112
Kulhotyövälineet ja niiden käyttökohteita
K-vatkain
Kakku-, keksi-, pikkuleipä- ja
pasteijataikinoiden, kuorrutusten ja
täytteiden sekoittamiseen sekä
perunamuhennoksen tekemiseen.
Vispilä
Kananmunien, kerman, taikinoiden,
keveiden seosten, marenkitaikinan,
juustokakkujen, moussejen ja kohokkaiden
vatkaamiseen. Älä sekoita vispilän avulla
raskaita aineksia. Älä esimerkiksi vaahdota
sen avulla rasvaa ja sokeria. Muutoin vispilä
voi vaurioitua.
Taikinakoukku
Vain hiivataikinoiden vatkaamiseen.
Kulhotyövälineiden
käyttäminen
Varmista ennen yleiskoneen käyttämistä,
että johto on kääritty kokonaan auki
säilytyspaikasta
bm
.
1 Työnnä pistoke pistorasiaan.
Valmiustilapainikkeeseen
8
syttyy valo.
Huomaa: Jos sekoituspää on
yläasennossa tai jos
nopeudensäädin ei ole O-asennossa,
valmiustilapainikkeen
8
merkkivalo
vilkkuu ja yleiskone ei käynnisty.
Ennen käyttämistä tarkista, että
sekoituspää on lukittu kunnolla ala-
asentoon ja että nopeudensäädin on
O-asennossa. Jos valo vilkkuu
edelleen, katso lisätietoja
ongelmanratkaisuoppaasta.
2 Paina pään nostovipua
1
alas ja nosta
sekoituspäätä, kunnes se lukittuu
2
.
3 Aseta kulho jalustaan ja lukitse
kääntämällä myötäpäivään
3
.
4 Kiinnitä tarvittava työväline paikalleen.
Lukitse työväline paikalleen nostamalla
ylös
4
ja kääntämällä
5
.
Huomaa: Jos K-vatkain tai vispilä ei ulotu
kulhon pohjalle jääviin aineosiin, katso
lisätietoja Työkalun säätäminen -osasta.
5 Laske sekoituspää alas painamalla
päänvapautusvipua alaspäin
6
ja
painamalla sekoituspäätä alaspäin,
kunnes se lukittuu
7
.
6 Käynnistä laite kääntämällä
nopeudenvalitsin
7
haluamaasi
asentoon. Sykäysasennossa (P)
tuotetaan lyhyitä nopeita sekoitusjaksoja.
7 Palauta nopeudensäätöpainike
käyttämisen jälkeen O OFF -sentoon ja
irrota pistoke pistorasiasta.
8 Vapauta työväline kiinnityspaikastaan
kääntämällä myötäpäivään ja irrottamalla.
Vihjeitä
• Jotta aineosat sekoittuvat
perusteellisesti, keskeytä sekoittaminen
säännöllisesti ja kaavi aineosat kulhon
reunoilta sen pohjalle lastan avulla.
• Parhaat kananmunien vatkaustulokset
saavutetaan, kun ne ovat
huoneenlämpöiset.
• Ennen munanvalkuaisten vatkaamista
varmista, että vispilässä tai kulhossa ei
ole rasvaa eikä keltuaista.
• Voitaikinan ainesten tulee olla kylmiä, ellei
valmistusohjeessa sanota muuta.