Husqvarna QCE730-2-X R05 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

Kalusteisiin asennettava uuni
Käyttöohje
q
QCE 730-2
822 927 471-B-260106-01
2
Arvoisa asiakas,
pyydämme tutustumaan tähän käyttöohjeeseen huolella ja säilyttämään sen
hakuteoksena myöhempää käyttöä varten.
Jos laitteen omistaja vaihtuu, anna käyttöohje uudelle omistajalle.
Tekstissä käytetään seuraavia symboleja:
1 Turvaohjeet
Varoitus! Henkilöturvaohjeet.
Huomio! Laiteturvallisuutta koskevat ohjeet.
3 Käytännön ohjeet ja neuvot
2 Ympäristötietoa
3
Sisällys
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Turvaohjeet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Jätehuolto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Laitteen kuvaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Kokonaiskuva . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Toimintopaneeli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Uunin varustus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uunin varusteet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Ennen ensimmäistä käyttöä. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Ensimmäinen puhdistus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Uunin käyttö. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Virran kytkeminen ja katkaiseminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Uunin toiminnot. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ritilän, uunipellin ja uunipannun asettaminen paikalleen . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Luukun mekaaninen lukitus. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Paistaminen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Paistotaulukko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Taulukko: Kohokkaat ja kuorrutetut ruoat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Taulukko: Pakastetut valmisruoat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Paistaminen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Paistotaulukko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Tasogrillaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Grillaustaulukko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Turbogrillaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Säilöntä . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Kuivaaminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Puhdistus ja hoito . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Uunin ulkopinnat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Uunin sisätila. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Varusteet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Kannattimet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Uunin valaistus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Uunin yläosan puhdistaminen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Uunin luukku . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Uunin luukun lasi. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Mitä tehdä, jos … . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
4
Takuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Valtuutetut huoltoliikkeet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Huolto ja varaosat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
5
Käyttöohje
1 Turvaohjeet
5 Laite on yhteensopiva seuraavien EY-direktiivien kanssa:
73/23/ETY, säädetty 19. helmikuuta 1973, pienjännitedirektiivi
89/336/ETY, säädetty 3. toukokuuta 1989: EMC-direktiivi sellaisena kuin
se on muutettuna direktiivillä 92/31/ETY
93/68/ETY, säädetty 22. heinäkuuta 1993, CE-merkinnästä annettu direk-
tiivi
Sähköturvallisuus
Laitteen liitännän saa suorittaa vain ammattitaitoinen sähköasentaja.
Jos laitteessa esiintyy häiriöitä tai laite vahingoittuu, irrota sulakkeet tai
kytke virta pois pääkytkimestä.
Laitteen korjauksen saa suorittaa vain asiantunteva huoltomekaanikko.
Asiantuntemattomalla tavalla suoritettu tai virheellinen korjaus voi altistaa
käyttäjän suureen vaaraan. Jos laite tarvitsee korjausta tai huoltoa, käänny
valtuutetun jälleenmyyjän tai huoltoliikkeen puoleen.
Lasten turvallisuus
Älä koskaan jätä lapsia ilman valvontaa, kun laite on toiminnassa.
Turvallisuus laitetta käytettäessä
Laitetta saa käyttää vain kotitalouksissa tavalliseen ruuanlaittoon ja pais-
tamiseen.
Liitettäessä sähkölaitteita laitteen läheisyydessä oleviin pistorasioihin on
noudatettava varovaisuutta. Liitäntäjohdot eivät saa olla kosketuksissa
kuuman uunin luukun kanassa tai joutua sen väliin.
Varoitus: Palovamman vaara! Uunin sisäosa kuumenee käytön yhtey-
dessä.
Jos uuniin laitetaan alkoholia sisältäviä aineksia, saattaa syntyä helposti
syttyvä alkoholin ja ilman sekoitus. Avaa luukku tässä tapauksessa varo-
vasti. Älä käsittele avaamisen yhteydessä hiillosta, kipinöitä tai tulta.
3 Akryyliamidia koskeva varoitus
Tuoreimpien tieteellisten tutkimustulosten mukaisesti erityisesti tärkkelyspi-
toisten ruokien voimakas ruskistaminen voi aiheuttaa terveydellisen vaaran
akryyliamidin vuoksi. Sen vuoksi suosittelemme ruokien kypsennystä mah-
dollisimman alhaisessa lämpötilassa sekä liiallisen ruskistamisen välttämis-
tä.
6
Vahinkojen välttäminen
Älä laita uunin pohjalle alumiinifoliota, leivinpeltiä, kattiloita jne., sillä ema-
lipinta voi vahingoittua muodostuvan lämmön vuoksi.
Paistovuoasta tippuva hedelmä- tai marjamehu jättää pintaan jälkiä, jotka
eivät lähde pois puhdistamalla. Käytä erittäin kosteiden kakkujen tai piirai-
den paistamisessa korkeareunaista vuokaa tai peltiä.
Älä laita mitään painoa avoinna olevan uunin luukun päälle.
Älä kaada vettä suoraan kuumaan uuniin. Emalipinta ja väri voivat vahin-
goittua.
Erityisesti uunin etukylkien kovakourainen käsittely voi aiheuttaa lasin sär-
kymisen.
Älä säilytä uunissa tulenarkoja esineitä. Ne voivat syttyä palamaan, kun
uuni kytketään toimintaan.
Älä säilytä uunissa kosteita elintarvikkeita. Ne voivat vahingoittaa emali-
pintoja.
3 Emalipintoja koskeva huomautus
Uunin emalipintoihin käytön yhteydessä syntyvät värimuutokset eivät vaiku-
ta laitteen toimintaan tavallisessa eivätkä ammattimaisessa käytössä. Tällai-
sia muutoksia ei siis katsota puutteeksi tai viaksi takuuoikeuden mielessä.
Jätehuolto
2 Pakkausmateriaalit
Pakkausmateriaalit ovat ekologisesti kestäviä ja ne voidaan käyttää uudel-
leen. Muoviosat tunnistaa mm. merkinnöistä >PE<, >PS< jne. Toimita käyte-
tyt pakkausmateriaalit niille varattuihin keräyspisteisiin ja noudata
materiaalimerkinnöistä annettuja ohjeita.
2 Käytöstä poistettujen laitteiden hävittäminen
Symboli
W , joka on merkitty tuotteeseen tai sen pakkaukseen, osoittaa,
että tätä tuotetta ei saa käsitellä talousjätteenä. Tuote on sen sijaan luovutet-
tava sopivaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätyksestä huolehtivaan
keräyspisteeseen. Tämän tuotteen asianmukaisen hävittämisen varmistami-
sella autetaan estämään sen mahdolliset ympäristöön ja terveyteen kohdis-
tuvat haittavaikutukset, joita voi aiheutua muussa tapauksessa tämän
tuotteen easianmukaisesta jätekäsittelystä. Tarkempia tietoja tämän tuot-
teen kierrättämisestä saat kuntasi jäteasioita hoitavalta viranomaiselta tai
liikkeestä, josta tuote on ostettu.
1 Varoitus: Vaaratilanteiden välttämiseksi käytöstä poistettu laite on ennen
hävittämistä tehtävä toimimattomaksi.
Erota laite verkosta ja irrota laitteen verkkoliitäntäjohto.
7
Laitteen kuvaus
Kokonaiskuva
Toimintopaneeli
Täyslasiluukku
Käyttöpaneeli
Luukun
kahva
Lämpötilan merkkivalo
Lämpötilan valitsin
Uunin toiminnot
8
Uunin varustus
Uunin varusteet
Ritilä
Käytetään astioiden ja kakkuvuokien alla,
paistamisessa ja grillauksessa.
Leivinpelti
Kakkuja ja pikkuleipiä varten.
Uunipannu
Paistamiseen tai ylimääräisen rasvan ke-
räämiseen.
Ylälämpö ja grillivastus
Uunin valaistus
Takaseinämävastus
Puhallin
Alalämpö
Kannatintasot
Kannattimet, voidaan ottaa pois
9
Ennen ensimmäistä käyttöä
Ensimmäinen puhdistus
Puhdista uuni hyvin, ennen kuin käytät sitä ensimmäisen kerran.
1 Huom: Älä käytä voimakkaita, hankaavia puhdistusaineita, jotta pinta ei va-
hingoittuisi!
3 Käsittele metalliosat tavallisilla hoitoaineilla.
1. Aseta uunin toimintojen kytkin uunin valaistuksen kohdalle.
2. Ota kaikki tarvikkeet pois uunista ja puhdista ne lämpimällä astianpesuai-
neliuoksella.
3. Puhdista myös uuni lämpimällä astianpesuaineliuoksella ja kuivaa.
4. Pyyhi laitteen etupuoli kostealla liinalla.
10
Uunin käyttö
Virran kytkeminen ja katkaiseminen
1. Käännä uunin toimintojen valitsin haluamasi toiminnon kohdalle.
2. Käännä lämpötilan valitsin haluamasi lämpötilan kohdalle.
Lämpötilan merkkivalo palaa, kunnes uuni on kokonaan lämmennyt.
3. Kytkeäksesi uunin pois toiminnasta käännä uunin toimintojen valitsin ja
lämpötilan valitsin SEIS-asentoon.
3 Jäähdytyspuhallin
Puhallin kytkeytyy toimintaan automaattisesti jäähdyttäen laitteen ulkopinto-
ja. Kun uuni kytketään pois toiminnasta, puhallin toimii edelleen jäähdyttäen
laitetta. Kun laite on jäähtynyt riittävästi, puhallin sammuu itsestään.
Lämpötilan merkkivalo
Uunin toiminnot Lämpötilan valitsin
11
Uunin toiminnot
Uunissa on seuraavat eri toiminnot:
Uunin toiminto Käyttötarkoitus
Lämpövastus/
puhallin
Uunin valaistus
Tällä toiminnolla voit
sytyttää valon
uunin sisälle, esim. puhdistuksen
helpottamiseksi.
---
Intensiivi
Soveltuu paistamiseen ja
leivontaan
jopa
kolmella tasolla
yhtaikaa.
Säädä uunin lämpötila 20-40 °C
alemmaksi kuin ylä-/alalämmöllä.
Takaseinän lämpö-
vastus, tuuletin
Al Gusto -kiertoil-
ma
Käytetään
voimakkaamman rus-
kistuksen ja rapean pohjan
vaati-
vien ruokien paistamiseen yhdellä
tasolla.
Säädä uunin lämpötila 20–40 °C al-
haisemmaksi kuin Ylä-/Alalämpötoi-
minnossa.
Alalämpö, takaseinän
lämpövastus, puhallin
Turbogrilli
Suurikokoisten liha- tai linturuokien
paistaminen
yhdellä tasolla. Toi-
minto sopii myö
gratinointiin
ja
kuorruttamiseen.
Grilli, puhallin
Grilli
Matalien ruokien
grillaus
, asetetaan
ritilän keskelle paahtumaan
.
Grilli
Iso grilli
Matalien ruokien
grillaus
suurina
määrinä
ja
leivän paahtaminen
.
Grilli, ylälämpö
Ylälämpö
Leivonnaisten
ja kohokkaiden
pin-
nan kuorruttaminen/ruskistaminen.
Ylälämpö
Alalämpö Mureiden kakkupohjien
paista-
miseen
.
Alalämpö
Ylä-/alalämpö Leivonta
ja
paistaminen
yhdellä
tasolla
.
Ylälämpö, alalämpö
12
Ritilän, uunipellin ja uunipannun asettaminen paikal-
leen
3 Vetolukitus ja kallistumisen esto
Kaikissa uunin kannattimille sijoitettavissa varusteissa on oikeassa ja va-
semmassa reunassa pieni alaspäin suuntautuva tukiuloke, joka toimii veto-
lukituksena.
Aseta varusteet uuniin aina siten, että tukiuloke on uunin sisätilan takaosas-
sa. Tukiuloke on tärkeä varusteiden kallistumisen eston kannalta.
Uunipellin tai -pannun asettaminen
paikalleen:
Työnnä uunipelti tai -pannu haluamasi
kannatintason ohjauskiskojen väliin.
Ritilän asettaminen:
Aseta ritilä siten, että ritilän jalat ovat
alaspäin.
Työnnä ritilä haluamasi kannatintason oh-
jauskiskojen väliin.
3 Ritilän reunat ovat koholla kauttaaltaan,
mikä estää paistoastian liukumista pois
ritilältä.
Ritilän ja uunipannun asettaminen pai-
kalleen yhdessä:
Aseta ritilä uunipannulle.
Työnnä uunipannu haluamasi kannatin-
tason ohjauskiskojen väliin.
13
Luukun mekaaninen lukitus
Luukun lukitusta ei ole asetettu toimimaan tehtaalla.
Luukun lukituksen aktivointi
Vedä salpaa eteen, kunnes se lukittuu.
Uuninluukun avaaminen:
1. Paina luukku kiinni.
2. Paina salpaa ja pidä painettuna.
3. Avaa luukku.
Uuninluukun sulkeminen
Sulje luukku painamatta salpaa.
Luukun lukituksen poistaminen
Työnnä salpaa paneeliin saakka.
3 Luukun mekaaninen lukitus ei katoa, kun laitteen virta katkaistaan.
14
Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet
Paistaminen
Uunin toiminto: Intensiivi tai Ylä-/alalämpö
Paistovuoat
Ylä-/alalämpö -toiminnossa voidaan käyttää tummasta metallista val-
mistettuja ja pinnoitettuja vuokia.
Intensiivi -toiminnossa voidaan käyttää myös vaaleasta metallista val-
mistettuja vuokia.
Kannatintasot
Paistaminen Ylä-/alalämpö -toiminnolla on mahdollista vain yhdellä ta-
solla.
Intensiivi -toiminnossa voit paistaa samanaikaisesti jopa 3 pellillistä:
1 uunipelti:
esim. kannatintasolla 3
1 uunipelti:
esim. kannatintasolla 1
2 uunipeltiä:
esim. kannatintasoilla 1 ja 3
3 uunipeltiä:
Kannatintasot 1, 3 ja 5
15
Yleisohjeita
Aseta leivinpelti uuniin siten, että viisto reuna tulee eteen!
Ylä-/alalämpö tai Intensiivi -toiminnossa voit laittaa uuniin samanai-
kaisesti myös kaksi vuokaa alekkain ritilän päälle. Paistoaika ei juurikaan
pitene.
3 Pakasteruokien sulatuksen yhteydessä uunipellit saattavat vääntyä. Tämä
johtuu pakasteiden ja uunin lämpötilan suuresta erosta. Uunipelti suoristuu,
kun se jäähtyy.
Paistotaulukoita koskevia ohjeita
Taulukoissa on mainittu ruokalajit, niiden vaatimat lämpötila-asetukset, kyp-
sennysajat sekä kannatintasot.
Mainitut lämpötila-asetukset sekä paistoajat ovat ohjeellisia. Tulokseen
vaikuttavat myös taikinan määrä ja koostumus sekä vuoan ominaisuudet.
Suosittelemme, että valitset aluksi alhaisemman lämpötilan ja nostat läm-
pöä vasta tarvittaessa, esimerkiksi kun haluat ruskeamman pinnan tai jos
kypsyminen kestää liian kauan.
Jos et löydä paistokseesi soveltuvia ohjearvoja, sovella jonkun vastaavan-
tyyppisen paistoksen tietoja.
Paistettaessa leivonnaisia leivinpellillä tai vuoissa useammalla tasolla
paistoaika saattaa olla 10–15 minuuttia pitempi.
Kosteat leivonnaiset (esim. pizzat, hedelmäpiirakat yms.) on paistettava
yhdellä tasolla.
Jos paistettavan leivonnaisen pinta on epätasainen, se saattaa ruskistua
epätasaisesti paistamisen alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa lämpötila-
asetusta ei pidä muuttaa. Ruskistuminen tasaantuu paistamisen edetes-
sä.
2 Jos paistoaika on pitkä, voit kytkeä virran pois uunista noin 10 minuuttia en-
nen paistoajan päättymistä ja hyödyntää jälkilämpöä.
Ellei toisin ei ole mainittu, taulukoiden arvot perustuvat tilanteeseen, jossa
uuni on kypsennyksen alkaessa kylmä.
16
Paistotaulukko
Paistaminen yhdellä kannatintasolla
Leivonnaisen
laji
Uunin toiminto
Kanna-
tintaso
Lämpötila
°C
Aika
Tuntia
Min.
Vuoassa paistetut leivonnaiset
Sokerikakku tai
murotaikinaleivonnaiset
Intensiivi 1 150-160 0:50-1:10
Hiekkakakku/
kuninkaankakku
Intensiivi 1 140-160 1:10-1:30
Leivoskakku Intensiivi 1 140 0:25-0:40
Leivoskakku Ylä-/alalämpö 1 160 0:25-0:40
Kakkupohja murotaikinasta Intensiivi 3 170-180
1)
0:10-0:25
Kakkupohja notkeasta tai-
kinasta
Intensiivi 3 150-170 0:20-0:25
Umpinainen omenapiiras Ylä-/alalämpö 1 170-190 0:50-1:00
Omenapiiras (2vuokaa,
Ø20cm, diagonaalisesti)
Intensiivi 1 160 1:10-1:30
Omenapiiras (2vuokaa
Ø20cm, diagonaalisesti)
Ylä-/alalämpö 1 180 1:10-1:30
Suolaiset piiraat (esim.
ranskalainen Quiche Lorrai-
ne -juustopiiras)
Intensiivi 1 160-180 0:30-1:10
Juustokakku Ylä-/alalämpö 1 170-190 1:00-1:30
Pellillä paistettavat leivonnaiset
Pullapitko/-kranssi Ylä-/alalämpö 3 170-190 0:30-0:40
Täyteleivät Ylä-/alalämpö 3 160-180
1)
0:40-1:00
Leipä (ruisleipä)
-aluksi
-lopuksi
Ylä-/alalämpö 1
230
1)
160-180
0:25
0:30-1:00
Tuulihatut Ylä-/alalämpö 3 160-170
1)
0:15-0:30
Kääretorttu Ylä-/alalämpö 3 180-200
1)
0:10-0:20
Strösselikakku kuiva Intensiivi 3 150-160 0:20-0:40
Voi-/sokerikakku Ylä-/alalämpö 3 190-210
1)
0:15-0:30
Hedelmäkakku
(hiivataikinasta/notkeasta
taikinasta)
2)
Intensiivi 3 150 0:35-0:50
17
Hedelmäkakku
(hiivataikinasta/notkeasta
taikinasta)
2)
Ylä-/alalämpö 3 170 0:35-0:50
Murotaikinapohjainen he-
delmäkakku
Intensiivi 3 160-170 0:40-1:20
Pellillä paistetut leivonnai-
set, arka täyte (esim. rahka,
kerma, hunajakakku)
Ylä-/alalämpö 3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (runsaasti täytettä)
2
Intensiivi 1 180-200
1)
0:30-1:00
Pizza (ohut) Intensiivi 1 200-220
1)
0:10-0:25
Pitaleipä Intensiivi 1 200-220 0:08-0:15
Piirakka (Sveitsi) Intensiivi 1 180-200 0:35-0:50
Pikkuleivät
Murotaikinapikkuleivät Intensiivi 3 150-160 0:06-0:20
Pursotetut pikkuleivät Intensiivi 3 140 0:20-0:30
Pursotetut pikkuleivät Ylä-/alalämpö 3 160
1)
0:20-0:30
Vatkatusta taikinasta val-
mistetut pikkuleivät
Intensiivi 3 150-160 0:15-0:20
Munavaahtoleivokset, ma-
rengit
Intensiivi 3 80-100 2:00-2:30
Mantelitortut Intensiivi 3 100-120 0:30-0:60
Pienet hiivataikinaleivonnai-
set
Intensiivi 3 150-160 0:20-0:40
Pienet voitaikinaleivonnai-
set
Intensiivi 3 170-180
)
0:20-0:30
Sämpylät Intensiivi 3 160
1)
0:20-0:35
Sämpylät Ylä-/alalämpö 3 180
1)
0:20-0:35
Pienet kakut (20kpl/pelti) Intensiivi 3 140
1)
0:20-0:30
Pienet kakut (20kpl/pelti) Ylä-/alalämpö 3 170
1)
0:20-0:30
1) Esilämmitä uuni
2) Käytä rasvankeruupeltiä tai rasvapannua.
Leivonnaisen
laji
Uunin toiminto
Kanna-
tintaso
Lämpötila
°C
Aika
Tuntia
Min.
18
Paistaminen useammalla kannatintasolla
Leivonnaisen laji
Intensiivi Intensiivi
Aika
Tuntia
Min.
Kannatintaso alhaalta
lukien
Lämpötila
ºC
2 tasolla 3 tasolla
Pellillä paistettavat leivonnaiset
Tuulihatut 1 / 4 --- 160-180
1))
1) Esilämmitä uuni
0:35-0:60
Strösselikakku, kuiva 1 / 3 --- 140-160 0:30-0:60
Pikkuleivät
Murotaikinapikkuleivät 1 / 3 1 / 3 / 5 150-160 0:15-0:35
Pursotetut pikkuleivät 1 / 3 1 / 3 / 5 140 0:20-0:60
Vatkatusta taikinasta valmiste-
tut pikkuleivät
1 / 3 --- 160-170 0:25-0:40
Munavaahtoleivokset, maren-
git
1 / 3 --- 80-100 2:10-2:50
Mantelitortut 1 / 3 --- 100-120 0:40-1:20
Pienet hiivataikinaleivonnaiset 1 / 3 --- 160-170 0:30-0:60
Pienet voitaikinaleivonnaiset 1 / 3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Sämpylät 1 / 4 --- 160 0:30-0:45
Pienet kakut (20kpl/pelti) 1 / 4 --- 140
1)
0:25-0:40
19
Leivontavinkkejä
Paistotulos Mahdollinen syy Korjaus
Kakku on liian vaalea
pohjasta
Väärä kannatintaso Paista kakku alemmalla kanna-
tintasolla
Kakku laskeutuu (taiki-
nainen ja liian kostea)
Liian korkea paistolämpötila Säädä vähän alhaisempi läm-
pötila
Liian lyhyt paistoaika Pidennä paistoaikaa
Paistoaikaa ei voi lyhentää
valitsemalla korkeamman
lämpötilan
Taikinassa on liian paljon nestettä Käytä vähemmän nestettä
Varmista, että sekoitusaika on
oikea, erityisesti kun valmistat
taikinan monitoimikoneella
Kakku on liian kuiva Liian alhainen paistolämpötila Säädä lämpötila korkeammaksi
Liian pitkä paistoaika Lyhennä paistoaikaa
Kakku ruskistuu epäta-
saisesti
Liian korkea paistolämpötila ja lii-
an lyhyt paistoaika
Säädä paistolämpötila alhai-
semmaksi ja pidennä paistoai-
kaa
Taikina on jaettu epätasaisesti Jaa taikina tasaisesti pellille
Kakku ei kypsy maini-
tussa paistoajassa
Liian alhainen lämpötila Säädä lämpötila vähän korke-
ammaksi
20
Taulukko Al Gusto -kiertoilma
Taulukko: Kohokkaat ja kuorrutetut ruoat
Leivonnaislaji Uunin taso
Lämpötila
°C
Aika
Tuntia Min.
Pizza (ohut) 1 180 - 200
1)
1) Esilämmitä uuni
20 - 30
Pizza (runsastäytteinen) 1 180 - 200 20 - 30
Piiras 1 180 - 200 45 - 60
Pinaattipiiras 1 160 -180 45 - 60
Quiche Lorraine -juustopiiras 1 170 - 190 40 - 50
Pyöreä rahkapiirakka 1 140 - 160 60 - 90
Rahkapiirakka pellillä 1 140 - 160 50 - 60
Umpinainen omenapiiras 1 150 - 170 50 - 70
Vihannespiirakka 1 160 - 180 50 - 60
Pitaleipä 1 250 - 270
1)
10 - 20
Lehtitaikinaleivonnaiset 1 160 - 180
1)
40 - 50
Liekkikakku 1 250 - 270
1)
12 - 20
Piirakat 1 180 - 200
1)
15 - 25
Ruokalaji Uunin toiminto
Kannatin-
taso
Lämpötila
°C
Aika
Tuntia:
Min.
Makaronilaatikko Ylä-/alalämpö 1 180-200 0:45-1:00
Lasagne Ylä-/alalämpö 1 180-200 0:25-0:40
Kuorrutetut vihannekset
1)
1) Esikuumenna uuni
Intensiivi 1 160-170 0:15-0:30
Rapeaksi paistetut
patongit
1)
Intensiivi 1 160-170 0:15-0:30
Makeat kohokkaat Ylä-/alalämpö 1 180-200 0:40-0:60
Kalakohokkaat Ylä-/alalämpö 1 180-200 0:30-1:00
Täytetyt vihannekset Intensiivi 1 160-170 0:30-1:00
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Husqvarna QCE730-2-X R05 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös

muilla kielillä