Tefal QB504D38, QB504D Masterchef Gourmet, QB602H Masterchef Gourmet plus Premium Zilver, QB602H38 Omistajan opas

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi. Tässä dokumentissa on ohjeita esimerkiksi laitteen käytöstä eri lisävarusteilla, kuten taikinakoukulla, sekoittimella, tehosekoittimella, lihamyllyllä, viipalointi- ja raastinlaitteella ja mehupuristimella. Dokumentissa on myös tietoa puhdistuksesta ja turvallisuudesta.
  • Mitä varusteita yleiskoneella voidaan käyttää?
    Mitä voin tehdä tehosekoittimella?
    Kuinka paljon lihaa voin jauhaa kerralla?
29
FI
Varoitus : Lue turvallisuusohjeet ennen ensimmäistä
käyttökertaa.
KÄYTTÖÖNOTTO
• Ese ennen ensimmäistä käyttökertaa kaikki osat paitsi sovitin (E) saippuavedellä. (Katso
Puhdistusosio.) Huuhtele ja kuivaa.
• Aseta laite tasaiselle, puhtaalle ja kuivalle pinnalle ja varmista, että nopeudensäädin (A1) on
0- asennossa. Kytke laite sähköverkkoon.
• Voit käynnistää laitteen usealla tavalla: (katso kaaviota A1):
- Ajoittainen käyttö (sykäystoiminto):
Käännä nopeudensäädin (A1) sykäysasentoon. Lyhyillä sykäyksillä hallitset parhaiten
ruoanvalmistusta.
- Jatkuva käyttö:
Käännä nopeudensäädin (A1) haluamaasi asentoon 1-asetuksen ja enimmäisasetuksen välillä
valmistettavan ruoan mukaan. Voit vaihtaa nopeutta käytön aikana.
• Sammuta laite siirtämällä säädin (A1) takaisin 0-asentoon.
Tärkeää: Laitetta ei voi käynnistää, elleivät kansi (A5) ja pää (A3) ole lukittuina. Jos avaat
kannen (A5) ja/tai pään (A3) käytön aikana, laite pysähtyy. Sulje kansi ja/tai pää uudestaan,
siirrä säädin (A1) takaisin 0-asentoon ja jatka laitteen käyttöönottoa normaalisti valitsemalla
haluamasi nopeus.
1 - SEKOITUS / TAIKINAN ALUSTUS / VATKAUS / EMULGOINTI / VAAHDOTUS
Ainesosien ominaisuuksista riippuen voit valmistaa enintään 1,8 kg valo taikinaa käyttämällä
ruostumattomasta teräksestä valmistettua kulhoa (B1) ja sen kantta (B2).
KÄYTETYT LISÄTARVIKKEET: Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kulho (B1), Kansi (B2),
Taikinakoukku (C1) tai sekoitusmela (C2) tai tiheä lankavispilä (C3).
1.1 - LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS
Noudata kaavioita 1.1–1.4.
1.2 - KÄYNNISTYS
• Käynnistä kääntämällä nopeudensäädinpainiketta (A1) reseptin mukaiseen asentoon.
• Voit lisätä aineksia kannen (B2) aukosta valmistuksen aikana.
Sammuta laite siirtämällä säädin (A1) takaisin 0-asentoon.
Ohjeita:
TAIKINAN SEKOITTAMINEN (Maksimikäyttöaika: 13 minuuttia).
- Käytä taikinakoukkua (C1) ja nopeutta 1. Voit sekoittaa enintään 500 g jauhoja (esim.: vaaleaa
leipää, moniviljaleipää, murotaikinaa tai makeaa murotaikinaa).
SEKOITUS (Maksimikäyttöaika: 13 minuuttia).
- Käytä sekoitusmelaa (C2) 1-nopeuden ja enimmäisnopeuden välillä.
- Voit sekoittaa enintään 1,8 kg kevyttä taikinaa (esim. sokerikakku- tai keksitaikina).
- Älä käytä sekoitusmelaa (C2) raskaiden taikinoiden vaivaamiseen.
30
FI
- VATKAUS / EMULGOINTI / VAAHDOTUS (Maksimikäyttöaika: 10 minuuttia).
- Käytä tiheää lankavispilää (C3) 1-nopeuden ja enimmäisnopeuden välillä.
- Voit valmistaa esim. majoneesia, valkosipulimajoneesia, kastikkeita, munanvalkuaisvaahtoa
(enintään 8 valkuaisesta) tai kermavaahtoa (enintään 500 ml).
- Älä käytä tiheää lankavispilää (C3) raskaiden taikinoiden vaivaamiseen äläkä kevyiden
taikinoiden sekoittamiseen.
Lisätarvikkeiden irrotus: Odota, että laite on täysin pysähtynyt, ja käy läpi kokoonpanovaiheet
käänteisessä järjestyksessä, kaaviot 1.4:stä 1.1:een.
2 - HOMOGENOINTI / SEKOITUS / VATKAUS (MALLIKOHTAINEN)
Ruoka-aineiden tyypistä riippuen voit valmistaa sekoituskulhossa (D) enintään 1,5 l paksuja
sekoituksia ja 1,25 l nestemäisiä sekoituksia.
KÄYTETYT LISÄTARVIKKEET: Sekoituskulho (D / L).
2.1 - LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS
Noudata kaavioita 2.1–2.3 sekä 10.
2.2 - KÄYNNISTYS (Maksimikäyttöaika: 3 minuuttia).
• Käynnistä kääntämällä nopeudensäädinpainiketta (A1) reseptin mukaiseen asentoon (nopeudesta
4 Max tai Pulse). Sykäystoiminnolla voit hallita sekoitusta paremmin ja lopputuloksesta tulee
tasaisempi.
• Voit lisätä aineksia annostelutulpan (D2, L5) aukosta valmistuksen aikana.
Ohjeita:
Voit valmistaa seuraavia ruokia:
- Hienoksi sekoitettuja keittoja, kastikkeita, kompotteja, pirtelöitä tai cocktaileja.
- Kevyitä taikinoita (lettuja, munkkeja, hedelmäkakkuja tai luumupannukakkua).
Jos ainekset tarrautuvat sekoituskulhon seinämiin sekoituksen aikana, pysäytä laite, odottaa
täydellinen kattilan seisokin, irrota sekoituskulho ja pudota ainekset terille spaattelia käyttäen.
Aseta sitten sekoituskulho takaisin ja jatka valmistusta.
Lisätarvikkeiden irrotus: dota, että laite on täysin pysähtynyt, ennen kuin irrotat sekoitusastian,
ja käy kokoonpanovaiheet läpi käänteisessä järjestyksessä, kaaviot 2.3:sta 2.1:een sekä 10.
3 - PILKKOMINEN (MALLIKOHTAINEN)
KÄYTETYT LISÄTARVIKKEET:
Kiinnityskappale (E), Pilkkomispää koottuna (F)
3.1 - PILKKOMISSOVITTIMEN ASENNUS
Noudata kaavioita 9 ja 10 ja sitten 3.1–3.3.
3.2 - KÄYNNISTYS
• Käynnistä laite kääntämällä säädintä (A1) nopeuteen 3 tai 4.
Laita liha täyttöaukkoon pala palalta syöttöpainimen (F7) avulla. Älä koskaan työnnä aineksia
täyttöaukkoon sormin tai keittiövälineillä.
- Voit pilkkoa enintään 3 kg lihaa, maksimikäyttöaika: 10 minuuttia.
Ohjeita:
- Valmistele kaikki pilkottavat ainekset (poista lihasta luut, rustot ja jänteet ja leikkaa n. 2 x
2 cm:n paloiksi).
- Varmista, että liha on sulaa.
31
FI
Lisätarvikkeiden irrotus: Odota, että laite on täysin pysähtynyt, ja käy kokoonpanovaiheet
läpi käänteisessä järjestyksessä, kaaviot 10 sekä 3.3:sta 3.1:een ja sitten 9.
4 - RAASTO / VIIPALOINTI (MALLIKOHTAINEN)
KÄYTETYT LISÄTARVIKKEET: Kiinnityskappale (E), Koottu raastinosa (G), Rummut (mallikohtainen)
4.1 - LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS
Noudata kaavioita 10 ja 9 ja sitten 4.1–4.2.
4.2 - KÄYNNISTYS
Käynnistä laite kääntämällä säädintä (A1) nopeuteen 3, jos haluat viipaleita tai nopeuteen 4,
jos haluat raastetta.
• Vie ainekset kotelon syöttöaukosta ja ohjaa ne syöttöpainimen (G2) avulla. Älä koskaan paina
aineksia sormin äläkä keittiövälineillä.
• Voit valmistaa jopa 2 kg ruokaa, maksimikäyttöaika: 10 minuuttia.
Voit käyttää rumpuja seuraavasti:
- Karkea raastinosa (G4) ja hieno raastinosa (G5) soveltuvat esim. porkkanoiden, juurisellerin,
perunoiden tai juuston raastamiseen.
- Viipalointiosalla (G3) saat paksuja viipaleita esim. perunoista, porkkanoista, kurkusta,
omenoista tai punajuurista.
- Perunaraastimella (G6) voit raastaa esim. perunoita ja parmesaania.
Lisätarvikkeiden irrotus: Odota, että laite on täysin pysähtynyt, ja käy kokoonpanovaiheet
läpi käänteisessä järjestyksessä, kaaviot 10, 4.2, 4.1 ja 9.
5 - HEDELMÄ- JA VIHANNESMEHULINKO
(MALLIKOHTAINEN)
KÄYTETYT LISÄTARVIKKEET:
Koottu mehulinko (H)
5.1 - MEHULINGON KOKOAMINEN
Noudata kaavioita 5.1–5.6.
5.2 - KÄYNNISTYS (Maksimikäyttöaika: 10 minuuttia).
Paloittele hedelmät ja/tai vihannekset.
Käynnistä laite kääntämällä säädintä (A1) nopeuteen 3.
• Laita ainekset kannen syöttöputkeen (H2) ja paina niitä hitaasti työntimellä (H1).
Käsittele enintään 5 kertaa 500 g aineksia antamatta laitteen levätä kunnolla välillä.
Tärkeää:
puhdista suodatin (H3) ja mehunkeräin (H4) aina, kun laitteella on käsitelty 300 g aineksia.
Ohjeita:
- Mehua voi tehdä muun muassa porkkanoista, tomaateista, omenista, viinirypäleistä ja vadelmista.
Eräät hedelmät ja vihannekset, kuten banaanit, avokadot, karhunvatukat ja jotkin omenalajikkeet,
eivät kuitenkaan sovellu mehustettaviksi.
- Kuori paksukuoriset hedelmät, poista siemenet ja irrota ananaksen keskiosa.
- Juo mehu heti valmistamisen jälkeen.
Lisätarvikkeiden irrotus: Odota, että laite ja pyörivä suodatin ovat täysin pysähtyneet, ennen
kuin irrotat varusteen laitteesta. Käy kokoonpanovaiheet läpi käänteisessä järjestyksessä, kaaviot
5.6:sta 5.1:een.
32
FI
6 - PIENTEN MÄÄRIEN PALOITTELU HYVIN HIENOKSI (MALLIKOHTAINEN)
KÄYTETYT LISÄTARVIKKEET:
Pienoissilppurin kansi (N1), pienoissilppurin kulho (N2)
6.1 - LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS
Noudata kaavioita 10, 6.1 ja 6.2.
6.2 - KÄYNNISTYS
Pienoissilppuri soveltuu seuraavanlaisten ainesten hienontamiseen:
– tuoreet yrtit: enintään 10 g, enintään 10 sekuntia, nopeus ”4”
– kuivatut hedelmät tai (luuton ja trimmattu) naudanliha: enintään 100 g, enintään 10 sekuntia, nopeus ”1”
– vihannessose: enintään 150 g, enintään 20 sekuntia, ”pulssi” tai nopeus ”1”
• Tätä hienonninta ei ole tarkoitettu kovien ainesten, kuten kahvipapujen tai kovien mausteiden,
jauhamiseen eikä nesteiden sekoittamiseen.
Lisätarvikkeiden irrotus: Odota, että laite on täysin pysähtynyt, ja käy kokoonpanovaiheet
läpi käänteisessä järjestyksessä, kaaviot 10, 6.2 ja 6.1.
7 - JOHDON PITUUDEN SÄÄTÄMINEN (katso A7:ää)
8 - PIENTEN MÄÄRIEN KARKEA PILKKOMINEN (MALLIKOHTAINEN)
KÄYTETYT LISÄTARVIKKEET:
Survin koottuna.
-
Paloitella sykäystoiminnolla muutaman sekunnin kerrallaan esim. kuivia viikunoita ja aprikooseja.
Määrä/enimmäisaika: 100 g / 5 s
PUHDISTUS
• Katkaise sähkövirta.
Älä upota moottoriyksikköä (A) äläkä sovitinta (E) veteen äläkä juoksevan veden alle. Pyyhi ne
kuivalla tai hieman kostealla liinalla.
Pura kokonaan ja huuhtele varusteet heti käytön jälkeen.
Käsittele teriä varovasti, jotta et loukkaa itseäsi. (kaavio 10).
Pese, huuhtele ja kuivaa varusteet. Ne voi laittaa astianpesukoneeseen lukuun ottamatta
jauhinpään metalliosia: runkoa (F), vatkainta (C1) ja sekoitinta (C2).
MITÄ TEHDÄ, JOS LAITE EI TOIMI?
Katso lukua ”Ennen ensimmäistä käyttökertaa”.
Eikö laite toimi vieläkään?
Ota yhteyttä valtuutettuun huoltokeskukseen (luettelo on huoltokirjasessa).
LISÄTARVIKKEET
Katso sivua 91 ja käy merkin nettisivustolla.
Huomaa: tässä kirjasessa on ohjeita, jotka liittyvät lisävarusteisiin. Säilytä kirjanen
myöhempää tarvetta varten. Tarvittaessa asiakaspalvelu antaa mielellään lisätietoja
varusteiden hankkimisesta.
/