• Voileipägrilli kuumenee nopeasti ja jäähtyy
hitaasti. Koske ainoastaan voileipägrillin
kahvaan. Älä sijoita voileipägrilliä kuumien
esineiden (esim. liesi tai uuni) tai helposti
syttyvien materiaalien (esim. verhot)
läheisyyteen.
VALMISTELUT ENNEN KÄYTTÖÄ
• Kun olet poistanut voileipägrillin
pakkauksestaan, varmista, ettei voileipägrillin
sisälle jää pakkausmateriaalia.
• Pyyhi voileipägrillin grillilevyt kostealla liinalla
ennen ensimmäistä käyttökertaa (katso kohta
Puhdistaminen). Pyyhittyäsi grillilevyt voitele ne
kevyesti voilla, margariinilla tai ruokaöljyllä.
KÄYTTÖ
• Aseta voileipägrilli kovalle, tasaiselle pinnalle.
• Aseta pistoke pistorasiaan. Molemmat
merkkivalot syttyvät ja paistolevyt lämpenevät.
• Kun vihreä merkkivalo sammuu, voileipägrillin
lämpötila on sopiva käyttöä varten. Aseta
alemmalle paistolevylle 1–2 voileipää.
• Laske yläosa voileipien päälle. Lukitse kahva
napsauttamalla yläosassa oleva lukko kahvan
alaosaan.
• Jos voileipä on erittäin paksu, älä yritä painaa
grillilevyjä yhteen siten, että voileipägrilli
voidaan sulkea lukolla. Odota, kunnes voileipä
on ohentunut ja lukitse kahvat yhteen.
• Voileipägrillin molemmat grillilevyt
kuumentuvat, joten grillausaika on lyhyempi.
• Vihreä merkkivalo syttyy ja sammuu monta
kertaa grillauksen aikana. Tämä on osoitus
siitä, että termostaatti kytkeytyy ajoittain päälle
ja pois päältä.
• Voileipä on valmis noin 3–4 minuutin kuluttua
voileivän paksuudesta ja täytteistä riippuen.
Jos haluat leivän pinnan ruskistuvan
enemmän, voit grillata voileipää hieman
kauemmin.
• Voit kytkeä voileipägrillin pois päältä milloin
tahansa irrottamalla pistokkeen pistorasiasta.
• Kun voileipä on valmis, avaa voileipägrillin
kansi varovasti.
• Varoitus! Metalliosat kuumenevat voimakkaasti
grilliä käytettäessä. Koske ainoastaan kahvaan
(2). Varo räiskyvää öljyä, rasvaa tai muita
nesteitä.
• Irrota voileipä varovasti lämmönkestävällä
muovilastalla tai vastaavalla.
Erityispinnoitettujen, tarttumattomien
grillilevyjen kanssa ei saa käyttää teräviä eikä
metallisia työvälineitä. Käytä sen sijaan
muovisia, melamiinisia tai puisia työvälineitä.
• Kun voileivät ovat valmiit, muista aina sulkea
voileipägrilli ja irrottaa pistoke pistorasiasta.
• Varmista ennen voileipägrillin puhdistusta ja
varastointia, että se on täysin jäähtynyt.
VOILEIPIEN TÄYTE-EHDOTUKSIA
• Vesuvio Mustard (tomaattia, juustoa, kinkkua,
sinappia ja raakaa sipulia maun mukaan)
• Salami (salamia, paistettua sipulia, juustoa,
oliiveja)
• Carni (paistettua jauhelihaa, raakaa sipulia,
suolakurkkua, tomaattia, juustoa)
• Vegetario (omenasosetta, viipaloitua banaania,
ripaus kanelia)
• Hawaii Chicken (kanaa, ananasta, paprikaa,
currya)
• Capriciosa (sieniä valkokastikkeessa, juustoa,
tomaatteja, oreganoa)
• Hot Tuna (tonnikalaa, kovaksikeitettyä
kananmunaa viipaleina, tomaattia, majoneesia)
12
643096_IM 16/05/07 9:39 Side 12