Braun K3000 Ohjekirja

Kategoria
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja
38
Tuotteemme on suunniteltu täyttämään
korkeimmat laadun, toimivuuden ja muotoilun
vaatimukset. Toivomme, että Sinulle on iloa ja
hyötyä uudesta Braun-laitteestasi.
Braun K 3000 on yleiskone, joka suorittaa
vaativimmatkin vaivaamis-, sekoittamis-,
vatkaamis-, hienontamis-, viipaloimis-,
raastamis- ja soseuttamistyöt kätevästi ja
nopeasti.
Lue huolellisesti kaikki käyttöohjeet ennen
kuin käytät laitetta.
Tärkeää
Terät o / s ovat erittäin
terävät.
Tartu teriin vain varresta. Käyön jälkeen
ota terä pois kulhosta ennen kulhon
tyhjentämistä.
Varmista, että käytössäsi oleva jännite
vastaa laitteen pohjaan merkittyä jännitettä.
Kytke laite ainoastaan normaaliin vaihtojän-
nitepistorasiaan.
Tätä laitetta ei ole tarkoitettu lasten käyttöön.
Tätä laitetta ei ole myöskään tarkoitettu
henkilöiden, joilla on alentunut fyysinen tai
psyykkinen tila, käytettäväksi.
Poikkeuksena, jos lapsi tai henkilö on hänen
turvallisuudestaan vastaavan henkilön
valvonnan alaisena. Suosittelemme, että
laitteen tulee olla lasten ulottumattomissa.
Lapsia pitää valvoa eikä heidän saa antaa
leikkiä laitteella..
Tämä laite on valmistettu kotitalouksien
käyttöön valmistamaan korkeintaan
myöhemmin mainittuja määriä.
Älä käytä mitään laiteen osaa mikro-
aaltouunissa.
Älä jätä laitetta toimimaan yksin ilman
valvontaa.
Braunin sähkölaitteet täyttävät vaadittavat
turvallisuusstandardit. Verkkojohdon
korjauksen tai vaihdon saa suorittaa
ainoastaan valtuutettu Braun-huoltoliike.
Virheellinen, epäpätevä korjaus voi aiheuttaa
vahinkoa käyttäjälle.
Sammuta laite ja irrota pistoke pistorasiasta
aina kun et käytä laitetta.
Perusosa (ks. sivu 4)
1
Runko
2 Verkkojohdon säilytystila
3 Ylikuormituksen merkkivalo
4 Käyttökytkin
(jatkuva käyttö/päällä: «I»,
pois päältä: «O», automaattinen pitokytkin:
«
••••
»)
5 Manuaalinen pitokytkin («
»)
6 Elektroninen nopeudensäätö
(portaaton 1 15, myös pitokytkintä
käytettäessä)
7 Taikinakoukku
8 Varsiosa
H Vatkain
h Vispilä
9 Lasta
j Syöttökaukalo
Kansi
l Taikinakulho (ruostumatonta terästä)
Ylikuormitussuoja
Jos ylikuormituksen merkkivalo 3 vilkkuu
moottori on ylikuormittunut ja sammuu pian
automaattisesti. Kun moottori on näin sam-
munut, valo 3 palaa jatkuvasti.
Kytke laite pois päältä käyttökytkimestä 4
(asento «O»). Odota noin 15 minuuttia, jotta
moottori ehtii jäähtyä. Käynnistä sitten laite
uudelleen käyttökytkimestä 4 (asento «I»). Jos
valo 3 syttyy uudestaan ja moottori ei
käynnisty, toista yllä oleva.
Tärkeää: Jos moottori on ylikuormittuessaan
sammunut automaattisesti, se voidaan
käynnistää käyttökytkimestä uudelleen vain,
jos laite kytkettiin pois päältä tästä kytkimestä
ensin (asento «O»).
Nopeudensäätö
Suosittelemme nopeuden valitsemista
portaattoman nopeudensäädön kytkimestä 6
ennen laitteen käynnistämistä. Näin nopeus on
heti oikea.
Laitteen osa Suositeltu
nopeus*
—————————————————————
Taikinakulho
Vispilä 7 ... 15
Vatkain 5 ... 15
Taikinakoukku 1 ... 7
Peruskulho
Leikkuutera 7 ... 15
- Terälevyt 1 ... 15
Tehosekoitin
7...15
* katso taulukko laitteen rungossa
Pitokytkin
Pitokytkin on käytännöllinen kun:
lisätään varovasti jauhoja esimerkiksi
kakkutaikinaan
lisätään vaahdotettuja kananmunia tai
kermavaahtoa taikinaan tai ruokaan
hienonnetaan pehmeitä tai herkkiä raaka-
aineita kuten keitettyjä kananmunia, sipulia
tai persiljaa.
Automaattinen pitokytkintoiminto käynnistyy
kun käännät käyttökytkimen 4 asentoon
«
••••
». Laite toimii tällöin sykäyksittäin
tasaisin väliajoin valitulla nopeudella.
Toiminto lakkaa kun laite kytketään pois päältä
(käyttökytkin
4 asentoon «O»).
Painettava pitokytkin «
».
Kun painat pitokytkintä 5 laite toimii valitulla
nopeudella sen ajan kun kytkintä painetaan.
Käyttokytkin on asennossa «O». Voit vaihdella
käyntiaikaa painamalla kytkintä 5 pidemmän
tai vähemmän aikaa. Kun vapautat kytkimen,
laite pysähtyy.
Varoitus! Enimmäis 15 käyttökerrat/minuutti.
Taikinakulhon ja kansien
kokoaminen ja purkaminen
Puhdista kaikki osat ennen ensimmäistä
käyttökertaa (katso kappale «Puhdistaminen»).
Turvallisuuden vuoksi kanna tai nosta laitetta
aina molemmin käsin.
Ö Aseta taikinakulho l rungon 1 päälle niin,
että kulhon ja rungon merkinnät ovat
vastakkain. Käännä kulhoa myötäpäivään
kunnes se loksahtaa paikoilleen.
Ü/á Työnnä tarvittava osa paikoilleen kulhoon
vetoakselin päälle niin pitkälle kuin se
menee.
à Aseta kansi paikoilleen niin, että kannen
ja kulhon l nuolimerkinnät ovat vastakkain.
Käännä sitten kantta myötäpäivään niin
että kannen nipukka loksahtaa paikoilleen
rungossa olevaan koloon. Kansi irrotetaan
kääntämällä sitä vastapäivään.
Syöttökaukalon
j tulee olla paikoillaan niin,
että sen korkeampi reuna on laitteen runkoon
päin. Näin aineksia on helpompi lisätä laitteen
käytön aikana.
Kaksinkertainen turvalukitus:
moottori käynnistyy vain kun sekä kulho l että
kansi on lukittu paikoilleen. Vastaavasti kansi
voidaan irrottaa vain kun laite on kytketty pois
päältä.
Kun laite on kytketty pois päältä, käännä kantta
vastapäivään ja nosta se pois. Ota käytetty
osa pois kulhosta. Kulho irrotetaan kääntämällä
sitä vastapäivään.
Puhdistaminen
Ennen puhdistamista kytke laite aina pois
päältä ja irrota pistoke pistorasiasta.
Puhdista runko 1 ainoastaan kostealla liinalla
pyyhkimällä.
Eräät raaka-aineet, kuten esimerkiksi porkkana,
voivat värjätä muoviosia.
Puhdista nämä tahrat ruokaöljyllä ennen pesua.
Taikinakoukku 7 ja varsiosa 8 tulisi puhdistaa
käsin tavallisella astianpesuaineella. Älä upota
näitä osia veteen. Kaikki muut osat voi pestä
astianpesukoneessa, korkeintaan +65 °C:ssa.
Vaikeasti puhdistettavat paikat, kuten kannen
sisäpuoli tulisi ensin puhdistaa lastalla 9 (e)
ja tarpeen mukaan harjalla.
Älä käytä teräviä esineitä puhdistamisessa.
Hoito- ja puhdistusohjeet
taikinakulholle
(ruostumatonta terästä)
Huuhtele kulho kuumassa pesuainevedessä
ennen ensimmäistä käyttöä.
Huuhtele kulho kuumassa pesuainevedessä
niin pian kuin mahdollista käytön jälkeen,
erityisesti erittäin suolapitoisen ruoan
valmistuksen jälkeen.
Pinttyneet ruoantähteet tulisi liottaa ja
poistaa pesusienellä tai harjalla (älä käytä
karhunkieltä tai muita hankaavia aineita).
Pestessäsi kulhon astianpesukoneessa
poista kulho koneesta heti pesuohjelman
loputtua, jotta jäljelle jääneet vesitipat eivät
jätä kulhoon läikkiä.
Vältä pesu- ja kalkinpoistoaineiden ylian-
nostusta.
Kuivaa kulho huolellisesti puhdistuksen
jälkeen.
A
11
11
11
11
11
Suomi
92083206_K3000_S_6-64 Seite 38 Mittwoch, 16. November 2011 8:43 08
39
Taikinan vaivaaminen
Taikinakoukku 7 on erityisesti suunniteltu
hiiva-, pasta- ja voitaikinoiden valmista-
miseen. Se ei sovellu kakkutaikinan
valmistamiseen. Valmista kakkutaikina
vatkaimella H.
Laita taikinakoukku paikoilleen taikina-
kulhoon l ja lisää vasta sitten kaikki tarvittavat
ainekset.
Hiivataikina (leipä, pulla)
Enintään 1,5 kg jauhoja ja muita aineksia:
No
peus 1 7 3 5 minuuttia
Mittaa ensin jauhot taikinakulhoon ja lisää sitten
muut ainekset kuten esimerkiksi rusinat ja
pähkinät, paitsi taikinaneste. Aseta kansi
paikoilleen ja valitse nopeus väliltä 1 7.
Käynnistä laite kääntämällä käyttökytkin
asentoon «I» (jatkuva käyttö). Lisää neste
syöttökaukalosta
j laiteen käydessä.
Enimmäismäärä 2 kg jauhoja
(1,5–2 kg jauhoja)
Nopeus 2 3
Mittaa taikinaneste, 1/3 jauhoista ja hiiva
kulhoon ja alusta noin minuutti nopeudella 7.
Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia. Lisää
loput jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia
nopeudella 3. Kaada valmis taikina kulhosta ja
anna nousta ohjeen mukaan.
Pastataikina
Jauhojen määrä: vähintään 250 g
enintään 1 kg
Nopeus 1 7 noin 3,5 minuuttia
Mittaa jauhot ja muut ainekset paitsi vesi
taikinakulhoon. Kaada vesi syöttökaukalon j
kautta. Kun taikina on muodostunut palloksi,
älä lisää vettä, sillä se ei enää sekoitu taikinaan
tasaisesti.
Voitaikina
Jauhojen määrä: vähintään 250 g
enintään 750 g
Nopeus 5 7 noin 2,5 minuuttia
Mittaa jauhot taikinakulhoon ja lisää sitten
kaikki muut ainekset. Hyvän lopputuloksen
varmistamiseksi voi ei saa olla lämmintä ja
pehmeää. Taikina on valmis kun se on
muodostunut palloksi ja sitä on vaivattu vähän
aikaa sen jälkeen. Valmistusaika (noin 2,5
minuuttia) riippuu valmistettavasta määrästä.
Jos taikinaa vaivataan liian kauan siitä tulee liian
pehmeää.
Sekoittaminen, vatkaaminen ja
vaahdottaminen
Käytä vatkainta H kakkutaikinoiden sekoit-
tamiseen, voin vaahdottamiseen ja esimer-
kiksi perunamuusin valmistamiseen. Aseta
vatkain paikoilleen ja lisää kulhoon vasta sitten
kaikki ainekset.
Enimmäismäärä: 1 kg jauhoja (tai vähemmän
jos muita aineksia on paljon).
Nopeus: 5 15
Kiinnitä vatkain varsiosaan ja työnnä varsiosa
paikoilleen vetoakselin päälle taikinakulhoon
(C). Lukitse kansi paikoilleen (D).
Vinkkejä:
Jos ohjeeseen kuuluu voita, se ei saisi olla liian
kovaa tai liian pehmeää.
Kun valmistat perunamuusia, käytä kuumia
aineksia ja lämmitä taikinakulho etukäteen
kuumalla vedellä. Muusaa kuoritut, keitetyt
perunat (nopeus 5 7, noin 1 minuutti). Kaada
sitten kuuma maito syöttökaukalon
j kautta ja
vatkaa nopeasti (nopeus 11 14).
Käytä vispilää h kerman tai kananmunien
vaahdottamiseen tai sokerikakkutaikinan
valmistamiseen. Aseta vispilä paikoilleen ja
lisää kulhoon vasta sitten tarvittavat ainekset.
Älä käytä vispilää muiden kuin sokerikak-
kutaikinoiden valmistamiseen.
Enimmäismäärä:
Nopeus
Kerma – 700 ml 9 11
Munanvalkuaiset – 8 (noin 240 ml) 15
Sokerikakkutaikina – 7 kananmunaa 15
Kiinnitä vispilä varsiosaan ja työnnä varsiosa
paikoilleen vetoakselin päälle taikinakulhoon
(C). Lukitse kansi paikoilleen (D).
Peruskulho (läpinäkyvä kulho)
(ks. sivu 5)
Käytä peruskulhoa yhdessä leikkuuterän o
kanssa sekoittamiseen, hienontamiseen ja
paloittelemiseen tai terälevyjen q kanssa
viipaloimiseen, suikaloimiseen ja raastamiseen.
m Kansi syöttöaukolla ja syöttöpainin
n Leikkuuterän suojus
o Leikkuuterä
p Peruskulho
q Terälevyt
Ö Ranskanperunaterä
Ü Julienne-terä
á Kaksipuolinen viipalointiterä
à Kaksipuolinen raastinterä
â Soseutusterä
ä Terälevyn pidin
(Huom: Kaikki osat, joita käytetään peruskulhon
harmaalla vetoakselilla ovat harmaita.)
Enimmäismäärä:
2 l nestettä (pirtelöissä 1,5 l).
Pienet määrät on hyvä tehdä tehosekoittimessa
t terän s kanssa.
Leikkuuterä o
Varoitus! Leikkuuterä on erittäin terävä.
Leikkuuterää voidaan käyttää sekoittamiseen,
hienontamiseen ja pilkkomiseen sekä myös
taikinan vaivaamiseen (esim. hiivataikina
jossa enintään 1 kg jauhoja ja muita aineksia,
nopeus 1 7, noin 3 minuuttia).
Leikkuuterän suojus n
Ennen leikkuuterän käyttöä poista sen
muovinen suojus painamalla terää suojuksineen
pöytää vasten kunnes suojus irtoaa (A).
Terälevyn voi asettaa paikoilleen peruskulhoon
p ainoastaan ilman suojusta (B).
Käytön jälkeen laita suojus takaisin paikoilleen
terän päälle. Laske terä pöydälle ja laita suojus
terän päälle niin, että siinä oleva merkki on terän
korkeimman kohdan päällä. Pidä suojuksesta
kiinni toisella kädellä ja vedä toisella kädellä
leikkuuterän varresta ylöspäin niin, että terä
kiinnittyy suojukseen (C).
Varoitus! Terälevy on erittäin terävä –
pidä
siitä kiinni ainoastaan muovisesta varresta.
Lisää ainekset kulhoon vasta asetettuasi terän
paikoilleen. Nesteet voidaan lisätä syöttöau-
kosta laitteen käydessä. Käytön jälkeen poista
kulhosta aina ensin terä ja tyhjennä vasta sitten
kulhon sisältö.
Keittojen, pirtelöiden tms. sekoittaminen
ja soseuttaminen
Nopeus 7 15, noin 30 sekuntia
Valmistaessasi enimmäismäärän 2 l käytä
nopeutta 8 (välttääksesi yliläikkymisen).
Pirtelöt (enimmäismäärä 1,5 l): Paloittele
hedelmät kulhoon ja sekoita nopeudella 15,
lisää sitten neste nopeudella 7 ja sekoita
(huomaa että maito läikkyy sekoitettaessa ja
vaahtoutuessaan helposti yli, käytä niin ollen
vastaavasti pienempiä määriä).
Pilkkominen, hienontaminen
Nopeus 1 15
(kts. taulukko, sivu 41)
Terälevyt
q
Aseta tarvitsemasi terä terälevyn pitimeen ä
ja käännä levyä vastapäivään nuolen suuntaan
(D) kunnes se napsahtaa paikoilleen.
Levy irrotetaan kääntämällä myötäpäivään.
Paina terälevyn pidin vetoakselin päälle perus-
kulhoon niin alas kuin se menee (E). Lukitse
sitten kansi paikoilleen (F).
Käytä terälevyjä aina jatkuvan käytön toimin-
nolla (käyttökytkimen asento «I»), älä pitokyt-
kimellä.
Pehmeitä tai mehukkaita aineksia käsitellessäsi
saavutat parhaan lopputuloksen alhaisia
nopeuksia käyttäen. Kovat ainekset vaativat
suurempia nopeuksia.
Kun lisäät aineksia syöttöaukosta (G) käytä
aina syöttöpaininta. Älä koskaan laita kättäsi
syöttöaukkoon laitteen käydessä.
Terälevyt Ö, Ü, á:
Tasaisimman tuloksen aikaansaamiseksi lisää
käsiteltävät ainekset syöttöaukosta laitteen
ollessa pois päältä.
Terälevyt à, â:
Voit lisätä ainekset syöttöaukosta laitteen
käydessä.
Ranskanperunaterä
Ö
Nopeus 1 7
Varoitus! Tämä terä on erittäin terävä.
Varmista, että tekstipuoli on ylöspäin eli itseäsi
kohden. Parhaimman tuloksen aikaansaami-
seksi työnnä syöttöaukosta 4 5 perunaa
kerralla.
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista: raaka
peruna, juuriselleri.
Julienne-terä Ü
Nopeus 1 7
Varoitus! Tämä terä on erittäin terävä.
Varmista, että tekstipuoli on ylöspäin eli itseäsi
kohden. Terä leikkaa vihanneksia ohuiksi
suikaleiksi. Jos työnnät vihannekset syöttö-
aukkoon pystysuunnassa, suikaleista tulee
lyhyempiä. Jos työnnät ne vaakasuunnassa
tai vinosti, suikaleista tulee pitempiä.
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
kurkku, porkkanat, punajuuri, retiisi, juuriselleri,
kyssäkaali, raaka peruna.
B
92083206_K3000_S_6-64 Seite 39 Mittwoch, 16. November 2011 8:43 08
40
Kaksipuolinen viipalointiterä
á
Nopeus 2 7
Varoitus! Tämä terä on erittäin terävä.
Terä on kaksipuolinen (paksu/ohut viipale).
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista (paksu
viipale): kurkku, kyssäkaali, raaka peruna, sipuli,
purjo, salami, banaani, tomaatti, sienet, retiisi,
salaatti (tiukasti rullattuna), varsiselleri.
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista (ohut
viipale): kurkku, kaali, raaka peruna, porkkana,
sipuli, salami, retiisi.
Kaksipuolinen raastinterä
à
Nopeus 1 15
Terä on kaksipuolinen (karkea/hieno raaste).
Pehmeät ainekset (esim. kurkku) tulisi
hienontaa nopeuksilla 1 7, koviin aineksiin
voidaan käyttää nopeuksia aina 15 asti.
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista (karkea):
kurkku, kyssäkaali, punajuuri, porkkana, raaka
peruna, omena, kaali.
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista (hieno):
juusto (pehmeä, puolikova), kurkku, porkkana,
raaka peruna, omena.
Soseutusterä
â
Nopeus 7 15
Varmista, että tekstipuoli on ylöspäin eli itseäsi
kohden.
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista.
Raaka peruna (esim. perunapannukakkuihin),
piparjuuri, parmesaanijuusto (kova).
Tehosekoitin (ks. sivu 5)
Käytä tehosekoitinta t pienten määrien
soseuttamiseen ja hienontamiseen.
r Kansi
s Terä
t Tehosekoitin
Ö Ruuvikiinnike
Ü Muovirengas
á Kulho
à Tiiviste
â Pohja ja vetoakseli
Enimmäismäärä: 1 l nestettä
(pirtelöihin 750 ml).
Suuremmat määrät on suositeltavaa valmistaa
peruskulhossa
p leikkuuterällä o.
Tärkeää: Teholeikkurin enimmäiskäyttöaika on
1 minuutti. Nestemäisiä seoksia voi kuitenkin
sekoittaa kauemmin.
Varoitus! Terä s on erittäin terävä – pidä siitä
kiinni vain muovisesta varresta.
Aseta aina ensin terä kulhoon ja lisää vasta
sitten käsiteltävät raaka-aineet (kts. taulukko,
sivu 41). Moottorin käydessä nesteitä voi lisätä
ainoastaan kannen aukon kautta. Käytön
jälkeen poista aina ensin terä kulhosta ja
tyhjennä kulhon sisältö vasta sitten.
Keittojen, pirtelöiden, vauvanruokien
jne. soseuttaminen
Nopeus 1 15, noin 1 minuutti
Paloittele pirtelöihin käyttämäsi hedelmät
ja soseuta ne ennen nesteen lisäämistä.
Enimmäismäärä on 750 ml, muuten seos
saattaa läikkyä yli.
Kulho sopii myös kuumien aineiden käsittelyyn.
Vauvanruoka pysyy lämpimämpänä, jos
lämmität kulhon ensin kuumalla vedellä.
Hienontaminen
Nopeus 1 15, automaattinen pitokytkin
Voit hienontaa tehosekoittimessa persiljaa,
valkosipulia, sipulia, pähkinöitä, lihaa tai
esimerkiksi kovia sämpylöitä korppujauhoiksi.
Älä hienonna suklaata, parmesaanijuustoa,
jäätä, kovia mausteita tai kahvipapuja.
Purkaminen ja kokoaminen
Kansi r
Irrota tiiviste kannen sisäpuolelta puhdistusta
varten. Paina puhdas ja kuiva tiiviste paikoilleen
niin, että kannen muoviset pidikkeet asettuvat
tiivisteen uraan (H).
Terä
s
Varoitus! Terä on erittäin terävä.
Irrota terä kulhosta pitämällä kiinni sen muovi-
sesta varresta. Paina peukalolla vetoakselin
päätä ja nosta terä pois (I). Terä asetetaan
takaisin painamalla se vetoakselin päälle
kunnes se napsahtaa paikoilleen.
Kulho t
Irrota terä kuten edellä kerrottiin. Purkaaksesi
kulhon (J) käännä se ensin ylösalaisin. Ota
sitten kiinni kulhon sisällä vetoakselista.
Avaa pohjan kiinnitys kääntämällä vastapäivään
syöttöpaininta apuna käyttäen. Irrota ruuvi-
kiinnike (a), muovirengas (b) ja kulho (c) yksi
toisensa jälkeen niin, että lopuksi pitelet
ainoastaan vetoakselia pohjan (e) ja tiivisteen
(d) kanssa.
Kulho kootaan päinvastaisessa järjestyk-
sessä (K):
Pidä kiinni vetoakselista ja aseta tiiviste
paikoilleen pohjan alempaan reunaan.
Käännä kulho ylösalaisin ja aseta vetoakseli
tiivisteineen kulhon pohjan aukkoon. Varmista,
että tiiviste pysyy paikoillaan.
Aseta muovirengas (b) paikoilleen kulhon
pohjaan siten, että renkaassa oleva uloke
asettuu kulhon kahvan kohdalla olevaan
koloon.
Kiinnitä kaikki osat kääntämällä ruuvikiinnikettä
(a) myötäpäivään syöttöpainiketta apuna
käyttäen.
Muutosoikeus pidätetään.
Kun laite on tullut elinkaarensa päähän,
säästä ympäristöä äläkä hävitä sitä
kotitalousjätteiden mukana. Hävitä tuote
viemällä se Braun-huoltoliikkeeseen tai
asianmukaiseen keräyspisteeseen.
Takuu
Tälle tuotteelle myönnämme 2 vuoden takuun
ostopäivästä lukien Suomessa voimassa
olevien alan takuuehtojen TE90 mukaan.
Takuuaikana korvataan veloituksetta kaikki
viat, jotka aiheutuvat materiaaliviasta tai
valmistusvirheestä. Korvaus tapahtuu
harkintamme mukaan korjaamalla, vaihtamalla
viallinen osa tai vaihtamalla koko laite uuteen.
Takuu on voimassa kaikkialla maailmassa sillä
edellytyksellä, että laitetta myydään ko. maassa
Braunin tai virallisen maahantuojan toimesta.
Takuun piiriin eivät kuulu seuraavat viat:
viat, jotka johtuvat virheellisestä käytöstä,
normaalista kulumisesta tai viat, jolla on
vähäinen merkitys laitteen arvoon tai
toimintaan. Takuun voimassaolo lakkaa, jos
laitetta korjataan muualla kuin valtuutetussa
Braun-huoltoliikkeessä tai jos laitteessa
käytetään muita kuin alkuperäisiä varaosia.
Yksilöity ostokuitti riittää takuun voimassaolon
osoittamiseksi: www.service.braun.com.
Lisätietoa takuuseen liittyvistä asioista saa
asiakaspalvelukeskuksestamme numerosta
020-377 877.
C
92083206_K3000_S_6-64 Seite 40 Mittwoch, 16. November 2011 8:43 08
41
Esimerkkejä leikkuuterän o käytöstä (peruskulho )
Valmistusajat ovat ohjeellisia. Todellinen aika riippuu raaka-aineen rakenteesta, määrästä ja halutusta hienousasteesta. Käyttökerrat (x) viittaavat
automaattiseen pitokytkimeen automaattinen pitokytkin.
Esimerkkejä tehosekoittimen käytöstä
Valmistusajat ovat ohjeellisia. Todellinen aika riippuu raaka-aineen rakenteesta, määrästä ja halutusta hienousasteesta.
Käyttökerrat (x) viittaavat automaattiseen pitokytkimeen automaattinen pitokytkin.
Raaka-aine Enimmäis-
määrä
Esivalmistelu/
valmistus
Nopeus Käyttökytkimen
asento
Aika/
käyttökerrat
Sipulit 750 g neljänneksinä 15
••••
15 x
Porkkanat 1000 g paloina 15 I 20 sek.
Kuivat sämpylät (korppujauhoiksi) 6 neljänneksinä 15 I 45 60 sek.
Kananmunat (kovaksikeitetyt) 10 kokonaisina 7 – 9
••••
10 12 x
Omenat 750 g neljänneksinä 7 – 9 I 10 15 sek.
Liha (laiha) 750 g 3 cm:n kuutioina 15 I 45 sek.
Persilja 200 g
(4 nippua)
poista varret 15 I 30 sek.
Pähkinät, mantelit 1000 g kokonaisina 15 I 45 60 sek.
Juusto (kova, puolikova) 500 g 3 cm:n kuutioina 15 I 60 sek.
Juusto (pehmeä) 500 g 3 cm:n kuutioina 15 I 30 sek.
Suklaa 400 g paloina 15 I 30 45 sek.
Juomat 1,5 l Hienonna hedelmät
ensin, lisää
neste ja sekoita
15
8
8
I 60 sek.
Majoneesi (kananmunat, öljy,
etikka, mausteet, sinappi)
1,5 l Huoneenlämpöisinä,
lisää öljy nauhana
15 I 75 90 sek.
Esimerkkiohje:
Kuivattuja hedelmiä vaniljahunajassa (ohukaisten täytteeksi tai levitteeksi)
(käytä sekoitinkulhoa, nopeus: 15)
Jäähdytä jääkaapissa 1000 g juoksevaa hunajaa ja hienonnettuja kuivattuja hedelmiä (500 g kuivattuja luumuja,
500 g kuivattuja viikunoita). Laita hunaja ja kuivatut hedelmät sekoitinkulhoon ja hienonna 15 sekuntia. Lisää sen
jälkeen 400 ml vettä ja 3 tippaa vanilja-aromia. Jatka hienontamista vielä 3 sekuntia.
Raaka-aine Enimmäis-
määrä
Esivalmistelu/
valmistus
Nopeus Käyttökytkimen
asento
Aika/
käyttökerrat
Sekoittaminen, soseuttaminen
Vauvanruoka 1 l
(150 g
+ neste)
Esilämmitä kulho 9 15 I 15 25 sek.
Majoneesi 1 l Sekoita kananmuna, mausteet, sinappi ja etikka.
Lisää öljy kannen aukosta.
15
15
••••
I
3–4 x
60 90 sek.
Tartar 1 l Sekoita kananmuna, mausteet, sinappi ja etikka.
Lisää öljy kannen aukosta.
Lisää keitetty kananmuna neljänneksinä ja kurkku.
15
15
9
••••
I
••••
3–4 x
60 – 90 sek.
4 – 6 x
Juomat 750 ml Paloittele hedelmät.
Lisää maito ja soseuta.
15
15
••••
I
4 – 6 x
15 sek.
Hienontaminen
Persilja 50 g
(1 nippu)
poista varret 15 I 10 15 sek.
Sipulit 100 g
(1 1/2 kpl)
neljänneksinä 15
••••
10 12 x
Pähkinät, mantelit 200 g
(vähintään 50 g)
kokonaisina 7 9 I 30 sek.
Kuivat sämpylät
(korppujauhoiksi)
2 neljänneksinä 15 I 30 sek.
Liha (laiha) 200 g kuutioina 15 I 20 30 sek.
B
C
92083206_K3000_S_6-64 Seite 41 Mittwoch, 16. November 2011 8:43 08
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61

Braun K3000 Ohjekirja

Kategoria
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja