31
, Älä käytä vähärasvaisia tuotteita – ne voivat palaa kiinni grilliin.
14 Paahdetut leivät valmistetaan voideltu puoli ulospäin.
15 Aseta leipäviipale voideltu puoli alaspäin kummallekin alalevylle.
16 Paina leipiä grillilevyihin varovasti puulastalla.
17 Täytä leipiin muodostuneet kolot täytteellä.
18 Käytä noin jälkiruokalusikallinen täytettä leipää kohti. Liiallinen täyte pursuaa ulos.
19 Aseta toinen leipäviipale voideltu puoli ylöspäin kummankin täytetyn leivän päälle.
20 Sulje kansi, purista kahvat yhteen ja paina salpa kiinni.
21 Grillaa 2–4 minuuttia tai kunnes leipien ulkopinta on kullanruskea.
suolaisia täytteitä
pekoni, kinkku, salami, keitetty makkara, ananas, sienet, juusto, sipuli, selleri, omena, tomaatti,
parsakaali
makeita täytteitä
omena, rusinat, vadelma, taateli, pähkinä ja hunaja, banaani
vaihtelua
Käytä piirasta, pizzapohjaa tai ciabattaa; kokeile valkosipulia tai yrttivoita
, Älä käytä laitteessa minkäänlaista raakaa lihaa. Kaikkien täytteiden on oltava turvallisia ja
syöntikelpoisia ennen grillaamista.
C VOHVELIT vohvelilevyt
22 Valmista taikina ja anna sen seistä ennen paistamista.
23 Kaada noin 40 ml seosta pohjalevyn kumpaankin paikkaan.
24 Sulje grilli. Älä käytä salpaa.
25 Paista vohvelit kullanruskeiksi (tarkista 3 minuutin päästä).
T = ruokalusikka (15ml) g = grammaa p = hyppysellinen
t = teelusikka (5ml) m = millilitraa e = kananmuna, keskikokoinen (53-63g)
perusvohvelit
125-250 g voita/margariinia 2 e
350 m rasvatonta maitoa 190 g tavallisia jauhoja
2 T sokeria 1 t leivinjauhetta
1 p Suolaa 1 t vaniljauutetta
Sulata voi pannussa pienellä lämmöllä. Vispaa munat kevyesti kulhossa. Kaada joukkoon
vaniljauute, maito ja voisula. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa. Lisää
nesteet ja sekoita vain sen verran, että kaikki sekoittuvat yhteen. Älä sekoita yhtään enempää
kuin sinun on pakko. Tarjoile 4 hengelle.
omena- ja inkiväärivohvelit
125-250 g voita/margariinia 2 e
350 m rasvatonta maitoa 60 m omenamehua
1 T inkivääriä, raastettuna 125 g tavallisia jauhoja
125 g vahvoja kokojyväleipäjauhoja 1½ t leivinjauhetta
2 T fariinisokeria 1 t jauhettua kanelia
1 t jauhettua neilikkaa
Sulata voi pannussa pienellä lämmöllä. Vispaa munat kevyesti kulhossa. Sekoita maito,
omenamehu, inkivääri ja voisula. Sekoita kummatkin jauhot, leivinjauhe, sokeri, kaneli ja neilikka
isossa kulhossa. Lisää nesteet ja sekoita vain sen verran, että kaikki sekoittuvat yhteen. Älä
sekoita yhtään enempää kuin sinun on pakko. Tarjoile 4 hengelle.
käyttöohjeet
piirrokset
1 salpa
2 kahva
3 vapautusnappi
4 lämpöelementit
5 kolot
6 virran merkkivalo (punainen)
7 termostaatin merkkivalo (vihreä)
8 uritettu
9 voileipä
10 vohveli
11 ulokkeet