Electrolux EOB64140K Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

EOB64140
................................................ .............................................
FI UUNI KÄYTTÖOHJE
Electrolux. Thinking of you.
Lue lisää osoitteessa www.electrolux.com
SISÄLLYS
Turvallisuusohjeet 2
Laitteen kuvaus 4
Käyttöönotto 5
Päivittäinen käyttö 5
Kellotoiminnot 7
Lisävarusteiden käyttäminen 7
Lisätoiminnot 8
Hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä 10
Hoito ja puhdistus 20
Käyttöhäiriöt 23
Ympäristönsuojelu 23
Oikeus muutoksiin pidätetään.
TURVALLISUUSOHJEET
Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen
laitteen asentamista ja käyttöä:
henkilökohtaisen ja omaisuutesi turvalli-
suuden takaamiseksi
ympäristön suojelemiseksi
laitteen virheettömän käytön takaamisek-
si.
Säilytä käyttöohjeet laitteen yhteydessä ja
pidä ne laitteen mukana esimerkiksi asun-
toa vaihtaessasi tai jos luovutat tai myyt lait-
teen toiselle henkilölle.
Valmistaja ei ota vastuuta vahingoista, jotka
aiheutuvat laitteen virheellisestä asennuk-
sesta tai käytöstä.
LASTEN JA TAITAMATTOMIEN
HENKILÖIDEN TURVALLISUUS
Vähintään 8 vuotta täyttäneet lapset ja
sellaiset henkilöt, joiden fyysiset, sensori-
set tai henkiset kyvyt eivät ole tähän riittä-
viä tai joilla ei ole laitteen tuntemusta tai
kokemusta sen käytöstä, saavat käyttää
tätä laitetta ainoastaan silloin, kun heidän
turvallisuudestaan vastaava henkilö val-
voo ja ohjaa heitä käyttämään laitetta tur-
vallisesti ja ymmärtämään sen käyttöön
liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä
laitteella.
Pidä kaikki pakkausmateriaalit poissa las-
ten ulottuvilta. Olemassa on tukehtumis-
tai henkilövahinkovaara.
VAROITUS: Pidä lapset ja kotieläimet
poissa laitteen luota silloin, kun laitteen
luukku on auki tai laite on toiminnassa,
koska se kuumenee. Olemassa on henki-
lövahinkovaara tai pysyvän vammautumi-
sen vaara.
Jos laitteessa on lapsilukko tai painikelu-
kitus, käytä sitä. Lukitus estää laitteen
kytkeytymisen vahingossa päälle lasten
tai kotieläinten toimesta.
YLEISET TURVALLISUUSOHJEET
Älä muuta laitteen teknisiä ominaisuuksia.
Se aiheuttaisi henkilövahinkovaaran ja
laitteen vaurioitumisvaaran.
Älä jätä laitetta ilman valvontaa toiminnan
aikana.
Kytke laite pois päältä jokaisen käyttöker-
ran jälkeen.
ASENNUS
Laitteen saa asentaa ja kytkeä ainoastaan
valtuutettu sähköasentaja. Ota yhteys val-
tuutettuun huoltoliikkeeseen. Näin este-
tään rakennevauriot ja henkilövahingot.
Tarkista, ettei laite ole vaurioitunut kulje-
tuksessa. Vaurioitunutta laitetta ei saa
kytkeä verkkovirtaan. Ota tarvittaessa yh-
teys jälleenmyyjään.
Poista kaikki pakkausmateriaalit, tarrat ja
suojamuovit laitteesta ennen sen ensim-
mäistä käyttöä. Älä irrota arvokilpeä.
Muutoin takuu voi mitätöityä.
Varmista, että laite on kytketty irti verkko-
virrasta asennuksen ajaksi.
Ole varovainen laitteen siirron aikana. Lai-
te on painava. Käytä aina suojakäsineitä.
Älä nosta laitetta sen kahvasta kiinni pi-
täen.
Sähköasennuksessa on oltava erotin, jo-
ka mahdollistaa laitteen irrottamisen säh-
köverkosta kaikista navoista. Erottimen
kontaktiaukon leveys on oltava vähintään
3 mm.
2 electrolux
Sopivia erotuslaitteita ovat esimerkiksi:
suojakytkimet, sulakkeet (ruuvattavat su-
lakkeet on irrotettava kannasta), vikavirta-
kytkimet ja kontaktorit.
Ennen asennusta on varmistettava, että
keittiökalusteessa on oikean kokoinen
asennustila.
Varmista, että laite asennetaan turvallis-
ten rakenteiden alapuolelle ja lähelle.
Noudata mainittuja vähimmäisetäisyyksiä
muihin laitteisiin ja kalusteisiin.
Laitetta ei saa asentaa korotusalustalle.
Kalusteeseen asennettavat uunit ja keitto-
tasot asennetaan erityisillä kiinnitysväli-
neillä. Jotta laitteen vaurioituminen estet-
täisiin, käytä ainoastaan saman valmista-
jan tuottamia laitteita.
SÄHKÖLIITÄNTÄ
Laite on kytkettävä maadoitettuun pisto-
rasiaan.
Varmista, että laitteen arvokilven merkin-
nät vastaavat verkkovirtalähteen arvoja.
Jännitearvot on merkitty arvokilpeen.
Kytke pistoke maadoitettuun pistorasi-
aan.
Älä käytä jakorasioita, liittimiä tai jatkojoh-
toja. Olemassa on tulipalovaara.
Älä vaihda tai muuta virtajohtoa. Ota yh-
teyttä huoltoliikkeeseen.
Varmista, etteivät laitteen taakse jäävät
pistoke (jos olemassa) ja virtajohto joudu
puristuksiin tai vaurioidu.
Älä vedä virtajohdosta pistoketta irrot-
taessasi. Vedä aina pistokkeesta – jos
olemassa.
KÄYTTÖ
Tämä laite on tarkoitettu ainoastaan koti-
talouskäyttöön. Älä käytä laitetta kaupalli-
seen tai teolliseen käyttöön.
Käytä laitetta ainoastaan kotitalouksien
ruoanvalmistustarpeisiin. Täten vältetään
henkilö- ja omaisuusvahingot.
Älä käytä laitetta työtasona tai säilytys-
alustana.
Laitteen sisätila kuumenee käytön aikana.
Olemassa on palovammojen vaara. Älä
kosketa laitteen lämpövastuksiin. Käytä
patalappuja lisävarusteita tai keittoastioita
käsitellessäsi.
Varo, ettei uunin emalipinta vaurioidu lisä-
varusteiden poistamisen tai asennuksen
yhteydessä.
Pysy aina kaukana laitteesta, kun avaat
laitteen luukun laitteen ollessa toiminnas-
sa. Laitteesta voi tulla kuumaa höyryä.
Olemassa on palovammojen vaara.
Emalipinnan vaurioitumisen tai värimuu-
toksien estäminen:
Älä aseta mitään esinettä suoraan uu-
nin pohjalle, älä myöskään peitä pohjaa
alumiinifoliolla.
Älä kaada vettä laitteen pohjalle.
Älä säilytä kosteita astioita tai ruokia
laitteessa sen käytön jälkeen.
Emalipinnan värimuutokset eivät vaikuta
laitteen suorituskykyyn, joten se ei ole ta-
kuunalainen vika.
Älä paina avointa uunin luukkua.
Sulje uunin luukku aina, vaikka grillaus oli-
si käynnissä.
HOITO JA PUHDISTUS
Ennen huoltotoimenpiteitä katkaise virta
laitteesta ja irrota laitteen verkkojohto pis-
torasiasta.
Varmista ennen huoltotoimenpiteiden
aloittamista, että laite on jäähtynyt. On
olemassa riski saada palovammoja. Vaa-
rana on lasilevyjen rikkoutuminen.
Pidä uuni aina puhtaana. Rasvan tai
ruoan kerääntyminen laitteeseen voi ai-
heuttaa tulipalon.
Säännöllinen puhdistaminen ehkäisee
pintamateriaalien vaurioitumisen.
Käytä syvää uunivuokaa erittäin kostei-
den kakkujen leipomisessa, jotta hedel-
mämehut eivät voi aiheuttaa uuniin pysy-
viä tahroja.
Oman turvallisuutesi ja asuntosi turvalli-
suuden takia puhdista laite vain vedellä ja
saippualla. Älä käytä syttyviä tuotteita tai
korroosiota aiheuttavia aineita.
Älä puhdista laitetta kuumalla höyryllä,
painepesurilla, terävillä esineillä, hankau-
saineilla, hankaussienillä tai tahranpoisto-
aineilla.
Jos käytät uuninpuhdistussuihketta, nou-
data tuotteen valmistajan ohjeita.
Älä puhdista lasiluukkua hankaavilla puh-
distusaineilla tai metallikaapimella. Sisäla-
sin lämmönkestävä pinta voi mennä rikki.
electrolux 3
Kun luukun lasilevyt vaurioituvat, niiden
kestävyys heikkenee ja ne voivat rikkou-
tua. Sinun tulee vaihtaa ne. Ota yhteyttä
huoltoliikkeeseen.
Ole varovainen irrottaessasi luukkua.
Luukku on painava.
Älä puhdista katalyyttista emalia (mikäli
käytössä).
TULIPALON VAARA
Avaa luukku varovasti. Alkoholia sisältä-
vät aineet voivat kehittää helposti sytty-
vän alkoholin ja ilman seoksen. Olemassa
on tulipalovaara.
Älä käsittele kipinöitä tai avotulta avates-
sasi luukkua.
Älä aseta helposti syttyviä tuotteita, hel-
posti syttyviin aineisiin kostutettuja tuot-
teita ja/tai sulavia tuotteita (muovista tai
alumiinista tehtyjä) laitteeseen, laitteen
päälle tai sen lähelle.
UUNIN LAMPPU
Käytä ainoastaan kodinkoneisiin tarkoitet-
tuja hehkulamppuja tai halogeenilamp-
pua. Älä käytä sitä rakennuksen valaise-
miseen.
Vaihda polttimot tarvittaessa saman teho-
luokituksen omaaviin kodinkoneita varten
tarkoitettuihin polttimoihin.
Irrota pistoke pistorasiasta ennen uunin
lampun vaihtamista. Olemassa on sähkö-
iskuvaara.
HUOLTOLIIKE
Ainoastaan valtuutettu teknikko saa kor-
jata laitteen tai huoltaa sitä. Ota yhteys
valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Käytä vain alkuperäisiä varaosia.
LAITTEEN HÄVITYS
Estä henkilö- ja omaisuusvahingot seu-
raavasti:
Irrota pistoke pistorasiasta.
Leikkaa virtajohto irti ja hävitä se.
Irrota luukun lukitus. Täten lapset ja
eläimet eivät voi jäädä kiinni laitteen si-
sälle. Muutoin tilanne voisi aiheuttaa tu-
kehtumisvaaran.
LAITTEEN KUVAUS
LAITTEEN OSAT
12
13
7
8
10
11
1
2 63 4 5
9
4 electrolux
1
Käyttöpaneeli
2
Virran merkkivalo
3
Uunin toimintojen valitsin
4
Näyttö
5
Lämpötilan säädin
6
Lämpötilan merkkivalo
7
Lämpövastus
8
Paistomittarin pistorasia
9
Uunin lamppu
10
Tuuletin
11
Alalämpö
12
Uunin kannattimet, irrotettavat
13
Kannatintasot
UUNIN VARUSTEET
Ritilä
Käytetään patojen, kakkuvuokien ja pais-
tien alustana.
Matalareunainen leivinpelti
Kakkujen ja pikkuleipien paistamiseen.
Uunipannu
Käytetään leivonnassa, paistamisessa tai
rasvankeruuastiana.
Paistomittari
Mittaa lihan kypsyystason.
KÄYTTÖÖNOTTO
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
UUDEN LAITTEEN PUHDISTAMINEN
Poista kaikki varusteet laitteen sisältä.
Puhdista laite ennen ensimmäistä käyttö-
kertaa.
Tärkeää Lue luku "Hoito ja puhdistus".
KELLONAJAN ASETUS
Uuni toimii vasta sitten, kun siihen on
asetettu aika.
Kun laite kytketään verkkovirtaan tai sähkö-
katkon esiintyessä, merkkivalo "Kello" vilk-
kuu automaattisesti.
Aseta kellonaika " + " tai " - " -painikkeella.
Vilkkuminen lakkaa noin viiden sekunnin ku-
luttua, ja näytössä näkyy asetettu aika.
Kellonajan muuttaminen ei ole mahdol-
lista, jos jokin automaattinen toiminto
(kesto
tai päättyminen ) on sa-
manaikaisesti toiminnassa.
PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Paina sisäänpainettavaa/ulostyöntyvää
säädintä. Säädin tulee ulos.
UUNIN KYTKEMINEN TOIMINTAAN JA
POIS TOIMINNASTA
1. Käännä uunin toimintojen valitsin halu-
amasi toiminnon kohdalle.
electrolux 5
2. Käännä lämpötilan säädin haluamasi
lämpötilan kohdalle.
Virran merkkivalo palaa, kun uuni on
toiminnassa.
Lämpötilan merkkivalo palaa uunin kuu-
menemisen aikana.
3. Uuni kytketään pois toiminnasta kään-
tämällä uunin toimintojen valitsin ja läm-
pötilan valitsin sammutusasentoon.
VALIKKO
Uunin toiminto Käyttötarkoitus
Valo Uunin sisävalon sytyttäminen.
Kiertoilmatoiminto rengas-
vastuksella
Paistaminen enintään kolmella tasolla samanaikaisesti. Alen-
na lämpötilaa (20-40 °C) ylä- ja alalämpötoimintoon verrattu-
na. Ruokien kuivattaminen.
Pizzataso Voimakkaamman ruskistuksen tai rapean pohjan vaativien
ruokien paistaminen yhdellä kannatintasolla. Alenna lämpöti-
laa (20-40 °C) ylä- ja alalämpötoimintoon verrattuna.
Ylä- ja alalämpö Paistaminen yhdellä kannatintasolla.
Alalämpö Rapea- tai mureapohjaisten kakkujen paistaminen ja säilön-
tä.
Sulatus Pakasteiden sulattaminen.
Grilli Matalien ruokien grillaus ritilän keskellä sekä leivän paahta-
minen.
Maksigrilli Matalien ja suurien ruokamäärien grillaus sekä leivän paah-
taminen.
Grillaus kiertoilmalla Suurikokoisten lihapalojen tai lintupaistien paistaminen yh-
dellä tasolla. Gratinointi ja ruskistus.
ELEKTRONINEN OHJELMOINTILAITE
1 2
456
3
1
Paistomittarin merkkivalo
2
Aikanäyttö
3
Toimintojen merkkivalot
4
Painike " +"
5
Valintapainike
6
Painike " -"
6 electrolux
KELLOTOIMINNOT
KELLOTOIMINTOJEN ASETTAMINEN
1. Paina valintapainiketta toistuvasti, kun-
nes haluamasi toiminnon merkkivalo
vilkkuu.
2. Kellonaika asetetaan hälytinajastimeen
, kestotoimintoon ja päättymistoi-
mintoon
käyttämällä " + " tai " - " -
painiketta.
Vastaavan toiminnon merkkivalo syttyy.
Kun asetettu aika päättyy, toiminnon
merkkivalo vilkkuu ja laitteesta kuuluu
äänimerkki kahden minuutin ajan.
Kesto- ja päättymistoiminnoilla
uuni kytkeytyy automaattisesti pois toi-
minnasta.
3. Äänimerkin voi katkaista painamalla mi-
tä tahansa painiketta.
Kellotoiminto Käyttökohde
Kellonaika Näyttää kellonajan. Kellonajan asettaminen, muuttaminen tai tarkista-
minen.
Hälytinajastin Jäljellä olevaa aikaa näyttävän ajastimen asettaminen.
Kun asetettu aika on kulunut, uunista kuuluu merkkiääni.
Tällä toiminnolla ei ole vaikutusta uunin toimintaan.
Kesto Uunin toiminta-ajan asettaminen.
Loppu Uunin toiminnon poiskytkeytymisajan asettaminen.
Kesto-toimintoa ja Loppu-toimintoa
voidaan käyttää yhdessä, kun uuni
halutaan kytkeä automaattisesti toimin-
taan ja pois toiminnasta myöhempänä
ajankohtana. Aseta tässä tapauksessa
ensiksi Kesto
ja sitten Loppu .
KELLOTOIMINTOJEN
PERUUTTAMINEN
1. Paina valintapainiketta, kunnes halu-
amasi toiminnon merkkivalo vilkkuu.
2. Paina ja pidä alhaalla painiketta -.
Kellotoiminto peruuntuu muutaman se-
kunnin kuluttua.
LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
PAISTOLÄMPÖMITTARI
Paistomittari mittaa lihan sisälämpötilan.
Kun liha saavuttaa asetetun lämpötilan, uuni
kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta.
Paistomittarin käytössä on huomioitava
kaksi eri lämpötilaa:
Uunin lämpötila: katso Paistotaulukko.
Ruoan sisälämpötila: katso Paistomittari-
taulukko.
Tärkeää Käytä ainoastaan mukana
toimitettua paistomittaria tai alkuperäistä
varaosaa.
Varoitus! Paistomittari on kuuma.
Palovammojen vaara! Ole varovainen,
kun vedät paistomittarin kärjen pois
ruoasta ja irrotat pistokkeen.
1. Työnnä paistomittarin pistoke uunin si-
vuseinässä olevaan pistorasiaan.
electrolux 7
2. Työnnä paistomittarin kärki lihan keski-
kohtaan.
1
2
3.
Paina valintapainiketta
, kunnes
paistomittarin merkkivalo
alkaa vilk-
kua.
4. Aseta haluamasi lihan sisälämpötila pai-
nikkeella + tai -. Lämpötilan voi asettaa
välille 30-99 °C.
Katso taulukossa mainitut suositusläm-
pötilat.
5. Aseta haluamasi uunin toiminto ja läm-
pötila valitsimilla.
6. Kun liha saavuttaa asetetun sisälämpö-
tilan, uuni kytkeytyy automaattisesti
pois toiminnasta.
7. Irrota paistomittari.
Jos kypsyystaso ei ole riittävä, aseta korke-
ampi sisälämpötila edellä kuvatulla tavalla.
UUNIPELTIEN JA RITILÄN
ASETTAMINEN KANNATTIMILLE
Aseta pellit kannattimille siten, että kääntyvä
reuna tulee taakse ja osoittaa pohjaa kohti.
Työnnä pellit ja ritilät kannatinkiskojen väliin.
Korkeareunaisessa pannussa ja ritiläs-
sä on alaskääntyvä reunauloke. Reuno-
jen ja kannatinkiskojen muodon ansios-
ta varusteet eivät pääse kallistumaan.
Ritilän ja korkeareunaisen uunipannun
asettaminen uuniin yhdessä
Aseta ritilä uunipannun päälle. Työnnä uuni-
pannu kannatinkiskojen väliin jollekin kanna-
tintasolle.
LISÄTOIMINNOT
JÄÄHDYTYSPUHALLIN
Jäähdytyspuhallin kytkeytyy toimintaan au-
tomaattisesti jäähdyttäen laitteen pintoja.
Kun kytket laitteen pois toiminnasta, jääh-
dytyspuhallin toimii edelleen, kunnes laite
on jäähtynyt.
LUUKUN MEKAANINEN LUKITUS
Kun laite toimitetaan asiakkaalle, luukun lu-
kitus on pois käytöstä.
Luukun lukituksen käyttöönotto ja
käytöstäpoisto
1. Tartu luukun yläreunassa olevaan reu-
nalistaan (B) kummaltakin puolelta ja
paina sisäänpäin siten, että kiinnitysklip-
si vapautuu. Irrota luukun reunalista ve-
tämällä sitä ylöspäin.
8 electrolux
2
B
1
2. Ota lukitus käyttöön vaiheen a mukai-
sesti. Poista lukitus käytöstä vaiheen b
mukaisesti.
a) Lukituksen käyttöönotto: Irrota lu-
kitusvipu (1), siirrä sitä 4 mm va-
semmalle (2) ja kiinnitä se takaisin
paikalleen (3).
3
1
2
b) Lukituksen ottaminen pois käy-
töstä:
Irrotusvipu: Irrota vipu (1).
1
Poista lista (2) luukun reunalistan
(B) alapuolelta ja työnnä se sisään
(3).
3
2
3. Tartu luukun reunalistaan (B) kummalta-
kin puolelta, aseta se luukun sisäreunan
päälle ja paina reunalista (B) kiinni luu-
kun yläreunaan.
B
Tärkeää Luukun reunalistan (B) avoimella
puolella on ohjauskisko (C). Kisko on
työnnettävä luukun ulomman lasin ja
ohjauskulman (D) väliin. Kiinnitysklipsi (E)
painetaan sisään.
D
E
C
Uunin luukun avaaminen.
1. Paina lukitusvipua.
2. Avaa luukku.
Uunin luukun sulkeminen
Sulje luukku lukitusvipua painamatta.
electrolux 9
Luukun lukituksen poistaminen
käytöstä
Jos haluat poistaa luukun lukituksen käy-
töstä, siirrä lukitusvipu takaisin oikealle.
Noudata edellä mainittuja ohjeita.
Tärkeää Kun laite kytketään pois
toiminnasta, luukun mekaaninen lukitus ei
poistu käytöstä.
HYÖDYLLISIÄ NEUVOJA JA VINKKEJÄ
LUUKUN SISÄPUOLI
Uunin luukun sisäpuolelle on merkitty:
kannatintasojen numerot
tietoja uunin toiminnoista, usein valmistet-
tavien ruokien suositellut kannatintasot ja
lämpötilat.
Taulukoissa mainitut lämpötilat ja pais-
toajat ovat ainoastaan suuntaa-antavia.
Lämpötila ja paistoaika riippuvat resep-
tistä sekä käytettyjen ainesten laadusta
ja määrästä.
LEIVONNAISTEN PAISTAMINEN
Yleisohjeita
Uusi uunisi voi paistaa eri tavalla kuin en-
tinen laitteesi. Käytä aikaisemmin käyttä-
miesi asetusten (lämpötila, paistoaika) ja
kannatintasojen sijaan taulukossa mainit-
tuja asetuksia.
Kun paistoaika on pitkä, voit hyödyntää
jälkilämmön ja kytkeä uunin pois toimin-
nasta noin 10 minuuttia ennen paistoajan
päättymistä.
Pakasteita sulatettaessa uunipellit voi-
vat vääntyä uunin toiminnan aikana.
Jäähtyessään uunipellit palautuvat kui-
tenkin alkuperäiseen muotoonsa.
Leivontataulukoiden käyttö
Ensimmäisellä kerralla on suositeltavaa
käyttää alhaisempaa lämpötilaa.
Jos et löydä omaan reseptiisi sopivia oh-
jearvoja, sovella jonkin lähes samanlaisen
leivonnaisen tietoja.
Jos paistat useammalla kuin yhdellä ta-
solla, paistoaikaa voi pidentää 10-15 mi-
nuuttia.
Eri kannatintasoilla olevat leivonnaiset voi-
vat ruskistua epätasaisesti paistamisen
alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa läm-
pötila-asetusta ei pidä muuttaa. Erot ta-
saantuvat paistumisen jatkuessa.
Leivontavinkkejä
Leivontatulos Mahdollinen syy Ratkaisu
Kakku on liian vaalea
pohjasta.
Väärä kannatintaso. Laita kakku alemmalle kannatintasolle.
Kakku laskeutuu (taiki-
nainen ja liian kostea).
Liian korkea paistolämpötila. Käytä pienempää lämpötilaa.
Kakku laskeutuu (taiki-
nainen ja liian kostea).
Liian lyhyt paistoaika. Pidennä paistoaikaa.
Älä käytä korkeampaa lämpötilaa ly-
hentääksesi paistoaikaa.
Kakku laskeutuu (taiki-
nainen ja liian kostea).
Taikinassa on liian paljon
nestettä.
Käytä vähemmän nestettä. Tarkista sekoi-
tusaika, erityisesti käyttäessäsi vatkainta/
monitoimikonetta.
Kakku on liian kuiva. Liian alhainen lämpötila. Säädä lämpötila korkeammaksi.
Kakku on liian kuiva. Liian pitkä paistoaika. Lyhennä paistoaikaa.
Kakku ei ruskistu tasai-
sesti.
Liian korkea paistolämpötila
ja liian lyhyt paistoaika.
Alenna lämpötilaa ja pidennä paistoaikaa.
Kakku ei ruskistu tasai-
sesti.
Taikinaa ei ole levitetty tasai-
sesti pellille.
Levitä taikina tasaisesti pellille.
Kakku ei paistu asete-
tussa paistoajassa.
Liian alhainen lämpötila. Säädä lämpötila vähän korkeammaksi.
10 electrolux
Leivonnaisten paistaminen yhdellä tasolla - paistaminen vuoissa
Leivonnaisen laatu Uunin toiminto Taso Lämpötila (°C) Aika (h:min)
Kuivakakku ja voisar-
vet
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 150 - 160 0:50 - 1:10
Hiekkakakku/hedel-
mäkakku
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 140 - 160 1:10 - 1:30
Sokerikakku Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 140 0:25 - 0:40
Sokerikakku Ylä- ja alalämpö 1 160 0:25 - 0:40
Kakkupohja murotaiki-
nasta
1)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 170-180 0:10 - 0:25
Kakkupohja vatkatusta
taikinasta
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 150 - 170 0:20 - 0:25
Omenapiiras Ylä- ja alalämpö 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Omenapiiras (2 vuo-
kaa, Ø 20 cm, diago-
naalisesti)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 160 1:10 - 1:30
Omenapiiras (2 vuo-
kaa, Ø 20 cm, diago-
naalisesti)
Ylä- ja alalämpö 1 180 1:10 - 1:30
Suolaiset piiraat (esim.
ranskalainen juustopii-
ras Quiche Lorraine)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 160 - 180 0:30 - 1:10
Juustokakku Ylä- ja alalämpö 1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Esikuumenna uuni
Leivonnaisten paistaminen yhdellä kannatintasolla - kakut/pasteijat/leivät
leivinpelleillä
Leivonnaisen laatu Uunin toiminto Taso Lämpötila (°C) Aika (h:min)
Pullapitko/-kranssi Ylä- ja alalämpö 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Joulupulla (stollen)
1)
Ylä- ja alalämpö 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Leipä (ruisleipä) Ylä- ja alalämpö 1
- aluksi
1)
230 0:25
- myöhemmin 160 - 180 0:30 - 1:00
Tuulihatut/eclair-lei-
vokset
1)
Ylä- ja alalämpö 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Kääretorttu
1)
Ylä- ja alalämpö 3 180 - 200 0:10 - 0:20
Strösselikakku, kuiva Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Voilla leivottu manteli-/
sokerikakku
1)
Ylä- ja alalämpö 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Marja-/hedelmäpiirak-
ka (hiivataikina/vatkat-
tu taikina)
2)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 150 0:35 - 0:50
electrolux 11
Leivonnaisen laatu Uunin toiminto Taso Lämpötila (°C) Aika (h:min)
Marja-/hedelmäpiirak-
ka (hiivataikina/vatkat-
tu taikina)
2)
Ylä- ja alalämpö 3 170 0:35 - 0:50
Hedelmä- tai marjapii-
rakka, murotaikina-
pohja
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 160 - 170 0:40 - 1:20
Pellillä paistetut leivon-
naiset, arkalaatuinen
täyte (esim. rahka,
kerma, vanukas)
1)
Ylä- ja alalämpö 3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pizza (runsastäyttei-
nen)
1)2)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pizza (ohut)
1)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 200 - 220 0:10 - 0:25
Kohottamaton leipä Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 200 - 200 0:08 - 0:15
Piirakat Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Esikuumenna uuni
2) Käytä korkeareunaista leivinpelt
Leivonnaisten paistaminen yhdellä kannatintasolla - pikkuleivät
Leivonnaisen laatu Uunin toiminto Taso Lämpötila (°C) Aika (h:min)
Murotaikinapikkuleivät Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 150 - 160 0:06 - 0:20
Pursotetut pikkuleivät Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 140 0:20 - 0:30
Pursotetut pikkuleivät
1)
Ylä- ja alalämpö 3 160 0:20 - 0:30
Pikkuleivät vatkatusta
taikinasta
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 150 - 160 0:15 - 0:20
Munanvalkuaisleivon-
naiset, marengit
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 80 - 100 2:00 - 2:30
Mantelileivokset Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 100 - 120 0:30 - 0:60
Hiivataikinasta leivotut
pikkuleivät
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Lehtitaikinapikkuleivät
1)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Sämpylät
1)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 160 0:20 - 0:35
Sämpylät
1)
Ylä- ja alalämpö 3 180 0:20 - 0:35
Pienet kakut (20 kpl/
pelti)
1)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
3 140 0:20 - 0:30
Pienet kakut (20 kpl/
pelti)
1)
Ylä- ja alalämpö 3 170 0:20 - 0:30
1) Esikuumenna uuni
12 electrolux
Leivonnaisten paistaminen usealla kannatintasolla - kakut/pasteijat/leivät
leivinpelleillä
Leivonnaisen laatu
Kiertoilmatoi-
minto rengas-
vastuksella
2 tasolla
Kiertoilmatoi-
minto rengas-
vastuksella
3 tasolla
Lämpötila (°C)
Aika (h:min)
Tuulihatut/eclair-leivok-
set
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Strösselikakku, kuiva 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Esikuumenna uuni
Leivonnaisten paistaminen usealla kannatintasolla - pikkuleivät/pienet kakut/
pasteijat/sämpylät
Leivonnaisen laatu
Kiertoilmatoi-
minto rengas-
vastuksella
2 tasolla
Kiertoilmatoi-
minto rengas-
vastuksella
3 tasolla
Lämpötila (°C)
Aika (h:min)
Murotaikinapikkuleivät 1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Pursotetut pikkuleivät 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Pikkuleivät vatkatusta
taikinasta
1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Munanvalkuaisleivon-
naiset, marengit
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Mantelileivokset 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Hiivataikinasta leivotut
pikkuleivät
1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Lehtitaikinapikkuleivät
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Sämpylät 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Pienet kakut (20 kpl/
pelti)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Esikuumenna uuni
PIZZA JA PIIRAKKA
PAISTOTAULUKKO
Valitse uunin toiminto noudattaen ohjei-
ta, jotka on esitetty kohdassa "Päivittäi-
nen käyttö".
Leivonnaisen laatu Kannatintaso Lämpötila °C Aika (minuuttia)
Pizza (ohut)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pizza (runsastäyttei-
nen)
1 180 - 200 20 - 30
Piiras 1 180 - 200 45 - 60
Pinaattipiiras 1 160 - 180 45 - 60
Kinkkupiiras 1 170 - 190 40 - 50
Rahka-juustokakku,
pyöreä
1 140 - 160 60 - 90
electrolux 13
Leivonnaisen laatu Kannatintaso Lämpötila °C Aika (minuuttia)
Rahka-juustokakku,
pellillä
1 140 - 160 50 - 60
Omenatorttu, kuorru-
tettu
1 150 - 170 50 - 70
Vihannespiiras 1 160 - 180 50 - 60
Kohottamaton leipä
1)
1 250 - 270 10 - 20
Voitaikinapohjainen pii-
ras
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (saksa-
lainen pizzatyyppinen
ruoka)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Piroggen (venäläinen
umpeen leivottu pizza,
calzone)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Esikuumenna uuni
PAISTOKSET JA GRATIINIT
Ruoka Uunin toiminto Kan-
natin-
taso
Lämpötila °C Aika: tuntia: mi-
nuuttia
Makaronilaatikko Ylä- ja alalämpö 1 180-200 0:45-1:00
Lasagne Ylä- ja alalämpö 1 180-200 0:25-0:40
Vihannesgratiini
1)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 160-170 0:15-0:30
Juustokuorrutteiset pa-
tongit
1)
Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 160-170 0:15-0:30
Makeat kohokkaat Ylä- ja alalämpö 1 180-200 0:40-0:60
Kalalaatikko Ylä- ja alalämpö 1 180-200 0:30-1:00
Täytetyt vihannekset Kiertoilmatoiminto
rengasvastuksella
1 160-170 0:30-1:00
1) Esikuumenna uuni
VALMISRUOAT
Kypsennet-
tävä ruoka
Uunin toiminto Kannatintaso Lämpötila °C Aika
Pakastepizza Ylä- ja alalämpö 3 Noudata valmis-
tajan ohjeita.
Noudata valmis-
tajan ohjeita.
Ranskanperu-
nat
1)
Kiertoilmatoimin-
to rengasvastuk-
sella
3 200-220 Noudata valmis-
tajan ohjeita.
Patongit Ylä- ja alalämpö 3 Noudata valmis-
tajan ohjeita.
Noudata valmis-
tajan ohjeita.
Hedelmäkak-
ku
Ylä- ja alalämpö 3 Noudata valmis-
tajan ohjeita.
Noudata valmis-
tajan ohjeita.
1) Huomautus: Käännä ranskanperunoita kypsennyksen aikana 2-3 kertaa
14 electrolux
LIHAN PAISTAMINEN
Ruokien paistaminen
Käytä paistamisessa lämmönkestäviä uu-
nivuokia (lue valmistajan ohjeet).
Suurikokoiset paistit voi laittaa suoraan
uunipannulle tai ritilälle, jonka alla on uuni-
pannu (vain tietyt mallit).
Paista vähärasvainen liha paistovuoassa
kannella peitettynä. Näin liha pysyy me-
hukkaampana.
Jos haluat pinnan ruskistuvan, paista liha
paistovuoassa ilman kantta.
Taulukossa annetut tiedot ovat ainoas-
taan suuntaa-antavia.
Paistotaulukoihin liittyvät ohjeet
Yli kilon painavien liha- ja kalapalojen
paistaminen:
Kaada vähän vettä paistoastiaan, jotta li-
haneste tai rasva ei pala kiinni astiaan.
Käännä lihaa tarvittaessa (kun paistoajas-
ta on kulunut 1/2-2/3).
Parhaan tulokseen saat, kun valelet suuri-
kokoisia liha- ja lintupaisteja useita kertoja
paistumisen aikana.
Kytke uuni pois toiminnasta noin 10 mi-
nuuttia ennen paistoajon päättymistä jäl-
kilämmön hyödyntämiseksi.
Naudanliha
Lihalaji Määrä Uunin toiminto Kan-
natin-
taso
Lämpötila
°C
Aika
(h:min)
Porsaanpaisti 1-1,5 kg Ylä- ja alaläm-
1 200 - 250 2:00 - 2:30
Paahtopaisti tai file paksuus-
senttiä
kohden
- raaka (sisältä punainen)
1)
paksuus-
senttiä koh-
den
Grillaus kier-
toilmalla
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- puolikypsä paksuus-
senttiä koh-
den
Grillaus kier-
toilmalla
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- kypsä paksuus-
senttiä koh-
den
Grillaus kier-
toilmalla
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Esikuumenna uuni
Porsaanliha
Lihalaji Määrä Uunin toiminto Kan-
na-
tinta-
so
Lämpötila
°C
Aika
(h:min)
Lapa, kinkku, selkä 1-1,5 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Kyljykset, porsaankyljet 1-1,5 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Lihamureke 750 g - 1 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Porsaanpotka (esikyp-
sennetty)
750 g - 1 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 150 - 170 1:30 - 2:00
electrolux 15
Vasikanliha
Lihalaji Määrä Uunin toiminto Kan-
na-
tinta-
so
Lämpötila
°C
Aika
(h:min)
Vasikanpaisti 1 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Vasikanreisi 1,5-2 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Lammas
Lihalaji Määrä Uunin toiminto Kan-
na-
tinta-
so
Lämpötila
°C
Aika
(h:min)
Lammaspaisti, lampaan-
viulu
1-1,5 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Lampaanselkä 1-1,5 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 160 - 180 1:00 - 1:30
Riista
Lihalaji Määrä Uunin toiminto Kan-
na-
tinta-
so
Lämpötila
°C
Aika
(h:min)
Jäniksenselkä, jäniksen-
koipi
1)
1 kg:aan
saakka
Ylä- ja ala-
lämpö
3 220 - 250 0:25 - 0:40
Kauriin-/hirvenselkä 1,5-2 kg Ylä- ja ala-
lämpö
1 210 - 220 1:15 - 1:45
Kauriin-/hirvenreisi 1,5-2 kg Ylä- ja ala-
lämpö
1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Esikuumenna uuni
Linnunliha
Lihalaji Määrä Uunin toiminto Kan-
natin-
taso
Lämpötila
°C
Aika
(h:min)
Linnunliha paloina 200-250 g/
pala
Grillaus kier-
toilmalla
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Broilerinpuolikkaat 400-500 g/
puolikas
Grillaus kier-
toilmalla
1 190 - 210 0:35 - 0:50
Broileri, kana 1-1,5 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Ankka 1,5-2 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Hanhi 3,5-5 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkkuna 2,5-3,5 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkkuna 4–6 kg Grillaus kier-
toilmalla
1 140 - 160 2:30 - 4:00
16 electrolux
Kala (haudutettu)
Lihalaji Määrä Uunin toiminto Kan-
natin-
taso
Lämpötila
°C
Aika
(h:min)
Kokonainen kala 1-1,5 kg Ylä- ja ala-
lämpö
1 210 - 220 0:45 - 1:15
GRILLAUS
Käytä aina grillitoimintoa lämpötilan
maksimiasetuksella.
Tärkeää Grillauksen aikana uunin luukun
on aina oltava kiinni.
Esikuumenna uunia aina tyhjänä 5 mi-
nuuttia grillitoiminnolla.
Aseta ritilä grillaustaulukossa suosi-
tellulle kannatintasolle.
Laita uunipannu ensimmäiselle kan-
natintasolle ritilän alle rasvan kerää-
miseksi.
Grillaa vain matalia liha- tai kalapalo-
ja.
Valitse uunin toiminto noudattaen ohjei-
ta, jotka on esitetty kohdassa Päivittäi-
nen käyttö.
Grillattava ruoka Kannatintaso Aika
1. puoli 2. puoli
Jauhelihapihvit 4 8–10 min 6–8 min
Porsaanfile 4 10–12 min 6–10 min
Makkara 4 8–10 min 6–8 min
Naudanfilepihvit, vasi-
kanlihapihvit
4 6–7 min 5–6 min
Naudanfile, paahto-
paisti (noin 1 kg)
3 10–12 min 10–12 min
Paahtoleivät
1)
3 4–6 min 3–5 min
Täytetyt paahtoleivät 3 6–8 min -------
1) Älä esikuumenna uunia
SÄILÖNTÄ
Käytä vain säilöntään tarkoitettuja saman-
kokoisia lasipurkkeja.
Älä käytä kierrekorkillisia tai pikalukittavia
lasipurkkeja tai metallitölkkejä.
Käytä ensimmäistä kannatintasoa alhaal-
ta lukien.
Käytä leivinpeltiä. Leivinpellille voi laittaa
enintään kuusi litran lasipurkkia.
Täytä purkit samalle tasolle ja sulje ne hy-
vin.
Aseta purkit pellille siten, että ne eivät
koske toisiinsa.
Kaada noin 1/2 litraa vettä matalareunai-
selle leivinpellille, jotta uunissa on riittä-
västi kosteutta.
Kun neste alkaa poreilla kevyesti ensim-
mäisissä purkeissa (litran purkissa noin
35-60 minuutin kuluttua), katkaise virta
uunista tai alenna lämpötila 100 °C:seen
(katso taulukko).
Valitse uunin toiminto noudattaen ohjei-
ta, jotka on esitetty kohdassa Päivittäi-
nen käyttö.
Pehmeät marjat/hedelmät
Säilöttävä tuote Lämpötila °C Aika (minuuttia)
poreilun alkami-
seen
Jatka keittämistä
100 °C:ssa, mi-
nuuttia
Mansikat, mustikat, vadelmat,
kypsät karviaiset
160-170 35-45 ---
electrolux 17
Säilöttävä tuote Lämpötila °C Aika (minuuttia)
poreilun alkami-
seen
Jatka keittämistä
100 °C:ssa, mi-
nuuttia
Raa'at karviaiset 160-170 35-45 10-15
Luuhedelmät (persikat, luumut, kirsikat jne.)
Säilöttävä tuote Lämpötila °C Aika (minuuttia)
poreilun alkami-
seen
Jatka keittämistä
100 °C:ssa, mi-
nuuttia
Päärynät, kvittenit, luumut 160-170 35-45 10-15
Vihannekset
Säilöttävä tuote Lämpötila °C Aika (minuuttia)
poreilun alkami-
seen
Jatka keittämistä
100 °C:ssa, mi-
nuuttia
Porkkanat
1)
160-170 50 -60 5-10
Kurkut 160-170 50-60 ---
Pikkelsi 160-170 50-60 15
Kyssäkaali, herneet, parsa 160-170 50-60 15-20
1) Jätä uuniin virta katkaistuna
KUIVAUS
Vuoraa leivinpellit leivinpaperilla.
Valitse uunin toiminto noudattaen ohjei-
ta, jotka on esitetty kohdassa Päivittäi-
nen käyttö.
Vihannekset
Kuivattava tuote Lämpötila °C Kannatintaso Aika, tuntia (arvio)
1 tasolla 2 tasolla
Pavut 60-70 3 1 / 4 6-8
Paprikat (suikaleet) 60-70 3 1 / 4 5-6
Keittovihannekset 60-70 3 1 / 4 5-6
Sienet 50-70 3 1 / 4 6-8
Yrtit 40-50 3 1 / 4 2-3
Hedelmät
Kuivattava tuote Lämpötila °C Kannatintaso Aika, tuntia (arvio)
1 tasolla 2 tasolla
Luumut 60-70 3 1 / 4 8-10
Aprikoosit 60-70 3 1 / 4 8-10
Omenaviipaleet 60-70 3 1 / 4 6-8
Päärynät 60-70 3 1 / 4 6-9
SULATUS
Ota ruoka pakkauksestaan ja aseta lauta-
selle ritilän päälle.
Älä peitä kannella tai kulholla. Peittäminen
voi pidentää sulatusaikaa huomattavasti.
Laita ritilä ensimmäiselle kannatintasolle
alhaalta lukien.
Valitse uunin toiminto noudattaen ohjei-
ta, jotka on esitetty kohdassa Päivittäi-
nen käyttö.
18 electrolux
Ruoka Sulatusaika, minuut-
tia
Jälkisulatusaika, mi-
nuuttia
Huomautuksia
Broileri, 1000 g 100-140 20-30 Aseta broileri isolle va-
dille ylösalaisin kään-
netyn aluslautasen
päälle. Käännä sula-
tuksen puolivälissä.
Liha, 1000 g 100-140 20-30 Käännä kypsennyksen
puolivälissä
Liha, 500 g 90-120 20-30 Käännä kypsennyksen
puolivälissä
Taimen, 150 g 25-35 10-15 -------
Mansikat, 300 g 30-40 10-20 -------
Voi, 250 g 30-40 10-15 -------
Kerma, 2 x 200 g 80-100 10-15 Kerman voi vatkata,
vaikka siinä on vielä
hiukan jäisiä kohtia
Täytekakku, 1400 g 60 60 -------
PAISTOLÄMPÖMITTARI
Valitse uunin toiminto noudattaen ohjei-
ta, jotka on esitetty kohdassa Päivittäi-
nen käyttö.
Naudanliha
Kypsennettävä ruoka Lihan ytimen lämpötila °C
Raaka kylkipaisti tai filee 45 - 50
Puolikypsä kylkipaisti tai filee 60 - 65
Kypsä kylkipaisti tai filee 75 - 80
Porsaanliha
Kypsennettävä ruoka Lihan ytimen lämpötila °C
Porsaanlapa, kinkku, niska 80 - 82
Kyljys (selkä), kassler 75 - 80
Lihamureke 75 - 80
Vasikanliha
Kypsennettävä ruoka Lihan ytimen lämpötila °C
Vasikanpaisti 75 - 80
Vasikanreisi 85 - 90
Lammas
Kypsennettävä ruoka Lihan ytimen lämpötila °C
Lampaanviulu 80 - 85
Lampaanselkä 80 - 85
Lammaspaisti, lampaanviulu 75 - 80
electrolux 19
Riista
Kypsennettävä ruoka Lihan ytimen lämpötila °C
Jäniksenselkä 70 - 75
Jäniksenkoivet, -reidet 70 - 75
Jänis, kokonainen 70 - 75
Kauriin-/hirvenselkä 70 - 75
Kauriin-/hirvenreisi 70 - 75
Tietoa akryyliamidista
Tärkeää Tuoreimpien tieteellisten
tutkimustulosten mukaisesti (erityisesti
tärkkelyspitoisten) ruokien voimakas
ruskistaminen voi aiheuttaa terveysvaaran
akryyliamidin vuoksi. Sen vuoksi
suosittelemme ruokien kypsennystä
mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa
sekä liiallisen ruskistamisen välttämistä.
HOITO JA PUHDISTUS
Varoitus! Lue luku
"Turvallisuusohjeet".
Puhdista laitteen etupinnat lämpimällä ve-
dellä ja miedolla pesuaineella käyttäen
pehmeää puhdistusliinaa.
Käytä metallipintojen puhdistuksessa ta-
vanomaista puhdistusainetta.
Puhdista uuni sisältä jokaisen käytön jäl-
keen. Tällä tavoin se on helpompi puhdis-
taa eivätkä roiskeet pala kiinni.
Poista itsepintaiset tahrat erityisellä uunin-
puhdistusaineella.
Pese kaikki uunin varusteet (käytä peh-
meää liinaa, lämmintä vettä ja pesuainet-
ta) jokaisen käytön jälkeen ja anna niiden
kuivua.
Jos käytät tarttumattomia varusteita, älä
käytä puhdistuksessa voimakkaita pesu-
aineita, teräviä esineitä äläkä pese niitä
astianpesukoneessa. Tarttumaton pinta
voi vaurioitua.
UUNIPELTIEN KANNATINKISKOT
Uunipeltien kannatinkiskojen
irrottaminen
1. Vedä kannatinkisko etupuolelta irti sivu-
seinästä.
2. Vedä kannatinkiskon takaosa irti sivu-
seinästä ja ota kannattimet pois.
2
1
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EOB64140K Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös

muilla kielillä