103
Kulhotyövälineet ja niiden käyttökohteita
K-vatkain
Kakku-, keksi-, pikkuleipä- ja
pasteijataikinoiden, kuorrutusten
ja täytteiden sekoittamiseen sekä
perunamuhennoksen tekemiseen.
Vispilä
Kananmunien, kerman, taikinoiden,
keveiden seosten, marenkitaikinan,
juustokakkujen, moussejen ja kohokkaiden
vatkaamiseen. Älä sekoita vispilän avulla
raskaita aineksia. Älä esimerkiksi vaahdota
sen avulla rasvaa ja sokeria. Muutoin vispilä
voi vaurioitua.
Taikinakoukku
Vain hiivataikinoiden vatkaamiseen.
Kulhotyövälineiden
käyttäminen
Varmista ennen yleiskoneen käyttämistä,
että johto on kääritty kokonaan auki
säilytyspaikasta
m
.
1 Paina pään nostovipua
1
alas ja nosta
sekoitinpäätä, kunnes se lukittuu
2
.
2 Aseta kulho jalustaan ja lukitse
kääntämällä myötäpäivään
3
.
3 Kiinnitä tarvittava työväline paikalleen.
Lukitse työväline paikalleen nostamalla
ylös
4
ja kääntämällä
5
.
Huomaa: Jos K-vatkain tai vispilä ei ulotu
kulhon pohjalle jääviin aineosiin, katso
lisätietoja Työkalun säätäminen -osasta.
4 Laske sekoitinpää alas painamalla
päänvapautusvipua alaspäin
6
ja
painamalla sekoitinpäätä alaspäin,
kunnes se lukittuu
7
.
5 Työnnä pistoke pistorasiaan. Sekoittimen
valmiusmerkkivalo syttyy.
6 Käynnistä laite kääntämällä
nopeudenvalitsin haluamaasi asentoon.
Sykäysasennossa (P) tuotetaan lyhyitä
nopeita sekoitusjaksoja.
7 Palauta nopeudensäätöpainike
käyttämisen jälkeen O OFF -sentoon ja
irrota pistoke pistorasiasta.
8 Vapauta työväline kiinnityspaikastaan
kääntämällä myötäpäivään ja irrottamalla.
Vihjeitä
•
Kääntelytoiminnon avulla voit
sekoittaa kevyitä aineosia raskaiksi
seoksiksi esimerkiksi marenkien,
moussejen, hedelmäjälkiruokien,
pikkuleipätaikinoiden ja kohokkaiden
valmistamiseksi sekä jauhojen ja
kuivattujen hedelmien sekoittamiseksi
kakkutaikinoihin. Sekoitin toimii jatkuvasti
hitaalla nopeudella.
• Jotta aineosat sekoittuvat
perusteellisesti, keskeytä sekoittaminen
säännöllisesti ja kaavi aineosat kulhon
reunoilta sen pohjalle lastan avulla.
• Parhaat kananmunien vatkaustulokset
saavutetaan, kun ne ovat
huoneenlämpöiset.
• Ennen munanvalkuaisten vatkaamista
varmista, että vispilässä tai kulhossa ei
ole rasvaa eikä keltuaista.
• Voitaikinan ainesten tulee olla kylmiä, ellei
valmistusohjeessa sanota muuta.