28
Minileikkuri
Minileikkuri ei sovellu erittäin kovien
ainesten (kahvinpapujen, retikan,
muskottipähkinöiden) tai jäisten
ainesten (marjojen/hedelmien tms.)
hienontamiseen.
X Kuva B
Aseta kulho tasaiselle ja puhtaalle
työtasolle ja paina sitä.
Kiinnitä terä.
Tärkeää: Terän on oltava kulhossa
suorassa asennossa.
Täytä elintarvikkeet.
Kiinnitä vaihteisto-osa kulhon päälle
ja käännä myötäpäivään, kunnes se
napsahtaa kuuluvasti paikoilleen.
Aseta peruslaite leikkurin yläosaan ja
käännä myötäpäivään.
Liitä pistoke pistorasiaan.
Pidä kiinni sekä peruslaitteesta että
minileikkurista ja käynnistä laite.
Päästä irti käynnistyskytkimestä
hienontamisen jälkeen.
Irrota pistoke pistorasiasta.
Käytön jälkeen/puhdistus
Irrota peruslaite yläosasta.
Käännä yläosaa vastapäivään ja irrota
minileikkurista .
Tartu terään sen muovikahvasta ja
poista terä.
Puhdista kaikki osat heti käytön jälkeen.
X Kuva E
Huomio!
Älä koskaan upota minileikkurin yläosaa
veteen äläkä pese sitä juoksevan veden
alla tai astianpesukoneessa.
Puhdista yläosa vain kostealla liinalla
pyyhkien.
Puhdista muut lisävarusteet
astianpesuaineliuoksella ja pehmeällä
liinalla tai sienellä tai puhdista ne
astianpesukoneessa. Käytä terien
puhdistukseen harjaa.
Esimerkkiresepti:
Omena-hunajakakku
Omena-hunajaseos (CNHR15):
– 130 g metsähunajaa (5 °C)
– 30 g omenaa kuutioina (11 mm)
Laita ainekset minileikkuriin ja sekoita
2 sekuntia.
Omena-hunajaseos (CNHR12C):
– 110 g metsähunajaa (5 °C)
– 30 g omenaa kuutioina (11 mm)
Laita ainekset minileikkuriin ja sekoita
2 sekuntia.
Kakku:
– 3 kananmunaa
– 60 g voita
– 100 g vaaleita jauhoja (405)
– 60 g rouhittuja saksanpähkinöitä
– 1 tl kanelia
– 2 pussia (=4 tl) vaniljasokeria
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 omena
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuainen sokerin kanssa
ja lisää sitten pehmyt voi ja
hunaja-omenaseos.
Sekoita jauhot, rouhitut saksanpähkinät,
kaneli ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.
Lisää ne kosteiden ainesten joukkoon ja
sekoita. Kääntele valkuainen varovasti
joukkoon lastalla.
Vuoraa leipävuoka (35 x 11 cm)
leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Kuori omena ja leikkaa se viipaleiksi.
Levitä omenaviipaleet taikinan päälle.
Lämmitä uuni 180 °C:seen ja paista
kakkua 30 minuuttia.