Tefal KD500012 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen, ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Tefal-merkkisen Keksi- ja leivontakone KD500012 laitteesta. Ohjeessa kerrotaan muun muassa laitteen esilämmittämisestä, käytöstä ja puhdistamisesta. Lisäksi ohjeessa on reseptejä kekseihin ja muihin leivonnaisiin. Laitteessa on 12 mini-silikonimuottia ja 6 lämpöeristettyä haarukkaa ja paistolevy.
  • Minkä lämpötilan saavuttavat laitteen pinnat käytön aikana?
    Voiko laitetta käyttää ilman valvontaa?
    Voiko laitteen pestä astianpesukoneessa?
44
Kuvaus
1. Laitteen runko 2. Paistolevy
Varusteet :
3. 12 mini-silikonivuokaa 4. 6 lämpöeristettyä haarukkaa 5. 1 liitinjohto
Asennus
Poista kaikki pakkausmateriaalit, tarrat ja varusteet niin laitteen sisältä kuin päältäkin.
Ota varusteet esille päinvastaisessa järjestyksessä kuin pannessasi ne säilöön - A
Aseta paistolevy vastukselle - B
Sijoita laite tasaiselle, tukevalle ja kuumuutta kestävälle pinnalle.
Vältä käyttämästä laitetta pehmeällä pinnalla kuten pyyhkeen päällä.
Älä koskaan sijoita laitetta suoraan aralle pinnalle (lasipöytä, pöytäliina, maalattu pinta jne.).
Kytkentä ja esilämmitys
Kierrä sähköjohto kokonaan auki (5).
Liitä sähköjohto laitteeseen ja kytke pistoke pistorasiaan - C
Varmista, että virtajohto on sijoitettu niin, ettei se häiritse ruokailevia henkilöitä.
Varmista, että laitteen pohjaan merkitty teho ja jännite vastaa sähköverkon jännitettä.
Liitä laite vain maadoitettuun pistorasiaan.
Laite toimii heti kun pistoke on työnnetty pistorasiaan.
Anna laitteen lämmitä 15 minuuttia.
Kun laitetta käytetään ensimmäisen kerran, siitä voi ensimmäisten minuuttien aikana lähteä vähän hajua ja savua.
Älä koske laitteen metalliosia sen lämmitessä tai toimiessa, sillä ne ovat hyvin kuumat.
Älä koskaan jätä laitetta päälle ilman valvontaa.
Tätä laitetta ei ole tarkoitettu käynnistettäväksi ulkopuolisen ajastimen tai erillisen
kaukosäädinjärjestelmän avulla.
Älä koskaan käytä tyhjänä.
Älä koskaan laita laitetta käyntiin sen ollessa tyhjä.
Johto ei saa roikkua työtasolta tai olla kiinni.
Ellet käytä laitetta, irrota pistoke pistorasiasta.
Laitetta eivät saa käyttää henkilöt (lapset mukaanluettuna), joiden fyysiset, aistitoiminnalliset tai henkiset kyvyt
ovat puutteelliset, eivätkä henkilöt, joilla ei ole kokemusta tai tietoa sen käytöstä, paitsi siinä tapauksessa, että
heillä on tilaisuus toimia turvallisuudesta vastuussa olevan henkilön valvonnassa tai saatuaan edeltäkäsin tarkat
ohjeet laitteen käytöstä.
On huolehdittava siitä, että lapset eivät leiki laitteella.
Jos vahinko sattuu, huuhtele palovammakohtaa kylmällä vedellä ja ota tarvittaessa yhteys lääkäriin.
Laitteen pinnat voivat olla hyvin kuumat, kun laite on käytössä.
Laitteen kuumiin osiin ei saa koskea.
Kytke laite ainoastaan, kun käytät sitä. Älä käytä laitetta koskaan tyhjänä.
Paistosavut voivat olla vaarallisia eläimille, joiden hengitys on erityisen herkkää, esimerkiksi linnuille.
Kehotamme lintujen omistajia pitämään linnut poissa paistoalueelta.
Kotitapaturmien ehkäisy
Älä anna lasten käyttää laitetta ilman valvontaa.
Kiitos, että ostit tämän Tefal-laitteen, joka on tarkoitettu ainoastaan kotitalouskäyttöön.
Lue nämä ohjeet huolellisesti ja säilytä ne tulevaa tarvetta varten.
Laitteen turvallisuus on varmistettu sen noudattaessa voimassaolevia normeja ja säädöksiä (Direktiivit: Bassas
jännitteet, elektromagneettinen yhteensopivuus, elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvat aineet, ympäristö…).
Tefal kehittää tuotteitaan jatkuvasti, joten tuotteisiin voi tulla muutoksia ilman ennakkoilmoitusta.
FIN
TEF-COOKPARTY-2017206.020 22/11/07 15:09 Page 44
45
Kytke laite sähköverkkoon, jossa on vikavirtasuojaus, jonka käynnistysvirta on enintään 30 mA.
Jos käytät jatkojohtoa:
- sen suojausluokan tulee olla sama kuin pistorasian;
- varmista, että ihmiset eivät kompastu tai tartu jatkojohtoon.
Virtajohto on tarkastettava säännöllisesti vaurioiden varalta eikä laitetta saa käyttää viallisella johdolla.
Jos laitteen johto on vahingoittunut, sen saa vaihtaa vain valmistaja, asianomainen myyntipalvelu tai vastaava
ammattilainen, jotta vältetään kaikki mahdollinen vaara.
Paistaminen
Laite on käyttövalmis esilämmityksen jälkeen.
Kullakin pöytäkumppanilla on käytössään kaksi silikonivuokaa (3) ja yksi lämpöeristetty haarukka (4)
Sijoita tasainen teelusikallinen taikinaa keskelle silikonivuokaa - D
Aseta vuoka paistolevylle lämpöeristetyn haarukan (4) avulla sille tarkoitettuun paikkaan - E
Kypsennä noin 4 minuuttia (valmistusohjetta noudattaen).
Ota silikonivuoka levyltä lämpöeristetyllä haarukalla.
Anna jäähtyä hetken (1 minuutti) ennen kuin otat pikkuleivän vuoasta ja voit herkutella.
Irrota pikkuleipä kääntämällä silikonivuoka ylösalaisin sen alustalle.
ytön jälkeen
Irrota pistoke pistorasiasta, ota se irti myös laitteesta - F
Anna laitteen jäähtyä.
Nosta paistolevy pois.
Paistolevy ja laitteen runko puhdistetaan sienellä käyttäen lämmintä vettä ja astianpesuainetta - G
Lämpöeristetty haarukka, silikonivuoat sekä paistolevy voidaan pestä myös astianpesukoneessa - H
Älä käytä metallista hankaussientä tai hankausjauhetta.
Älä koskaan upota laitteen alustaa tai johtoa veteen.
Säilytys
Käännä laite tasaiselle, puhtaalle ja vakaalle alustalle - I
Sijoita kaikki varusteet paikoilleen laitteen alla sijaitsevaan tilaan noudattaen tarkoin seuraavaa järjestystä:
- silikonivuoat ja haarukat,
- jalustan lukitsinlevy, jolla suljet varusteille tarkoitetun tilan,
- sähköjohto - J
Säilytä laitetta kuivassa paikassa.
Huolehtikaamme ympäristöstä!
Laitteesi on varustettu monilla arvokkailla ja kierrätettävillä materiaaleilla.
Toimita laitteesi keräyspisteeseen tai sellaisen puuttuessa vaikka valtuutettuun huoltokeskukseen,
jotta laitteen osat varmasti kierrätetään.
FIN
TEF-COOKPARTY-2017206.020 22/11/07 15:09 Page 45
46
Valmistusohjeita
Yleisohjeet kaikille resepteille :
- aseta nokare taikinaa jokaiseen silikonivuokaan ja paista niitä noin 4 minuuttia
- anna pikkuleipien jäähtyä täysin ennen niiden poistamista vuoasta.
Cookies-pikkuleivät
6 hengelle
• 225 g vehnäjauhoja • 1 kananmuna • 100 g fariinisokeria • 75 g hienoa sokeria • 100 g voita
• 150 g tummaa suklaata • 1/2 pussia hiivaa • 1 teelusikallinen vaniljanestettä • 1 hyppysellinen suolaa
• hieman oliiviöljyä
Voi sulatetaan ja annetaan sen jäähtyä.
Kananmuna, fariinisokeri ja hieno sokeri sekoitetaan kulhossa, seos vatkataan sähkövatkaimella tasaiseksi
pitäväksi vaahdoksi.
Jauhot lisätään vähitellen vuorottain voin kanssa.
Suklaa murskataan murusiksi ja lisätään taikinaan.
Taikina pannaan jääkaappiin 1/2 tunniksi.
Sokerileivät
6 hengelle
• 6 rikottua kananmunaa • 6 rikotun kananmunan paino pehmeää voita
• 6 rikotun kananmunan paino vehnäjauhoja tai maizenaa • 6 rikotun kananmunan paino sokeria
• 1/2 pussia hiivaa • Sitruunankuorta
Sokeri ja pehmeäksi sulanut voi sekoitetaan.
Munat lisätään yksitellen.
Vehnäjauhot tai maizena, hiiva ja sitruunankuoriraaste lisätään.
Hillolla päällystetyt hiekkaleivät
6 hengelle
• 100 g voita • 50 g sokeria •1 munankeltuainen • 1 vaniljatanko • 40 g mantelijauhetta
• 150 g vehnäjauhoja • Hilloa maun mukaan • hyppysellinen suolaa
Voi, hieno sokeri, munankeltuainen, vaniljamurska ja suola sekoitetaan kulhossa kunnes niistä muodostuu
tasainen seos.
Jauhot ja mantelijauhe lisätään seokseen ja sekoitetaan kunnes saadaan tasainen taikina.
Taikina rullataan 3 cm paksuiseksi pötköksi, kääritään muovikelmuun ja sijoitetaan jääkaappiin.
Annetaan sen seisoa 2 tuntia.
Taikinapötköstä leikataan 1/2 cm paksuisia pyörylöitä, jotka asetetaan silikonivuokiin ja painellaan kevyesti litteiksi.
Niille levitetään pieni määrä hilloa ja paistetaan 4 minuuttia.
Rahkajuusto ja kookospähkinäkakut
6 hengelle
• 100 g voita • 75 g sokeria • 100 g rahkajuustoa • 1 vatkattu muna • 175 g vehnäjauhoja
• Vähän hiivaa • 50 g kookospähkinää • 50 g sulatettua valkosuklaata • 50 g rusinoita
Sulata voi pehmeäksi, lisää valkosuklaa.
Kananmunasta, sokerista, jauhoista, hiivasta, kookospähkinästä ja sulatetusta valkosuklaasta saatu seos lisätään.
Taikinasta muotoillaan pieniä kakkuja.
Mantelileivokset
6 hengelle
• 3 munanvalkuaista • 185 g sokeria • 185 g mantelijauhetta
Aseta munanvalkuaiset vesihauteeseen ja vaahdota ne.
Sokeri lisätään vähitellen jatkuvasti vatkaten.
Kun munanvalkuaiset ovat kovettuneet, ne nostetaan tulelta.
Mantelijauhe lisätään vähitellen varovasti sekoittaen.
Nokare taikinaa sijoitetaan jokaiseen silikonivuokaan ja leivokset paistetaan 4 minuuttia.
Odota leivosten jäähtymistä ennen niiden poistoa vuoasta.
FIN
TEF-COOKPARTY-2017206.020 22/11/07 15:09 Page 46
47
Marmorikakut
6 hengelle
• 300 g vehnäjauhoja • 150 g voita • 300 g hienoa sokeria • 1 teelusikallinen hiivaa • 10 cl maitoa
• 3 kananmunaa • 3 lusikallista kaakaota
Pehmeä voi, sokeri ja hiiva sekoitetaan jauhoihin ja alustetaan. Munanvalkuaiset ja keltuaiset erotetaan.
Munanvalkuaiset vaahdotetaan.
Maito, munankeltuaiset ja vaahdotetut munanvalkuaiset lisätään.
Puolet taikinasta sijoitetaan toiseen kulhoon ja siihen lisätään kaakao.
Jokaiseen silikonivuokaan pannaan 1/2 nokaretta alkuperäistä taikinaa ja toinen puoli kaakaosekoitetta.
Kongolaiskakut
6 hengelle
• 125 g kookospähkinää • 125 g hienoa sokeria • 2 munanvalkuaista
Ainekset sekoitetaan.
FIN
TEF-COOKPARTY-2017206.020 22/11/07 15:09 Page 47
/