tehosekoittimen käyttö
1 Sovita tiivisterengas teräyksikköön . Varmista, että tiiviste on urassa
oikein.
●
Teräosa vuotaa, jos tiiviste on vaurioitunut tai sitä ei ole
asennettu oikein.
2 Tartu teräyksikön pohjaan ja aseta terät astiaan. Lukitse kääntämällä
myötäpäivään .
3 Laita aineosat astiaan.
4 Kiinnitä astiaan kansi ja varmista painamalla alas . Kiinnitä täyttökansi
paikoilleen.
●
Ennen tehosekoittimen kiinnittämistä moottoriosaan tarkista,
että nopeussäädin on asennossa 0 ja että Automaattinen-valo
ei pala. Jos nopeussäädin ei ole asennossa 0 tai
Automaattinen-asetusta ei ole valittu, tehosekoitin käynnistyy
heti, kun tehosekoitinastia asetetaan paikalleen.
5 Aseta tehosekoitinastia moottoriyksikköön siten, että kahva osoittaa oikealle.
Lukitse kääntämällä myötäpäivään .
●
Laite ei toimi, jos tehosekoitinastia ei ole kunnolla paikallaan.
6 Paina Automaattinen-painiketta, valitse nopeus (lisätietoja on
nopeussuositustaulukossa) tai käytä sykäyssäädintä.
turvallisuus
●
Anna nesteiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen niiden
kaatamista tehosekoittimeen.
●
Käsittele teriä varovaisesti. Vältä koskettamasta terien reunoja
puhdistaessasi niitä.
●
Käytä tehosekoitinta vain kannen ollessa paikoillaan.
●
Käytä kannussa vain laitteen mukana toimitettuja teriä.
●
Älä koskaan käytä tehosekoitinta sen ollessa tyhjä.
●
Voit pidentää tehosekoittimen ikää käyttämällä sitä korkeintaan 60 sekuntia
kerrallaan.
●
Valmistaessasi smoothieta älä aseta tehosekoittimeen kimpaleeksi jäätyneitä
aineosia. Riko kimpaleet ennen niiden asettamista kannuun.
vinkkejä
●
Kun teet majoneesia, aseta kaikki aineosat öljyä lukuun ottamatta
tehosekoittimeen. Irrota syöttökansi. Kun laite on toiminnassa, kaada öljy
hitaasti kannen aukon läpi.
●
Paksut seokset, kuten pateetaikinat ja dippikastikkeet, on ehkä kaavittava
lastalla. Jos seos on liian paksua, lisää nestettä.
●
Jään murskaaminen: käytä lyhyitä sykäyksiä, kunnes jäämurska on
haluamasi kaltaista.
●
Laite ei toimi, jos tehosekoitin ei ole kunnolla paikoillaan.
●
Voit sekoittaa kuivat paloitellut ainekset poistamalla syöttökannen ja
pudottamalla palaset yksi kerrallaan laitteen käydessä. Pidä kätesi aukon
päällä. Tyhjennä säännöllisesti parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
●
Älä käytä tehosekoitinta säilytysastiana. Säilytä se tyhjillään.
●
Älä koskaan sekoita suurempaa määrää kuin 1,5 litraa - vaahtoavien
nesteiden, esim. pirtelö, määrä on pienempi.
monitoimimylly (jos sisältyy toimitukseen)
Tässä myllyssä voit jauhaa kuivia aineosia, kuten pähkinöitä, kahvinpapuja tai
erilaisia mausteita, kuten -
mustapippuria, kardemumman, kuminan, korianterin tai fenkolin siemeniä,
tuoretta inkiväärinjuurta, tuoretta chiliä tai neilikkaa.
monitoimimyllyn käyttäminen
1 Laita aineosat astiaan. Täytä se korkeintaan puoliksi.
2 Kiinnitä tiivisterengas teräyksikköön .
3 Tartu teräyksikön pohjaan ja aseta terät astiaan. Lukitse kääntämällä
vastapäivään .
4 Aseta mylly moottoriyksikköön ja lukitse kääntämällä myöt-Taste äpäivään
.
5 Paina Automaattinen-painiketta tai valitse nopeus (lisätietoja on
nopeussuositustaulukossa).
turvallisuus
●
Älä koskaan kiinnitä teräosaa koneeseen ilman hienonnusastiaa.
●
Älä kierrä astiaa irti alustasta, jos monitoimimylly on laitteessa kiinni.
●
Älä koske teräviä teriä. Älä päästä lapsia teräosan lähettyville.
●
Älä koskaan irrota myllyä ennen kuin terä on pysähtynyt kokonaan.
●
Voit pidentää tehosekoittimen ikää käyttämällä sitä korkeintaan 60 sekuntia
kerrallaan. Katkaise virta, kun haluamasi sakeus on saavutettu.
●
Laite ei toimi, jos mylly ei ole kunnolla paikoillaan.
●
Älä jauha kurkumajuurta tässä myllyssä, sillä se on liian kovaa ja voi
vahingoittaa teriä.
vihjeitä
●
Mausteita jauhaessasi on suositeltavaa jauhaa myllyssä korkeintaan 100
grammaa kerrallaan.
●
Mausteiden aromi säilyy paljon paremmin niiden ollessa kokonaisia, joten
jauha niitä vain pieni määrä kerrallaan aromien säilyttämiseksi.
●
Kokonaiset mausteet kannattaa paahtaa ennen jauhamista, jotta niiden
aromi ja eteeriset öljyt vapautuvat parhaiten.
●
Leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi ennen jauhamista.
●
Parhaiden tulosten varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää pientä kulhoa.
välineiden käyttö
hienonnusterä/ taikinan sekoitin
Leikkuuterä on monipuolisin kaikista monitoimikoneen välineistä.
Saavutettava koostumus määräytyy käsittelyajan pituuden perusteella. Kun
haluat karkean lopputuloksen, käytä sykäyspainiketta.
Hienonnusterää käytetään kakkujen ja leivonnaisten valmistamiseen, raa’an
ja kypsennetyn lihan jauhamiseen, vihannesten pilkkomiseen, pähkinöiden
jauhamiseen, pateen, dippien ja sosekeittojen valmistamiseen sekä
pikkuleipien ja leipien murentamiseen.
Käytä taikinan sekoitinta hiivataikinan valmistamiseen.
vinkkejä
leikkuuterä
●
Leikkaa ainekset, esim. liha, leipä, vihannekset, noin 2cm:n kuutioiksi.
●
Paloittele pikkuleivät pienempiin osiin ja pudota syöttösuppilon läpi koneen
käydessä.
●
Käytä taikinan valmistuksessa jääkaappikylmää rasvaa, jonka olet pilkkonut
2cm:n kuutioiksi.
●
Älä pyöritä konetta liian kauan.
taikinan sekoitin
●
Pane kuivat aineet kulhoon ja lisää neste syöttösuppilon kautta koneen
käydessä. Annan koneen käydä, kunnes taikinasta on muodostunut tasainen
ja joustava pallo (noin 45 - 60 sekunnin).
●
Jos alustusta tarvitsee jatkaa, tee se käsin. Uudelleen alustamista kulhossa ei
suositella, sillä monitoimikone saattaa alkaa täristä.
kaksoisvatkain
Käytä vatkainta vain kevyiden aineiden vatkaamiseen, esim.
munanvalkuaiset, kerma, maitotiiviste sekä munien ja sokerin sekoittaminen
valmistaessasi rasvattomia kakkutaikinoita. Raskaammat aineet, esim. rasva
ja jauhot, rikkovat vatkaimen.
vatkaimen käyttö
1 Kiinnitä irrotettava akseli ja kulho moottoriosaan.
2 Työnnä kumpikin vispilä tiukasti paikalleen käyttöpäähän .
3 Aseta vatkain paikalleen kääntämällä varovasti, kunnes se painuu
pyörityskappaleen yli.
4 Lisää kulhoon valmistusaineet.
5 Kiinnitä kansi - varmista, että pyörityskappaleen pää on kannen keskellä.
6 Valitse automaattinen.
tärkeää
●
Vispilä ei sovi yksivaiheisten kakkutaikinoiden valmistukseen eikä voin ja
sokerin vaahdottamiseen, sillä tällaiset seokset voivat vaurioittaa vispilän.
Käytä kakkutaikinoiden valmistukseen hienonnusterää.
vinkkejä
●
Kananmunat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.
●
Tarkista aluksi, että kulho ja vispilät ovat puhtaat eikä niissä ole rasvaa.
52