kupeille ja oikeanpuoleinen pienemmille
kupeille. Varmista, ettet ylitä veden
enimmäismäärän merkkiä.
● Varoitus: kuuman veden poistoaukko on
vesisäiliön kannessa. Älä yritä avata
kantta kahvin valmistuksen aikana, sillä
silloin veden poistoaukko paljastuu:
palovammavaara.
● Jos keität kahvia useita kertoja
peräkkäin, katkaise jokaisen
keittokerran jälkeen keittimestä virta ja
anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.
● Tärkeää: Jos laiteeseen kaadetaan vettä
pian edellisen keittokerran jälkeen,
vesiaukosta purkautuva kuuma vesi tai
höyry voi aiheuttaa palovammavaaran.
Kahvin valmistus
-
Veden lisääminen:
Avaa vesisäiliön kansi ja lisää säiliöön
haluamasi määrä vettä.
-
Paperisuodattimen asetus:
Avaa kääntyvä suodatinosa sivuttain ja aseta
siihen kokoa 4 oleva paperisuodatin. Taivuta
ensin suodattimen rei'itetyt sivut.
-
Kahvijauheen lisääminen:
Jokaista normaalin kokoista kuppia (125 ml)
varten tarvitaan noin 6 g (=1
1
/
2
– 2 tl)
hienoksi jauhettua kahvia. Sulje sitten
vesisäiliön kansi.
-
Lasipannun valmistelu:
Kiinnitä pannun aromisuojakansi ja laita
pannu sitten keittimeen. Kun pannu on
oikein paikoillaan, kansi estää
suodatinpitimen tippalukkomekanismin
toiminnan kahvin valmistuksen aikana.
-
Kahvin valmistuksen aloitus:
Työnnä pistoke pistorasiaan ja käännä virta
päälle laitteen virrankatkaisimesta.
Suodatusjakso alkaa ja vesi virtaa
suodattimen läpi.
-
Lasipannun poistaminen:
Odota, kunnes vesi on poistunut
suodattimesta ennen kuin poistat pannun
keittimestä. Jotta kahvi pysyisi kuumana
mahdollisimman pitkään, poista
aromisuojakansi ja sulje pannu kierrettävällä
kannella.
-
Kahvinkeittimen kytkeminen pois
toiminnasta:
Katkaise virta laitteesta aina käytön jälkeen
ja irrota pistotulppa pistorasiasta.
Termospannu
-
Teknisistä syistä kierrettävä kansi ei
sulkeudu ilmatiiviisti. Pitele sen vuoksi
kahvia täynnä olevaa pannua aina
pystysuorassa asennossa.
-
Kahvin pitäminen kuumana:
Termospannu kehittää lämpöenergiaa.
Siksi pannu tulisi mielellään täyttää
maksimikapasiteettiin asti. Jos pannu
täytetään vain osittain, lämpötila ei säily
yhtä hyvin. Pannun huuhteleminen
kuumalla vedellä ennen käyttöä auttaa
pitämään kahvin lämpimänä pitempään.
Kannun lasinen sisus on valmistettu
kaksiseinämäisestä lasista. Seinämien väliin
jäävä tyhjiö parantaa kannun
eristysominaisuuksia. Kannun sisällä
mahdollisesti näkyvät kuplat ja naarmut
eivät vaikuta kannun käyttöön eivätkä
kahvin lämpimänä pysymiseen.
Jos lasi on vaurioitunut alla mainituista
syistä, on olemassa vaara, että lasisisus voi
särkyä. Tämä saattaa tapahtua vasta kauan
lasisisuksen vaurioitumisen jälkeen.
● Älä sen vuoksi juo kannusta tai pane
kättäsi sen sisälle. Sulje kannu aina
kierrekannella. Kahvi on helppo kaataa
kiertämällä kantta puoli kierrosta kantta
pois ottamatta. Älä jätä termoskannua
lasten ulottuville.
Jotta lasisisus ei särkyisi:
-
Vältä iskuja ja suuria lämpötilaeroja.
-
Älä sekoita kannua esim. metallilusikalla.
-
Älä käytä kovia harjoja tai hankaavia
pesuaineita.
-
Älä pyyhi kannun sisusta kankaalla.
Pölyhiukkaset voivat leikata lasia.
-
Älä pese astianpesukoneessa.
-
Älä käytä mikroaaltouunissa.
33