27
6. Avaa kannen etuosassa oleva täyttöaukko ja kaada jäätelöseos hitaasti
sen kautta kulhoon. Varmista, että jäätelöseoksen ja kulhon reunan
väliin jää vähintään 5 cm tyhjää tilaa, sillä jäätelön tilavuus kasvaa sen
jäätyessä. Kaada kulhoon enintään 7,5 dl jäätelöseosta kerrallaan, vaikka
valmistettua seosta olisi enemmän.
7. Anna laitteen käydä 15–30 minuutin ajan käytetyn jäätelöseoksen
määrästä ja jäätelön halutusta koostumuksesta riippuen. Kun jäätelö on
valmista, sekoitin alkaa pyöriä vastakkaiseen suuntaan ja ”nykii” hieman.
Ellei jäätelö ole kiinteää 30 minuutin kuluttua, lue kohta Vianmääritys. Älä
pysäytä laitetta toistuvasti jäähdytyksen aikana, sillä sekoitin saattaa tällöin
jäätyä kiinni jäätelöseokseen.
8. Laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä asetetun ajan kuluttua. Jos
haluat sammuttaa laitteen ennen valitun ajan umpeutumista, kierrä
ajastin takaisin Off-asentoon. Irrota pistotulppa pistorasiasta aina käytön
jälkeen.
9. Nosta kansi ja moottoriosa irti rungosta, kun sekoitin on pysähtynyt
kokonaan. Jäätelön on oltava koostumukseltaan kiinteää mutta
kermamaista. Käytä kulhon vahingoittumisen ehkäisemiseksi ainoastaan
muovisia tai puisia keittiövälineitä. Ellei jäätelöä nautita heti, sitä voidaan
säilyttää pakastimessa enintään 3 kuukauden ajan. Kaada jäätelö
pakastuksen kestävään kannelliseen rasiaan ja siirrä rasia pakastimeen.
Älä käytä laitteen omaa kulhoa tähän tarkoitukseen.
10. Puhdista kaikki osat kohdassa Puhdistus ja hoito annettujen ohjeiden
mukaan.
Suosittelemme, että annat moottorin jäähtyä n. 30 min ennen kuin alat
valmistaa seuraavaa kulhollista. Näin laitteen moottori jäähtyy, eikä laite
pysähdy valmistaessasi seuraavaa kulhollista.
Ylikuumenemissuoja
Jäätelökoneessa oleva termostaatti takaa laitteen pitkän käyttöiän. Jos
moottori ylikuumenee, termostaatti katkaisee laitteesta virran. Jos näin
tapahtuu, irrota pistotulppa pistorasiasta ja odota noin 30 minuuttia, ennen kuin
käynnistät laitteen uudelleen.
Hyviä neuvoja parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi
1. Varmista ennen laitteen käyttöä, että kaikki osat on puhdistettu.
2. Jäätelö maistuu parhaalta tuoreena. Jäätelö alkaa menettää raikkauttaan,
kun sitä on säilytetty pakastimessa muutama päivä.
3. Jäätelö on koostumukseltaan pehmeää ja kermamaista, minkä takia
jäätelö kannattaa laittaa ennen tarjoilua pakastimeen tunniksi tai kahdeksi.
Näin estetään jäätelön liian nopea sulaminen.
Näin kannattaa menetellä erityisesti silloin, jos jäätelö on tarkoitus tarjoilla
lämpimän kastikkeen kera.
4. Sulanutta jäätelöä ei saa pakastaa.
6616_CS_UVN_0215.indd 27 2015-02-06 11:00:36