Robert Bosch Hausgeräte GmbH 37
Kaada koneeseen kiinnitettyyn sekoittimeen
vähän vettä, johon on lisätty käsinpesuun
tarkoitettua astianpesuainetta.
Käynnistä tehosekoitin muutamaksi sekun-
niksi (nopeudella M). Kaada pesuvesi pois
ja huuhtele tehosekoitin puhtaalla vedellä.
Ruokaohjeet
Majoneesi
Huomautus: Majoneesin voi valmistaa teho-
sekoittimessa vain kokonaisista kanan-
munista (munanvalkuiainen ja -keltuainen).
Perusohje:
1 muna
1 tl sinappia
1 rkl etikkaa tai sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
200–250 ml öljyä
Ainesten pitää olla huoneenlämpöisiä
Sekoita kaikkia aineksia (paitsi öljyä)
muutama sekunti nopeudella 3.
Kytke kone maksimi teholle, kaada öljyä
hitaasti suppilon läpi ja sekoita niin
kauan, kunnes majoneesi emulgoituu.
Maksimimäärä: kaksi kertaa perusohje
Kuuma suklaajuoma
50–75 g taloussuklaata
½ l kuumaa maitoa
vispikermaa ja suklaarouhetta haluttaessa
Leikkaa taloussuklaa noin sentin
kokoisiksi paloiksi ja hienonna
tehosekoittimessa nopeudella 7.
Katkaise virta laitteesta ja lisää joukkoon
maito suppilon läpi.
Sekoita noin 30 sekuntia nopeudella 7.
Annostele kuuma suklaa laseihin
ja tarjoile haluttaessa kermavaahdon
ja suklaarouheen kanssa.
Banaanipirtelö
2–3 banaania
2–3 rkl vanilja- tai sitruunajäätelöä
2 tl vaniljasokeria
½ l maitoa
Viipaloi banaanit ja hienonna
tehosekoittimessa 5–10 sekuntia.
Kun kone on pysähtynyt, kaada kulhoon
maito ja muut ainekset ja sekoita
kuohkeaksi noin minuutin ajan.
Marjainen hedelmähyve
250 g marjoja/hedelmiä (esim.: mansikoita,
banaani, appelsiini, omena)
50–100 g sokeria
5 dl kylmää vettä
jäätelöä haluttaessa
Kuori ja paloittele hedelmät.
Lisää kaikki ainekset (paitsi jäätelö)
tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 7
noin minuutin ajan.
Tarjoile haluttaessa jäätelön kanssa.
Urheilijan sportti-cocktail
2–3 appelsiinia
1 sitruuna
½–1 rkl sokeria tai hunajaa
¼ l omenamehua
¼ l kivennäisvettä, mahd. jääpaloja
Kuori ja paloittele appelsiinit ja sitruuna.
Sekoita kaikkia aineksia (paitsi
omenamehua ja kivennäisvettä)
nopeudella 4 noin 30 sekuntia.
Lisää omenamehu ja kivennäisvesi.
Sekoita hetken aikaa, kunnes juoma
vaahtoaa.
Annostele juoma laseihin ja tarjoile
haluttaessa jääpalojen kanssa.
Marjakiisseli
400 g marjoja (kivettömiä kirsikoita,
vadelmia, herukoita, mansikoita,
karhunvatukoita)
1 dl kirsikkamehua
1 dl punaviiniä
80 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
ripaus neilikkaa (jauhettua)
ripaus kanelia (jauhettua)
8 liivatelehteä
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen noin 10 minuutiksi.
Kiehauta kaikki ainekset (paitsi liivate-
lehdet).
Purista liivatteet kuiviksi ja sulata
mikrossa, älä keitä.
Sekoita kuumia marjoja ja liivatelehtiä
nopeudella 5 noin minuutin ajan.
Annostele kiisseli kylmällä vedellä
huuhdeltuihin annostelumaljoihin
ja vie kylmään.
Ohje: Marjakiisseli maistuu kermavaahdon
tai vaniljakastikkeen kanssa.