattu savulohi (purista päälle sitruunaa) • merijäniksen mätiä (purista
päälle sitruunaa), ravut, katkaravut tai sinapilla maustetut tonnikalapalat • parsa
majoneesissa • etikkaliemellä tai tartarkastikkeella maustetut avokadoviipaleet
• herkkusienet kreikkalaiseen tapaan
Pääruoat
• kananrintapalat currykastikkeessa (besamel-kastike tehdään sekoittamalla 1 siivutettu sipuli
ja 1/2 teelusikallista currya) • meren herkkuja besamel-kastikkeessa tai amerikkalaisessa
kastikkeessa • vihanneksia esim. pinaattia, porkkanaa, naurista tai kurpitsaa
vaahtokastikkeessa
Juustot
• raastettu gruyere, parmesan, raclette (laita juusto ohukaiselle käännettyäsi sen ja anna
juuston sulaa) • Roquefort, kerma, petit-suisse juusto (laita Roquefort tai petit-suisse juusto
ohukaiselle vasta lautasella)
Jälkiruoat
• sulatettu suklaa johon on sekoitettu murskattua mantelia, saksanpähkinää tai
hasselpähkinää • raakaruokosokeri, sokeri tai marmeladi (mustikka, vadelma…)
• kastanjatahna • jäätelöpallo (vanilja, suklaa) • hunaja, murskatut saksanpähkinät tai
hasselpähkinät • viipaloitu ja sokeroitu banaani • tuoreet hedelmät: mansikat, vadelmat,
omenapyre … • tuore sitruunamehu ja sokeri
Blinit
Valmistetaan kuuden pikkuohukaisen pannulla. Noin 20 bliniä • Paistoaika 2,5 min / puoli
Kaukasialaiset blinit
Sekoita hiiva kolmeen ruokalusikalliseen haaleaa maitoa ja jätä seos
lepäämään 10 minuutiksi. Laita jauhot kulhoon ja tee keskelle
syvennys. Sekoita jäljellä oleva maito vähän kerrallaan jauhoihin.
Lisää hiiva, munankeltuaiset, sulatettu voi ja suola. Jätä taikina
vetäytymään lämpimään paikkaan noin tunniksi.
Juuri ennen kuin aloitat paistamisen, vispaa munanvalkuaiset
kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Tarjoile blinien
kanssa kaviaaria tai mätiä.
• 1 pala murennettua
Roquefort-juustoa • 1 pieni
kupillinen kermaa
• 4/5 murskattua
saksanpähkinää
• 3 ruokalusikallista hunajaa
• 100 g murskattuja
saksanpähkinöitä tai
hasselpähkinöitä
• 300 g vehnäjauhoja
• 2 kananmunaa • 10 g
hiivaa • 1/2 litraa maitoa
• 1 rkl sulatettua voita
• 1/2 tl suolaa
38
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 38
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
39
Tattariblinit
Liuota hiiva tilkkaan haaleaa vettä ja jätä odottamaan noin
10 minuutiksi. Sekoita kulhossa tattari- ja vehnäjauhot. Tee jauhojen
keskelle syvennys ja sekoita jauhoihin jatkuvasti sekoittaen maito,
munankeltuaiset, hiiva ja hyppysellinen suolaa. Jätä taikina
vetäytymään noin 1 tunnin ajaksi. Juuri ennen paistamisen
aloittamista vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
Tarjoile blinit kalan (merilahna, lohi, ankerias, kampela), merijäniksen
mädin tai turskan maksan kanssa. Ruoan makua on hyvä korostaa
pippurilla ja suolalla.
Ohukaiset
Valmistetaan kuuden pikkuohukaisen pannulla. Taikina tehdään tuntia ennen paistamista.
Noin 20 ohukaista • Valmisteluaika 15 min • Paistoaika 2,5 min / puoli
Sekoita hiiva kolmeen ruokalusikalliseen haaleaa maitoa. Laita
jauhot, tomusokeri, suola ja voisula kulhoon. Tee keskelle syvennys ja
lisää munat ja maitoon sekoitettu hiiva. Vispaa taikinaa ja kaada
loppu maito hitaasti sekaan. Jätä taikina vetäytymään lämpimään
paikkaan noin tunniksi liinalla peitettynä. Tarjoile hillon tai
vaahterasiirapin kanssa.
Röstiperunat
Valmistetaan kuuden pikkuohukaisen pannulla. 6 röstiperunaa • Paistoaika 2,5 min / puoli
Perinteinen rösti
Keitä perunat kuorineen valmistusta edeltävänä päivänä suolatussa
vedessä siten, että ne jäävät hiukan koviksi. Kuori perunat
seuraavana päivänä ja raasta ne. Paista sipuli ja pekoni. Sekoita
perunat, sipuli, pekoni, juusto ja muna.
Baselin Rösti
Kuori perunat ja raasta ne raastimen keskikokoisilla aukoilla tai
myllyssä. Ruskista ohuiksi renkaiksi siivutetut sipulit. Sekoita
raastetut perunat, vatkattu muna ja kerma.
Rösti Tessinoisen tapaan
Raasta perunat raastimen keskikokoisilla aukoilla tai myllyssä. Paista
pekoni. Sekoita perunat, vatkattu muna ja pekoni.
Mausta rosmariinilla.
• 200 g tattarijauhoja
• 100 g vehnäjauhoja
• 3 kananmunaa (valkuaiset
vaahdotetaan) • 3 dl maitoa
• 10 g hiivaa (liuotetaan
tilkkaan vettä)
• 1 hyppysellinen suolaa
• 300 g vehnäjauhoa • 20 g
hiivaa • 3 kananmunaa
• 3 dl maitoa • 30 g
tomusokeria • 2 rkl
sulatettua voita
• hyppysellinen suolaa • 30 g
voita paistamisen aikana
• 600 g perunoita • 1 sipuli
• 200 g pekonia • 100 g
raastettua gruyerejuustoa
• 1 kananmuna
• 600 g perunoita • 2 sipulia
• 1 ruokalusikallinen kermaa
• 1 kananmuna
• 600 g edellisenä päivänä
keitettyjä perunoita • 200 g
pekonia • 1 kananmuna
• tuoretta tai kuivattua
rosmariinia
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 39
Matefaim (paksut ohukaiset)
Varaa valmisteluun 1 tunti • noin 20 matefaim-ohukaista • Paistoaika: 2 minuuttia
molemmilta puolilta
Matefaim-taikina
Kaada jauhot kulhoon ja tee keskelle syvennys. Riko munat
syvennykseen ja lisää öljy, hyppysellinen suolaa ja noin lasillinen
maitoa. Sekoita aineksia voimakkaasti puukauhalla. Lisää vähitellen
loppu maito ja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Jätä taikina
vetäytymään tunniksi.
Matefaim vuoriniityiltä
Kuutioi noin 1/2 cm paksuinen kinkkuviipale pieniksi paloiksi. Raasta
100 g Comté tai Beaufort juustoa. Sulata pannulla voita kahteen
ruokalusikalliseen öljyä ja ruskista kupillinen leipäkuutioita tässä
seoksessa. Sekoita kinkku, juusto ja leipäkuutiot taikinaan.
Voit myös korvata juuston ja kinkun sienillä .
Crapiaux
Viipaloi yksi iso sipuli ja paista se voissa. Leikkaa kinkkuviipale pieniksi
kuutioiksi. Sekoita kinkku ja sipuli taikinaan.
Matefaim Caroline
Valmista täyte voissa paistetuista banaaniviipaleista. Asettele ne
puoliksi paistetun matefaim-ohukaisen päälle ja lorauta päälle
juoksevaa hunajaa.
Lisää tämän kerroksen päälle taikinaa ja jatka matefaim-ohukaisen
paistamista edellisen ohjeen mukaisesti.
Sirottele valmiin tuotteen sokerin kanssa.
• 250 g jauhoja • 1/2 litraa
maitoa • 2 kananmunaa
• 1 ruokalusikallinen
pähkinäöljyä • suolaa
40
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 40
/