86
TÄRKEÄT HUOMAUTUKSET
Laite on seuraavien voimassa olevien käyttöturvallisuutta koskevien standardien ja
säännösten mukainen:
– painelaitedirektiivi
– elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvia materiaaleja koskevat säädökset
– ympäristöä koskevat säädökset.
• Laite on tarkoitettu vain kotikäyttöön.
• Lue kaikki ohjeet huolella ja noudata aina käyttöohjetta.
• Ole erityisen huolellinen, kun käytät painekattilaa tai muita keittimiä lasten
läheisyydessä.
• Älä laita painekattilaa kuumaan uuniin.
• Ole erittäin varovainen, kun siirrät paineistettua painekattilaa. Varo kuumia pintoja.
Kosketa vain kahvoja ja painikkeita. Käytä tarvittaessa uunikintaita.
• Tarkasta säännöllisesti kahvojen kiinnitys kattilaan. Kiristä ruuvit tarvittaessa.
• Älä käytä painekattilaa mihinkään muuhun kuin sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen.
• Painekattilassa on kypsennyksen aikana korkea paine. Virheellisestä käytöstä voi seurata
palovammoja. Varmista ennen käyttöä, että painekattilan kansi on hyvin suljettu. Katso
kappale ”Sulkeminen”.
• Älä koskaan avaa painekattilaa väkisin. Varmista, että paine kattilan sisällä on laskenut.
Katso kappale ”Turvallisuus”.
• Älä koskaan käytä painekattilaa ilman nestettä, sillä se voi aiheuttaa vakavia vaurioita.
Varmista, että nestettä on kypsennyksen aikana riittävästi.
• Käytä käyttöohjeiden mukaisia yhteensopivia lämmönlähteitä.
• Älä valmista painekattilassa maitopohjaisia ruokia.
• Älä laita painekattilaan karkeaa suolaa. Lisää hieno suola kypsennyksen lopuksi.
• Täytä enintään 2/3 painekattilan tilavuudesta (merkitty enimmäistaso).
• Kun valmistat ruoka-aineita, jotka laajenevat kypsennettäessä, kuten riisiä, kuivattuja
kasviksia tai hillokkeita, täytä painekattila enintään puolilleen. Jos teet keittoa esim.
kurpitsoista tai kesäkurpitsoista, anna painekattilan ensin jäähtyä muutaman minuutin
ajan ja valuta sitten sen päälle kylmää vettä. Täytä 3 ja 4 litran mallien laitteesta
enintään 1/3, jos valmistat puuroutuvaa ruokaa tai ruoka-aineita, jotka laajenevat
kypsennettäessä. Odota kypsentämisen loputtua 5 minuuttia ennen kuin päästät
paineen pois veden alla.
• Liha, jossa on pintakalvo (esim. naudan kieli), saattaa turvota, kun sitä kypsennetään
painekattilassa. Älä pistele lihaa, joka näyttää turvonneelta, sillä siitä voi roiskua
polttavan kuumaa nestettä. Pistele lihaa ennen kypsentämistä.
• Kun kypsennät puuroutuvaa ruokaa (esim. hernerouhe tai raparperi), ravistele
painekattilaa kevyesti ennen avaamista, jotta ruoka-aineet eivät roisku ulos kattilasta.
• Varmista aina ennen käyttöä, että venttiilit eivät ole tukossa. Katso kappale ”Ennen
käyttöä”.
• Älä käytä painekattilaa paineistettuun öljyssä paistamiseen.
• Noudata aina puhdistus- ja kunnossapito-ohjeita, jos käsittelet turvaominaisuuksia.
• Käytä vain malliin sopivia alkuperäisiä TEFAL-osia. Tämä koskee erityisesti kattilaa ja
kantta.
• Alkoholihöyry on helposti syttyvää. Kiehauta alkoholia noin 2 minuuttia ennen kannen
sulkemista. Valvo painekattilaa, jos valmistettava ruoka sisältää alkoholia.
• Älä säilytä painekattilassa happamia tai suolaisia ruokia ennen kypsennystä tai sen
jälkeen, sillä ne voivat vaurioittaa kattilaa.
SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET