• Puhdistakansi(11),säiliö(5),kori(9)jakotelo(6)
lämpimällä vedellä ja pienellä määrällä pesuainetta
ja kuivaa osat huolellisesti. Voit pestä osat myös
astianpesukoneessa.
• Asennakuumennusvastus(4)jaohjauspaneeli(1)
säiliöön asettamalla muoviyksikön sisäpuolella
olevat nastat säiliön takana oleviin uriin.
• HUOM.:Kuumennusvastuksen(4)tuleeolla
kokonaan alas painettu, jotta turvakytkin toimii.
Muutenyksikköeivälttämättäpääsekuumenemaan.
• Asennakahva(10)koriinyhdistämälläkahvankaksi
metallikiinnikettä ja asettamalla ne korin sisällä
oleviin pitimiin ja kallistamalla ne sisään metallilevyä
vasten. Löysää sitten metallikiinnikkeissä olevaa
nuppia niin, että ne ovat pitävästi kiinni pitimessä
ja kahvan musta muoviosa on oikeassa kulmassa
koriin. Tarkista, että kahva on oikein asennettu,
ennen kuin käytät koria.
KÄYTTÖ
• Tarkista,ettärasvakeittimestäonkatkaistuvirta.
• Kaadatarvittavamääräöljyäsäiliöön.Lisääöljyä,
kunnes sen pinta on säiliön sisällä olevien minimi-
ja maksimimerkkien välissä. Suosittelemme,
että käytät rasvakeittimessä siihen suositeltua
nestemäistä öljyä.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää ihraa tai muuta
kiinteää rasvaa, mutta sinun on ensin sulatettava
se säiliössä. Aseta lämpötilansäädin alimpaan
lämpötilaan ja lisää rasva pieninä paloina. Nosta
lämpötila haluamallesi tasolle vasta, kun rasva on
sulanut.
• Asetakansisäiliönpäälle.
• Kytkerasvakeittimeenvirtajaasetasenlämpötila
haluamaksesi kiertämällä lämpötilansäädintä
(3). Punainen lämpötilan merkkivalo syttyy ja
jääpalamaanrasvakeittimenlämmetessä.Kun
rasvakeitin on saavuttanut valitsemasi lämpötilan,
lämpötilan merkkivalo (2) sammuu. Lämpötilan
merkkivalo syttyy ja sammuu käytön aikana.
Tämä tarkoittaa pelkästään sitä, että laite ylläpitää
valitsemaasi lämpötilaa.
• Äläasetarasvakeittimeenruokaa,ennenkuin
rasvakeitin on saavuttanut haluamasi lämpötilan.
• Poistakansirasvakeittimenpäältä.
• Asetaruokakoriinjalaskesehitaastisäiliöön.
Tarkista, että öljyn pinta ei kohoa säiliön reunan
tasolle.
• Asetakansirasvakeittimenpäällepainamalla
kannen päällä olevat kaksi muoviuraa kahvan
metallikiinnikkeisiin ja kallistamalla kantta alaspäin
kohti korin reunaa. Pidä aina pitävästi kiinni korin
kahvasta, kun asennat tai poistat kantta.
• HUOM.:Kuumennusvastusontyönnettävä
kokonaan alas, jotta turvakytkin kytkeytyy käyttöön.
Muussatapauksessavastuseivälttämättä
kuumennu.
Tärkeää!
Ole varovainen, koska öljy voi roiskua. Ole
varovainen kantta poistaessasi, koska sen alta
saattaa vapautua kuumaa höyryä.
Yhdysrakenteinen manuaalisesti nollattava
termostaatti
Jos rasvakeitin on ollut pitkään
käytössä, yhdysrakenteinen
manuaalisesti nollattava termostaatti
käynnistyy automaattisesti ja
katkaisee laitteesta virran, jotta se ei
ylikuumene.
Jotta rasvakeitin toimisi jälleen
normaalisti, nollaa termostaatti
painamalla osoitettua painiketta
kuumennusvastuksen jäähdyttyä.
VINKKEJÄ RUOANVALMISTUKSEEN
Ennen korin laskemista säiliöön
• Tarkistaaina,ettäruokaonkuivaa,ennenkuin
lasket sen kuumaan öljyyn.
• Tarkista,ettäruoka-aineksetovatsuunnilleen
samankokoisia,jottanekypsyvättasaisesti.Älä
aseta rasvakeittimeen hyvin paksuja paloja.
• Tietytruoka-aineksetonleivitettäväennen
rasvakeittimessä keittämistä.
• Poistapakasteruoistamahdollisimmanpaljonjäätä.
Pakasteruokaa ei kuitenkaan tarvitse sulattaa ennen
keittämistä.
• Älätäytäkoriakahvanalapuolellaolevaan
metallilevyyn merkityn maksimimerkin yläpuolelle.
Tärkeää!
Kahva voi olla kuuma pitkän käyttöjakson jälkeen.
Ruoanvalmistusohjeita
Seuraavassa esitetään valmistuslämpötilat ja -ajat eri
ruoille:
Lämpötila Aika
Leivitetytkalaleet 170°C 5–6min
Isotkatkaravut 170°C 3–5min
Broilerinrinta 175°C 3–4min
Leivitetytbroilerileet 170°C 12–15min
Sipulirenkaat 180°C 3min
Hakattuparsakaali 185°C 2–3min
Ranskalaiset perunat
(1.paistoerä) 160°C 8–10min
Ranskalaiset perunat
(2.paistoerä) 190°C 3–4min
Ruoanvalmistuksen jälkeen:
1. Nostakoriylössäiliöstäjakallistaseniin,ettäseon
tuettuna säiliön reunaa vasten.
2. Odota,ettäöljytippuuruoasta,ennenkuinpoistat
korin.