Robert Bosch Hausgeräte GmbH 37
Pastalaitteen kiinnitys
Aseta syöttöruuvin jatke pai-
kalleen lihamyllyn syöttöru-
uviin niin, että syöttöruuvin
liike jatkuu tasaisena.
Kiinnitä haluamasi lisälaite
kartio-osaan ja kiristä kiinni
pastalaitteen kiinnitysren-
kaalla.
Huomautus:
Nauhapastan
lisälaitteen aukkojen tulee olla
pystyasennossa, jotta pasta
ei tartu kiinni.
Kiinnitä kartio-osa lihamyl-
lyyn ja kiristä kiinni lihamyllyn
kiinnitysrenkaalla.
Laita pistotulppa pistora-
siaan.
Taikinan käsittely
Käynnistä laite:
Keittopasta – asento
7
,
katkaise lyhyeksi
muut pastat – asento
5
Lisää taikinaa hitaasti.
Katkaise pasta heti
pastalaitteen vierestä
terävällä veitsellä.
Ohje:
Kun ripottelet pastan
päälle jauhoja sen tullessa ulos,
pastat eivät tartu toisiinsa kiinni!
Pastan keittäminen
Pasta kypsyy nopeimmin heti
tuoreena runsaassa suola-
vedessä, johon on lisätty
vähän öljyä.
Pienikokoinen pasta (esim.
tagliatelle): 1 minuutti
Suurikoinen pasta (esim.:
rigatoni): 6–7 minuuttia
Tarkista aina maistamalla,
onko pasta kypsää (selvä
purutuntuma – „al dente“).
Huuhdo lopuksi kuumalla
tai kylmällä vedellä.
Lisälaite taikinalevyille
(lasagne, pastatyynyt)
Lasagnetaikina
Perusohje:
500 g vehnäjauhoja (tyyppi
405) tai hienoksi jauhettuja
vehnäjauhoja
5 munaa
Käsittele kaikkia aineksia
nopeudella 3 noin 3–5
minuuttia.
Taikinan tulee olla sileä ja
kiinteä.
Maksimimäärä:
1,5 x perusohje
(noin 1150 g taikinaa) tai 1000 g
jauhoja
Taikinalevyjen
valmistuslaitteen kiinnitys
Kiinnitä lihamyllyyn taiki-
nalevyjen (lasagne) valmi-
stukseen tarkoitettu lisälaite
ja kiristä kiinni lihamyllyn
kiinnitysrenkaalla.