25490-56

Russell Hobbs 25490-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut Russell Hobbs välipalanvalmistajan käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi. Dokumentti sisältää tietoa laitteen käyttöohjeista, turvallisuusohjeista, eri paistolevyjen käytöstä sekä reseptejä donitseihin, churroihin ja pop-kakkuihin. Kysy rohkeasti!
  • Mitä tehdä ennen ensimmäistä käyttökertaa?
    Miten paistolevyt irrotetaan ja asennetaan?
    Mitä laitteella voi valmistaa?
33
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Lue nämä ohjeet niiden ohjeiden lisäksi, jotka tulevat 3-in-1 Välipalalaitteen mukana.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä ennen levyjen irrottamista tai
kiinnittämistä.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Tikkarikakkulevyt
2. Churrolevyt
3. Minidonitsilevyt
4. Vapautusnappi
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pyyhi levyjen tarttumattomat pinnat kostealla liinalla.
LEVYJEN IRROTTAMINEN/KIINNITTÄMINEN
1. Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä.
2. Irrota ja kiinnitä yksi levy kerrallaan.
3. Paina vapautusnappia ja nosta levy pois elementistä.
4. Aseta ulokkeet laitteen saranapuolen koloihin.
5. Paina levyn toista reunaa kahvan puolelle lukitaksesi sen paikoilleen.
RESEPTIT
Donitsit
Määrä: noin 18
Valmisteluaika: 510 minuuttia
Valmistusaika: 2–4 minuuttia per erä
170 g vehnäjauhoja
110 g hienosokeria
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120 g pehmeää suolatonta voita
1 iso muna huoneenlämpöisenä
175 ml täysmaitoa huoneenlämpöisenä
1. Siivilöi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhoon.
2. Yhdistä voi, muna ja maito. Lisää kuivat ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
3. Kiinnitä donitsilevyt ja esilämmitä välipalalaite.
4. Voitele levyjen syvennykset kevyesti sutia käyttämällä ja lisää donitsiseosta riittävästi niin, että se
täyttää pohjalevyn syvennykset. Sulje kansi ja valmista 24 minuuttia.
5. Ota donitsit varovasti laitteesta ja anna niiden jäähtyä ennen koristelua.
6. Toista, kunnes kaikki seos on käytetty.
34
Churrot
Määrä: noin 18
Valmisteluaika: 1520 minuuttia
Valmistusaika: 7-9 minuuttia per erä
Näitä churroja ei ole friteerattu vaan paistettu terveellisemmän vaihtoehdon takia.
220 ml vettä
120 g voita
½ tl vaniljauutetta
¼ tl suolaa
30 g vaaleaa Muscovadosokeria
150 g vehnäjauhoja
3 isoa munaa
1. Kiehauta vesi ja voi. Sekoita joukkoon vanilja, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja keitä
vielä 1–2 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Poista lämmöltä ja anna seoksen jäähtyä hieman.
2. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan, kunnes seos on tasaista.
3. Laita seos pursottimeen.
4. Kiinnitä churrolevyt ja esilämmitä välipalalaite.
5. Voitele jokainen syvennys kevyesti sutia käyttämällä ja pursota huolellisesti riittävä määrä seosta
alasyvennyksiin niin, että kolme neljäsosaa on täynnä. Sulje kansi ja valmista noin 7–9 minuuttia
kullanruskeiksi.
6. Poista kaikki churrot varovasti ja pyöritä hienosokerin ja jauhetun kanelin seoksessa. Jätä hetkeksi
jäähtymään ritilän päälle.
7. Toista, kunnes kaikki seos on käytetty.
Suklaakakkutikkarit (minikakut tikkujen päissä)
Määrä: noin 18
Valmisteluaika: 510 minuuttia
Valmistusaika: 3–4 minuuttia per erä
Kakkutikkarit ovat herkullisia pienen palan kokoisia kakkuja tikuissa, jotka on helppo valmistaa. Ne sopivat
erinomaisesti syntymäpäiville ja muihin juhliin.
175 g voita
175 g hienosokeria
3 isoa munaa huoneenlämpöisinä
100 g vehnäjauhoja
50 g kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1–2 tl maitoa
1. Vatkaa yhteen sokeri ja voi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan, kunnes seos on tasaista.
2. Siivilöi jauhot, kaakaojauho ja leivinjauhe. Kääntele sokeri- ja voiseokseen. Lisää maito ja sekoita
hyvin.
3. Kiinnitä tikkarikakkulevyt ja esilämmitä välipalalaite.
4. Voitele syvennykset kevyesti sutia käyttämällä ja täytä alasyvennykset huolellisesti, kunnes ne ovat
puoliksi täynnä. Sulje kansi ja valmista 3–4 minuuttia.
5. Poista valmiit kakut ja anna niiden jäähtyä ritilän päällä. Pyyhi vuoat huolellisesti talouspaperilla.
6. Toista, kunnes kaikki seos on käytetty.
35
HOITO JA HUOLTO
1. Koble fra toastjernet, og la det kjøles ned før du rengjør og lagrer det.
2. Tørk av platene og de utvendige overatene med en fuktig klut.
3. Use a paper towel with a dab of cooking oil to remove stubborn stains.
Ikke legg toastjernet i vann eller andre væsker.
Älä käytä karkeita tai hankaavia aineita tai liuottimia
Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näkyä hieman
kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
/