62
MEHUPUSERRIN KUVA A
Mehupuserrinlisäosaa voidaan käyttää mehun pusertamiseen hedelmistä, vihanneksista ja jopa
lehtivihanneksista.
KOKOAMINEN
1. Kohdista mehun erottelijan d moottoripohjan merkkiin . Käännä erottelijaa myötäpäivään,
jotta d kohdistuu merkkiin .
2. Aseta sihti erottelijaan ja paina se alas käyttöakseliin.
3. Kohdista kannen d moottoripohjan merkkiin . Käännä erottelijaa myötäpäivään, jotta d
kohdistuu merkkiin .
4. Aseta hedelmälihasäiliö kannen alle vasemmalle puolelle.
5. Aseta monikäyttöinen kannu nokan alle keräämään mehu.
6. Aseta työntäjä putkeen.
KÄYTTÄMINEN
1. Varmista, että laite on kytketty pois päältä (O).
2. Kytke se sähköpistokkeeseen.
3. Käännä mehupuristin päälle (I).
4. Poista työntäjä ja pudota ainekset putkeen.
5. Putki on riittävän leveä useimmille kokonaisille hedelmille ja vihanneksille, mutta isoimmat ainekset
täytyy ehkä paloitella.
6. Laita työntäjä takaisin ja käytä sitä työntämään ruoka-aineet varovasti putkeen.
7. Kun olet valmis, käännä mehupuristin pois päältä (O).
8. Nokka voidaan kääntää osoittamaan ylöspäin, jotta vältetään tipahtelu, kun olet lopettanut laitteen
käytön.
9. Voit kiinnittää irrotettavan kannen monikäyttöisen kannun päälle, jos haluat käyttää sitä säilytykseen
tai juomapullona.
VINKKEJÄ
• Osta luomutuotteita aina kun voit, jotta saat vähemmän hyönteismyrkky- ja lannoitejäämiä.
• Poista kivet sellaisista hedelmistä kuin persikat, luumut, mangot jne.
• Käytä hyvälaatuisia, tuoreita, kypsiä hedelmiä ja vihanneksia. Pehmeät vihannekset tai ylikypsät
hedelmät voivat tehdä mehusta paksua, sameaa ja oudon makuista.
• Pese kaikki hedelmät ja vihannekset. Käytä harjaa koviin tuotteisiin. Poista uloimmat lehdet muista
kuin luomutuotteista. Kuori hedelmät ja vihannekset, jos ne eivät ole luomutuotteita tai ne on
vahattu. Poista vaurioituneet ja täplälliset kohdat, koska ne voivat vaikuttaa mehun makuun.
• Älä mehusta mitään erittäin voimakasta tai kirpeää kuten sipuli tai valkosipuli. Vaikka puhdistaisit
mehustimen kuinka hyvin tahansa, et välttämättä pääse eroon hajusta.
• Muotoile vihreät lehdet, parsa, vehnänoraat ja pavunidut pieniksi, kiinteiksi palloiksi ja työnnä alas
putkesta syöttöpainimella.
VAROITUS! Raparperin lehdet ovat myrkyllisiä, ne sisältävät oksaalihappoa – niistä ei saa
tehdä mehua, eikä niitä saa syödä.
SITRUSPUSERRIN KUVA B
Sitruspuserrinlisäosaa voidaan käyttää mehun pusertamiseen appelsiineista, greipeistä, sitruunoista,
lime-hedelmistä jne.
KOKOAMINEN
1. Aseta liitososa käyttöakselin päälle.
2. Kohdista sitrusmehun erottelijan d moottoripohjan merkkiin . Käännä erottelijaa
myötäpäivään, jotta d kohdistuu merkkiin .
3. Aseta puserrinkartio liitososaan.
4. Aseta monikäyttöinen kannu nokan alle keräämään mehu.