q
156
0 Säädä kahvin valmistukseen käytet-
tävän veden määrää sitä varten olevaa
nuppia (kuva 10) kääntämällä.
Veden määrä lisääntyy sitä mukaa, kun
käännät nuppia myötäpäivään. Valm-
ista uudella keittimellä useampi kupil-
linen kahvia, kunnes löydät oikean
paikan nupille ja valmistamasi kahvi on
juuri sopivan vahvaa.
0 Pane yksi kuppi suuttimen alle, jos
valmistat yhden kupillisen kahvia tai
kaksi kupillista, mikäli valmistat kaksi
kupillista kahvia (kuva 11). Laske kah-
visuutinta mahdollisimman lähelle
kuppeja, jolloin vaahdosta tulee paras
mahdollinen (kuva 12).
0 Jos haluat vain yhden kupillisen kahvia,
paina painiketta (kuva 13). Paina
painiketta (kuva 14), mikäli valmi-
stat kaksi kupillista samalla kertaa.
Nyt keitin jauhaa kahvipavut, suorittaa
lyhyen esihaudutuksen ja lyhyen tauon
jälkeen valmistaa kahvin.
Keitin pysäyttää kahvin valmistuksen
automaattisesti sen jälkeen, kun
haluttu määrä kahvia on valmistettu, ja
työntää kahvinporot sakkasäiliöön.
Voit valmistaa seuraavan kupillisen
muutaman sekunnin kuluttua merk-
kivalon ja sytyttyä uudelleen.
0 Sammuta keitin painiketta painamalla
painiketta . (Keitin suorittaa huuht-
elun automaattisesti ennen sammu-
mista, jolloin suuttimista valuu jonkin
verran vettä alla olevalle tippa-alus-
talle. Ole varovainen, sillä kuuma vesi
voi aiheuttaa palovammoja). Jos et
sammuta keitintä painiketta
käyt-
tämällä, keitin suorittaa huuhtelujak-
son ja sammuu itsestään 3 tunnin
kuluessa viimeisestä käyttökerrasta.
3
Huom 1: Jos kahvi valuu tippumalla tai
ei valu lainkaan, käännä jauha-
tuskarkeuden säätönuppia (kuva 17)
yhden naksahduksen verran
myötäpäivään (katso luku 5 „Kahvimyl-
lyn säätö“, sivu 157). Käännä sitä aina
yhden naksahduksen verran kerrallaan,
kunnes kahvia valuu hyvin.
1
Jauhatusasteen saa muuttaa vain
jauhatuksen aikana. Säätöjen tekemi-
nen kahvimyllyn ollessa pysähdyk-
sissä voi vaurioittaa laitetta.
3
Huom 2: Jos kahvi valuu liian nopeasti
ja vaahto ei ole riittävän hyvää, käännä
kahvijauheen määrän nuppia (kuva 9)
jonkin verran myötäpäivään.
Valitse nupin asento kokeiden avulla
valmistamalla useita kupillisia, kunnes
löydät nupin oikean asennon. Älä
käännä nuppia liikaa myötäpäivään,
ettei kahvi ala valua liian hitaasti (tip-
pumalla) ennen kaikkea kahden kupil-
lisen valmistuksen yhteydessä. Jos
vaahto ei ole tyydyttävä muutaman
kupillisen valmistuksen jälkeen, käännä
myös jauhatuskarkeuden säätönuppia
(kuva 17) yhden naksahduksen verran
vastapäivään (katso luku 5 „Kahvimyl-
lyn säätö“, sivu 157).
3
Huom 3: Vinkkejä kuumemman kah-
vin valmistukseen
1) Käytä esihuuhteluun käytettyä vettä
kuppien lämmittämiseen, mikäli hal-
uat valmistaa pienen kahvikupillisen
(alle 60 ml) heti keittimen käyn-
nistämisen jälkeen.
2) Mikäli edellisen kupillisen valmistuk-
sesta on kulunut yli 2 tai 3 minuuttia,
lämmitä kuumennuselementti
painiketta painamalla ennen
uuden kahvin valmistuksen aloit-
tamista. Anna veden valua tämän jäl-
keen alla olevalle tippa-alustalle tai
käytä tätä vettä kahvin valmistukseen
käytettävän kupin lämmittämiseen.
Valuta vesi tässä tapauksessa kuppiin ja
tyhjennä se.
3) Älä käytä liian paksuja kuppeja, sillä
ne imevät erittäin paljon lämpöä ellei
niitä ole esilämmitetty.
4) Lämmitä kahvikupit huuhtelemalla
ne kuumalla vedellä tai jättämällä ne
vähintään 20 minuutiksi keittimen
kannella olevalle lämmitystasolle sil-
loin, kun keitin on päällä.
822_949_352 CS5200.book Seite 156 Mittwoch, 9. Mai 2007 7:26 19