34
4. Aseta lämpötilansäädin asentoon 5.
5. Paina ja vapauta -valitsin. Valo syttyy.
6. Anna metallisen grillilevyn lämmetä 3–4 minuuttia.
7. Anna kivisen grillilevyn lämmetä 25-30 minuuttia.
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Kivilevyn kuumeneminen kestää kauemmin ja tästä syystä se myös säilyttää enemmän lämpöä
ruoanvalmistuksen aikana. Se soveltuu erinomaisesti vihanneksien ja leivän rapeaksi paistamiseen ja
myös lihan pinnan ruskistamiseen. Koska se säilyttää lämmön pitempään, se säilyy kuumana monta
minuuttia sen jälkeen, kun laite on kytketty pois päältä. Soveltuu erittäin hyvin myös ruoan pitämiseen
lämpimänä.
1. Paloittele liha tai vihannekset ohuiksi paloiksi ja valmista ne grillin päällä.
2. Noin 5 minuuttia ennen kuin grillattu ruoka on valmis, valmista juusto raclette-pannuissa.
3. Käytä yksi raclette-pannu per henkilö.
4. Täytä jokaiseen raclette-pannuun kolme neljäsosaa juustoa.
5. Aseta raclette-pannut alustalle lämmityselementtien alle.
6. Odota kunnes ruoka on valmista ja juusto on sulanut.
7. Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
8. Paina ja vapauta -valitsin. Valo sammuu.
9. Tarjoile juusto valmiin ruoan kanssa.
OHUKAISET
1. Voit paistaa ohukaisia metallisilla grillilevyillä, isoja isoissa syvennyksissä ja pieniä pienissä
syvennyksissä.
2. Kaada pieni määrä taikinaa syvennyksen keskelle.
3. Levitä se tasaiseksi muovilastalla tai puisella lusikalla.
4. Odota kunnes pinnassa ei ole enää nestettä ja ohukaista voidaan siirtää hieman.
5. Aseta lasta ohukaisen kolmasosan alle ja käännä.
6. Nosta reunaa ja tarkasta ohukaisen alapuoli. Sen tulee olla mieluummin kullankeltainen kuin ruskea.
7. Siirrä ohukainen ritiläalustalle.
8. Jos ohukainen on liian ruskea, vähennä hieman lämpöä, kun paistat seuraavan ohukaisen.
9. Jokainen taikinaerä on erilainen.
VINKKEJÄ JA OHJEITA
• Paksuus riippuu kananmunien ja nesteen suhteesta; jos nestettä enemmän = ohukaiset ohuempia,
kananmunia enemmän = ohukaiset paksumpia.
• Voit myös maustaa taikinaa lisäämällä sokeria, yrttejä, mausteita tai tilkan olutta.
• Sokerin lisääminen saa ohukaiset pysymään paremmin koossa pinottaessa sekä kestämään käsittelyä.
• Kokeile erilaisia jauhoja (täysjyväjauhosta tulee paksumpi taikina).
RESEPTEJÄ
ml = millilitraa e = kananmuna, keskikokoinen (53-63g) g = grammaa p = hyppysellinen
Annoksesta tulee 12 ohukaista
• 250g tavallisia jauhoja
• 500ml maitoa
• 3 e
• 1 p suolaa
Siilaa jauhot kulhoon. Lisää suola. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon maito. Lopeta nesteen
lisääminen, kun taikinan koostumus on kermamainen. Anna seistä 1-2 tuntia ennen käyttöä.