kansi on oikein paikallaan ja kiinnitetty.
- Laita mehuastia (S) paikalleen (kuva 12).
- Työnnä pistotulppa pistorasiaan.
• Irrota osat toisistaan päinvastaisessa
järjestyksessä. Siis avaa ensin salpa, poista
kansi ja siiviläraastin ja lopuksi valkoinen
jäteastia.
Mehulingon käyttö
- Pese hedelmät ja/tai kasvikset hyvin ja leikkaa
syöttösuppiloon sopiviksi paloiksi.
- Käynnistä laite. Useimmille hedelmille sopii
nopeus 1. Kuitenkin punajuurille ja kookoksen
hedelmälihalle on syytä valita nopeus 2.
- Laita palat syöttösuppiloon ja paina kevyesti
syöttöpainimella (kuvat 13 a, b). Älä paina
liikaa, muuten tulos on huonompi ja pyörivä
siiviläraastin saattaa jopa juuttua paikalleen.
Kun mehua ei enää valu:
- Katkaise laitteen toiminta (asento O) ja odota,
kunnes siiviläraastin on täysin pysähtynyt.
- Nosta mehuastia pois (kuva 15).
- Juo mehu heti kun se on valmista.
Pidempiaikainen kosketus ilman kanssa
heikentää mehun ravintoarvoa ja makua. Jos
haluat säilyttää mehua, laita se suljetussa
astiassa heti jääkaappiin. Älä säilytä mehua yli
24 tuntia.
- Jos haluat talteen viimeisetkin mehupisarat,
laita mehuastia takaisin paikalleen ja käynnistä
mehulinko uudelleen.
Kun jäteastia on täynnä:
- Katkaise laitteen toiminta (asento O) ja odota,
kunnes siiviläraastin on täysin pysähtynyt.
- Avaa salpa ja poista kansi (kuva 14).
- Poista siiviläraastin (kuva 16).
- Irrota jäteastia rungosta kiertämällä sitä oikealle
ja nosta pois (kuva 17).
- Tyhjennä jäteastia (kuva 18).
- Puhdista siiviläraastin.
- Kokoa osat takaisin ja käynnistä uudelleen.
Kun mehuastia on täynnä:
- Katkaise virta (asento O) ja odota, kunnes
siiviläraastin on täysin pysähtynyt.
- Poista mehuastia (kuva 15) ja tyhjennä se.
• Mehuastian maksimivetoisuus on 700 ml.
Vinkkejä
• Käytä aina tuoreita vihanneksia ja kypsiä
hedelmiä, koska niistä tulee enemmän mehua.
• Erityisen suositeltavia ovat ananas, punajuuri,
omena, kurkku, porkkana, pinaatti, meloni,
tomaatti, appelsiini ja greippi.
• Runsaasti tärkkelystä sisältäviä hedelmiä, kuten
banaani, papaya, avokado, viikuna ja mango, ei
kannata käsitellä mehulingossa. Näille sopii
tehosekoitin.
• Ohuita kuoria ei tarvitse poistaa. Ainoastaan
esim. appelsiinin, ananaksen, raa'an
punajuuren paksu kuori on poistettava.
• Esim. salaatin lehdet ja varret kannattaa kiertää
nippuun ennen syöttösuppiloon työntämistä.
• Sitrushedelmistä on syytä poistaa myös kuoren
valkoinen nahka, ettei mehusta tule kitkerää.
• Omenamehu tummuu nopeasti. Muutama
pisara sitruunamehua hidastaa tummumista.
• Jätesosetta voidaan käyttää keittojen,
kastikkeiden, hillojen, jäätelön ja jälkiruokien
valmistuksessa. Keitä jätesose ja hienonna
tehosekoittimella. Tomaatin jätesosetta voi
käyttää pastaruokiin.
• Kokeile erilaisia mehuyhdistelmiä: omenaa ja
porkkanaa, ananasta ja greippiä, porkkanaa ja
punajuurta, porkkanaa ja melonia, omenaa ja
appelsiinia.
Puhdistus
Yleistä
• Älä pese laitetta tai sen osia
astianpesukoneessa.
• Runko puhdistetaan pyyhkimällä kostealla
liinalla. Älä upota runkoa veteen! Älä käytä
naarmuttavia tai alkoholia yms. sisältäviä
puhdistusaineita.
• Puhdista ruokien kanssa kostetuksissa olleet
osat heti käytön jälkeen.
Tehosekoittimen puhdistus
- Kokoa kannu (katso kohtaa Tehosekoittimen
kokoaminen). Kaada kannuun lämmintä vettä ja
hieman pesuainetta. Sulje kansi ja tulppa.
- Puhdista kannu painamalla
pikapuhdistuspainiketta muutama kerta.
- Irrota pistotulppa pistorasiasta.
- Poista kansi, tulppa, kannu ja terä ja huuhtele
ne lämpimällä vedellä.
- Jos haluat puhdistaa tehosekoittimen
perusteellisesti, irrota terä ja puhdista kaikki
osat erikseen. Ole varovainen: terän reunat ovat
hyvin terävät!
30