SE14
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
HUVUDMENY
INSTÄLLNINGAR
För att ändra displayens inställningar (språk, volym på ljudsignal, ljus-
styrka på displayen, klockslag, energibesparing).
RECEPT
För att välja 30 olika förprogrammerade recept (se bifogad receptsam-
ling). Ugnen ställer automatiskt in optimal temperatur, funktion och
koktid. Det är viktigt att du följer de instruktioner för förberedelse, till-
behör och nivålägen som står i receptsamlingen.
STEKTERMOM. RECEPT
För att välja 7 tillagningssätt för olika typer av kött. Ugnen ställer auto-
matiskt in optimal innertemperatur för maträtter, och optimal tempe-
ratur på ugnen för tillagningen. Dessa värden visas i följd i den
specifika tillagningstabellen, men det går att ändra dem för hand inom
en förutbestämd tidsintervall. För korrekt insättning och användning
av köttermometern, läs noggrannt kapitlet härom. Placera köttet på
den 3:e ugnsfasen på en ungspanna placerad på gallret, eller direkt i
den medföljande långpannan. Du behöver inte förvärma ugnen.
Under tillagningen kan du öppna ugnsluckan för att kontrollera köttet
eller tillsätta buljong, men se till att du inte rör vid köttermometern.
TRADITIONELL
TILLAGNING
Se TRADITIONELLA FUNKTIONER.
SPECIAL Se SPECIALFUNKTIONER.
TRADITIONELLA FUNKTIONER
SNABBUPPVÄRMNING Används för att snabbvärma ugnen.
ÖVER/UNDERVÄRME
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå. Använd
den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med vätske-
fyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker eller
rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e eller 5:e
ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar rekommenderar vi att du använder en
långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på 3:a eller
4:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte för-
värma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Pla-
cera köttet på de mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du använ-
der en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på
1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behö-
ver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlag-
ningen. Med denna funktion kan du använda det roterande
grillspettet, om du har detta tillbehör.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter (max 3) som kräver samma
temperatur, utan förvärmning (t ex: fisk, grönsaker, kakor). Funktionen gör
det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt sig lukt av varandra.
Det är lämpligt att använda den 3:e ugnsfalsen för tillagning på en enda
fals, den 1:a och 4:e för tillagning på två falsar, och den 1:a, 3:e och 5:e för
tillagning på tre falsar. Du behöver inte förvärma ugnen.
ÖVER/UNDERV.& FLÄKT
För att tillaga kött, fyllda pajer (cheese cake, äppelstrudel, fruktpajer)
och fyllda grönsaker på en enda ugnsfals. Denna funktion använder sig
av en oregelbunden och försiktig ventilering, något som förhindrar att
maträtten torkar ut. Vi rekommenderar att du använder ugnsfals 2. Du
behöver inte förvärma ugnen innan du startar tillagningen.