Electrolux EKE510101W Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja
Liesi
Spis
EKE510101W
Käyttöohje
Bruksanvisning
3
Tervetuloa Electroluxin maailmaan
Kiitos, että olet valinnut ensiluokkaisen Electrolux-
tuotteen, jonka toivomme tuovan Sinulle paljon iloa
tulevaisuudessa. Electroluxilta on saatavilla laaja
valikoima elämääsi helpottavia korkealaatuisia tuotteita.
Joitakin esimerkkejä löydät tämän käyttöohjeen
kansilehdeltä. Pyydämme Sinua tutustumaan hetkisen
uuden laitteesi käyttöohjeeseen, jonka avulla voit
hyödyntää kaikkia sen ominaisuuksia. Noudattamalla
käyttöohjeita uuden laitteesi käyttö on erittäin vaivatonta
ja helppoa. Onnea ja menestystä!
Välkommen till Electrolux värld
Tack för att du har valt en förstklassig produkt från
Electrolux, vilken vi hoppas skall ge dig mycket nöje i
framtiden.Electrolux ambition är att erbjuda ett brett
sortiment av produkter som kan göra livet enklare.Du
hittar några exempel på omslaget till denna
bruksanvisning. Avsätt några minuter till att läsa denna
bruksanvisning så att du kan utnyttja fördelarna med din
nya produkt.Vi lovar att den kommer att vara överlägset
användarvänlig. Lycka till!
4
Sisällys
Turvallisuus …………………………………………………...............
Liesi…………………………………………......................................
Toimintopaneeli…………………………….......................................
Merkkivalolamput ………………………………………………………
Keittolevyt ………………………………………………………………
Uuni ……………………………………………………………………..
Varusteet ……………………………………………………………….
Turvavarusteet …………………………….......................................
Kaatumiseste……………………….................................................
Keittotason suoja (lisävaruste) …………………………....................
Luukun salpa…………………….…….............................................
Ennen lieden käyttöönottoa………..……….....................................
Yleistä…………………………………………………………………
Puhdista varusteet……………………..............................................
Kuumenna keittolevyt……………….................................................
Kosteuden tiivistyminen ..................................................................
Polta uunin suojarasva………….…..................................................
Uunin toiminnot ..............................................................................
Hyödyllisiä ohjeita……………………...............................................
Leivontataulukko…………………………….....................................
Ruoanvalmistustaulukko&grillaus……………..................................
Keittotason käyttäminen……………................................................
Keittäminen ....................................................................................
Paistaminen ...................................................................................
Puhdistus ja huolto ........................................................................
Keittolevyjen puhdistaminen………….............................................
Uuni ..............................................................................................
Neuvoja ja vinkkejä käytännön ongelmiin …....................................
Neuvoja ja vinkkejä ………………………….....................................
Tekniset tiedot……………………………….....................................
Asennus ……………………………………......................................
Jalustan syvyyden ja korkeuden muuttaminen ................................
Asennus vaakasuoraan ………………………………………………..
Sähköliitäntä ……………………………...........................................
5
7
7
8
8
8
8
9
9
10
10
11
11
11
11
11
12
13
13
16
17
17
18
18
20
20
20
24
25
25
26
26
27
27
5
Turvallisuus
Liedet kehittyvät jatkuvasti ja uudessa
liedessäsi on uusia toimintoja ja
ominaisuuksia. Lue sen vuoksi ohjeet
huolellisesti ja tutustu uuden lietesi
käyttöön ja sen toimintoihin ennen sen
käyttöönottoa. Liesi on tarkoitettu
normaaliin kotitalouskäyttöön. Säilytä
käyttöohje myös mahdollista seuraavaa
omistajaa varten. Ota yhteyttä
kuluttajaneuvontaamme, jos sinulla on
kysyttävää lieden ominaisuuksista tai
sen toiminnasta.
Teksti, joka on merkitty
VAROITUSKOLMIO-symbolilla sisältää
tietoa lieden turvallisesta käytöstä.
LUE NE KOHDAT HUOLELLISESTI,
jotta et turhaan vahingoittaisi itseäsi,
muita tai liettä.
Lapset
Lapset ovat luonnostaan uteliaita
ja kiinnostuneita kaikesta, jopa liesistä.
Haluamme turvallisuuden vuoksi painottaa
muutamia asioita, jos sinulla on lapsia:
Suosittelemme vähintään 40 cm
laskutilaa lieden molemmin puolin.
Vaihtoehtoisesti liesi voidaan asentaa
siten, että toisella puolella on seinä tai
kaappi ja toisella puolella laskutila.
Keittotason suojan (lisävarusteena)
tulee olla asennettu ja luukkujen
turvasalvan toiminnassa.
Anna lasten olla mukana lieden
käyttämisessä, mutta kerro heille, että
kattilat, taso ja uuni kuumenevat ja
pysyvät kuumana vielä jonkun aikaa
käytön jälkeenkin.
PALOVAMMAN VAARA!
Asennus
Lieden asennuksen ja mahdolliset
korjaukset saa suorittaa vain
asennusoikeudet omaava huoltoliike
tai henkilö. Puutteellisesti suoritettu työ
saattaa heikentää lieden toimintaa ja
aiheuttaa henkilö-ja/tai omaisuusvahinkoja.
Liesi on painava, reunat ja kulmat,
joihin sinun ei yleensä tarvitse koskea,
saattavat olla teräviä. Käytä käsineitä
liettä siirrettäessä.
KAATUMISESTEEN tulee olla
asennettu. Silloin liesi ei kaadu
epätavallisenkaan kuormituksen
johdosta.
Käyttö
Älä koskaan jätä kiehuvaa öljyä tai
rasvaa, parafiinia tai muuta helposti
syttyvää ainetta liedelle ilman
valvontaa. Tulipalon sattuessa käännä
vääntimet nolla-asentoon ja katkaise
virta liesituulettimesta. TUKAHDUTA
TULI KANNEN AVULLA, älä koskaan
käytä vettä.
Pysyttele aina riittävän välimatkan
päässä avatessasi uunin luukkua
ruoanvalmistuksen aikana tai sen
päätyttyä, jotta sisään kerääntynyt
höyry ja kuumuus poistuvat uunista,
etkä polta itseäsi.
Käytä vain keittolevyä ja uunia
varten suunniteltuja astioita.
Varmista, että lieden vääntimet
ovat nolla-asennossa, kun liettä ei
käytetä.
Laite kuumenee käytön aikana. Ole
varovainen, etenkin ettet polta itseäsi
uunin sisällä oleviin kuumennusvastuksiin.
6
Puhdistus
Pidä keittolevyt ja uuni puhtaina
hygienia- ja turvallisuussyistä. Rasva ja
roiskeet käryävät kuumennettaessa ja
aiheuttavat pahimmassa tapauksessa
palovaaran.
Pakkauksen purkaminen
Tarkista, että liesi on virheetön. Ilmoita
mahdollisista kuljetusvaurioista
välittömästi myyjälle.
Pakkaus on kierrätyskelpoinen.
Ota yhteyttä kierrätyskeskukseen, jos
et ole varma minne voit viedä
pakkausmateriaalin.
Huolto ja hoito
Nollaa kaikki vääntimet ennen viallisen
lampun vaihtoa.
Huollot ja tarvittavat korjaukset saa
suorittaa vain valtuutettu huoltoliike.
Käytä vain alkuperäisiä varaosia.
Romutus
Auta ehkäisemään vahingot lieden
romuttamisen yhteydessä: kun lieden
kaapeli on irrotettu liesirasiasta,
katkaise kaapeli lieden puoleisesta
päästä ja poista uunin luukun
turvalukitus toiminnasta.
Poista uunin luukun turvalukitus
toiminnasta, ettei siitä ole vaaraa
pikkulapsille.
Ota yhteyttä paikalliseen
kierrätyskeskukseen lieden romuttamista
varten.
Symboli , joka on merkitty
tuotteeseen tai sen pakkaukseen,
osoittaa, että tätä tuotetta ei saa
käsitellä talousjätteenä. Tuote on sen
sijaan luovutettava sopivaan sähkö- ja
elektroniikkalaitteiden kierrätyksestä
huolehtivaan keräyspisteeseen. Tämän
tuotteen asianmukaisen hävittämisen
varmistamisella autetaan estämään
sen mahdolliset ympäristöön ja
terveyteen kohdistuvat haittavaikutukset,
joita voi aiheutua muussa tapauksessa
tämän tuotteen epäasianmukaisesta
jätekäsittelystä. Tarkempia tietoja
tämän tuotteen kierrättämisestä saat
kuntasi jäteasioita hoitavalta
viranomaiselta tai liikkeestä, josta tuote
on ostettu.
7
Liesi
Höyryaukko
Keittotaso
Toimintopaneeli ja vääntimet
Uuni
Säilytyslaatikko
Jalusta
Lieden takaosassa on pyörät, jotka
helpottavat lieden siirtämistä
puhdistuksen yhteydessä. Avaa luukku,
nosta liettä varovasti uunin yläreunasta
ja vedä liesi ulos.
Toimintopaneeli
KEITTOLEVYJEN vääntimet
UUNIN merkkivalo
UUNIN lämpötilan valitsin
LIEDEN merkkivalo
UUNIN toimintoväännin
8
Merkkivalolamput
Merkkivalolamput ovat glimlamppuja
ja niiden kestoikä on normaalisti pitkä.
Jos lamppu vioittuu, ota yhteys
huoltoliikkeeseen.
Keittolevyt
Liedessä on neljä keittolevyä.
Pikalevyt on merkitty punaisella merkillä
ja varustettu ylikuumenemissuojalla.
Uuni
Uunissa on irrotettavat uunikannattimet,
joissa on neljä kannatintasoa.
Varusteet
NÄMÄ TOIMITETAAN LIEDEN
MUKANA:
Emaloitu uunipannu
Emaloitu leivinpelti (2 kpl)
Uuniritilä
Kaatumiseste
asennustarvikkeineen
Käyttöohje
Kondenssivesisuoja
SEURAAVAT OVAT OSTETTAVISSA
LISÄVARUSTEINA:
Keittotason suoja asennustarvikkeineen
Ø 145 mm
Ø 145 mm
Ø 180 mm
Ø 180 mm
9
Turvavarusteet
Varmista, että lieden molemmilla
puolilla on 40 cm leveä laskutila
(KATSO KUVA). Vaihtoehtoisesti liesi
voidaan asentaa siten, että toisella
puolella on seinä tai kaappi ja toisella
puolella laskutila.
Liesi täyttää lapsiturvallisuutta
koskevat vaatimukset, jos seuraavat
varusteet/toiminnot on asennettu:
Kaatumiseste
Huomioi liettä asennettaessa, että
kaatumiseste on asennettava paikalleen.
Kaatumiseste tulee olla asennettu,
ettei liesi kaadu normaalia
suuremmassakaan kuormituksessa.
Ennen kuin asennat kaatumisesteen,
varmista, että liesi on asennettu
oikealle korkeudelle, katso kappale
Asennus, s. 26.
1. Piirrä seinään viiva – vaakatasoon
asettamisen jälkeen – pitkin lieden
takareunaa (katso kuva).
2. Katso kuvasta mitta, joka pätee
vasemmalle puolelle (katso kuva).
Mittaa kaatumisesteen paikka ja
ruuvaa este kiinni tukevaan
materiaaliin tai sopivaan
vahvikkeeseen.
HUOM! Jos asennusaukko on liettä
leveämpi, ja haluat asentaa lieden
keskelle aukkoa, kuvan vaakamittaan
pitää lisätä lieden ja kalusteen väliin
jäävän raon leveys.
10
3. Jos muutat mittaa, muista sovittaa
kaatumiseste lieden takaosassa
olevaan reikään, kun siirrät liettä
paikalleen.
Muista, että kaatumiseste toimii vain,
jos liesi on työnnetty paikalleen.
Keittotason suoja (lisävaruste)
Keittotason suojan pitää olla
asennettu, etteivät lapset vetäisi
keittoastioita liedeltä.
1. Aseta suoja keittotasolle.
2. Työnnä suoja keittotason reunan
yli takimmaiset kiinnikkeet ylös
nostettuna.
3. Lukitse suoja painamalla
etummaiset kiinnikkeet paikalleen
ja paina takimmaiset kiinnikkeet
alas.
Luukun salpa
Luukun salvan eli lapsilukon ansiosta
lasten on vaikeampi avata uunin
luukkua. Avataksesi luukun, nosta
salpaa samalla kun vedät luukkua
itseäsi kohden.
Salpa estää luukun avaamisen, mutta
luukun ympärille ja ohjauspaneelin ja
luukun väliin jää pienet raot, joihin
etenkin pienet lapset voivat työntää
sormensa ja polttaa itsensä.
11
Ennen lieden käyttöönottoa
Yleistä
Puhdista liesi heti käytön jälkeen
puhtaalla liinalla ja lämpimällä vedellä,
johon on mahdollisesti lisätty
käsitiskiainetta. ÄLÄ KÄYTÄ KOSKAAN
HANKAUSAINEITA TAI MUITA
NAARMUTTAVIA AINEITA lieden
puhdistukseen. Tehokkaampi puhdistus
voi kuitenkin joissakin tapauksissa
tulla kysymykseen.
Ennen kuin vedät lieden paikaltaan
puhdistaaksesi sen takaa, haluamme
varmuuden vuoksi muistuttaa, että
lieden kaatumiseste toimii vain, kun
liesi on sijoituspaikallaan.
Puhdista varusteet
Pese leivinpelti, uunipannu ym.
lämpimällä vedellä ja käsitiskiaineella.
Huuhtele ja pyyhi kuivaksi.
Kuumenna keittolevyt
Keittolevyt on käsitelty
ruosteenestoaineella, joka kiinnittyy
keittolevyihin paremmin, jos levyjä
kuumennetaan ennen käyttöä.
Kuumenna yhtä levyä kerrallaan täydellä
teholla enintään 5 minuutin ajan.
Muista pitää levyjä silmällä, ettei
kukaan polta niissä itseään.
Liuotinaineen jäänteet savuavat
hieman höyrystyessään. Älä polta
uunin suojarasvaa, ennenkuin olet
kuumentanut kaikki levyt.
Kosteuden tiivistyminen
Uunitilaan saattaa tiivistyä kosteutta.
Tämä on normaali fysikaalinen ilmiö.
Höyry kondensoituu vedeksi lämmön
ja kosteuden vaikutuksesta, esim.
ruuan kypsennyksen aikana.
12
Avatessasi kuuman uunin luukkua,
uunista purkautuu kuumaa höyryä.
Ole varovainen, ettet polta itseäsi.
Uunitilaan tiivistyvän kosteuden
määrään voi vaikuttaa:
- Asettamalla kannen padassa ja
uunivuoassa kypsennettävien ruokien
päälle.
- Esilämmitä uunia n. 15-20 minuuttia
ennen ruuan asettamista uuniin.
Polta uunin suojarasva
Pidä lapsia silmällä!
Uuni tulee erittäin kuumaksi.
Ennen kuin käytät uunia ensimmäistä
kertaa, se tulee kuumentaa tyhjänä.
Toimi seuraavasti:
1. Valitse
(ylä-/alalämpö) ja
korkein lämpötila. Uunin luukun
pitää olla kiinni.
2. Tuuleta keittiö. Katkaise virta
uunista, kun käry ja savuaminen
on lakannut.
Puhdista uuni, luukku ja kannattimet
lämpimällä vedellä ja käsitiskiaineella.
Pyyhi kuivaksi.
13
Uunin toiminnot
Kaikissa toiminnoissa merkkivalo palaa
kuumennusvaiheessa ja sammuu, kun
haluttu lämpötila on saavutettu (syttyy
ja sammuu, kun termostaatti kytkee ja
katkaisee). Valitaksesi uunitoiminnon,
käännä uunin toimintoväännintä
myötäpäivään haluamasi toiminnon
kohdalle (katso alla).
UUNISSA ON SEURAAVAT TOIMINNOT:
Valaistus
Uunin valaistus syttyy automaattisesti
aina, kun valitset toimintoja. Voit
halutessasi kytkeä ainoastaan valon,
ilman että mikään muu toiminto on
kytkettynä.
Ylä/alalämpö
Ylä- ja alavastus kytkettynä.
Ylälämpö
Ylävastus kytkettynä.
Alalämpö
Alavastus kytkettynä.
Grilli
Grilli- ja ylävastus kytkettynä.
Pikakuumennus
Grilli- ja alavastus kytkettynä. Uuni
lämpiää 200°C:een noin 7 minuutissa.
Voidaan käyttää myös kuorrutuksen
yhteydessä.
Haudutus
Haudutus, enintään 125ºC.
Ylä- ja alavastus toimivat 500 W teholla.
Hyödyllisiä ohjeita
Älä koskaan aseta alumiinifoliota,
leivinpeltiä tai uunipannua suoraan
uunin pohjalle. Mikäli uunin alalämmön
siirtyminen estetään, uunin pohjan
emali saattaa vaurioitua
ylikuumenemisesta. Uuni kuumenee
käytössä. PIDÄ LAPSIA SILMÄLLÄ.
Pelti voi vääntyä lämpötilan
vaihtumisen yhteydessä ja/tai jos se
on täytetty epätasaisesti esimerkiksi
pizzalla. Pelti palautuu jäähtyessään
alkuperäiseen muotoonsa. Miten valita
oikea uunitoiminto? Seuraavassa
käytännön ohjeita ja vihjeitä miten
valitset uunitoiminnon valmistaessasi
erilaisia ruokalajeja:
Leivonta
Kokeile pehmeitä kakkuja hammastikulla
noin 5 minuuttia ennen täyttä aikaa.
Voit lyhentää tai pidentää paistoaikaa.
Valmistusohje, vuokien materiaali, väri,
muoto ja koko voivat vaikuttaa
lopputulokseen. Kirkkaissa alumiinivuoissa
paistetut kakut ovat yleensä vaaleita.
YLÄ-/ALALÄMPÖ antaa tasaisen värin
koko pinnalle.
14
Ruoanvalmistus
YLÄ-/ALALÄMPÖ on yleensä paras
ruoan kypsennykseen yhdellä
kannattimella. Noudata taulukon ohjeita.
Paistaminen
Uunissa paistaminen on vaivatonta ja
kätevää. Valitse uuninkestävä vuoka,
johon liha juuri mahtuu, tällöin
paistoliemi ei kuivu. Joulukinkusta
valuu paistettaessa yleensä paljon
nestettä. Käytä sen vuoksi suurta
paistovatia tai uuniritilää ja sen alla
uunipannua. Laita pannulle tilkka vettä,
joka estää rasvan kiinnipalamisen.
Grillaus
Huom: lämpötilan valitsimen
maksimiarvo on tällä toiminnolla 230ºC.
Grillattavan ruoan koko, rasvaisuus,
muoto, määrä ja lämpötila vaikuttavat
kypsymisaikaan ja lopputulokseen.
Kala ja vaalea liha (linnut, vasikka ja
porsas) eivät ruskistu yhtä helposti kuin
punainen liha (nauta ja riista).
Grillausöljy ja/tai grillimauste parantavat
väriä, mutta lisäävät palamisvaaraa.
Grillauksen paras lopputulos
saavutetaan silloin, kun ruokaa ei
laiteta grilliin suoraan jääkaapista.
Kuivaa ruoka ja aseta se uuniritilälle.
Mausta mieleiseksesi. Muista aina
laittaa ritilän alle foliolla peitetty pelti,
joka kerää rasvan tms.
Porsaankyljykset, pihvit, kalafileet
yms. asetetaan uunin yläosaan, kun
taas esimerkiksi paksut paahtokyljet
asetetaan alaosaan.
15
Käännä toimintoväännin asentoon
ja lämpötilan valitsin haluttuun
lämpötilaan. Aloita grillaus 3-5 minuutin
esilämmityksen jälkeen. Tarkkaile
kypsymistä ja käännä ruoka ainakin
kerran kypsennyksen aikana. Liian
pitkä grillausaika kuivattaa ja
pahimmassa tapauksessa polttaa
ruokasi. Uunin luukun on oltava
suljettuna grillauksen aikana.
Pikakuumennus (Gratinointi)
Antaa väriä kuorrutuksiin esim.
paistoksiin ja lämpimiin voileipiin. Tätä
toimintoa voit myös käyttää uunin
pikakuumentamiseksi asetettuun
lämpötilaan. Kun uuni on lämmennyt
haluamaasi lämpötilaan, valitset
haluamasi uunitoiminnon. Uuni
kuumenee 200ºC: seen n. 8 minuutissa.
Älä valitse tätä toimintoa, jos aiot
paistaa pikkuleipiä tai marenkeja.
Haudutus - enint. 125°C.
Käännä uunin toimintoväännin asentoon
ja aseta lämpötilan valitsimella
haluamasi lämpötila, enint. 125°C.
Hauduttaminen sopii sellaisten ruokien
valmistamiseen, jotka vaativat pitkän
valmistusajan ja matalan lämpötilan.
Ota huomioon, että käytettäessä
alhaisempaa lämpötilaa, ruoan
valmistusaika pitenee.
Naudan paistit (paahto- pata- ja
uunipaistit) kypsyvät mehukkaiksi
käytettäessä haudutustoimintoa.
Paistin painohävikki jää myös
pienemmäksi tätä toimintoa
käytettäessä. Käytä lihalämpömittaria
paistia kypsentäessäsi.
16
HUOM! Lihaa kypsennettäessä on
lämpötilaksi valittava vähintään 100°C.
Imellytys vaatii aikaa useampia tunteja
ja sen aikana ruoka-aineiden tärkkelys
muuttuu makeahkoksi.
Hauduttaminen sopii erinomaisesti
esim. puurojen ja perunalaatikon
valmistamiseen. Aseta lämpötilan
valitsin alhaisimmalle lämpötilalle. Kun
ruoka on imeltynyt useamman tunnin
hauduttamisen jälkeen, se
kypsennetään kullekin ruokalajille
ominaisessa lämpötilassa. Aseta
lämpötilaksi ”normaalilämpö” ja
käännä uunin toimintoväännin
ylä/alalämpö-toiminnalle.
Leivontataulukko
Ylä/alalämpö
Kannatin-
taso alhaalta
lukien
Lämpötila
°C
Aika,
min.
Wienerleivät 3
160-180
1)
20-25
Pienet kakut 2
170-190
1)
25-35
Pitkot/kranssit 2
215-235
1)
10-20
Kakkupohja 2
170-190
1)
25-30
Sokerikakku 2 180-200
20-25
Juustokakku 2 170-190 50-70
Omenatorttu, hiivataikina 3 180-200 45-50
Omenapiirakka 1
175-185
1)
55-60
Sveitsiläinen hedelmätorttu 2
210-230
1)
30-50
Sokerikakku, tiivis 2 170-180 50-55
Hedelmäkakku 2 160-180 50
Murokakku 3 190-200 25-35
Marengit 2 115-125 40-50
Sämpylät 2 225-250 8-10
Reikäleivät 2 200-225 10-15
Pizza 2 210-230
25-30
1) esilämmitä uuni
17
Paistaminen
Kannatin-
taso alhaalta
lukien
°C
Aika,
min.
Broileri 2 195-205
60-70
Broilerin puolikas 3 195-205
30+30
Paahtokylki 3 195-205
100-105
Grillaustaulukko
Kannatin-
taso alhaalta
lukien
°C
Aika,
min.
Kuorrutettu voileipä 3
230
1)
3-5
Broilerin puolikas 2 230 30+30
Paahtokylki 3 230 25+25
1) esilämmitä uuni
Keittotason käyttäminen
Älä koskaan jätä kiehuvaa öljyä tai
rasvaa, parafiinia tai muuta helposti
syttyvää ainetta liedelle ilman
valvontaa. Tulipalon sattuessa käännä
keittolevyjen vääntimet 0-asentoon ja
katkaise virta liesituulettimesta.
TUKAHDUTA TULI KANNEN AVULLA, älä
koskaan käytä vettä.
Levyissä on kiinteät asennot 0-6
(Asennossa 6 teho on suurimmillaan).
Vääntimiä voi kääntää sekä myötä- että
vastapäivään. Ajan myötä opit
valitsemaan sopivan vääntimen
asennon valmistettavan ruoan,
ruokamäärän ja keittoastian mukaan.
18
Keittäminen
Voit käyttää korkeinta tehoa
kiehauttamiseen ja sen jälkeen asettaa
alemman tehon ruoan
kypsentämiseen ja hauduttamiseen.
Veden kiehumisääni ja vesikuplien
koko auttavat valitsemaan oikean
tehoalueen:
MIETO TEHO: Melkein äänetön
kiehuminen, hieman poreileva vesi.
Sopivaa puurojen hauduttamiseen,
kalan kypsentämiseen sekä vihannesten,
kuten herneiden ja parsakaalin
keittämiseen.
KESKI TEHO: Kiehuva ääni,
hiilihappopitoisen juoman kokoiset
poreet. Sopii suurimmalle osalle
keitettäviä ruokatarvikkeita, esim.
punajuuret ja liha.
KORKEA TEHO: Ääni hiljenee
ennen kiehumisen alkamista. Poreileva
vesi. Sopiva kiehauttamiseen.
Paistaminen
Paistaessasi saat parhaan tuloksen, kun
paistettava ruoka ei ole jääkaappikylmää
ja ruokamäärä peittää korkeintaan 2/3
osaa paistinpannun pohjasta.
Lisää margariini/voi paistinpannuun
ja aseta tehoalue väännintä kääntämällä.
Rasvan väri kertoo, milloin paistaminen
voidaan aloittaa. Näet värin helposti
painamalla teräksisen paistinlastan
pannun pohjaa vasten, kun rasva ei
enää sihise.
MIETO TEHO: Hieman ruskea rasva.
Sopii esim. munien, raa’an perunan,
sipulin, kyljysten ja pihvien, sekä
kokonaisen kalan paistamiseen.
KESKI TEHO: Keskiruskea rasva.
Sopii useimpien ruokien paistamiseen,
esim. jauheliha, lihakuutiot, makkara ja
ohuen kalafileet, sekä ohukaiset.
KORKEA TEHO: Tummanruskea
rasva. Sopiva ohuiden pihvien nopeaan
paistamiseen. Ole varovainen, rasva
palaa helposti.
19
Kattilan/paistinpannun valinta
Ajan- ja energiansäästön vuoksi pitäisi
kattilan/paistinpannun pohjan olla:
yhtä suuri suuri kuin keittolevyn.
Liian pieni pohjan halkaisija lisää
vaaraa, että ruoka palaa kiinni
levyyn ylikiehumisen yhteydessä.
sileäpohjainen
tasainen. Epätasainen pohja
pidentää keittoaikaa.
Levyn lämpö vaikuttaa keittoastiaan.
Hankkiessasi uusia keittoastioita,
valitse mielummin kerrospohjaisia
teräskattiloita.
Säästä energiaa!
Käytä kantta keittoastialla, niin
energiankulutus alenee.
Käyttämällä tasapohjaisia
keittoastioita energiaa säästyy 25%
(verrattuna keittoastiaan, jossa on
epätasainen pohja).
Pidä keittolevyt puhtaana ja
kuivana. Lika ja kosteus alentavat
lämmönjohtumista keittoastioihin ja
pannuihin.
Käytä jälkilämpö hyväksi.
yryttämällä kypsentäminen ja
painekeittimen käyttö alentavat
energiankulutusta.
20
Puhdistus ja huolto
Puhdista uuni säännöllisesti. Rasva ja
muut ruoantähteet saattavat aiheuttaa
palonvaaran.
Varmista ennen puhdistusta, että
kaikki vääntimet ovat nolla-asennossa
ja että laite on kunnolla jäähtynyt.
Puhdistusaineet
Tarkista, että käyttämäsi puhdistusaine
soveltuu uuninpuhdistamiseen.
ÄLÄ käytä valkaisuainetta sisältäviä
puhdistusaineita, koska ne saattavat
vahingoittaa pinnoitetta. Laitteen
puhdistus höyrysuihkupuhdistimella
on kielletty. Vältä hankausaineiden
käyttöä.
Ulkoinen puhdistus
Käytä naarmuttamattomia
puhdistusaineita; vältä hankaavien
välineiden, kuten teräsvillan ym.
käyttöä. Puhdista käyttöpaneeli, uunin
luukku ja luukun tiiviste säännöllisesti
pyyhkimällä pehmeällä, kostealla
liinalla, joka kastettu
puhdistusaineeseen.
Keittolevyjen puhdistaminen
Likainen keittolevyn pinta huonontaa
lämmön johtumista levystä
keittoastiaan. Pyyhi levyn pinta
jokaisen käyttökerran jälkeen kostealla
liinalla ja käsitiskiaineella.
Puhdistus ja ruosteenestokäsittely
1. Puhdista levyt perusteellisesti
saippuoidulla teräsvillalla. Huuhtele
ja kuivaa talouspaperilla.
2. Levitä, esim. pienellä kangastilkulla,
ohut kerros ruosteenestoainetta
kuivalle, kylmälle levylle. Aineen voit
hankkia valtuutetusta huoltoliikkeestä.
3. Polta aine kiinni keittolevyyn
kuumentamalla yhtä levyä kerrallaan
täydellä teholla, korkeintaan viisi
minuuttia. Kevyttä savua ja höyryä
muodostuu, kun liuotinaineet
höyrystyvät.
4. Kaikki väri puhdistuu emalista
(jonka on oltava kylmä) ja käsistä
lakkabensiinillä.
Uuni
Emalilla pinnoitettu uunikammio on
paras puhdistaa, kun se on vielä
vähän lämmin. Pyyhi uuni jokaisen
käyttökerran jälkeen pehmeällä,
kostealla liinalla, johon on lisätty
hieman käsitiskiainetta.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Electrolux EKE510101W Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja