KÄYTTÖÖNOTTO
VAROITUS! Lue turvallisuutta
koskevat luvut.
Uuden laitteen puhdistaminen
HUOMIO! Lue ohjeet kohdasta
"Hoito ja puhdistus".
• Poista kaikki osat ja ylimääräiset
pakkausmateriaalit mikroaaltouunista.
• Puhdista laite ennen ensimmäistä
käyttökertaa.
Kellonajan asetus
Aseta kellonaika mikroaaltouunin käyttöä
varten.
Kun laite kytketään sähköverkkoon tai kun
on tapahtunut sähkökatkos, näytössä
näkyy 0:00 ja laitteesta kuuluu äänimerkki.
Voit asettaa ajan 24 tunnin
kellojärjestelmällä.
1. Paina kaksi kertaa painiketta .
2. Aseta tunnit kääntämällä
asetuskytkintä.
3. Vahvista -painikkeella.
4. Aseta minuutit kääntämällä
asetuskytkintä.
5. Vahvista -painikkeella.
PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
VAROITUS! Lue turvallisuutta
koskevat luvut.
Yleistietoa laitteen käytöstä
• Kun laite on kytketty pois päältä, anna
ruoan olla joidenkin minuuttien ajan.
• Poista alumiinifolio, metalliastiat jne.
ennen ruoan valmistamista.
Kypsentäminen
• Jos mahdollista, peitä kypsennettävä
ruoka materiaalilla, joka sopii
käytettäväksi mikroaaltouunissa. Voit
jättää ruoan peittämättä vain silloin, kun
haluat saavuttaa rapean lopputuloksen.
• Älä ylikypsennä ruokia valitsemalla liian
suuren tehon tai pitkän aika-asetuksen.
Ruoka voi kuivua, palaa tai syttyä.
• Älä käytä laitetta kananmunien tai
etanoiden kypsentämiseen kuorineen,
sillä ne voivat räjähtää. Munakkaissa
munankeltuaiset on lävistettävä ensin.
• Puhkaise perunoiden, tomaattien,
makkaroiden tai vastaavien ruokien
kuori useampia kertoja haarukalla
ennen kypsentämistä. Täten vältät
ruoan räjähtämisen.
• Aseta pitempi aika-asetus, jos ruoka on
viileää tai pakastettu.
• Kastiketta sisältävää ruokaa on
sekoitettava aika ajoin.
• Vihannekset, jotka ovat rakenteeltaan
kovia (esim. porkkanat, herneet tai
kukkakaali), tulee kypsentää vedessä.
• Käännä suurempia ruokakappaleita
kypsennyksen puolivälissä.
• Jos mahdollista, leikkaa vihannekset
samankokoisiksi paloiksi.
• Käytä tasaisia leveitä astioita.
• Älä käytä posliini-, keraamisia tai
saviastioita, joissa on lasittamaton
pohja tai pieniä reikiä (esim.
kahvoissa). Reikiin pääsevä kosteus
voi aiheuttaa astian halkeamisen
lämmittäessä.
• Mikroaaltouunin toiminta edellyttää
lasialustan käyttöä. Aseta elintarvikkeet
tai nesteet sen päälle.
Lihan, linnunlihan ja kalan
sulattaminen
• Aseta pakasteruoka ilman pakkausta
pienelle ylösalaisin käännetylle
lautaselle astiaan, jotta sulanut neste
valuu astiaan.
• Käännä ruoka sulatuksen puolivälissä.
Jos mahdollista, jaa ja poista sitten
sulaneet kappaleet.
24 Progress