Russell Hobbs 21000-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut Russell Hobbs Fiesta 21000-56 -laitteen käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi. Dokumentti esittelee laitteen ominaisuudet, turvallisuusohjeet ja huoltotoimenpiteet. Voit kysyä esimerkiksi grillaamisesta tai crêpejen valmistuksesta.
  • Voivatko lapset käyttää tätä laitetta?
    Mitä varotoimia on noudatettava?
    Tarvitseeko grilli esilämmittää?
    Miten puhdistan laitteen?
33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät
saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja
valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
tä laitetta ei saa käyttää ulkoisen ajastimen tai kaukosäätimen avulla.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
P
Jotkin laitteen osat voivat kuumentua käytössä.
• Älä upota laitetta nesteeseen.
• Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
• Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä
ja saattaa aiheuttaa tulipalovaaran.
• Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
• Irrota laite verkkovirrasta silloin, kun se ei ole käytössä.
• Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
• Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
käyttöohjeet
1 kivinen grillilevy
2 metallinen grillilevy
3 lämpöelementti
4 tuki
5 alusta
6 nappi
7 lämpötilansäätö
8 valo
9 raclette-pannut
` konepesun kestävä
VALMISTELU
1. Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
2. Säilytä laitetta ja sen johtoa poissa työtason laidalta ja poissa lasten ulottuvilta.
3. Kiinnitä metallinen grillilevy tukien päälle.
4. Kiinnitä kivinen grillilevy tukien sisälle.
5. Irrota raclette-pannut alustaosasta.
34
ESILÄMMITYS
1. Levytä grillilevylle hieman ruokaöljyä tai voita.
2. Älä käytä vähärasvaisia tuotteita – ne voivat palaa kiinni grilliin.
3. Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
4. Aseta lämpötilansäädin asentoon 5.
5. Paina ja vapauta -valitsin.. Valo syttyy.
6. Anna metallisen grillilevyn lämmetä 3–4 minuuttia.
7. Anna kivisen grillilevyn lämmetä 25-30 minuuttia.
GRILLINYTTÄMINEN
1. Paloittele liha tai vihannekset ohuiksi paloiksi ja valmista ne grillin päällä.
2. Noin 5 minuuttia ennen kuin grillattu ruoka on valmis, valmista juusto raclette-pannuissa.
3. Käytä yksi raclette-pannu per henkilö.
4. Täytä jokaiseen raclette-pannuun kolme neljäsosaa juustoa.
5. Aseta raclette-pannut alustalle lämmityselementtien alle.
6. Odota kunnes ruoka on valmista ja juusto on sulanut.
7. Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia tkaluja.
8. Paina ja vapauta -valitsin.. Valo sammuu.
9. Tarjoile juusto valmiin ruoan kanssa.
OHUKAISET
1. Voit paistaa ohukaisia metallisilla grillilevyillä, isoja isoissa syvennyksissä ja pieniä pienissä
syvennyksissä.
2. Kaada pieni määrä taikinaa syvennyksen keskelle.
3. Levitä se tasaiseksi muovilastalla tai puisella lusikalla.
4. Odota kunnes pinnassa ei ole enää nestettä ja ohukaista voidaan siirtää hieman.
5. Aseta lasta ohukaisen kolmasosan alle ja käännä.
6. Nosta reunaa ja tarkasta ohukaisen alapuoli. Sen tulee olla mieluummin kullankeltainen
kuin ruskea.
7. Siirrä ohukainen ritiläalustalle.
8. Jos ohukainen on liian ruskea, vähennä hieman lämpöä, kun paistat seuraavan ohukaisen.
9. Jokainen taikinaerä on erilainen.
VINKKEJÄ JA OHJEITA
• Paksuus riippuu kananmunien ja nesteen suhteesta; jos nestettä enemmän = ohukaiset
ohuempia, kananmunia enemmän = ohukaiset paksumpia.
• Voit myös maustaa taikinaa lisäämällä sokeria, yrttejä, mausteita tai tilkan olutta.
• Sokerin lisääminen saa ohukaiset pysymään paremmin koossa pinottaessa sekä kestämään
käsittelyä.
• Kokeile erilaisia jauhoja (täysjyväjauhosta tulee paksumpi taikina).
35
RESEPTE
ml = millilitraa e = kananmuna, keskikokoinen (53-63g) g = grammaa p = hyppysellinen
Annoksesta tulee 12 ohukaista
• 250g tavallisia jauhoja
• 500ml maitoa
• 3 e
• 1 p suolaa
Siilaa jauhot kulhoon. Lisää suola. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon maito.
Lopeta nesteen lisääminen, kun taikinan koostumus on kermamainen. Anna seistä 1-2 tuntia
ennen käyttöä.
annoksesta tulee 40 ohukaista
• 1kg tattarijauhoa
• 250ml maitoa
• 3 e
• 1 p Suolaa
• haaleaa vet
Siilaa jauhot kulhoon. Lisää suola. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon maito.
Sekoita joukkoon vesi. Lopeta nesteen lisääminen, kun taikinan koostumus on kermamainen.
Anna seistä 3-4 tuntia ennen käyttöä.
HOITO JA HUOLTO
1. Paina ja vapauta -valitsin.. Valo sammuu.
2. Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä.
3. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
4. Pese käsin irrotettavat osat.
5. Voit pestä nämä osat ` myös pesukoneessa.
• Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
• Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
• Saatat huomata halkeilua kivisessä grillilevyssä – älä huolestu, se normaali seuraus
kuumentumisesta.
ENERGIATEHOKKUUS
Energiatehokkuus = Ec < 210 ( in Wh/kg)
Edellä mainitut vaatimukset on laskettu eurooppalaisen asetuksen 66/2014/EY mukaisesti
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
/