Russell Hobbs 24620-56 Ohjekirja

Kategoria
Waffle irons
Tyyppi
Ohjekirja
36
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyt vaarat.
Lapset eivät saa leikkiä laitteella.
Lapset eivät saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eit ole yli
8-vuotiaita ja valvonnan alla.
Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
h Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoan valmistamiseen.
Laitteesta tulee käytön aikana lämpöä ja höyryä. Avaa varovasti palovammojen välttämiseksi.
Käytä kannen avaamisessa aina kannen kahvaa. Älä käytä levyn kahvoja, koska niistä tulee erittäin
kuumat.
Älä käytä tätä laitetta, jos se on vaurioitunut tai siinä on toimintahäiriöitä.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Kannen kahva
2. Virran valo (punainen)
3. Valmiuden merkkivalo (vihreä)
4. Salpa
5. Ylemmän levyn vapautuspainike
6. Vohvelilevyt
7. Levyn kahvat
8. Alemman levyn vapautuspainike
9. Donitsilevyt
10. Ulokkeet
11. Ylempi kakkuleivoslevy
12. Alempi kakkuleivoslevy
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pese levyt huolellisesti lämpimällä saippuavedellä ja kuivaa pehmeällä liinalla.
Kakkuleivos-/leivonnaisrautasi voi savuta hieman ensimmäisellä käyttökerralla. Se on normaalia ja häviää
nopeasti.
Voitele sudilla tai sivele ohut kerros ruokaöljyä levyjen koko paistopinnalle ennen laitteen ensimmäistä
käyttöä. Pyyhi ylimääräinen öljy talouspaperiin.
LEVYJEN KIINNITTÄMINEN/IRROTTAMINEN
Kiinnitä tai irrota levyt vasta, kun laite on täysin jäähtynyt.
Kiinnitä tai irrota yksi levy kerrallaan.
Älä sekoita levytyyppejä.
37
Donitsi- ja vohvelilevyjä voi käyttää kummin päin tahansa (ylempi tai alempi). Kakkuleivoslevyt on
merkitty ”Brownie Upper” ja ”Brownie Lower” ja ne tulee aina kiinnittää vastaavasti.
Voit irrottaa levyn painamalla ylemmän tai alemman levyn vapautuspainiketta ja nostamalla levyn sitten
irti.
Voit kiinnittää levyn kohdistamalla levyn ulokkeet laitteen rungossa lähellä saranaa oleviin aukkoihin.
Paina levyä alaspäin, kunnes kuulet napsahduksen, jolloin levy lukittuu ja pysyy paikallaan.
VOHVELEIDEN VALMISTAMINEN
1. Kiinnitä molemmat vohvelilevyt.
2. Sulje kansi ja liitä kakkuleivos-/leivonnaisrauta sähkövirtaan. Punainen virran merkkivalo syttyy.
3. Kun vihreä valmiuden merkkivalo syttyy, nosta salpa ja avaa kansi käyttäen kannen kahvaa.
4. Kaada noin 130 g taikinaseosta alemman levyn keskelle. Älä kaada liikaa tai se valuu ulos
valmistuksen aikana.
5. Sulje kansi ja kiinitä salpa. Vihreä ”valmiuden” merkkivalo syttyy ja sammuu vuorotellen käytön
aikana.
6. Paista vohvelia noin 5-6 minuuttia. Jos haluat rapeamman vohvelin, paista 1-2 lisäminuuttia.
7. Avaa kansi käyttäen kannen kahvaa ja irrota vohveli varovasti välineellä, joka ei ole metallia.
DONITSIEN VALMISTAMINEN
1. Kiinnitä molemmat donitsilevyt.
2. Noudata vohveleiden valmistamisen kohtia 2 ja 3.
3. Kaada riittävästi taikinaseosta, jotta se täyttää alemman donitsilevyn syvennykset.
4. Sulje kansi ja kiinitä salpa. Vihreä ”valmiuden” merkkivalo syttyy ja sammuu vuorotellen käytön
aikana.
5. Valmista 3-4 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.
6. Avaa kansi käyttäen kannen kahvaa ja irrota donitsit varovasti välineellä, joka ei ole metallia.
KAKKULEIVOSTEN VALMISTAMINEN
1. Kiinnitä molemmat kakkuleivoslevyt ja varmista, että ”Brownie Upper”-merkitty levy tulee ylös
kanneksi.
2. Noudata vohveleiden valmistamisen kohtia 2 ja 3.
3. Täytä alemman levyn jokaisesta syvennyksestä noin kaksi kolmasosaa leivostaikinalla. Jos haluat,
voit laittaa sopivan kokoisen leivosvuoan jokaiseen syvennykseen ja täyttää sen taikinaseoksella.
4. Sulje kansi ja kiinitä salpa. Vihreä ”valmiuden” merkkivalo syttyy ja sammuu vuorotellen käytön
aikana.
5. Valmista 3-4 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.
6. Avaa kansi käyttäen kannen kahvaa ja irrota kakkuleivokset välineellä, joka ei ole metallia.
7. Anna kakkuleivosten jäähtyä ritilän päällä.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
2. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
3. Poista ja pese levyt lämpimällä saippuavedellä.
Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näkyä hieman
kulumista. Tämä on täysin kosmeettista, eikä vaikuta laitteen toimintaan.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
38
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
Donitsit (Määrä noin 24)
170 g vehnäjauhoa
110 g hienosokeria
7 g leivinjauhetta
2 g suolaa
120 g suolatonta voita, pehmennett
1 iso vapaan kanan kananmuna
175 ml täysmaitoa
1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola yhteen ja siivilöi kulhoon.
2. Sekoita voi, kananmunat ja maito yhteen ja sekoita ne sitten kuivien ainesten kanssa. Vatkaa
tasaiseksi. Seos on parasta käytettynä huoneenlämpöisenä.
Kuppikakkujen perusohje (Määrä noin 25)
120 g hienosokeria
120 g suolatonta voita, pehmennett
2 isoa vapaiden kanojen kananmunia
7 ml vaniljauutetta
120 g kohotusainetta sisältävää jauhoa,
siivilöitynä
1. Lisää voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa niitä, kunnes väri muuttuu vaaleammaksi ja määrä on melkein
kaksinkertaistunut. Lisää vanilja.
2. Yhdistä kananmunat kevyesti sekoittaen. Lisää ne vähitellen voisokeriseokseen vatkaten
samanaikaisesti, kunnes seos on tasainen. Jatka, kunnes kaikki munat on lisätty.
3. Lisää jauhot nostellen munaseokseen, kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet. Älä sekoita liikaa.
Vaihtoehtoja
Suklaa: vähennä jauhojen määrä 110 grammaan ja lisää 20 grammaa kaakaojauhetta
Sitruuna: korvaa vanilja 1 sitruunan hienoksi raastetulla kuorella
Vohveleiden perusohje (Määrä noin 4)
170 g vehnäjauhoa
15 g leivinjauhetta
2 g suolaa
30 g hienosokeria
2 isoa vapaiden kanojen kananmunia
250 ml täysmaitoa
5 ml vaniljauutetta
1. Siivilöi vehnäjauho, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhoon.
2. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset ja yhdistä keltuaiset, maito ja vanilja eri kulhossa.
Sekoita ne kunnolla kuivien ainesten kanssa.
3. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä tulee kovaa vaahtoa. Lisää vaahto nostellen seokseen pitäen seoksen
mahdollisimman ilmavana. Seos on parasta käytettynä huoneenlämpöisenä.
Gluteenittomat vohvelit
(Määrä noin 4)
280 g gluteenitonta jauhoseosta
15 g leivinjauhetta
2 g suolaa
60 g hienosokeria
2 isoa vapaiden kanojen kananmunia
200 ml täysmaitoa
2,5 ml vaniljauutetta
Noudata vohveleiden perusohjetta.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76

Russell Hobbs 24620-56 Ohjekirja

Kategoria
Waffle irons
Tyyppi
Ohjekirja