kupeille ja oikeanpuoleinen pienemmille
kupeille. Varmista, ettet ylitä veden
enimmäismäärän merkkiä.
● Varoitus: kuuman veden poistoaukko on
vesisäiliön kannessa. Älä yritä avata
kantta kahvin valmistuksen aikana, sillä
silloin veden poistoaukko paljastuu:
palovammavaara.
● Jos keität kahvia useita kertoja
peräkkäin, katkaise jokaisen
keittokerran jälkeen keittimestä virta ja
anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.
● Tärkeää: Jos laiteeseen kaadetaan vettä
pian edellisen keittokerran jälkeen,
vesiaukosta purkautuva kuuma vesi tai
höyry voi aiheuttaa palovammavaaran.
Kahvin valmistus
-
Veden lisääminen:
Avaa vesisäiliön kansi ja lisää säiliöön
haluamasi määrä vettä.
-
Paperisuodattimen asetus:
Avaa kääntyvä suodatinosa sivuttain ja aseta
siihen kokoa 4 oleva paperisuodatin. Taivuta
ensin suodattimen rei'itetyt sivut.
-
Kahvijauheen lisääminen:
Jokaista normaalin kokoista kuppia (125 ml)
varten tarvitaan noin 6 g (=1
1
/
2
– 2 tl)
hienoksi jauhettua kahvia. Sulje sitten
vesisäiliön kansi.
-
Lasipannun valmistelu:
Kiinnitä pannun aromisuojakansi ja laita
pannu sitten keittimeen. Kun pannu on
oikein paikoillaan, kansi estää
suodatinpitimen tippalukkomekanismin
toiminnan kahvin valmistuksen aikana.
-
Kahvin valmistuksen aloitus:
Työnnä pistoke pistorasiaan ja käännä virta
päälle laitteen virrankatkaisimesta.
Suodatusjakso alkaa ja vesi virtaa
suodattimen läpi.
-
Lasipannun poistaminen:
Odota, kunnes vesi on poistunut
suodattimesta ennen kuin poistat pannun
keittimestä. Jotta kahvi pysyisi kuumana
mahdollisimman pitkään, poista
aromisuojakansi ja sulje pannu kierrettävällä
kannella.
-
Kahvinkeittimen kytkeminen pois
toiminnasta:
Katkaise virta laitteesta aina käytön jälkeen
ja irrota pistotulppa pistorasiasta.
Termospannu
-
Teknisistä syistä kierrettävä kansi ei
sulkeudu ilmatiiviisti. Pitele sen vuoksi
kahvia täynnä olevaa pannua aina
pystysuorassa asennossa.
-
Kahvin pitäminen kuumana:
Termospannu kehittää lämpöenergiaa.
Siksi pannu tulisi mielellään täyttää
maksimikapasiteettiin asti. Jos pannu
täytetään vain osittain, lämpötila ei säily
yhtä hyvin. Pannun huuhteleminen
kuumalla vedellä ennen käyttöä auttaa
pitämään kahvin lämpimänä pitempään.
Kalkin poisto
● Kaikista kuumaa vettä käyttävistä
kodinkoneista on aika ajoin poistettava
kalkkisakkautumat, jotta laitteen
toiminta ei kärsi. Toimenpiteen
toistotiheys riippuu veden laadusta
(kalkkipitoisuus), sekä siitä, kuinka usein
laitetta käytetään.
● Jos suodatusjakso pitenee ja kahvinkeitin
alkaa toimia kovin äänekkäästi, syynä on
todennäköisesti kahvinkeittimeen
syntynyt kattilakivi.
● Kovin paksuja kalkkisakkautumia on
erittäin vaikea poistaa voimakkaillakin
aineilla. Kalkki voi aiheuttaa myös
keittimen vuotamista. Valmistaja
suosittelee, että kattilakiven poisto
suoritetaan aina 30-40 suodatusjakson
välein. Toimenpiteen voi suorittaa
etikkaliuoksella:
-
Sekoita 2–3 rkl etikkaa keittimen
maksimivesimäärään.
-
Kaada seos keittimen vesisäiliöön, laita
paperisuodatin suodatinpitimeen ilman
kahvia Kahvin valmistus -osassa
kuvatulla tavalla ja anna keittimen käydä
läpi yksi suodatusjakso. Toista
toimenpide tarpeen vaatiessa. Älä
hengitä kalkinpoiston aikana syntyviä
33