varusteiden käyttö
Katso varusteiden käyttönopeus nopeussuositustaulukko.
hienonnusterä
Terä on monikäyttöisin varuste. Saavutettu koostumus
määräytyy ruoka-aineiden työstön keston perusteella.
Jos haluat karkeamman koostumuksen, käytä pitokytkintä.
Voit käsitellä terän avulla kakku- ja leivostaikinoita, hienontaa
raakaa tai kypsää lihaa, vihanneksia tai pähkinöitä, soseuttaa
keittoja sekä tehdä pateetaikinoita, dippikastikkeita tai
korppujauhoja.
Sitä voidaan käyttää myös hiivataikinoille, jos toimitus ei
sisällä hiivatyökalua.
vihjeitä
l
Kuutioi lihan, leivän ja vihannesten kaltaiset aineosat noin 2
cm:n kokoisiksi kuutioiksi ennen käsittelemistä.
l
Keksit on murennettava ja lisättävä syöttöputkeen, kun laite
on toiminnassa.
l
Kun valmistat leivonnaisia, kuutioi kovettunut rasva ensin 2
cm:n kuutioiksi.
l
Varo käsittelemästä ruoka-aineita liikaa.
taikinan sekoitin (jos sisältyy toimitukseen)
Käytetään leivottaessa hiivataikinoita.
l
Aseta kuiva-aineet kulhoon ja lisää neste syöttösuppilon
kautta laitteen ollessa käynnissä. Työstä niin kauan, kunnes
kulhoon on muodostunut kimmoisa taikinapallo. Tämä
kestää noin 60 sekuntia.
l
Jos haluat vaivata taikinaa uudelleen, tee se ainoastaan
käsin. Uudelleenvaivaaminen kulhossa ei ole suositeltavaa,
sillä yleiskone voi sen vuoksi menettää vakauttaan.
tehosekoitustyökalu
Käytä kevyille seoksille, kuten kermalle ja majoneesille.
vihjeitä
l
Varmista ennen käyttöä, että kulho ja työkalu ovat puhtaita ja
rasvattomia.
viipalointi-/raastamislevyt
Levyjen käyttäminen
käännettävät viipalointi-/raastamislevyt: paksu
,
ohut
Raastamispuolta voidaan käyttää juustolle, porkkanalle,
perunalle ja koostumukseltaan vastaaville ruoka-aineille.
Viipalointipuolta voidaan käyttää juustolle, porkkanalle,
perunalle, kaalille, kurkulle, kesäkurpitsalle, punajuurelle ja
sipuleille.
viipalointilevyjen käyttäminen
1 Kiinnitä akseli ja kulho moottoriosaan.
2 Tartu levyn keskiosaan ja aseta se akseliin oikea puoli
ylöspäin.
3 Aseta kansi paikalleen.
4 Aseta ainekset syöttöputkeen.
5 Käynnistä ja paina työntimellä tasaisesti. Älä työnnä
sormiasi syöttöputkeen.
vihjeitä
l
Käytä tuoreita raaka-aineita.
l
Älä paloittele ruokaa liian pieniksi paloiksi. Täytä
syöttöputki lähes täyteen. Tämä estää aineksia liikkumasta
sivusuunnassa.
l
Pystysuunnassa asetetut ainekset tulevat ulos lyhyempinä
kuin vaakasuunnassa asetetut.
l
Levyyn tai kulhoon jää aina hieman tähteitä.
sitruspuserrin (jos sisältyy toimitukseen)
Sitruspusertimen avulla voit pusertaa mehua
sitrushedelmistä, kuten appelsiineista, sitruunoista, greipeistä
ja limeteistä.
kartio
siivilä
sitruspusertimen käyttäminen
1 Kiinnitä akseli ja kulho moottoriosaan.
2 Kiinnitä siivilä kulhoon. Varmista, että siivilän kahva lukittuu
paikalleen kulhon kahvan päälle.
3 Aseta kartio akselin päälle ja käännä sitä, kunnes se painuu
pohjaan saakka.
4 Puolita hedelmä. Käynnistä laite. Paina hedelmä kartiota
vasten.
l
Sitruspuristin ei toimi, ellei siivilä ole kunnolla
paikallaan.
l
Saat enemmän mehua säilyttämällä hedelmät
huoneenlämpötilassa ja pyörittelemällä niitä pöytätasoa
vasten ennen mehun pusertamista.
l
Mehua tulee enemmän, kun siirtelet hedelmää
sivusuunnassa pusertamisen aikana.
l
Jos puserrat paljon mehua, tyhjennä siivilä välillä, jotta
hedelmäliha ja siemenet eivät tuki sitä.
hoitaminen ja puhdistaminen
l
Sammuta laite ja irrota pistoke pistorasiasta aina ennen
puhdistamista.
l
Terät ja levy ovat hyvin teräviä. Käsittele niitä
varovasti.
l
Jotkut elintarvikkeet saattavat värjätä muovia. Tämä on
täysin normaalia eikä vahingoita muovia tai vaikuta ruoan
makuun. Poista väri hankaamalla kasvisöljyyn kastetulla
kankaalla.
virtayksikkö
l
Pyyhi kostealla pyyhkeellä ja kuivaa. Varmista, että
lukituskohdassa ei ole ruoan jätteitä.
l
Älä koskaan upota moottoriyksikköä veteen.
l
Voit säilyttää ylimääräistä johtoa moottoriyksikön
9
takana.
tehosekoitin ja pienoisleikkuri
1 Tyhjennä astia/kannu. Irrota tehosekoittimen teräasetelma
kääntämällä se avattuun asentoon
, jotta sen voi irrottaa.
2 Pese astia käsin.
3 Irrota ja pese tiivisterengas.
4 Älä koske teräviä teriä. Harjaa ne puhtaaksi kuumalla
saippuavedellä ja huuhtele hyvin juoksevalla vedellä. Älä
upota teräasetelmaa veteen.
5 Anna kuivua ylösalaisin.
93