CH250

Kenwood CH250, CH250 series Omistajan opas

  • Hei, olen chat-avustajasi. Olen lukenut tämän käyttöoppaan ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Kenwood CH250 -ruokasilppurista. Tämä opas antaa sinulle tietoa siitä, miten ruokasilppuria käytetään turvallisesti, miten osat puhdistetaan ja miten erilaisia ruokia voidaan silputa laitteella, kuten pestoa, tapenadea tai guacamolea.
  • Miten saan laitteen päälle?
    Mitä minun pitää tehdä ennen laitteen ensimmäistä käyttökertaa?
    Kauanko laitetta voi käyttää yhtäjaksoisesti?
    Mitä tehdä, jos silppuri tuntuu työläältä?
    Miten terät puhdistetaan?
ennen kuin ryhdyt käyttämään
tätä Kenwood-kodinkonetta
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä
ne myöhempää tarvetta varten.
Poista kaikki pakkausmateriaali,
tarrat ja terän muovisuojukset. Terät
ovat erittäin teräviä, joten
toimi varovasti. Nämä suojukset
on heitettävä pois, sillä niiden
tehtävä on vain suojata terää
valmistuksen ja kuljetuksen ajan.
turvallisuus
Terät ovat teräviä. Käsittele niitä
varovasti. Kun käsittelet tai
puhdistat, tartu aina yläosan
kohtaan , joka on kaukana
leikkuuterästä.
Irrota leikkuuterä aina ennen kuin
kaadat kulhon sisällön astiaan.
Pidä kädet ja keittiövälineet poissa
kulhosta, kun pistoke on
pistorasiassa.
Tämä laite vaurioituu ja voi
aiheuttaa henkilövahingon, jos
lukitusmekanismiin
kohdistetaan suuri voima.
Ennen kannen poistamista kulhosta
tai kulhon irrottamista
moottoriyksiköstä:-
katkaise virta;
odota, kunnes terät ovat
pysähtyneet kokonaan
Älä käytä vaurioitunutta laitetta.
Toimita se tarkistettavaksi tai
korjattavaksi. Lisätietoja on huolto ja
asiakaspalvelu -kohdassa.
Älä koskaan anna moottoriosan,
virtajohdon tai pistokkeen kastua.
Älä anna virtajohdon roikkua pöydän
tai tason reunalta tai koskettaa
kuumia pintoja.
Älä jätä laitetta päälle ilman
valvontaa.
Leikkurin väärinkäyttö voi aiheuttaa
loukkaantumisen.
Älä käytä lisälaitteita, joita valmistaja
ei ole hyväksynyt.
Tätä laitetta ei ole tarkoitettu
sellaisten henkilöiden käyttöön, joilla
ei ole täysin normaalia vastaavat
fyysiset tai henkiset ominaisuudet
(mukaan lukien lapset), jos heidän
turvallisuudestaan vastaava henkilö
ei ole opastanut heitä käyttämään
laitetta tai jos heitä ei valvota.
Lapsia tulee pitää silmällä sen
varmistamiseksi, että he eivät leiki
laitteella.
Käytä laitetta ainoastaan sille
tarkoitettuun kotitalouskäytöön.
Kenwood-yhtiö ei ole
korvausvelvollinen, jos laitetta on
käytetty väärin tai näitä ohjeita ei ole
noudatettu.
ennen yhdistämistä
verkkovirtaan
Varmista, että laitteen pohjassa
esitetty jännite vastaa käytettävän
verkkovirran jännitettä.
Tämä laite täyttää
sähkömagneettista yhteensopivuutta
koskevan EU-direktiivin
2004/108/EU ja 27.10.2004 annetun
elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin
joutuvia materiaaleja säätelevän EU-
määräyksen 1935/2004 vaatimukset.
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
Pese osat. Lisätietoja on
Puhdistaminen-osassa.
selitykset
kansi
nopeudenvalitsin
ylempi veitsiterä
tarttumakohta
alempi veitsiterä
kulho
johdon säilytyspaikka
moottoriosa
turvalukitus
kaavin
Suomi
65
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki, jotta näet kuvitukset
leikkurin käyttäminen
Veitsiteräyksikkö koostuu kahdesta
osasta: ylemmästä ja alemmasta
terästä.
Saat karkeampaa silppua
käyttämällä pelkkää alempaa terää.
Saat hienompaa silppua tai sosetta
käyttämällä molempia teriä yhdessä.
Tällöin leikkuri tuottaa valmiin
tuloksen nopeamin. Voit käyttää
molempia teriä kiinnittämällä
ylemmän terän alempaan terään ja
kääntämällä vastapäivään, jotta terät
lukkiutuvat paikalleen .
Leikkuuterät ovat erittäin teräviä,
joten toimi varovasti.
Huomautus: Ylempi terä voi irrota
alemmasta terästä, kun ruoka on
käsitelty valmiiksi. Tämä on
normaalia, sillä terät kiinnittyvät
toisiinsa löysästi, jotta ne voidaan
irrottaa helpommin käytön jälkeen.
1 Aseta kulho moottoriyksikköön ja
lukitse kääntämällä myötäpäivään .
2 Aseta teräasetelma kulhoon.
Aseta kulho ja teräyksikkö aina
paikoilleen leikkuriin ennen aineosien
lisäämistä.
3 Paloittele ruoka ja aseta palaset
kulhoon. Suuret palat on leikattava
pienemmiksi noin 1–2 cm:n
palasiksi.
4 Aseta kansi paikalleen. Lukitse
paikalleen kääntämällä myötäpäivään
.
5 Työnnä pistoke pistorasiaan. Valitse
haluamasi nopeus painamalla
nopeudenvalitsinta alaspäin.
Voit valita nopeuden 1 painamalla
nopeudenvalitsinta kevyesti.
Voit valita nopeuden 2 painamalla
nopeudenvalitsinta voimakkaasti.
Voit myös painella nopeudenvalitsinta
lyhyesti. Tällöin laite toimii
sykäyksittäin. Tällöin ruokaa ei
käsitellä liikaa.
6 Käytä leikkuria, kunnes haluttu tulos
on saavutettu.
7 Pura laite tekemällä edellä kuvatut
toimet päinvastaisessa
järjestyksessä.
Irrota aika pistoke
pistorasiasta aina ennen
kannen irrottamista.
tärkeää
Jos teet ruokaa vauvoille tai pienille
lapsille, tarkista aina ennen
syöttämistä, että aineosat on
hienonnettu perusteellisesti.
Älä käytä leikkuria yhtäjaksoisesti
pidempään kuin 30 sekuntia. Anna
sen jäähtyä 2 minuutin ajan kunkin
30 sekunnin toimintajakson välillä.
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
tyhjä.
Anna kuuman ruoan jäähtyä ennen
käsittelemistä.
Älä ylitä enimmäiskapasiteettia äläkä
täytä kulhoa enemmän kuin 400 ml:n
merkki osoittaa.
Älä koskaan laita mitään leikkurin
osaa mikroaaltouuniin.
vihjeitä
Jos leikkurin toiminta muuttuu
työlääksi, poista osa seoksesta ja
käsittele se useassa erässä. Muutoin
moottori voi rasittua.
Muista, että kovien ruoka-aineiden,
kuten kahvinpapujen, mausteiden,
suklaan tai jään, käsitteleminen
kuluttaa teriä nopeammin.
Varo käsittelemästä joitakin ainesosia
liikaa. Pysäytä säännöllisin väliajoin ja
tarkista koostumus.
Tietyt mausteet, kuten neilikka, tilli ja
kuminansiemenet, voivat vaurioittaa
leikkurin muoviosia.
Lopputuloksesta tulee tasainen, kun
pysäytät laitteen ja kaavit kulhon
seinämille jääneet aineosat kulhoon
mukana toimitetulla muovikaapimella.
Saat parhaat tulokset käsittelemällä
kerrallaan vain pieniä määriä.
Leikkaa suuret palat 1–2 cm:n
palasiksi. Jos palasia on paljon tai ne
ovat kookkaita, lopputuloksesta voi
tulla epätasainen.
66
Varmista ennen esimerkiksi
pähkinöiden, yrttien tai kuivien
leivänpalojen hienontamista, että
terä, kulho ja kansi ovat täysin
kuivat.
hoitaminen ja
puhdistaminen
Ennen puhdistamista katkaise
laitteesta virta ja irrota pistoke
pistorasiasta.
Terät ovat hyvin teräviä.
Käsittele niitä varovasti.
Tietyt ruoka-aineet voivat värjätä
muovia. Tämä on täysin normaalia.
Se ei vaurioita muovia eikä vaikuta
ruoan makuun. Voit poistaa
värjäymän hankaamalla sitä
kasviöljyyn kastetulla kankaalla.
moottoriosa
Pyyhi kostealla kankaalla ja kuivaa.
Älä upota moottoriosaa veteen.
Työnnä ylimääräinen johto
moottoriosan takatilaan.
kansi, kulho ja veitsiterä
Irrota ylempi veitsiterä alemmasta
veitsiterästä ennen puhdistamista.
Terät ovat erittäin teräviä,
joten toimi varovasti.
Pese käsin ja kuivaa.
Ne voidaan pestä myös
astianpesukoneen ylätasolla.
Niitä ei saa steriloida höyryllä. Käytä
sterilointiliuosta sen valmistajan
ohjeiden mukaisesti.
67
68
käsittelyopas
ruoka-aine enimmäis- valmistelut nopeus/aika
kapasiteetti (arvio)
Liha 300 g Poista luut, rasva ja rustot. Sykäykset
Leikkaa 1–2 cm:n kuutioiksi. nopeudella 2
Yrtit 30 g Poista varret. Yrttien silppuaminen Nopeus 2, 10
onnistuu parhaiten, kun ne ovat sekuntia
puhtaita ja kuivia.
Esimerkiksi pähkinät 250 g Varmista, että kuoret on Nopeus 2, 10
ja mantelit poistettu. (Huomautus: sekuntia
pähkinät lopputulos ei ole mantelijauhetta.)
Juusto, esimerkiksi. 150 g Leikkaa 1–2 cm:n kuutioiksi. Sykäykset
cheddar nopeudella 2
Leipä 75 g Poista kuoret ja leikkaa Nopeus 2, 5 sekuntia
1–2 cm:n kuutioiksi.
Keksit 150 g Paloittele. Nopeus 2, 5–10
sekuntia
Kovaksi keitetyt 5 Puolita tai leikkaa neljään Sykäykset
kananmunat osaan koon mukaan. nopeudella 2
Pienet sipulit tai 300 g Puolita pienet sipulit tai leikkaa Sykäykset
salottisipulit ne 2 cm:n paloiksi. nopeudella 2
Valkosipuli 200 g Käytä kokonaisia kuorittuja kynsiä. Nopeus 2, 5 sekuntia
Pehmeät hedelmät 300 g Poista varret. Nopeus 2, 5 sekuntia
ja marjat
Kuivatut hedelmät, 200 g Leikkaa 2 cm:n paloiksi. Sykäykset
esim. aprikoosit ja nopeudella 2
luumut
Inkiväärijuuri 150 g Poista kuoret ja leikkaa 1-2 cm:n Sykäykset
kuutioiksi. nopeudella 2
Keitot 0,4 l Älä koskaan soseuta yli 0,4 l Nopeus 1, 10
keittoa. Saat parhaat tulokset sekuntia
huuhtelemalla aineosat ja
asettamalla kiinteät aineet
kulhoon. Lisää hieman
ruokaohjeen mukaista nestettä. Huomaa: Valitse
Soseuta, kunnes haluttu rakenne tämä vaihtoehto
on saavutettu. Lisää loppu neste. Yksi terä.
69
huolto ja asiakaspalvelu
Jos virtajohto vaurioituu, se on
turvallisuussyistä vaihdettava.
Vaihtotyön saa tehdä KENWOOD tai
KENWOODIN valtuuttama
huoltoliike.
Jos tarvitset apua
laitteen käyttämisessä tai
laitteen huolto- tai korjaustöissä,
ota yhteys laitteen ostopaikkaan.
Valmistettu Kiinassa.
TÄRKEITÄ OHJEITA TUOTTEEN
HÄVITTÄMISEEN EUROOPAN
UNIONIN DIREKTIIVIN 2002/96
MUKAISESTI.
Tuotetta ei saa hävittää yhdessä
tavallisten kotitalousjätteiden kanssa
sen lopullisen käytöstä poiston
yhteydessä.
Vie se paikallisten viranomaisten
hyväksymään kierrätyskeskukseen tai
anna se jälleenmyyjän hävitettäväksi,
mikäli kyseinen palvelu kuuluu
jälleenmyyjän toimialaan. Suojelet
luontoa ja vältyt virheellisen tai väärän
romutuksen aiheuttamilta
terveysriskeiltä, mikäli hävität
kodinkoneen erillään muista jätteistä.
Näin myös kodinkoneen sisältämät
kierrätettävät materiaalit voidaan kerätä
talteen, jolloin säästät energiaa ja
luonnonvaroja.
Tuotteessa on ristillä peitetty
roskasäiliön merkki, jonka tarkoituksena
on muistuttaa että kodinkoneet on
hävitettävä erikseen muista
kotitalousjätteistä.
valmistusohjeita
pesto
45 g basilikanlehtiä
25 g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
hyppysellinen suolaa
50 g parmesaanijuustoa 1–2 cm:n
kuutioina.
100 ml extra virgin -oliiviöljyä
Aseta molemmat terät kulhoon. Laita
ainekset kulhoon ohjeessa
mainitussa järjestyksessä. Hienonna
nopeudella 2 noin 15 sekunnin ajan
tai kunnes haluttu koostumus on
saavutettu. Kaavi massaa
tarvittaessa kulhon reunoilta sen
keskelle.
savumakrillipatee
100 g savumakrillia
50 g kermajuustoa
suolaa ja pippuria
sitruunamehua (haluttaessa)
Sovita alempi terä kulhoon.
Paloittele makrilli ja kermajuusto.
Aseta palaset kulhoon. Lisää
halutessasi mausteita ja
kermajuustoa. Hienonna
sykäyksittäin nopeudella 2, kunnes
patee on tasaista. Kaavi sitä
tarvittaessa kulhon reunoilta sen
pohjalle,
tapenade
6 aurinkokuivattua tomaattia
15 g anjovisfileitä öljyssä valutettuina
10 basilikanlehteä
100 g kivettömiä mustia oliiveja
1/2 valkosipulinkynsi puserrettuna
25 g kaprista
7,5 ml mantelirouhetta
mustapippuria
Aseta molemmat terät kulhoon. Laita
ainekset kulhoon ohjeessa
mainitussa järjestyksessä. Hienonna
sykäyksittäin nopeudella 2, kunnes
massan rakenne on oikea. Kaavi sitä
tarvittaessa kulhon reunoilta sen
pohjalle,
mangocoulis
300 g kypsää mangoa 1–2 cm:n
palasina
5 ml tuoreen limetin mehua
10 ml fariinisokeria
5 –10 ml appelsiinilikööriä (voi jättää
pois)
Sovita alempi terä kulhoon. Laita
ainekset kulhoon ohjeessa
mainitussa järjestyksessä. Hienonna
nopeudella 1 noin 10 sekunnin ajan
tai kunnes massa on tasaista.
Käytä haluamallasi tavalla.
avokadodippi
1 kypsä avokado 1–2 cm:n palasina
1 valkosipulinkynsi puserrettuna
100 g kreikkalaistyyppistä
luonnonjogurttia
muutama tuore tillinoksa
Aseta molemmat terät kulhoon. Laita
ainekset kulhoon ohjeessa
mainitussa järjestyksessä. Hienonna
nopeudella 2 noin 10 sekunnin ajan
tai kunnes massa on tasaista. Kaavi
massaa tarvittaessa kulhon reunoilta
pohjalle.
guacamole
pienen sipulin puolikas
1 tomaatti, kuorittuna ja siemenet
poistettuna
1 pieni vihreä chili, siemenet
poistettuna
1
2 valkosipulinkynsi murskattuna
muutama persiljanoksa
1 kypsä avokado
15 ml sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Sovita alempi terä kulhoon. Leikkaa
sipuli ja chili 1-2cm:n paloiksi. Aseta
ne kulhoon. Hienonna ne
sykäyksittäin nopeudella 2. Siirrä
tarjoiluastiaan. Poista avokadosta
siemen ja kuori. Leikkaa hedelmäliha
1–2 cm:n palasiksi. Aseta ne ja
sitruunamehu kulhoon. Soseuta
sykäyksittäin nopeudella 2. Sekoita
avokadotahna tomaattiseokseen.
Mausta maun mukaan.
hummus
200 g kikherneitä liotettuina
1 murskattu valkosipulinkynsi
15 ml tahinitahnaa
15 ml oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
Sovita alempi terä kulhoon.
Laita ainekset kulhoon ohjeessa
mainitussa järjestyksessä. Hienonna
nopeudella 2 noin 30 sekunnin ajan
tai kunnes massa on tasaista. Kaavi
massaa tarvittaessa kulhon reunoilta
pohjalle. Jos haluat karkeampaa
massaa, lyhennä hienonnusaikaa.
70
/