MUZ9PP1(00)

Bosch MUZ9PP1(00) Käyttö ohjeet

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen, ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Bosch MUZ9PP1 -pastalisälaitteesta. Asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön, mukaan lukien ohjeet taikinapaksuuden säätämiseen sekä taikinalevyjen ja nauhapastan valmistamiseen. Lisäksi asiakirjassa annetaan vinkkejä laitteen puhdistukseen ja huoltoon. Olen valmis auttamaan sinua!
  • Mitä tämä lisälaite on tarkoitettu?
    Miten taikinapaksuutta säädetään?
    Mitä minun pitäisi tehdä ennen lisälaitteen ensimmäistä käyttökertaa?
35
Määräyksenmukainen käyttö
Määräyksenmukainen käyttö
Varuste on tarkoitettu käytettäväksi yleiskoneen MUM9
(sarja ”OptiMUM”) kanssa. Noudata yleiskoneen käyttöohjeita.
Varustetta ei saa koskaan käyttää muiden laitteiden kanssa. Käytä
ainoastaan varusteeseen kuuluvia osia.
Varuste soveltuu seuraaviin käyttötarkoituksiin:
Pastasuutin lasagnelevyille:
Lasagnelevyn tekemiseen valmiista taikinasta.
Pastasuutin nauhamakaronille:
Nauhamakaronin tekemiseen valmiista lasagnelevyistä.
Varustetta ei saa käyttää muiden tarvikkeiden/aineiden käsittelyyn.
Turvallisuusohjeet
W Loukkaantumisvaara
Älä koske pyöriviin osiin. Älä laita työskentelyn aikana sormia tai
mitään tavaroita telojen väliin. Älä pidä hiuksia auki äläkä käytä
väljiä vaatteita.
Käytä varustetta vain, kun sen kaikki osat ovat paikoilleen
kiinnitettyinä. Käytä varustetta vain sille tarkoitetussa
käyttöasennossa. Käytä kulmavaihdetta vain mustassa
pääkäyttöakselissa. Kiinnitä tai irrota varuste vain, kun toiminta
on pysähtynyt ja pistoke irrotettu pistorasiasta.
W Huomio!
Varmista, ettei rungossa tai telojen välissä ole ylimääräisiä
kappaleita.
Käytä suuttimia ainoastaan toimitukseen sisältyvän
kulmavaihteen kanssa.
W Tärkeää!
Varuste on ehdottomasti puhdistettava huolellisesti jokaisen käytön
jälkeen tai kun sitä ei ole käytetty pitkään aikaan. X ”Puhdistus ja
hoito” katso sivu 38
36
Yhdellä silmäyksellä
Värimerkintä
Peruslaitteen käyttöakselit on merkitty
eri värein (musta, keltainen ja punainen).
Samat värimerkinnät löytyvät myös varus-
teista. Käytä tätä varustetta ainoastaan toi-
mitukseen sisältyvän kulmavaihteen kanssa
mustassa pääkäyttöakselissa.
Symbolit ja merkinnät
Taikinan paksuuden säätöpainikkeessa
näkyvät numerot 1 (ohut) - 8 (paksu).
Ylhäällä oleva merkintä näyttää voimassa
olevan säädön.
Valmistelut
Ennen varusteen käyttöä valmistetaan
pastataikina yleiskoneella ja annetaan
sen tarvittaessa levätä. X ”Reseptit”
katso sivu 38
Jaa taikina samankokoisiin osiin ja
pyörittele ne nauhoiksi.
Taikinan paksuuden säätö
Lasagnelevyille tarkoitetussa pasta-
suuttimessa on säätönuppi, jolla telojen
etäisyyttä ja samalla taikinan paksuutta
voidaan säätää 8 eri tasolle.
X Kuvasarja B
1. Vedä säätönuppia suuttimesta poispäin.
2. Kierrä se haluamasi paksuuden (8-1)
kohdalle.
3. Aloita aina paksuudesta 8 ja säädä sitä
vähitellen ohuemmaksi.
4. Päästä säätönupista irti.
Huomio!
Aloita aina asetuksesta 8, alenna paksuutta
asteittain ja syötä taikina uudelleen
suuttimen läpi.
Taikinan paksuutta koskevia
suosituksia
3-4 Lasagnelevyjen valmistus
1-2 Pastan leikkaaminen
Yhdellä silmäyksellä
Käännä esiin kuvasivut.
X Kuva A
1 Kulmavaihde
a Värimerkintä (musta)
b Sulkuvipu
c Avaamispainike
d Suuttimien käyttöliitäntä
2 Pastasuutin lasagnelevyille
a Runko
b Telat
c Kiinnitys kulmavaihteeseen
d Taikinan paksuuden säätöpainike
3 Pastasuutin nauhamakaronille
a Runko
b Leikkuutelat
c Kiinnitys kulmavaihteeseen
Ennen ensimmäistä käyttöä
Uusi varuste on otettava pakkauksesta,
puhdistettava ja tarkastettava ennen
käyttöä.
Huomio!
Viallista varustetta ei saa koskaan käyttää!
Ota kaikki varusteet pakkauksesta ja
poista pakkausmateriaali.
Tarkista, että kaikki osat ovat mukana
eikä niissä ole näkyviä vaurioita.
X Kuva A
Puhdista ja kuivaa osat huolellisesti
ennen ensimmäistä käyttökertaa.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 38
37
Käyttö
Käyttö
W Loukkaantumisvaara!
Kytke pistotulppa pistorasiaan vasta
sitten, kun kaikki valmistelut koneella
työskentelyä varten on tehty.
Turvallisuussyistä edessä ja takana
olevan käyttöliitännän päälle on
ehdottomasti laitettava suojakannet.
Älä laita työskentelyn aikana sormia tai
mitään tavaroita telojen väliin.
Älä pidä hiuksia auki äläkä käytä väljiä
vaatteita.
Huomio!
Kun kiinnität ja käytät pastasuuttimia, älä
missään tapauksessa paina niitä liian
voimallisesti! Kulmavaihde ja peruslaite
voivat vahingoittua.
Nopeussuositukset
5 lasagnelevyille
7 leveälle nauhamakaronille
r
z
Ei sovellu käytettäväksi tälle
varusteelle!
Lasagnelevyjen valmistus
X Kuvasarja C
Tärkeää: Valmistele peruslaite sen
ohjeessa kuvatulla tavalla.
1. Aseta kulmalaite pääkäyttöakselille
kuvan mukaisesti sulkuvipu avattuna.
Huomautus: Kulmavaihde voidaan
kiinnittää myös 180° käännettynä, jos haluat
työskennellä laitteen vasemmalla puolella.
2. Kierrä kulmavaihdetta myötäpäivään,
kunnes se kiinnittyy kunnolla
pääkäyttöakseliin. Sulje sulkuvipu
kokonaan, jotta kulmavaihde lukittuu.
3. Aseta lasagnelevyille tarkoitettu
pastasuutin viistosti kulmavaihteen
käyttöakseliin.
4. Käännä suutinta vastapäivään, kunnes
se napsahtaa kuuluvasti paikoilleen.
Huomio!
Varusteen on oltava kiinni niin, ettei sitä voi
kääntää.
5. Vedä säätönuppi ulos.
6. Käännä säätönuppi taikinan paksuudelle
8 ja anna sen jälleen lukittua.
7. Liitä pistoke pistorasiaan. Valitse suosi-
teltava teho kierrettävällä valitsimella.
8. Syötä taikinakappaleet ylhäältä päin
suuttimeen ja anna niiden kulkea
telojen läpi.
Huomautus: Jos taikina tarttuu kiinni teloi-
hin, annan sen kuivua noin 15 30 minuuttia.
Sen jälkeen voit jatkaa käsittelyä.
9. Alenna paksuutta vähitellen säädöstä 8
alaspäin.
10. Jatka taikinan syöttämistä telojen läpi
jokaiselle uudella asetuksella, kunnes
paksuus on haluamasi.
11. Kun työ on päättynyt, kierrä valitsin
asentoon y. Odota, kunnes käyttöakseli
pysähtyy. Irrota pistoke pistorasiasta.
12. Pidä turvakytkintä painettuna ja kierrä
pastasuutinta myötäpäivään, kunnes se
irtoaa.
13. Irrota suutin.
Huomautus: Voit jatkaa käsittelyä
nauhamakaronille tarkoitetulla
pastasuuttimella. X ”Nauhamakaronin
valmistus” katso sivu 38
14. Työskentelyn päätyttyä:
Avaa kulmavaihteen sulkuvipu, kierrä
kulmavaihdetta vastapäivään ja
irrota se.
Puhdista kaikki osat heti käytön jälkeen.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 38
Huomautuksia:
Jos käytät taikinaa lasagnen valmis-
tukseen, leikkaa kappaleet haluamasi
kokoisiksi. Voit käyttää ne joko heti tai
kuivattaa ne säilyttämistä varten.
Levyistä voidaan valmistaa myös
raviolia ja monia muita pastaruokia.
38
Puhdistus ja hoito
Nauhamakaronin valmistus
Jos haluat valmistaa lasagnelevyistä
nauhamakaronia, toimi seuraavasti.
Leikkaa lasagnelevyt haluamaasi
pituuteen.
Kiinnitä nauhamakaronille tarkoitettu
pastasuutin paikoilleen.
Syötä lasagnelevyt telojen läpi yhden
kerran.
Huomautus: Voit valmistaa
nauhamakaronin heti ruoaksi tai kuivata ne
säilyttämistä varten.
Puhdistus ja hoito
Varusteet on puhdistettava huolellisesti aina
käytön jälkeen.
Huomio!
Älä käytä alkoholi- tai spriipitoista
puhdistusainetta.
Älä käytä teräväreunaisia tai -kärkisiä tai
metalliesineitä.
Älä käytä hankaavia liinoja tai
puhdistusaineita.
Kulmavaihdetta ja pastasuuttimia ei
saa koskaan puhdistaa juoksevan
veden alla eikä niitä saa pestä
astianpesukoneessa.
Kulmavaihteen puhdistus
Pyyhi kulmavaihde pehmeällä, kostealla
liinalla ja kuivaa se.
Pastasuuttimien puhdistus
Puhdista pastasuuttimet kuivalla liinalla
ja pensselillä.
Jos ne ovat hyvin likaisia, käytä kosteaa
liinaa ja kuivaa ne tämän jälkeen.
Reseptit
Ainekset
Munapasta
400 g vehnäjauhoja
200 g kananmunia (n. 5 kpl)
55 g vettä
Tomaattipasta
400 g vehnäjauhoja
115 g tomaattipyreetä
100 g kananmunia (n. 2 kpl)
35 g vettä
Täysjyväpasta
400 g täysjyväjauhoja
260 g kananmunia (n. 6 kpl)
Pinaattipasta
400 g vehnäjauhoja
160 g pinaattia
90 g vettä
Pastataikina durumvehnäsuurimoista
200 g vehnäjauhoja
200 g durumvehnäsuurimoita
10 rkl kiehuvaa vettä
96 g kananmunia (n. 2 kpl)
Pastataikina tattarijauhoista
160 g tattarijauhoja
240 g vehnäjauhoja
114 g kananmunia (n. 3 kpl)
6 rkl kiehuvaa vettä
Taikinan valmistus
Mittaa kaikki ainekset kulhoon.
Vaivaa taikinaa taikinakoukulla
4-6 minuuttia teholla 3.
Jos massa on liian kuivaa, lisää vettä.
Taikinamassan tulee muotoutua
kiinteäksi palloksi.
Pastan keittäminen
Laita pasta runsaaseen määrään
kiehuvaa, suolattua vettä (n. 4 litraa
vettä ½ kg:lle pastaa).
Tuorepasta kypsyy taikinan
paksuudesta riippuen 2-5 minuutissa
(riippuen taikinasta ja sen kuivuudesta).
Sekoita pastaa välillä varovasti
keittämisen aikana ja kaada ne lopuksi
siivilään.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.
/