9
FI
NAUTI RUOANLAITOSTA UUDELLA 3OSAISELLLA
ruoanlaittoastiasarjallasi
Uudet ruoanlaittoastiasi ovat korkealaatuisia, monipuolisia,
energiatehokkaita ja helppoja käsitellä. Lue seuraavat
käyttö- ja hoito-ohjeet ennen kuin käytät tätä
tuotetta varmistaaksesi, jotta voit nauttia siitä pitkään
tulevaisuudessa.
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Puhdista uudet ruoanlaittoastiasi kuumalla vedellä,
tiskiaineella ja sienellä, rievulla tai harjalla. Kuivaa tuote
estääksesi vesitäpliä muodostumasta.
OHJEET OIKEAAN JA ENERGIATEHOKKAASEEN
KÄYTTÖÖN
Älä koskaan jätä ruoanlaittoastioitasi valvomatta
kuumennettaessa, äläkä koskaan kuumenna
ruoanlaittoastioita pitkään tyhjänä. Ylikuumentuminen
voi aiheuttaa värimuutoksia, mutta se ei vaikuta
ruoanlaittoastioiden käytettävyyteen. Äärimmäinen
ylikuumentaminen voi vaurioittaa pohjaa pysyvästi.
Lämpölevy/-vastus tulisi olla saman kokoinen tai pienempi
kuin kattilan pohja. Jotta pitäisit lämpöhäviön niin pienenä
kuin mahdollista, on suositeltavaa laittaa kansi kattilan päälle
ruoanlaiton aikana. Erittäin tehokkaan energian jakautumisen
ansiosta uusissa ruoanlaittoastioissasi ruokasi valmistuu
hyvin jopa keskilämmöllä: Asetuksen alentaminen oikea-
aikaisesti säästää energiaa ja estää ylikuumentumisen.
Täytä ruoanlaittoastiasi 70-80 % asti välttyäksesi
palovammoilta sisällön kiehuessa yli. Lisää vain suola
kiehuvaan veteen ja sekoita. Suolan lisääminen kylmään
veteen voi aiheuttaa värimuutoksia ja pinnan
pistekorroosiota.
INDUKTIOLEVYT
Ylikuumentumisen riski on erityisen suuri induktiolevyillä.
Kuumenna ruoanlaittoastiaa hitaasti keskilämmöllä ja valvo
sitä jatkuvasti. Älä käytä boost-toimintoa. Pörisevää tai
porisevaa ääntä voi esiintyä korkeampia lämpöasetuksia
käytettäessä. Tämä johtuu teknisistä syistä ja se ei ole
merkki viasta liedessä tai viallisesta ruoanlaittoastiasta.
Jos lämpölevyn/-vastuksen halkaisija ei täsmää kattilan
pohjan halkaisijan kanssa, lämpölevy ei ehkä reagoi.
KAASULEVYT
Kun ruokaa valmistetaan kaasulevyllä, varmista että
kaasuliekki ei polta ohi ruoanlaittoastian pohjan kylkiä.
Uunikintaan tai astiapyyhkeen käyttöä suositellaan
palovammojen välttämiseksi.Ruoanlaittoastian käyttö
kaasulevyllä voi aiheuttaa värjäytymistä; tämä ei vaikuta
ruoanlaittoastian toimintaan.
PUHDISTA JA HUOLLA
Anna ruoanlaittoastian viilentyä ennen puhdistusta.
Ruoanlaittoastia on yksinkertainen ja helppo puhdistaa.
Ruoanlaittoastia on konepesunkestävä, me suosittelemme
kuitenkin puhdistusta käsin lämpimällä vedellä,
pienellä määrällä tiskiainetta ja pehmeällä rievulla.
Tehopuhdistusaineet voivat vaurioittaa ruoanlaittoastiaa
ja vähentää sen tarttumattomuutta. Pinnoittamattomat
ruoanlaittoastiat voidaan puhdistaa sisältä ja pohjasta
sienen karhealla puolella, jos se on vahvasti likaantunut.
Jotta vältetään jäljet tai värjääntyminen ruostumattomassa
teräksessä, älä anna ruoantähteiden kuivua kiinni
tuotteeseen. Valkoinen tai monivärinen värjääntyminen ja
kerrostumat voidaan poistaa perinteisillä ruostumattoman
teräksen puhdistajilla, sitruunamehulla tai etikalla. Älä käytä
ruoanlaittoastiaa pitkiä aikoja happamien ruokien
säilytykseen. Happamat ruoat voivat syövyttää pintaa.
TÄRKEITÄ TURVALLISUUSTIETOJA:
Älä koskaan jätä ruoanlaittoastiaasi turvallisuussyistä
valvomatta, kun se on käytössä, ja älä koskaan jätä
lapsia valvomatta kuuman ruoanlaittoastian lähettyville.
Varmista, että kahvat eivät yllä yli uunisi reunan tai kuuman
lämpölevyn/-vastuksen ylle. Ruoanlaittoastiasi kahvat
on suunniteltu pysymään viilein, kun niitä käytetään
lämpölevyllä. Kansi ja kahvat voivat kuitenkin pitkäaikaisessa
käytössä olla siitä huolimatta kuumia. Käytä aina uunikintaita
tai astiapyyhettä, kun otat ruoanlaittoastian kuumasta
uunista.