leikkurin käyttäminen
Veitsiteräyksikkö koostuu kahdesta
osasta: ylemmästä ja alemmasta
terästä.
Saat karkeampaa silppua
käyttämällä pelkkää alempaa terää.
Saat hienompaa silppua tai sosetta
käyttämällä molempia teriä yhdessä.
Tällöin leikkuri tuottaa valmiin
tuloksen nopeamin. Voit käyttää
molempia teriä kiinnittämällä
ylemmän terän alempaan terään ja
kääntämällä vastapäivään, jotta terät
lukkiutuvat paikalleen .
Leikkuuterät ovat erittäin teräviä,
joten toimi varovasti.
Huomautus: Ylempi terä voi irrota
alemmasta terästä, kun ruoka on
käsitelty valmiiksi. Tämä on
normaalia, sillä terät kiinnittyvät
toisiinsa löysästi, jotta ne voidaan
irrottaa helpommin käytön jälkeen.
1 Laita alusta kulhon alle. (Tämä estää
kulhoa liikkumasta työtasolla.)
2 Aseta laite puhtaalle tasaiselle
alustalle.
3 Kiinnitä haluamasi veitsiterä kulhon
nastaan .
4 Paloittele ruoka ja aseta palaset
kulhoon. Suuret palat on leikattava
pienemmiksi noin 1–2 cm:n
palasiksi.
5 Aseta kansi paikalleen. Lukitse
paikalleen kääntämällä vastapäivään
.
6 Kiinnitä moottoriosa kanteen.
7 Työnnä pistoke pistorasiaan. Valitse
haluamasi nopeus painamalla
nopeudenvalitsinta alaspäin. Kun
moottoriosa on käynnissä, pidä
tiukasti kiinni kannesta ja kulhosta.
Voit valita nopeuden 1 painamalla
nopeudenvalitsinta kevyesti.
Voit valita nopeuden 2 painamalla
nopeudenvalitsinta voimakkaasti.
Voit myös painella nopeudenvalitsinta
lyhyesti. Tällöin laite toimii
sykäyksittäin. Tällöin ruokaa ei
käsitellä liikaa.
8 Käytä leikkuria, kunnes haluttu tulos
on saavutettu.
9 Katkaise virta ja irrota pistoke
pistorasiasta käytön jälkeen.
10 Pura laite tekemällä edellä kuvatut
toimet päinvastaisessa
järjestyksessä.
tärkeää
Jos teet ruokaa vauvoille tai pienille
lapsille, tarkista aina ennen
syöttämistä, että aineosat on
hienonnettu perusteellisesti.
Älä käytä leikkuria yhtäjaksoisesti
pidempään kuin 10 sekuntia. Anna
sen jäähtyä 1 minuutin ajan kunkin
10 sekunnin toimintajakson välillä.
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
tyhjä.
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
täynnä nestettä.
Anna kuuman ruoan jäähtyä ennen
käsittelemistä.
vihjeitä
Jos leikkurin toiminta muuttuu
työlääksi, poista osa seoksesta ja
käsittele se useassa erässä. Muutoin
moottori voi rasittua.
Muista, että kovien ruoka-aineiden,
kuten kahvinpapujen, mausteiden,
suklaan tai jään, käsitteleminen
kuluttaa teriä nopeammin.
Varo käsittelemästä joitakin ainesosia
liikaa. Pysäytä säännöllisin väliajoin ja
tarkista koostumus.
Tietyt mausteet, kuten neilikka, tilli ja
kuminansiemenet, voivat vaurioittaa
leikkurin muoviosia.
Lopputuloksesta tulee tasainen, kun
pysäytät laitteen ja kaavit kulhon
seinämille jääneet aineosat kulhoon
muovilastalla.
Saat parhaat tulokset käsittelemällä
kerrallaan vain pieniä määriä.
Leikkaa suuret palat 1–2 cm:n
palasiksi. Jos palasia on paljon tai ne
ovat kookkaita, lopputuloksesta voi
tulla epätasainen.
63