Russell Hobbs 21000-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi. Käyttöohje kattaa raclette- ja grilliominaisuudet, lämpötilan säädöt ja puhdistusohjeet. Myös ohjeet crêpejen valmistukseen löytyvät dokumentista.
  • Mitä materiaaleja grillauslevyt ovat?
    Voiko rasvaisia tuotteita käyttää grillissä?
    Ovatko laitteen osat konepesun kestäviä?
    Miten kauan kivilevyn pitää lämmetä?
33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyt vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eit saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan
alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
tä laitetta ei saa käytä ulkoisen ajastimen tai kaukosäätimen avulla.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
P
Jotkin laitteen osat voivat kuumentua käyssä.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä ja saattaa
aiheuttaa tulipalovaaran.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
Irrota laite verkkovirrasta silloin, kun se ei ole käytössä.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Kivinen grillilevy
2. Metallinen grillilevy
3. Lämpöelementti
4. Tuki
5. Alusta
6. Nappi
7. Lämpötilansäätö
8. Valo
9. Raclette-pannut
` Konepesun kestävä
VALMISTELU
1. Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
2. Säilytä laitetta ja sen johtoa poissa työtason laidalta ja poissa lasten ulottuvilta.
3. Kiinnitä metallinen grillilevy tukien päälle.
4. Kiinnitä kivinen grillilevy tukien sisälle.
5. Irrota raclette-pannut alustaosasta.
ESILÄMMITYS
1. Levytä grillilevylle hieman ruokaöljyä tai voita.
2. Älä käytä vähärasvaisia tuotteita – ne voivat palaa kiinni grilliin.
3. Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
34
4. Aseta lämpötilansäädin asentoon 5.
5. Paina ja vapauta -valitsin. Valo syttyy.
6. Anna metallisen grillilevyn lämmetä 34 minuuttia.
7. Anna kivisen grillilevyn lämmetä 25-30 minuuttia.
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Kivilevyn kuumeneminen kestää kauemmin ja tästä syystä se myös säilyttää enemmän lämpöä
ruoanvalmistuksen aikana. Se soveltuu erinomaisesti vihanneksien ja leivän rapeaksi paistamiseen ja
myös lihan pinnan ruskistamiseen. Koska se säilyttää lämmön pitempään, se säilyy kuumana monta
minuuttia sen jälkeen, kun laite on kytketty pois päältä. Soveltuu erittäin hyvin myös ruoan pitämiseen
lämpimänä.
1. Paloittele liha tai vihannekset ohuiksi paloiksi ja valmista ne grillin päällä.
2. Noin 5 minuuttia ennen kuin grillattu ruoka on valmis, valmista juusto raclette-pannuissa.
3. Käytä yksi raclette-pannu per henkilö.
4. Täytä jokaiseen raclette-pannuun kolme neljäsosaa juustoa.
5. Aseta raclette-pannut alustalle lämmityselementtien alle.
6. Odota kunnes ruoka on valmista ja juusto on sulanut.
7. Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
8. Paina ja vapauta -valitsin. Valo sammuu.
9. Tarjoile juusto valmiin ruoan kanssa.
OHUKAISET
1. Voit paistaa ohukaisia metallisilla grillilevyillä, isoja isoissa syvennyksissä ja pieniä pienissä
syvennyksis.
2. Kaada pieni määrä taikinaa syvennyksen keskelle.
3. Levitä se tasaiseksi muovilastalla tai puisella lusikalla.
4. Odota kunnes pinnassa ei ole enää nestettä ja ohukaista voidaan siirtää hieman.
5. Aseta lasta ohukaisen kolmasosan alle ja käännä.
6. Nosta reunaa ja tarkasta ohukaisen alapuoli. Sen tulee olla mieluummin kullankeltainen kuin ruskea.
7. Siirrä ohukainen ritiläalustalle.
8. Jos ohukainen on liian ruskea, vähennä hieman lämpöä, kun paistat seuraavan ohukaisen.
9. Jokainen taikinaerä on erilainen.
VINKKEJÄ JA OHJEITA
Paksuus riippuu kananmunien ja nesteen suhteesta; jos nestettä enemmän = ohukaiset ohuempia,
kananmunia enemmän = ohukaiset paksumpia.
Voit myös maustaa taikinaa lisäämällä sokeria, yrttejä, mausteita tai tilkan olutta.
Sokerin lisääminen saa ohukaiset pysymään paremmin koossa pinottaessa sekä kestämään käsittelyä.
Kokeile erilaisia jauhoja (täysjyväjauhosta tulee paksumpi taikina).
RESEPTE
ml = millilitraa e = kananmuna, keskikokoinen (53-63g) g = grammaa p = hyppysellinen
Annoksesta tulee 12 ohukaista
250g tavallisia jauhoja
500ml maitoa
3 e
1 p suolaa
Siilaa jauhot kulhoon. Lisää suola. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon maito. Lopeta nesteen
lisääminen, kun taikinan koostumus on kermamainen. Anna seistä 1-2 tuntia ennen käyttöä.
35
annoksesta tulee 40 ohukaista
1kg tattarijauhoa
250ml maitoa
3 e
1 p Suolaa
haaleaa vettä
Siilaa jauhot kulhoon. Lisää suola. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon maito. Sekoita
joukkoon vesi. Lopeta nesteen lisääminen, kun taikinan koostumus on kermamainen. Anna seistä 3-4
tuntia ennen käyttöä.
HOITO JA HUOLTO
1. Paina ja vapauta -valitsin. Valo sammuu.
2. Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä.
3. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
4. Pese käsin irrotettavat osat.
5. Voit pestä nämä osat ` myös pesukoneessa.
Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
Saatat huomata halkeilua kivisessä grillilevyssä – älä huolestu, se normaali seuraus kuumentumisesta.
ENERGIATEHOKKUUS
Energiatehokkuus = Ec < 210 ( in Wh/kg)
Edellä mainitut vaatimukset on laskettu eurooppalaisen asetuksen 66/2014/EY mukaisesti
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
/