a) Vältä käyttämästä kapeakaulaisia
suorasivuisia säiliöitä.
b) Älä kuumenna liikaa.
c) Sekoita neste ennen säiliön asettamista
mikrouuniin. Sekoita uudelleen puolivälissä
kypsennysaikaa.
d) Anna nesteen tasaantua uunissa hetken
aikaa kypsennyksen jälkeen. Sekoita
uudelleen ennen kuin varovasti poistat
säiliön uunista.
7) Paperi/muovi
• Jos kuumennat ruokaa muovi- tai
paperiastiassa, tarkista uuni vähän väliä,
koska tämän tyyppiset astiat syttyvät
helposti ylikuumetessa.
• Älä käytä kierrätyspaperituotteita (esim.
keittiöpaperi) ellei paperituotteessa ole
mainintaa, että sitä voidaan turvallisesti
käyttää mikroaaltouunissa.
Kierrätyspaperituotteet saattavat sisältää
epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat kipinöintiä
ja/tai tulipalon käytön aikana.
• Poista metalliset kierresiteet
paahtopusseista ennen pussien sijoit
tamista uuniin.
8) Keittiövälineet
• Älä kuumenna suljettuja purkkeja tai
pulloja, koska ne voivat räjähtää.
• Metallikoristeisia säiliöitä tai astioita ei pidä
käyttää mikrouunikypsentämisessä, sillä ne
aiheuttavat kipinöintiä.
• Jos käytät alumiinifoliota, lihapiikkejä tai
muunlaisia metallitarvikkeita, jätä vähintään
2 cm tilaa niiden, uunin seinien ja oven
välille kipinöinnin estämiseksi.
9) Syöttöpullot/lastenruokapurkit
• Poista yläosa, tutti tai kansi syöttöpulloista
tai lastenruokapurkeista ennen asettamista
uuniin.
• Sekoita syöttöpullojen ja lastenruoka-
purkkien sisältö.
• Tarkista lämpötila ennen tarjoilua
palovammojen estämiseksi.
Tärkeitä tietoja
1) Kypsennysajat
• Kypsennysaika riippuu eri tekijöistä, kuten
lämpötila, ruuan määrä ja kypsennysastian
tyypistä.
• Aloita pienimmällä kypsennysajalla estääksesi
ylikypsymisen. Ellei ruoka ole riittävästi kyp-
synyttä, voit kypsentää sitä hieman
pitempään.
Huom:
Jos suositetut kypsennysajat ylitetään,
ruoka pilaantuu ja saattaa äärimmäista-
pauksissa syttyä tuleen ja vahingoittaa
uunia.
2) Pienet ruokamäärät
• Pienet ruokamäärät tai ruuat joiden
kosteuspitoisuus on pieni, saattavat palaa,
kuivua tai syttyä tuleen, jos kypsennystä
jatketaan liian pitkään. Jos materiaali uunin
sisällä sattuisi syttymään, pidä uunin ovi
suljettuna ja irrota verkkojohdon pistoke
pistorasiasta.
3) Kananmunat
• Älä keitä kananmunia kuorineen tai kuumenna
kokonaisia keitettyjä
kananmunia MIKROAALTOTOIMINNOLLA.
Kananmunien sisään voi kertyä painetta ja ne
voivat räjähtää, vaikka
mikroaaltokuumennus on jo päättynyt.
4) Reikien pistäminen kuoreen
• Ruokiin, joissa on ehjä kuori, kuten
perunat, munankeltuaiset ja makkarat, on
pistettävä reikiä ennen kypsentämista
mikroaaltouunissa räjähtämisen
välttämiseksi.
5) Lihalämpömittari
• Käytä lihalämpömittaria kypsennysasteen
tarkistamiseksi paahtopaistista, ja siipikar-
jasta vasta otettuasi ruuan pois uunista. Älä
käytä tavallista lihalämpömittaria käyt-
täessäsi MIKROAALTO- uunia, koska se
voi synnyttää kipinöintiä.
6) Nesteet
• Kuumentaessasi nesteitä, kuten esim.
keittoja, kastikkeita ja juomia mikrouunissa,
neste voi kuumeta kiehumispisteen yli
ilman paljastavaa kuplimista. Tämä johtaa
kuuman nesteen äkilliseen ylikiehumiseen.
Suorita seuraavat toimenpiteet tämän
välttämiseksi:
SF-3
Suomi