Russell Hobbs 22250-56 Ohjekirja

Kategoria
Blenders
Tyyppi
Ohjekirja
43
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää henkilöt, joiden fyysiset, aistinvaraiset tai henkiset
suorituskyvyt ovat heikentyneet tai joilta puuttuu kokemusta ja tietoa, jos
heitä valvotaan/opastetaan, ja he ymmärtävät käytön liittyvät vaarat.
Lapset eivät saa käyttää laitetta tai leikkiä sillä.
Pidä laite ja virtajohto poissa lasten ulottuvilta.
Tapaturmien välttämiseksi ole varovainen, kun käsittelet teriä, tyhjennät
kannua tai puhdistat laitetta.
h Älä käsittele kuumia tai kiehuvia nesteitä
Laitteen väärinkäyttö saattaa aiheuttaa henkilövahingon.
Irrota laite verkkovirrasta ennen kokoamista, purkamista tai
puhdistamista.
Älä jätä laitetta vaille silmälläpitoa, kun se on kytketty sähverkkoon.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
• Älä upota moottoriyksikköä mihinkään nesteeseen, älä käytä laitetta kylpyhuoneessa,
veden lähellä tai ulkona.
• Sammuta laite (0) ennen kulhon kiinnittämistä moottoriyksikölle.
• Sammuta laite (0) ja odota, että terät pysähtyvät, ennen kuin otat kannen pois kulholta tai
otat kulhon moottoriyksiköltä.
• Älä laita kättä kannuun, vaikka olisit ottanut sen pois moottoriyksiköltä – terät ovat teräviä.
• Älä laita mitään esinettä (lusikka, lasta tms.) kannun sisään, kun sekoitin on kytketty
hköverkkoon.
• Älä anna kannun vuotaa yli. Jos nestettä joutuu moottoriyksikön alle, nestettä voi päästä
moottoriin ja vahingoittaa sitä.
• Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
• Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
• Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
• Jos sekoitat kuumia nesteitä kattilassa, poista kattila kuumalta levyltä ja anna jäähtyä
hieman ennen sekoittamista.
• Älä koskaan jätä sauvasekoitinta kattilaan, koska kattilan pohja saattaa olla vielä hyvin
kuuma ja sauvasekoitin voi vaurioitua.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. nopeuskontrolli
2. moottoriyksikkö
3. teräyksik
4. tiiviste
5. kannu
6. kansi
7. korkki
8. kieleke
VALMISTELU
1. Aseta moottoriyksikkö vakaalle, tasaiselle alustalle.
2. Kohdista kannun pohjassa oleva d moottoriyksikössä olevaan merkkiin U .
3. Laske kannu moottoriyksikön päälle, käännä kannua siten, etd kohdistuu merkkiin L.
4. Avaa kansi kääntämällä sitä vastapäivään ja nostamalla se irti kannusta.
5. Laita ainekset kannuun.
käyttöohjeet
44
6. Älä täytä kannua yli 1500 ml:n merkin – jos teet niin, sisältö voi irrottaa kannen, kun
käynnistät moottorin.
7. Aseta kansi kielekkeelliseen kannuun, kuten kuvassa A.
8. Lukitse kansi kääntämällä kantta myötäpäivään (kuva B)
9. Paina korkki kannen aukkoon.
10. Älä käytä laitetta ilman korkkia.
11. Tarkasta, että nopeusvalitsin on asennossa 0.
12. Kytke se sähköpistokkeeseen.
NOPEUSKONTROLLI
1. Käännä nopeusvalitsin haluamasi nopeuteen (1 = hidas, 2 = nopea).
2. Käännä nopeuskontrolli takaisin asentoon 0 sammuttaaksesi moottorin.
3. Yleensä suuri määrä, paksu seos ja korkea kiinteän aineksen määrä suhteessa nesteeseen
vaativat pidempää aikaa ja pienempää nopeutta.
4. Pienempi määrä, ohuempi seos ja suurempi nestemäärä suhteessa kiinteään ainekseen
vaativat lyhyempää aikaa ja suurempaa nopeutta.
5. Älä käytä moottoria yli 1 minuuttia tai se voi ylikuumentua. Sammuta se 1 minuutin päästä
vähintään 2 minuutin ajaksi, jotta moottori jäähtyy.
IMPULSSI
Käännä nopeuskontrolli vastapäivään asentoon Y saadaksesi nopeita pyrähdyksiä. Tässä
suunnassa valitsin on varustettu jousella. Kun päästät sen irti, se palaa asentoon 0.
AINESTEN LISÄÄMINEN
Lisätäksesi aineksia sekottimen olleessa käynnissä korkki on oettava pois, kaada sitten uusia
aineksia aukon kauta, laita korkki sitten takaisin.
Tarkasta, että vasta lisätyt ainekset eivät nosta määrä kannussa yli 1500 ml:n merkin.
HOITO JA HUOLTO
1. Sammuta laite () ja irrote se verkosta.
2. Pyyhi moottoriyksikön ulkopuoli puhtaalla kostealla kankaalla.
3. Pese irrotettavat osat lämpimässä saippuavedessä, huuhtele hyvin, valuta ja anna kuivua
ilmassa.
4. Älä laita laitteen mitään osaa astianpesukoneeseen.
TERÄYKSIKKÖ
Voit ottaa teräyksikön pois puhdistusta varten. Tämä on parasta tehdä kannun ollessa
käännettynä ylös alaisin.
1. Tartu kannun kahva an yhdellä kädellä.
2. Tartu teräyksikön pohjaan toisella kädellä.
3. Käännä teräyksikköä myötäpäivään, kunnes se irtoaa kannun pohjasta.
4. Vedä se varovasti ylös ja pois kannusta.
5. Nosta tiiviste pois teräyksiköltä.
6. Pese tiiviste ja teräyksikkö lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ne ja anna kuivua vapaasti
ilmassa.
7. Ole varovainen terien kanssa – älä käsittele niitä suoraan, käytä nylonista valmistettua
pesuharjaa.
8. Laita tiiviste takaisin teräyksikön ympärille.
9. Laita teräyksikkö kannun alustalle.
10. Kiristä teräyksikkö kääntämällä sitä vastapäivään.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan ja
kierrätettävä.
45
reseptejä
h = kuorallinen T = ruokalusikka (15ml) g = grammaa
b = nippu t = teelusikka (5ml) m = millilitraa
c = kynsi(kynttä)
purjoperunakeitto
150 g purjoja 150 g perunoita
2 lihaliemikuutioita 800 m vettä
suolaa ja pippuria
Sekoita purjoja ja perunoita 2 sekuntia. Siirrä ne isoon pannuun. Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.
Kiehuta sekoittaen samalla. Laske lämpöä. Peitä pannu. Hauduta 20-30 minuuttia. Ota pois
lämmöltä. Jäähdytä 30 minuuttia. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Lämmitä tarjoilulämpöön
(älä anna kiehua). Tarkista mausteet. Tarjoile leivän kanssa.
Vichyssoise-versiota varten on purjoihin ja perunoihin lisättävä hieman ruohosipulia, lisää
nokare voita pannuun ennen kuumennusta, jäähdytä keitto lämmittämisen sijaan ja vispaa
mukaan 150 ml kermaa ennen tarjoilemista kylmänä.
mausteinen kurpitsakeitto
900 g kurpitsa 2 T kasvisöljyä
2 purjoja 2 c valkosipulia
900 m kana/vihanneslientä 1 t jauhettua inkiväär
2 T hapankermaa/crème fraichea 1 t jauhettua korianteria
1 b Korianterinlehtiä suolaa ja pippuria
Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa se palasiksi Kuumenna öljyä pannussa. Lisää purjot,
valkosipuli ja mausteet. Sekoita 3 minuuttia. Lisää liemi ja kurpitsa. Kiehuta sekoittaen samalla.
Laske lämpöä. Peitä pannu. Hauduta 20 – 30 minuuttia. Ota pois lämmöltä. Sekoita ja lisää
korianteri ja kerma. Jäähdytä 30 minuuttia. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Lämmitä
tarjoilulämpöön (älä anna kiehua). Tarkista mausteet. Tarjoile leivän kanssa.
korianteripesto
2 h Korianterinlehtiä 2 c valkosipulia
60 g männyn siemeniä 125 m oliiviöljyä
60 g Parmesan-juustoa, raastettuna
Sekoita korianteri, valkosipulit, männyn siemenet ja puolet öljystä, kunnes seos on tasainen.
Siirrä isoon kulhoon. Sekoita mukaan parmesan. Lisää öljyä säätääksesi koostumusta: Dippiä
varten: paksu. Päällystettä varten: keksipaksu. Pastakastiketta varten: ohut.
hedelmäisiä smoothies-juomia
Sekoita, kunnes seos on tasainen.
4 T yogurttia
200 m maitoa
2 T kaurahiutaleita
1 banaani
2 T Hunajaa
2 Omenoita, ilman siemeniä
170 g suklaajäätelöä
300 m appelsiinimehua
150 g hasselpähkinäyogurttia
1 banaani
200 m maitoa
300 m suklaamaitoa
2 päärynöitä ilman kiviä
200 m yogurttia
1 mango ilman kiveä
200 m maitoa
1 t Hunajaa
300 m maitoa
1 banaani
12 mansikoita
400 m maitoa
1 banaani
4 t Hunajaa
2 t vaniljauutetta
360 m limonadia
125 g vaniljajäätelöä
70 g mustikoita
46
Reseptejä on saatavissa kotisivuillamme:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
300 m appelsiinimehua
300 m karpalomehua
1 banaani
4 aprikoosinpuolikkaita tölkissä
80 m aprikoosimehua (tölkistä)
2 persikoita ilman kiviä
4 T yogurttia
200 m maitoa
2 t Hunajaa
600 m omenamehua
1 mango ilman kiveä
300 m omenamehua
90 g vadelmia
12 mansikoita
400 m omenamehua
1 kuorittu kiwi-hedelmä
150 g meloni
350 m limonadia
125 m suklaajäätelöä
100 g kirsikoita ilman kiviä
smoothie-juoma vain aikuisille
(2 annosta)
200 m inkivääriolutta
150 g meloni
40 m rommia
100 m karpalomehua
50 m vodkaa
50 m cointreau-likööriä
100 m maitoa
40 g vaniljajäätelöä
½ t murukahvia
40 m Irlantilaista kermaliköör
100 m limonadia
60 m giniä
1 t sitruunamehua
3 mansikoita
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 22250-56 Ohjekirja

Kategoria
Blenders
Tyyppi
Ohjekirja