CH580

Kenwood CH580 Omistajan opas

  • Olen lukenut CH580 CH58 ruokahakkurin käyttöohjeet, ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi laitteesta. Asiakirjassa kerrotaan muun muassa laitteen turvallisuudesta, käytöstä, puhdistuksesta ja huollosta. Lisäksi siinä on reseptejä.
  • Miten puhdistan laitteen?
    Voinko pilkkoa kovia aineksia, kuten jäätä tai kahvipapuja?
    Miten käytän mayonaisedrypperiä?
68
turvallisuus
l
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä ne
myöhempää tarvetta varten.
l
Poista pakkauksen osat ja mahdolliset
tarrat.
l
Jos virtajohto tai pistoke on vaurioitunut,
sen saa vaihtaa ainoastaan Kenwood tai
Kenwoodin valtuutettu huoltoedustaja
vaarojen välttämiseksi.
l
Terät ovat teräviä. Käsittele niitä varovasti.
Kun käsittelet tai puhdistat, tartu
aina yläosan kohtaan f, joka on
kaukana leikkuuterästä.
l
Katkaise virta ja irrota pistoke pistorasiasta.
ennen osien kiinnittämistä tai irrottamista
käytön jälkeen
ennen puhdistamista.
l
Ennen kulhon irrottamista moottoriosasta
odota, että terät pysähtyvät kokonaan.
l
Poista terä(t) aina ennen kulhon
tyhjentämistä tai aineosien lisäämistä
siihen.
l
Älä käytä vaurioitunutta laitetta. Toimita se
tarkistettavaksi tai korjattavaksi. Lisätietoja
on huolto ja asiakaspalvelu -kohdassa.
l
Älä koskaan anna moottoriosan,
virtajohdon tai pistokkeen kastua.
l
Älä anna virtajohdon roikkua pöydän tai
tason reunalta tai koskettaa kuumia pintoja.
l
Älä jätä laitetta päälle ilman valvontaa.
l
Leikkurin väärinkäyttö voi aiheuttaa
loukkaantumisen.
l
Älä käytä lisälaitteita, joita valmistaja ei ole
hyväksynyt.
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki, jotta näet kuvitukset
Suomi
69
l
Lapsia tulee pitää silmällä sen
varmistamiseksi, että he eivät leiki laitteella.
l
Fyysisesti, sensorisesti tai henkisesti
rajoittuneet tai kokemattomat henkilöt
voivat käyttää laitteita, jos heidät on
koulutettu käyttämään niitä turvallisesti ja
he ymmärtävät käyttämisen aiheuttamat
vaarat.
l
Tätä laitetta ei saa antaa lasten käyttöön.
Pidä laite ja sen virtajohto poissa lasten
ulottuvilta.
l
Käytä laitetta ainoastaan sille tarkoitettuun
kotitalouskäytöön. Kenwood-yhtiö ei ole
korvausvelvollinen, jos laitetta on käytetty
väärin tai näitä ohjeita ei ole noudatettu.
ennen liittämistä
verkkovirtaan
l
Varmista, että koneen pohjassa
esitetty jännite vastaa käytettävän
verkkovirran jännitettä.
l
Tämä laite täyttää EU-asetuksen
1935/2004 elintarvikkeiden
kanssa kosketuksiin joutuvista
materiaaleista ja tarvikkeista.
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
l
Poista kaikki pakkausmateriaali,
tarrat ja terän muovisuojukset.
Terät ovat erittäin teräviä,
joten toimi varovasti. Nämä
suojukset on heitettävä pois, sillä
niiden tehtävä on vain suojata
terää valmistuksen ja kuljetuksen
ajan.
l
Pese osat. Lisätietoja on
Puhdistaminen-osassa.
selite
a nopeudenvalitsin
b moottoriosa
c johdon kiinnike
d kansi
e ylempi veitsiterä
f tarttumakohta
g alempi veitsiterä
h kulho
i tukitappi
j kulhon alusta
k majoneesityöväline (jos toimitettu)
leikkurin käyttäminen
Veitsiteräyksikkö koostuu kahdesta
osasta: ylemmästä ja alemmasta
terästä.
l
Saat karkeampaa silppua
käyttämällä pelkkää alempaa terää.
l
Saat hienompaa silppua tai
sosetta käyttämällä molempia
teriä yhdessä. Tällöin leikkuri
tuottaa valmiin tuloksen nopeamin.
Voit käyttää molempia teriä
kiinnittämällä ylemmän terän
alempaan terään ja kääntämällä
vastapäivään, jotta terät lukkiutuvat
paikalleen 1. Leikkuuterät
ovat erittäin teräviä, joten toimi
varovasti.
70
Huomautus: Ylempi terä voi irrota
alemmasta terästä, kun ruoka
on käsitelty valmiiksi. Tämä on
normaalia, sillä terät kiinnittyvät
toisiinsa löysästi, jotta ne voidaan
irrottaa helpommin käytön jälkeen.
1 Laita alusta kulhon alle. (Tämä
estää kulhoa liikkumasta
työtasolla.)
2 Aseta laite puhtaalle tasaiselle
alustalle.
3 Kiinnitä haluamasi veitsiterä kulhon
nastaan 2.
4 Paloittele ruoka ja aseta palaset
kulhoon. Suuret palat on leikattava
pienemmiksi noin 1–2 cm:n
palasiksi.
5 Aseta kansi paikalleen.
Lukitse paikalleen kääntämällä
vastapäivään 3.
6 Kiinnitä moottoriosa kanteen.
7 Työnnä pistoke pistorasiaan.
Valitse haluamasi nopeus
painamalla nopeudenvalitsinta
alaspäin. Kun moottoriosa on
käynnissä, pidä tiukasti kiinni
kannesta ja kulhosta.
l
Voit valita nopeuden 1 painamalla
nopeudenvalitsinta kevyesti.
l
Voit valita nopeuden 2 painamalla
nopeudenvalitsinta voimakkaasti.
l
Voit myös painella
nopeudenvalitsinta lyhyesti. Tällöin
laite toimii sykäyksittäin. Tällöin
ruokaa ei käsitellä liikaa.
8 Käytä leikkuria, kunnes haluttu
tulos on saavutettu.
9 Katkaise virta ja irrota pistoke
pistorasiasta käytön jälkeen.
10 Pura laite tekemällä edellä
kuvatut toimet päinvastaisessa
järjestyksessä.
tärkeää
l
Jos teet ruokaa vauvoille tai
pienille lapsille, tarkista aina ennen
syöttämistä, että ainesosat on
hienonnettu perusteellisesti.
l
Älä käytä leikkuria yhtäjaksoisesti
pidempään kuin 10 sekuntia. Anna
sen jäähtyä 1 minuutin ajan kunkin
10 sekunnin toimintajakson välillä.
l
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
tyhjä.
l
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
täynnä nestettä.
l
Anna kuuman ruoan jäähtyä ennen
käsittelemistä.
vihjeitä
l
Jos leikkurin toiminta muuttuu
työlääksi, poista osa seoksesta
ja käsittele se useassa erässä.
Muutoin moottori voi rasittua.
l
Muista, että kovien ruoka-aineiden,
kuten kahvinpapujen, mausteiden,
suklaan tai jään, käsitteleminen
kuluttaa teriä nopeammin.
l
Varo käsittelemästä joitakin
ainesosia liikaa. Pysäytä
säännöllisin väliajoin ja tarkista
koostumus.
l
Tietyt mausteet, kuten neilikka,
tilli ja kuminansiemenet, voivat
vaurioittaa leikkurin muoviosia.
l
Lopputuloksesta tulee tasainen,
kun pysäytät laitteen ja kaavit
kulhon seinämille jääneet aineosat
kulhoon muovilastalla.
l
Saat parhaat tulokset käsittelemällä
kerrallaan vain pieniä määriä.
l
Leikkaa suuret palat 1–2 cm:n
palasiksi. Jos palasia on paljon tai
ne ovat kookkaita, lopputuloksesta
voi tulla epätasainen.
l
Varmista ennen esimerkiksi
pähkinöiden, yrttien tai kuivien
leivänpalojen hienontamista, että
terä, kulho ja kansi ovat täysin
kuivat.
majoneesityövälineen
käyttäminen
(jos sisältyy toimitukseen)
Majoneesityövälineen
kokoamisesta ja käyttämisestä on
lisätietoja majoneesiohjeessa.
71
hoitaminen ja
puhdistaminen
l
Ennen puhdistamista katkaise
laitteesta virta ja irrota pistoke
pistorasiasta.
l
Terät ovat hyvin teräviä.
Käsittele niitä varovasti.
l
Tietyt ruoka-aineet voivat värjätä
muovia. Tämä on täysin normaalia.
Se ei vaurioita muovia eikä vaikuta
ruoan makuun. Voit poistaa
värjäytymän hankaamalla sitä
kasviöljyyn kastetulla kankaalla.
moottoriosa
l
Pyyhi kostealla kankaalla ja kuivaa.
l
Älä upota moottoriosaa veteen.
l
Kääri ylimääräinen virtajohto
moottoriosan ympärille ja kiinnitä
johto kiinnikkeeseen c.
kansi/kulho/kulhon alusta/
terä
Irrota ylempi veitsiterä alemmasta
veitsiterästä ennen puhdistamista.
Terät ovat erittäin teräviä,
joten toimi varovasti.
l
Pese käsin ja kuivaa.
l
Ne voidaan pestä myös
astianpesukoneen ylätasolla.
l
Niitä ei saa steriloida höyryllä.
Käytä sterilointiliuosta sen
valmistajan ohjeiden mukaisesti.
käsittelyopas
Laitetta saa käyttää yhtäjaksoisesti korkeintaan alla kuvatun ajan verran ilman
taukoa. Jos sitä käytetään yhtäjaksoisesti pidempään, se saattaa vaurioitua.
ruoka-aine enimmäis- valmistelut pisin aika /
kapasiteetti suurin nopeus
Liha 150 g Poista luut, rasva ja rustot. 5–10 sek/suuri
Leikkaa 1–2 cm:n kuutioiksi.
Yrtit, esim. persilja 30 g Poista varret. Yrttien silppuaminen 10 sek/
onnistuu parhaiten, kun ne ovat hidas tai suuri
puhtaita ja kuivia.
Pähkinät, esim. 100 g Poista kuoret ja hienonna. 10 sek/suuri
mantelit tai hassel-, (Huomaa: lopputulos ei ole
saksan- tai mantelijauhetta.)
pekaanipähkinät
Juusto, esim, gruyere 100 g Leikkaa 1–2 cm:n kuutioiksi. 10 sek/suuri
Leipä 40 g Poista kuoret ja leikkaa 10 sek/hidas
1–2 cm:n kuutioiksi.
Keksit 100 g Paloittele. Sykäyksittäin,
hidas tai suuri
Kovaksi keitetyt 3 Puolita tai leikkaa neljään 5 sek/suuri
kananmunat osaan koon mukaan.
Sipulit tai salottisipulit 150 g Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi. Sykäyksittäin,
hidas
Valkosipuli 150 g Käytä kokonaisia kuorittuja kynsiä. 5–10 sek/hidas
Pehmeät hedelmät 130 g Poista varret. 5–10 sek/hidas
ja marjat
Kuivatut hedelmät, 110 g Leikkaa 1–2 cm:n kuutioiksi. 5–10 sek/suuri
esim. aprikoosit
ja luumut
Inkiväärijuuri 75 g Kuori ja leikkaa pieniksi noin 5–10 sek/suuri
1 cm:n paloiksi.
72
huolto ja asiakaspalvelu
l
Jos laitteen käyttämisen
aikana ilmenee ongelmia,
siirry osoitteeseen
www.kenwoodworld.com ennen
avun pyytämistä.
l
Tuotteesi takuu koostuu sen
varsinaisesta takuusta ja ostomaan
kuluttajansuojasta.
l
Jos Kenwood-tuotteesi vikaantuu
tai siihen tulee toimintahäiriö,
toimita tai lähetä se valtuutettuun
KENWOOD-huoltokorjamoon.
Löydät lähimmän valtuutetun
KENWOOD-huoltokorjaamon
tiedot osoitteesta visit
www.kenwoodworld.com tai
maakohtaisesta sivustosta.
l
Valmistettu Kiinassa.
TÄRKEITÄ TIETOJA
TUOTTEEN HÄVITTÄMISEKSI
OIKEIN SÄHKÖ- JA
ELEKTRONIIKKALAITEROMUSTA
ANNETUN ASETUKSEN
MUKAISESTI (WEEE)
Tuotetta ei saa hävittää yhdessä
tavallisten kotitalousjätteiden kanssa
sen lopullisen käytöstä poiston
yhteydessä.
Vie se paikallisten viranomaisten
hyväksymään kierrätyskeskukseen tai
anna se jälleenmyyjän hävitettäväksi,
mikäli kyseinen palvelu kuuluu
jälleenmyyjän toimialaan. Suojelet
luontoa ja vältyt virheellisen tai
väärän romutuksen aiheuttamilta
terveysriskeiltä, mikäli hävität
kodinkoneen erillään muista jätteistä.
Näin myös kodinkoneen sisältämät
kierrätettävät materiaalit voidaan
kerätä talteen, jolloin säästät energiaa
ja luonnonvaroja.
Tuotteessa on ristillä peitetty
roskasäiliön merkki, jonka
tarkoituksena on muistuttaa että
kodinkoneet on hävitettävä erikseen
muista kotitalousjätteistä.
Valmistusohjeita
Näitä valmistusohjeita käytettäessä
molemmat terät on asetettava
kulhoon, ellei ohjeessa toisin
mainita.
Guacamole
pienen sipulin puolikas
1 tomaatti, kuorittuna ja siemenet
poistettuna
1 pieni vihreä chili, siemenet
poistettuna
1
2 valkosipulinkynsi puserrettuna
muutama persiljanoksa
1 kypsä avokado
15 ml sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Leikkaa sipuli, tomaatti ja chili
noin 1–2 cm:n paloiksi. Aseta ne
kulhoon valkosipulin ja persiljan
kanssa. Hienonna ne sykäyksittäin
suurella nopeudella. Siirrä
tarjoiluastiaan. Poista avokadosta
siemen ja kuori. Leikkaa
hedelmäliha 1–2 cm:n palasiksi.
Aseta ne ja sitruunamehu kulhoon.
Soseuta sykäyksittäin suurella
nopeudella. Sekoita avokadotahna
tomaattiseokseen. Mausta maun
mukaan.
Luumumarinadi
100 g pieniä pehmeitä luumuja
200 g juoksevaa hunajaa
1,25 dl vettä (huoneenlämpöistä)
Aseta molemmat terät kulhoon.
Kaada hunaja kulhoon.
Jäähdytä kulhoa ja ainesosia
jääkaapissa 3 asteen lämpötilassa
24 tuntia.
Lisää 1,25 dl huoneenlämpöistä
vettä. Sekoita 5 sekuntia
nopeudella 2.
73
Tomaattisalsa
15 g tuoretta korianteria
1 pieni punainen sipuli
1 vihreä chili, siemenet poistettuna
4 kiinteää tomaattia, kuorittuna ja
siemenet poistettuna
1 limetin mehu
suolaa ja pippuria
Silppua korianteri kulhossa. Siirrä
tarjoiluastiaan. Leikkaa sipuli ja
chili 1–2 cm:n paloiksi. Aseta ne
kulhoon. Hienonna ne sykäyksittäin
suurella nopeudella. Lisää
korianteri. Leikkaa tomaatti noin 2
cm:n palasiksi. Pilko ne karkeaksi
massaksi suurella nopeudella.
Lisää korianterisilppuun. Lisää
joukkoon limettimehu, suola ja
pippuri.
Mansikkaslushie
4–5 jääkuutiota
8 mansikkaa kanta poistettuna ja
puolitettuina
Noin 10 ml hienosokeria
Aseta jääkuutiot ja mansikat
kulhoon. Hienonna sykäyksittäin
suurella nopeudella, kunnes jää on
karkeaa murskaa. Lisää sokeri ja
jatka sekoittamista, kunnes sokeri
on sulanut. Siirrä laseihin ja tarjoile
heti.
Majoneesi (käyttämällä
majoneesityövälinettä, jos se
sisältyy toimitukseen)
125 ml oliiviöljyä
1 kokonainen kananmuna
2 pisaraa sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Aseta alempi veitsiterä
kulhoon. Lisää kananmuna,
sitruunamehu ja mausteet. Kiinnitä
majoneesityöväline paikalleen ja
lisää öljy sen syvennykseen 4.
Aseta kansi paikalleen ja kiinnitä
moottoriyksikkö. Aja nopeudella
2, kunnes suurin osa öljystä on
emulgoitunut ja majoneesi on
paksua. Käytä tarpeen mukaan.
Huomaa: Majoneesityövälineeseen
jää hieman öljyä käytön jälkeen.
Tämä on normaalia.
/